Pengikut

Nuffnang

Isnin, 20 Februari 2012

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Apa kejadah ni "1 malaysian cream pie horny noty boyz and girlz by aina etilia II"

Posted: 20 Feb 2012 08:17 PM PST


Terkejut, Malu, Marah dan pelbagai perasaan bercampur baur tatkala terlihat page facebook ini. Apa agaknya tujuan si pembuat akaun ini tatkala page ini diwujudkan? Adakah ini hasil daripada budaya masyarakat Celik IT? Cuba lihat isi kandungan page itu di SINI untuk mendapatkan pandangan yang lebih jelas tentang page ini.


Pada SP page ini hanya akan membawa kesan negatif kepada masyarakat dan nama buruk kepada Malaysia di mana pelancong asing akan menganggap Malaysia sama seperti Thailand , pelacur sangat mudah untuk dilanggan. Selain itu page ini juga hanya menggalakkan budaya SEKS BEBAS dikalangan anak-anak muda khususnya dan membawa kesan negatif kepada pelajar-pelajar sekolah yang rata-ratanya merupakan pengguna facebook tegar.



Apa kata kalau kita ketepikan sekejap fahaman politik kita yang berbeza dan sama-sama kita laksanakan tanggungjawab kita sebagai rakyat Malaysia dengan sama-sama membuat laporan bagi memastikan page ini tidak boleh diakses dan ditutup dengan serta-merta. Bukan sahaja page ini tetapi juga akaun facebook Si Aina Etilia ni minah yang bertanggungjawab mewujudkan page bangsat ni.



Mencegah itu adalah lebih baik daripada mengubati.



THE POOR, EPF AND THE DUMMIES IN PAKATAN RAKYAT - PART 2

Posted: 20 Feb 2012 07:16 PM PST

Recap kat sini ---> Part 1 incase kalau ada yang lupa

This is Part 2

Previously i had written an article about the scheme proposed by the Barisan Nasional (BN) government in enabling city dwellers to own a home/asset in Kuala Lumpur. The proposed scheme that was developed received many negative feedback from the opposition members, especially Tony Pua and Nurul Izzah. To counter this false allegations and lies, i have written the introduction and objective of this scheme in Part 1 of my article which can be read here.

As promised, the Part 2 of my article today would touch on two (2) aspects. The two (2) aspect of this proposed scheme are :

1. Objective of this scheme
2. Approach and process taken to develop the above mentioned scheme


OBJECTIVE

The objective of this scheme is very simple which is:

1. To assist the government specifically the Ministry of Federal Territories and Well Being in the sale of PPR homes to the Rakyat

How : This is done is by providing an attainable and affordable payment package to the Rakyat.

APPROACH/PROCESS

The approach or process taken are as follow:

1. This scheme that was developed to assist the Rakyat is a Public Sector Initiative (PSI)

2. A Special Purpose Vehicle (SPV) company is created.

3. A payment scheme is developed.

4. Once of all this has been completed, the next process is to obtain a funder for this project.

5. Once a funder has been determined, table the whole project to the cabinet for approval.

BRIEF SUMMARY:

As you can see, the plan that was developed by Dato Raja Nong Chik and his ministry is very simple. There was a request by the current tenants of the PPR/DBKL flats for them to buy the flats that they are living in now.

Upon consideration, Dato Raja Nong Chik and his ministry AGREED to the request by the tenants. However, there was a major obstacle in the delivery of the request, where majority of the tenants could not obtain a bank loan.

Identifying this as a major problem to the Rakyat, Dato Raja Nong Chik took the opportunity to explore various other methods to assist this group of people and thats where this housing scheme comes into place.

Personally, i think this is a classic example that shows how a government should function. Listen to the grouses and complains of the Rakyat, think of ways to tackle the problem and provide solution.

However, up till now, Nurul Izzah and Tony Pua has done NOTHING besides attacking the FT Ministry and EPF for abusing funds and what not. My challenge to them is, think of ways to tackle the problem of urban poor and provide solutions! not talk to the media. How long , nor how many media channels that the opposition engaged would still not solve the problem.

To Dato Raja Nong Chik, Congratulations!

Part - 3 of my article will explain in a flow diagram of how this scheme payment structure is, how is the fund from EPF going to be used and finally a rebuttal to all allegations by the opposition.

