Pengikut

Nuffnang

Selasa, 29 Jun 2010

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Pandangan Umum UPSR dan PMR

Posted: 29 Jun 2010 02:35 AM PDT

1. Kak Midah terima beberapa email dan pandangan berkenaan isu 'UPSR dan PMR dimansuhkan ?' daripada ibu bapa dan beberapa ahli akademik, menarik untuk dikongsi.

2. Tekanan bukan hanya kepada pelajar malah para ibu bapa jugak tertekan seandainya anak mereka kurang mendapat banyak 'A' dalam peperiksaan.

3. Ibu bapa mula membuat jadual yang 'agak ketat' dan dengan mendisiplinkan anak mereka untuk tidak banyak bermain. Sebenarnya fitrah seorang kanak-kanak, pelajar dan remaja adalah bermain.

4. Mewajibkan anak-anak menghadiri kelas tuesyen seawal mungkin dan dalam perbincangan, terdapat pusat tusyen yang menyediakan kelas tusyen seawal usia darjah 1.! Hebat bukan.

5. Di beberapa negara seperti di Jepun, Indonesia, Denmark, U.K dan beberapa daerah di U.S sistem pendidikan lebih mengembangkan kaedah 'kemahiran hidup' dan 'kaedah penyelesaian' masalah. Pelajar lebih didik untuk kemahiran menyelesaikan masalah dan kreativiti pelajar.

6. Anak-anak yang didik dalam sistem ini tetap sempurna dan akhirnya tetap menjadi seorang doktor, arkitek, jurutera, peguam dan sebagainya.

7. Pendidikan berorentasikan peperiksaan 'membunuh' kreativiti anak-anak. mereka dihalang untuk bermain, permainan mereka hanya kerja sekolah yang bertimbun dan perl diselesaikan dengan segera.

8. Kaedah soalan berbentuk sentisis dan analisis jugak kadang kala keterlaluan untuk peringkat pelajar sekolah.

9. Kak Midah ingin memberi pandangan, apakah kelahiran mat-mat rempit dijalanan hari ini merupakah kegagalan sistem dalam pendidikan kita? mereka memberontak dan kecewa lalu meluahkannya diatas jalan raya.

10. Kajianlah dengan sebaiknya demi impian pendidikan negara dan seluruh warga Malaysia. Jangan rosakkan masa depan mereka.


Harapan

Kak Midah

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


PIALA DUNIA : UNTUK MENANG PERLU MENYERANG

Posted: 28 Jun 2010 09:56 PM PDT

Piala Dunia 2010 sedang berlangsung di Afrika Selatan. Sudah pasti semua pasukan yang bertanding berhajat untuk memeluk piala yang prestig dalam sukan bola sepak. Tentu sekali untuk mencapai tjuan tersebut mestilah menang. Team yang kalah kena mencuba empat tahun lagi.

Sehingga kini hanya beberapa negara sahaja pernah mengucup piala tersebut selain dari Brazil juara lima kali, Jerman, Argentina, Perancis dan Itali. Kali ini penulis nak sentuh pasukan Perancis yang tersingkir dalam pusingan pertama lagi.

Sebagai bekas juara, Perancis dengan senarai pemain yang ada nama di dunia bukanlah satu team yang lemah. Dengan kata lain di atas kertas team ini pernah menjadi juara. Malangnya ketika di Afrika Selatan, pasukan ini kalah kepada pasukan yang selama ini tidak diletakkan harapan.

Salah satu punca kekalahan adalah kekurangan dari segi menyerang. Dengan pemain-pemain yang telah berusia, strategi menyerang pasukan ini mudah dibaca oleh pihak lawan. Serangan berterusan tidak dapat di lancarkan kerana pemain kekurangan stamina. Akhirnya pasukan ini balik awal ke negara nya.

Dalam permainan bolasepak, teknik bertahan sahaja tidak cukup dan bukanlah satu langkah terbaik dalam bolasepak moden yang mementingkan kelajuan, kecekapan menghidu peluang dan tidak dinafikan kadang-kadang gol jaringan sendiri juga menyebabkan team kalah.

Jika kita lihat satu masa dulu, pasukan Brazil dengan tektik samba nya telah pun berubah strategi permainan. Ini kerana main cantik sahaja tidak menjamin kemenangan. Maka soal serangan telah dilakukan dan dipertingkatkan oleh jurulatih dan juga perlu ada penyerang yang cekap demi untuk menjaringkan gol.

Kemenangan dalam bolasepak adalah dikira daripada jumlah gol yang dapat dijaringkan. Lagi banyak gol dijaringkan semakin bersemangat pemain dan jurulatih macam Portugal belasah Korea Utara 7-0. Bagaimana pun pasukan ini tidak bernasib baik bila diundi bertemu dengan pasukan Spain dalam pusingan kedua yang berkonsepkan kalah mati.

England yang di war-warkan akan menjadi team pilihan terpaksa bungkus apabila kalah dengan Jerman. Walau pun rekod sebelum ini memihak kepada England. Semangat dan disiplin pemain Jerman begitu memuncak dan beroleh kemenangan bergaya. England gigit jari.

Bercakap soal serangan pula kini pelbagai tektik digunakan. Tidak cukup dengan dua penyerang, team menambah penyerang jadi tiga orang malah ada yang buat 'back-up striker' pula. Semuanya bertujuan untuk menjaringkan gol.

Bila sebut soal bola ni, teringat penulis ucapan Dato Seri Najib Razak ketika membentangkan usul RMK 10 di Dewan Rakyat tempoh hari. sudah tentu ada kaitannya antara bola sepak dengan dasar tersebut. bekerja dalam satu team untuk mencapai matlamat.

Begitu juga dalam PRU 13, kena bekerja dalam satu team iaitu team BN. Kena buat strategi serangan yang viariasi agar musuh terperangkap. Kena juga buat counter attack, serang hendap dan berbagai lagi. Jangan lah asyik nak berebut jawatan sahaja. tapi kerja tak mahu buat.  akhirnya janganlah kita cuma JUARA ATAS KERTAS SAHAJA"

EKSKLUSIF PKR SELANGOR : KHALID KENA BERUNDUR.

Posted: 28 Jun 2010 09:10 PM PDT


Laporan terbaru yang menyatakan 15 ahli Parlimen parti berkenaan mendesak Tan Sri Khalid Ibrahim meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar Selangor telah membuktikan bahawa PKR yang sebelum ini sudah dilumuri pelbagai masalah dalaman kini ibarat sedang menuju ke lembah kehancuran sebagai sebuah parti politik.

Selama lebih dua tahun ini, mereka lebih gemar menunjukkan nafsu kekuasaan. Projek dan program lebih banyak dihitung dari untung dan rugi, bukan idealisme untuk mengabdi kepada rakyat.

Bekas seorang ahli korporat dan bekas peneraju konglomerat Guthrie Berhad - gagal mengurus kekuasaan itu. Malah Abdul Khalid, 64, anak Kampung Jalan Raja Abdulah, Jeram, Kuala Selangor kini berada di persimpangan jalan. Menteri Besar Selangor ke-14 yang sudah sebati dengan Selangor ini, yang pernah mengayuh basikal berbatu-batu jauhnya untuk ke sekolah di Kampung Kuantan, tidak lagi berada di puncak kuasa.

'Pelucutan' Khalid sebagai Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Selangor sudah menjadi bukti bahawa percaturan merebut kuasa dalam parti berkenaan semakin ketara. Tempat Khalid di Selangor diganti oleh Azmin Ali manakala Datuk Zaid Ibrahim menggantikan Azmin di Wilayah Persekutuan. Tanpa jawatan tersebut Khalid dilihat sebagai seorang yang berkuasa tetapi tiada negeri pemerintahan. Atau pun selalu diberi gelaran BONEKA. Walau bagaimana pun saperti biasa PKR akan memutarkan isu tersebut kepada perkara lain pula.