Berkhidmat utk rakyat, dan kepada ALLAH swt kami berserah.


Source: Kuala Lumpur Chronicle

Amboiii Cheq xsabaq nak Abg Nuar Kuaq TV3 naaa.....

Posted: 20 Feb 2012 06:57 AM PST

Kamilah Die Hard Fans Anwar ibrahim

Tak sampai 24 jam SP cete pasal Die Hard Fans Anwar Ibrahim (AIC) hantar memorandum ke TV3 mintak TV3 bagi slot ekslusif untuk Anwar Ibrahim tepis dan tangkis isu Israel tuptup ada lagi berita terbaru pasai depa ni

Tengok video ni sat




Yang kat dalam video atas nun Presiden AIC, Saifuddin Shafi Muhammad yang sedang menjalankan tugasnya dengan penuh dedikasi buat Abg Nuar tercinta. SP heranlah dengan depa. Kutuk kemain lagi kat TV3 alih2 sekarang macam orang gila talak minta rujuk balik. Yang sebenaqnya ni kehendak Abg Nuar sendiri kot tapi malu nak terus-terang almaklumlah takut orang tuduh dia suka jilat ludah sendiri sebab sblm nikan dia galak dok hentam TV3 macam-macam.

Ce view video ni kalau tak caya Anwar hentam TV3




Kat bawah ni petikan skrip yang Saifuddin ni baca kat dalam video yang No 1 tue

"TV3 seharusnya tidak bersikap berat sebelah dengan melakukan serangan bertalu-talu tanpa memberi ruang Dato Seri Anwar Ibrahim menjelaskan kepada umum berhubung isu tersebut, AIC juga mendesak dengan kadar segera supaya diberikan ruang untuk Anwar Ibrahim menjawab tuduhan yang dilemparkan terhadapnya"

"Jika TV3 dan Media Prima dapat menberi ruang untuk Dato Seri Anwar menjawab isu ini, ia merupakan satu lembaran baru untuk mengembalikan kebebasan media yang sebenar"

Korang klik kat blog REZQEEN HILL untuk cerita lanjut tentang Abg Nuar kemaruk nak kuaq TV3 :p

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Nik Aziz kurang pendengaran.

Posted: 20 Feb 2012 09:57 PM PST

Selepas 2 minggu isu "Anwar sokong Israel" diceritakan, hari ini sudah terjawab sudah, kata dua Nik Aziz yang telah dilemparkan kepada Anwar sudah ditelan semula.


Sebagai seorang MB, kata dua yang diberikan sudah tentu ianya sudah mendapat nasihat daripada pakar-pakar yang berada disekeliling beliau.


Ternyata MB paling lama dalam sejarah Malaysia sudah tidak relevan lagi dalam politik Negara.


Nik Aziz sudah tidak relevan dalam memberi kenyataan dan menjawab malah kadang-kadang reaksi memegang telinga mendengar ungkapan orang menunjukkan sifat beliau semakin kurang.


Walau apapun alasan Anwar berikan kepada beliau, perlu diingati bukan hanya Utusan yang melaporkan laporan WSJ, ianya juga dilaporkan oleh portal-portal pembangkang dan akhbar- akhbar pembangkang.


Memalukan sekiranya orang sudah memberi kata dua tetapi menarik balik demi untuk menjaga silaturahim Satu pihak.


Seseorang sudah tentu kene bertangungjawab terhadap tindakan kata dua nik aziz. Mungkin sudah masanya beliau sendiri neletak jawatan kerana hilang pendengaran atau hilang pertimbangan sehingga mengeluarkan kata dua.


Published with Blogger-droid v2.0.2

AirAsia jangan banyak cerewet!

Posted: 20 Feb 2012 07:53 PM PST

Membaca berita yabg dikeluarkan oleh Utusan Malaysia, pelik juga apabila kita melihat pelbagai masalah yang ditimbulkan oleh Airasia kepada MAHB.


Mendahului jadual projek 73 hari dan 50% sudah siap merupakan satu perkara yang positif dan ucapan tahniah boleh diberikan kepada MAHB.


Ugutan demi ugutan yang digunakan untuk memaksa KLIA2 mengikut kehendak Airasia satu semangat yang tidak baik dan tidak sihat.


Saya percaya projek ini adalah yang terbaik dalam kerjasama airasia dengan mana-mana pihak pengurusan lapangan terbang di dunia.