Mungkin untuk menyedapkan hati, Khalid menyatakan ia bertujuan memberikan beliau lebih banyak masa bagi menumpukan perhatian kepada pentadbiran negeri. Tetapi usaha untuk menyingkirkan Khalid bukan perkara baru terutamanya hubungan dinginnya dengan Azmin.

Mengulas perkara ini satu sumber yang rapat dengan PKR mempertikaikan pandangan Khalid bahawa beliau tidak pandai dalam politik. ''Apa maksudnya? Jawatan Menteri Besar merangkumi kedua-dua, politik dan pentadbiran. Jika tidak, ia tidak ubah seperti berperang tetapi tidak sanggup membunuh atau menjadi doktor tapi tak sanggup melihat darah.

Percaturan yang diatur oleh Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Penasihat Ekonomi Kerajaan Negeri Selangor ini akan memakan mangsanya iaitu tidak lain Abdul Khalid. Politikus naif ini kini menunggu waktunya sahaja untuk melepaskan jawatan Menteri Besar. Desakan sama ada secara halus dan terang-terangan akhirnya nanti akan melumpuhkan semangatnya. Percaturan yang diatur oleh Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Penasihat Ekonomi Kerajaan Negeri Selangor ini akan memakan mangsanya iaitu tidak lain Abdul Khalid.


Dengan politik dipegang oleh Azmin, hal ekonomi dikuasai Anwar, apa lagi yang tinggal untuk Abdul Khalid sebagai seorang Menteri Besar? Beliau bakal menjadi korban baru percaturan rakus Anwar Ibrahim. Sekali lagi, kegagalan Abdul Khalid adalah juga gambaran kegagalan pakatan rakyat untuk mengabdi kepada rakyat.


 

EKSKLUSIF FELDA ANTARA FAKTA DAN AUTA

Posted: 28 Jun 2010 08:27 PM PDT

onday, June 28, 2010

Isu Felda Bankrap : Antara Jawapan Ahmad Maslan dan 'Auta' Husam !!!


1. Alhamdulillah pagi ini Panglima sempat membuat beberapa kira-kira matematik tentang isu Felda dengan membandingkan antara jawapan Timbalan Menteri Jabatan Perdana Menteri YB Datuk Ahmad Maslan ( klik sini ) dan jawapan bertaraf 'auta' oleh YB Datuk Hussam (di sini). Ternyata memang patut Felda menyaman pembangkang yang terbukti memutar belit fakta dan menggunakannya untuk menghasut peneroka Felda.

2. Apabila pembangkang memutarbelitkan fakta maka sudah tentu peneroka-peneroka FELDA akan marah. Saperti biasa bila marah senanglah pihak pembangkang masuk jarum untuk terus memburukkan kerajaan seterusnya mempercayai dan mengundi pembangkang pada PRU 13.

KUALA LUMPUR 28 Jun - Felda akan tetap menyaman akhbar Suara Keadilan, akhbar rasmi Parti Keadilan Rakyat (PKR) kerana didakwa menyiarkan laporan berunsur fitnah biarpun ia mendapat kritikan daripada pemimpin parti itu.

4.Fakta kedua ialah Felda telah membelanjakan RM6.71 billion untuk kebajikan peneroka Felda dengan butirannya anda boleh lihat seperti gambar di atas. Bahkan jika ditolak pendapatan dengan perbelanjaan Felda maka kita masih gagal mendapat angka baki 2009 sebanyak Rm1.35. Kecuali apabila kita mencampurkan info Ahmad Maslan yang menyatakan Felda mendapat keuntungan RM 6.6 billion ditambah RM1.35 (baki 2009)= RM7.95. Baki yang akan diperolehi ialah lebih kurang RM1.24 billion jika ditolak perbelanjaan Felda RM6.71 billion dari 2004 hingga 2009. Kalau tak reti juga kira entahlah apa nak kata....

5. Persoalan kita sekarang ialah kenapa dalam blog Husam Musa, segala perbelanjaan yang dibuat oleh Felda yang dibentangkan oleh Ahmad Maslan sebanyak RM 6.71 billion tidak dipaparkan semua ? Kenapa hanya RM3.51 billion sahaja disiarkan ? Sila lihat bukti di sini dan disiar oleh Tranungkite di sini atau gambar di atas. Apa motif mereka berbuat demikian? Fikirlah sendiri?

6. Jelas bahawa jika dicampur baki pada 2009 dengan anggara pendapatan yang dikemukan Husam sebanyak RM5.2 billion maka kita akan memperolehi angka yang jauh berbeza seperti yang ditulis oleh beliau bahawa Felda kehilangan RM8 billion wang tunainya.

7.Amat jelas sekali taktik mengelirukan rakyat dengan memanipulasi angka telah dibuat dengan sengaja dan patutlah kenapa Felda patut menyaman Suara Keadilan seperti laporan Mstar di sini

8.Kepada Husam Musa dan pemimpin pembangkang yang lain, bersedialah untuk membayar segala penipuan dan fitnah anda kepada Felda !!! Patutlah kisah meletakkan serbuk penaik (buat fitnah) ini memang kerja PAS seperti pendedahan bekas pegawai kesayangan beliau Kickdefella di sini http://kickdefella.wordpress.com

Pandangan Penulis : Satu lagi pembohongan oleh pembangkang dengan hasrat untuk menjatuhkan imej PM di kalangan peneroka. Kita semua tahu bahawa PM sendiri yang menbantu FELDA agar segala yang dirancangkan demi untuk pembangunan masyarakat FELDA tercapai. Nak tanya pembangkang juga, selama ini tak pun mereka perihatin dengan peneroka tiba-tiba sahaja jadi begitu. Tak ada angin masakan pokok bergoyang>>>>

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Cabar Musa Hassan bertanding PRU ; Syed Ali sifatkan Guan Eng bongkak

Posted: 28 Jun 2010 08:54 PM PDT

LIM Guan Eng mula menunjukkan sikap angkuh apabila mencabar Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan menyertai politik dan bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang itu menurut Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee sebagai melampau dan menghina kewibawaan Pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

"Guan Eng semakin biadap dan bongkak apabila mencabar Musa menyertai politik, kenyataan itu seolah-olah beliau beranggapan apa yang dibuat semuanya betul," tegasnya.

Menurutnya, jika pihak polis termasuk Musa mengingatkan mana-mana pemimpin supaya tidak mengamalkan politik perkauman dan mengutamakan ketenteraman awam bukan bermakna polis mencampuri urusan politik.

Katanya, negara ini mempunyai undang-undang dan semua pihak termasuk pemimpin politik dan menteri atau Ketua Menteri perlu mematuhuinya.

"Tidak ada mana-mana pemimpin politik termasuk Ketua Menteri atau Menteri Besar yang kebal daripada undang-undang, mereka perlu mematuhinya sebagai mana rakyat menghormati prinsip tersebut," tambahnya.

Oleh sebab itu katanya, apabila Guan Eng mencabar Musa supaya bertanding pada PRU akan datang bermakna pemimpin DAP itu tidak boleh menerima sebarang teguran.

Beliau yang juga Setiausaha Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan mengulas cabaran Guan Eng terhadap Musa sepertimana disiarkan oleh saluran berita stesen penyaiarabn swasta malam tadi.

Tambah beliau lagi, kenyataan Guan Eng itu juga cuba mengalih perhatian umum terutama di Pulau Pinang berikutan kegagalan DAP membela nasib rakyat di negeri tersebut.

"Hari ini pengundi yang menyokong DAP di Pulau Pinang mula berasa kesal kerana janji-janji pembangkang untuk membawa kesejahteraan kepada rakyat gagal ditunaikan," tegasnya.

Dalam perkembangan lain, Syed Ali menyifatkan perlantikan bekas Senator, Datuk Zaid Ibrahim sebagai Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Wilayah Persekutuan tidak memberi sebarang kesan kepada kekuatan Barisan Nasional (BN) khususnya UMNO.

"Siapa dia Zaid ? pemimpin politik yang tidak konsisten dalam perjuangan, menyertai politik kerana kemaruk jawatan dan gila kuasa," tegasnya.