Air asia tidak akan mendapat layanan yang lebih elok daripada negara mereka sendiri, jesteru itu saya nasihatkan mereka agar menghormati semua pihak dan jangan sesekali menggunakan rekod pembangunan syarikat untuk meluluskan apa sahaja permintaan mereka.


Mereka perlu ingat, dalam masa kebangaan Airasia membangunkan syarikat, ramai pekerja airline lain yang menderita atas perubahan lankskap ini dimana pendapatan mereka di potong dan mereka bekerja seperti buruh kasar.


Ramai pekerja MAS atau bekas pekerja apabila di tanya sebelum dan selepas kewujudan AirAsia, sering kali mereka membangkitkan isu gaji dan kerja maca buruh kasar, dulu kalau terbang ke Europe sekitat 14 hari tetapi sekarang hanya 4 hari. Dan gaji dan alaun 50% kurang.


Seeloknya kita tidak mahu lagi mendengar keegoan airasia ini lagi, jalankan tanggunjawab kamu sebagai pengurus Kapal. Jangan hanya perguna nama untuk menekan pelbagai pihak.


walaupun semua boleh terbang tapi tak semua orang perlu mengikut kamu!


Published with Blogger-droid v2.0.2

AirAsia jangan banyak cerewet!

Posted: 20 Feb 2012 05:33 PM PST


Membaca berita yabg dikeluarkan oleh Utusan Malaysia, pelik juga apabila kita melihat pelbagai masalah yang ditimbulkan oleh Airasia kepada MAHB.

Mendahului jadual projek 73 hari dan 50% sudah siap merupakan satu perkara yang positif dan ucapan tahniah boleh diberikan kepada MAHB.

Ugutan demi ugutan yang digunakan untuk memaksa KLIA2 mengikut kehendan Airasia satu semangat yabg tidak baik dan tidak sihat.

Saya percaya projek ini adalah yang terbaik dalam kerjasama airasia dengan mana-mana pihak pengurusan lapangan terbang di dunia.

Air asia tidak akan mendapat layanan yang lebih elok daripada negara mereka sendiri, jesteru itu saya nasihatkan mereka agar menghormati semua pihak dan jangan sesekali menggunakan rekod pembangunan syarikat untuk menluluskan apa sahaja permintaan mereka.

Mereka perlu ingat, dalam masa kebangaan Airasia membangunkan syarikat, ramai pekerja airline lain yang menderita atas perubahan lankskap ini dimana pendapatan mereka di potong dan mereka bekerja seperti buruh kasar.

Ramai pekerja MAS atau bekas pekerja aaabila ditanya sebelum dan selepas kewujudan AirAsia, sering kali mereka membangkitkan isu gaji dan kerja maca buruh kasar, dulu kalau terbang ke Europe sekitat 14hari tetapi sekarang hanya 4 hari. Dan gaji dan alaun 50% kurang.

Seeloknya kita tidak mahu lagi mendengar keegoan airasia ini lagi, jalankan tanggunjawab kamu sebagai pengurus Kapal. Jangan hanya perguna nama untuk menekan pelbagai pihak.

walaupun semua boleh terbang tapi tak semua orang perlu mengikut kamu!



Published with Blogger-droid v2.0.2

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Motif Di sebalik ABU Terbongkar.

Posted: 19 Feb 2012 05:18 PM PST


Motif Di sebalik ABU Terbongkar.

Posted on 
  • Isnin, 20 Februari 2012
  • by 
  • MymassaVoice
  •  in
  • Dalam dok komen di Malaysiakini, akhirnya cybertrooper pembangkang di Malaysiakini pecah rahsia.

    Cuba tengok ni.



    Baru MyMassa tahu bahawa ABU sebenarnya bermaksud ASAL BUKAN MELAYU.

    Dengan menolak UMNO sebagai parti yang memperjuangkan Ketuanan Melayu, maka lepas ini makin mudah untuk DAP menjajah Malaysia seperti PAP di Singapura.

    Ianya selari dengan hujah Guan Eng dalam debat iaitu DAP menolak KETUANAN MELAYU tetapi mengangkat ketuanan rakyat. Ketuanan rakyat atau ketuanan keluarga Lim, Karpal dan Anwar?