Sambil menyifatkan bekas Ahli Parlimen Kota Bharu itu bankrap politik, beliau berkata Zaid hanya menjadi kuda tunggangan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurutnya, Zaid sudah ditolak oleh rakyat Kelantan dan sekarang 'mengembara' mencari dahan politik untuk terus bergayut dan kebetulan mendapat simpati Anwar.

Perlantikan Zaid itu juga jelas Syed Ali, mengesahkan bahawa Anwar sanggup melakukan apa sahaja dalam PKR walaupun cara kuku besinya tidak disenangi penyokong PKR.

Perjuangan Tanpa Batasan

0 ulasan
sumber :-

Perjuangan Tanpa Batasan


Gambar Sekitar Majlis Perasmian Serentak Perg. Wanita,Pemuda Dan Puteri UMNO Bahagian Lembah Pantai

Posted: 26 Jun 2010 07:22 PM PDTKetibaan Senator Dato' Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin disambut dengan acara perbarisan dikalangan ahli-ahli Pergerakan Wanita,Pemuda Dan Puteri Bahagian.

Turut diadakan semasa Majlis Perasmian tersebut Bacaan Ikrar yang diketuai Tuan Hj M Sazali Kamilan bersama Ketua Wanita dan Puteri serta pelancaran Tabung Gaza Pemuda UMNO Lembah Pantai.Mesyuarat Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Lembah Pantai telah berjalan dengan lancar minggu lepas.Hampir keseluruhan perwakilan hadir semasa mesyuarat tersebut.Tahniah pada yang telah bertungkus-lumus dalam menjayakan majlis tersebut dari mula hingga akhir.demi agama bangsa dan negara

0 ulasan
sumber :-

demi agama bangsa dan negara


Akhirnya si 'Nizar and the gang' letak jawatan

Posted: 29 Jun 2010 09:42 AM PDT


Cita2 dan harapan Nizar untuk terus meraih simpati dari rakyat Perak dengan cara mempertahankan jawatan Presiden Pafa akhirnya terlerai jua. Nizar dan konco2nya meletak jawatan dalam pentadbiran dan pengurusan Pafa setelah didesak untuk berbuat demikian oleh ramai pihak terutamanya penyokong setia skuad Seladang. Nizar dan konco2nya bagaikan 'cacing kepanasan' bermula dari tahun lepas ekoran dari masalah kewangan yang membelenggu persatuan tersebut yang selama ini sangat kukuh sehingga memaksa Kerajaan Negeri Perak di bawah MB Perak D.S Dr. Zambry serta exco sukan, membantu untuk mendaftar pasukan Perak bagi bertanding di Liga Super Malaysia untuk tahun 2010. Tanpa bantuan kerajaan negeri, sudah pastinya nama pasukan Perak hanya terpahat sebagai salah satu pasukan yang pernah bertanding di Liga Malaysia dan perkara ini amat2 memberi impak kepada pemain2 (terpaksa cari pasukan lain / kerja lain), rakyat Perak (tidak dapat lihat pasukan kesayangan mereka beraksi) dan stadium (kosong dan hanya tinggal lalang shj nanti) seterusnya memalukan negeri Perak yang kaya dengan hasil masyhurnya..
Namun begitu, tindakan Nizar dan konco2nya sebenarnya amatlah lambat kerana pada masa sekarang pasukan Perak dilihat mempunyai masalah komitmen pemain yg dilihat sangat rapuh yg mungkin akibat masalah kewangan (gaji) dan kedudukan pasukan yang agak tercorot dalam liga. Seharusnya perletakan jawatan ini dilakukan lebih awal bagi mengelakkan masalah2 sebegini akan timbul. Bukan setelah mengetahui yang dia tidak akan mampu mepertahankan jawatan Presiden pada pemilihan akan datang.
Rakyat Perak dan penyokong2 setia akan terus memberi sokongan yang tidak berbelah bagi terhadap pasukan kesayangan kami. Keperitan dan kesengsaraan yang ditanggung oleh pemain juga dirasai oleh penyokong2 setia kerana 'harapan baru' dan 'janji baru' yang telah ditaburkan sebelum ini ibarat angin lalu sahaja.
pg: kalau tak pandai tentang sukan janganlah perasan hebat, belajar dari asas dulu baru boleh pegang jawatan tinggi2. ingat pegang jawatan tinggi2 boleh goyang kaki ka..sayonara puak2 lama.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


KEBAKARAN DI KAMPUNG SUNGAI KERAYONG

Posted: 28 Jun 2010 06:58 PM PDT

Pada jam 2. 30 petang semalam , 28hb Jun 2010, di Perkampungan Setinggan Sungai Kerayong,Taman Maluri Cheras, Kuala Lumpur, satu kebakaran telah berlaku dengan pantas yang dipercayai berpunca dari litar pintas dari salah sebuah rumah setinggan di situ. Api kemudian telah merebak dan membakar 10 buah unit rumah. Kira-kira 60 buah rumah, yang dibina rapat-rapat, telah berjaya diselamatkan anggota bomba.


Untuk makluman semua Ahli UMNO , Puteri UMNO , Wanita UMNO dan Pemuda UMNO Bahagian Cheras, satu majlis penyerahan bantuan kepada mangsa kebakaran Kampung Sungai Kerayong akan di adakan pada hari ini , 29hb Jun 2010 di Dewan Orang Ramai Kampung Sungai Kerayong pada jam 1.30 petang. Sumbangan akan disampaikan oleh Yang Berbahagia Datuk Wira Syed Ali Al Habshee, Ketua UMNO Bahagian Cheras merangkap Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan.


PERTANDINGAN BOLAJARING PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS 2010

Posted: 28 Jun 2010 05:45 PM PDT

Biro Sukan Pergerakan Puteri UMNO telah menganjurkan Pertandingan Bolajaring bersempena dengan bulan Karnival Sukan Juara Rakyat . Pertandingan Bolajaring tersebut telah di adakan di Pusat Rekreasi Cheras pada 26hb Jun 2010. Sebanyak 12 pasukan yang telah mendaftar untuk bertanding di mana pasukan yang menyertai terdiri daripada ahli - ahli Cawangan Puteri UMNO Bahagian Cheras , Persatuan Belia 4B Cheras , Pelajar - Pelajar IPT dan rakan - rakan Komponen Barisan Nasional.

Aturcara bermula sejak awal pagi, di mana semua peserta Pertandingan Bolajaring dan penduduk setempat telah memanaskan badan dengan acara Senamrobik Gaya Hidup Sihat. Pelbagai aktiviti lain turut di aturkan sempena Karnival Sukan Juara Rakyat, termasuk acara mewarna bagi kanak - kanak dan pemeriksaan kesihatan bagi penduduk setempat.

Pertandingan Bola Jaring Puteri UMNO Bahagian Cheras telah di juarai oleh Puteri UMNO Cawangan Jalan Peel, di ikuti Puteri MIC sebagai Naib juara dan tempat ketiga telah di menangi oleh Persatuan Belia NC 7.

Sepanjang bulan Jun iaitu bulan Karnival Sukan Juara Rakyat, pelbagai acara - acara sukan Rakyat seperti pertandingan Sepak raga Bulatan, Dam Aji ,Batu Semban dan catur telah di anjurkan bersama oleh Biro Sukan Pergerakan Pemuda dan Wanita UMNO Bahagian Cheras. Acara kemuncak dan penyampaian hadiah telah di adakan di Pusat Rekreasi Taman Pudu Ulu pada 27hb Jun 2010 bersamaan hari Ahad yang lepas. Naib Ketua Bahagian UMNO Bahagian Cheras iaitu Datuk Haji Md Nasir Ghani telah menyempurnakan acara penutup dan penyampaian hadiah kepada pemenang - pemenang acara Sukan Karnival Juara Rakyat. Turut hadir pada acara kemuncak tersebut adalah Ketua Puteri UMNO Bahagian Cheras, Puan Sarina Sharif, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Cheras, Tuan Syed Mehdar Syed Abdullah dan Pengerusi Penganjur Karnival Sukan Juara Rakyat, Saudara Tun Mustafa Hamizudin.

Kepada pasukan - pasukan yang telah berjaya, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras ingin mengucapkan ucapan syabas dan sekalung tahniah. Semoga semangat kesukanan dan kerjasama berpasukan yang diterapkan sepanjang pertandingan akan berterusan dan berkekalan.

Dr Mohamad Khir Toyo

0 ulasan
sumber :-

Dr Mohamad Khir Toyo


Menteri Besar Yang Tidak Berkuasa

Posted: 29 Jun 2010 12:56 AM PDT

Apo Kono Eh Jang!

0 ulasan
sumber :-

Apo Kono Eh Jang!


Lawak of the day, PM diugut perisik S'pork

Posted: 29 Jun 2010 06:03 AM PDT

Manusia bernama Badrul Hisham dari PKR ni tak habis-habis dengan imiginasi perisikan ala-ala James Bondnya, mungkin pengaruh CIA dan KGB yang terlalu kuat agaknya. Kali ni ddalam tulisan terbaru blognya yang disiarkan media yang bakal bankrap, Suara Keadilan di sini, Badrul cuba menimbulkan teori konspirasi kononnya DSN diugut perisik Singapork berkaitan hubungan dengan mendiang Altantunya sehingga dengan mudah menyerhkan tanah KTMB kepada kerajaan Singapork. Andaian dan teori Badrul ialah bersandarkan akuan bersumpah P Balasubramanian yang penuh keraguan dan diketahui didalangi Ketua Umumnya sendiri.

Biar pun telah berkali-kali dinafikan termasuk bersumpah dengan nama Allah swt, pihak pembangkang PR nampaknya masih tidak putus asa untuk mengaitkan PM dengan kes pembunuhan Altantunya. Badrul yang diketahui cepat kecut telur bila diugut untuk disaman (dengan KJ dialam isu pengundian di Parlimen Rembau), cuba menghidupkan peluangnya dengan mengaitkan PM sebagai pemimpin yang ditarik muncung oleh pihak asing terutama Singapork. Lawan dengan budak hingus ehsan Pak Mertua pun kalah, nak lawan pemimpin hebat dan penuh pengalaman macam Perdana Menteri pulak.

Seperti yang dijelaskan kerajaan, KTMB masih lagi memiliki tanah di Singapork cuma lokasi itu saja yang diubah daripada Tanjung Pagar ke Woodlands, tiada tanah yang tergadai seperti mana yang difitnahkan pembangkang. Malahan tanah baru yang digantikan ini adalah di Marina Bay iaitu daerah kewangan Singapork yang sedang naik harga hartanahnya. Dengan itu andaian Badrul bahawa KTMB boleh menjadi bankrap juga tidak masuk akal.

Dengan tanah yang ada di Tanjung Pagar itupun, apa sangat yang boleh dibuat oleh KTMB kerana perjanjiannya hanya untuk menjalankan operasi keretapi, pendek kata memang kerajaan Singapork tidak boleh usik tapi KTMB (sebut kerajaan Malaysia) juga tidak boleh nak majukan atau Singapork berhak mengambil alih tanah tersebut. Fakta ini yang cuba diputar belitkan oleh pembangkang sepeti Badrul yang cuba menunjukkan semangat patriotiknya sebagai rakyat Malaysia secara tiba-tiba. Tanah baru, perjanjian juga baru, berbanding dengan perjanjian di Tg Pagar yang tidak membenarkan kawasan tersebut dimajukan selain daripada yang berkaitan dengan kereta api, KTMB mempunyai hak untuk membangunkan tanah di Woodlands. Keputusan ini jelas memberi kelebihan kepada kedua-dua pihak Malaysia dan Singapork.

Oleh itu kita tidak nampak sebab bagaimana Datuk Seri Najib perlu akur kepada tekanan daripada pihak perisik Singapork seperti yang cuba di bangkitkan oleh Badarul. Kita pun tahu gambar yang di war warkan itu sebenarnya tidak wujud sehingga Tien Chua terpaksa membuat super imposed konon-konon Datuk Seri Najib pernah berjumpa altantunya. Sebetulnya pembangkang cemburu dengan kejayaan Datuk Seri Najib menyelesaikan isu-isu tertangguh dengan negara jiran kita, jika mereka menjadi kerajaan pusat sekalipun, belum tentu mereka mampu menyelesaikan permasalahan tersebut seperti mana yang dilakukan Datuk Seri Najib sekarang.

Kita tidak bermaksud mahu merendahkan martabat PM dengan melayan teori bodoh budak mentah seperti Badrul, cuma kita mahu sementara Datuk Ahmad Maslan menyediakan writ saman berhubung kenyataan muka depan Suara Keadilan kononnya Felda Bangkrap, sudilah kiranya dimasukkan juga sedikit ruang untuk menyaman Badrul sekali sampai tinggal seluar dalam saja.

(Oleh: adamyan)LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


1 julai 2010..Ayuh warga Kuala Langat..kita ke Sijangkang

Posted: 29 Jun 2010 05:39 AM PDT

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


PKR SELANGOR CACAMARBA

Posted: 28 Jun 2010 08:08 PM PDT

TERUKNYA....Bercelaru dan cacamarba, itu gambaran selayaknya bagi Majlis Pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor yang kini mempunyai dua nakhoda.

Bekas Setiausaha PKR Selangor, Mohd. Nazmil Rosli berkata, adalah amat pelik apabila seorang Menteri Besar daripada sebuah parti yang menerajui kerajaan negeri tidak menjadi pengerusi struktur parti tersebut di peringkat negeri.
Menurut beliau, keadaan menjadi lebih rumit apabila Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang sememangnya Pengerusi PKR negeri, seolah-olah 'ditarik balik' kuasa yang berada di tangannya.
"Keadaan ini akan membuatkan pucuk pimpinan PKR Selangor lebih mudah bercelaru kerana mereka mempunyai dua ketua, sama ada mahu mengikut arahan ketua baru, Azmin Ali atau Abdul Khalid ?
''Tidaklah mustahil sebarang keputusan yang dibuat di peringkat PKR negeri boleh ditolak oleh kerajaan negeri yang diketuai oleh Abdul Khalid. Selesaikah kemelut mereka berdua ini?," katanya kepada Utusan Malaysia.
Beliau mengulas pelantikan Naib Presiden PKR, Azmin sebagai Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Selangor bagi menggantikan Abdul Khalid yang kononnya atas permintaan Menteri Besar itu sendiri bagi menguatkan parti.
Tambah Mohd. Nazmil, pelantikan Azmin itu tetapi pada masa sama tidak pula menjejaskan kedudukan Abdul Khalid sebagai Menteri Besar, jelas membuktikan bahawa DAP telah menguasai Anwar.
"Anwar hanya berani usik kedudukan Abdul Khalid dalam struktur parti sahaja tetapi tidak berani untuk menganggu gugat kedudukan beliau di peringkat kerajaan negeri kerana tunduk kepada kuasa DAP.
"Abdul Khalid lebih akrab dan mesra dengan wakil rakyat DAP berbanding pimpinan PKR Selangor terutamanya Ketua-Ketua Cabang PKR,'' katanya.
Sementara itu, Pensyarah Kanan Kolej Undang-Undang Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr. Mohd. Azizuddin Mohd. Sani berkata, pelantikan Azmin akan membuatkan rakyat mempersoalkan sama ada Azmin akan melangkaui tugas Menteri Besar.
Beliau yakin konflik akan berlaku kelak kerana Abdul Khalid dan Azmin mempunyai kuasa dalam mentadbir dan berhak membuat segala keputusan untuk negeri berkenaan.
Katanya, sememangnya Menteri Besar adalah individu yang paling layak untuk memberi kata putus dalam semua perkara tetapi beliau juga perlu mendapatkan nasihat daripada Pengerusi PKR negeri.
''Senario itu lama-kelamaan akan menjadi buruk dan lebih parah lagi apabila tiada persefahaman antara kedua-dua pemimpin tersebut,'' katanya ketika dihubungi di sini hari ini.- by utusan online

Sayap Parti

Bahagian