    *Kalau sesiapa yang perasan, yang komen di Malaysiakini kebanyakkannya bukan Melayu tapi pakai nama Melayu (contohnya Zanirun Baba). Cybertrooper DAP ni cuba hasut orang Melayu untuk pecahkan perpaduan orang Melayu. Malangnya ramai orang PAS dah termakan dengan mainan DAP. Rahsianya, cybertrooper DAP ini merupakan salah satu tugas 28 orang pegawai media Lim Guan Eng yang dibayar oleh Kerajaan Pulau Pinang

    REBUT KERUSI / 'HOT CHAIR' PRU 13.

    Posted: 19 Feb 2012 05:04 PM PST




    Semakin dekat PRU 13, semakin kerap kedengaran semua parti politik sedang sibuk agihkan kerusi sama ada parlimen mahu pun DUN. Jika kena caranya maka selesailah masalah tersebut jika sebaliknya sudah tentu akan kedengaran suara sumbang dan sebagainya. 

    Seperti biasa BN dengan berkonsepkan perkongsian kuasa dan pemaufakatan dalam BN yang terjalin sekian lama pembahagian kerusi dijalankan menerusi mesyuawarah. Dan kini ditambah pula dengan 'winnable dan likeable' bagi memastikan calon yang bertanding menang dengan selesa.

    Begitu juga dengan PR. Kebiasaan nya PKR akan mendahului rakan-rakan sepakatan ddari segi jumlah kerusi yang bertanding, kemudian DAP dan akhirnya PAS. Walau pun PAS sering terkebelakang dari segi jumlah kerusi namun ianya diberi advantage dari segi kerusi DUN di negeri Pantai Timur dan juaga Utara Semenanjung.

    PRU 13, sering dianggap sebagai Ibu Pilihanraya. Sudah tentu PRU 13 menjanjikan pertembungan yang lebih menarik dengan kehadiran calon bebas, yang belum tentu bertanding menggunakan logo parti mana atau meneruskan kesinambungan dengan logo parti bebas. Jika ini berlaku sudah tentu kali ini menyaksikan kerusi pertandingan adalah 3 atau 4 penjuru dengan kehadiran wakil NGO seperti JATI mahu pun PERKASA. 

    YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

    0 ulasan
    sumber :-

    YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


    POLITIK WAJIB IKUT ISLAM, BUKAN ISLAM KENA IKUT POLITIK

    Posted: 20 Feb 2012 06:19 AM PST



    Assalamualaikum.

    Sejak agak lama sebenarnya, umat Islamkhususnya di Malaysia ini telah dimomokkan dengan apa yang dipanggil sebagaipolitik Islam. Secara jelas, ia dipelopori PAS sebagai parti yang mendakwaingin melaksanakan Islam dan perjuangannya Islam. Sama ada kita percaya atautidak, sudah agak ramai yang terpedaya dengan perjuangan sedemikian.

    Ramai yang terpedaya dengan gerakanini sehingga ada yang tergamak menafikan apa yang dilaksanakan UMNO sebagaitelah memenuhi tuntutan dan kehendak Islam. Lalu tidak hairanlah kita mendengarpelbagai fatwa politik dikeluarkan demi menghalalkan setiap tuduhan dan fitnahyang dilemparkan.

    Hari ini saya ingin fokuskanperbincangan kita kepada topik, benarkah PAS adalah parti Islam, yangmemperjuangkan Islam dan mahu melaksanakan Islam. Secara sejarahnya, PAS adalahparti serpihan UMNO yang diwujudkan bukanlah bermatlamat sebagaimana yangmereka laungkan sekarang. Dan, saya juga tidak nampak sehingga kini adanya asasdan bukti-bukti bahawa PAS mahu menegakkan Islam di Malaysia seperti yangmereka dakwa selama ini.

    Apatah lagi sejak mereka berkawandengan DAP, matlamat PAS sentiasa berubah-ubah. Baik, biarkan itu.

    Apa yang hendak saya lontarkan kepadapembaca ialah betapa kita sebenarnya telah terpedaya dengan PAS. Sayaberpendapat, jika PAS adalah sebuah parti Islam, ia mestilah mematuhi kehendakIslam serta menjarakkan diri mereka dengan hal-hal yang dilarang oleh Islam.

    Apa yang saya maksudkan. Mari kitaberfikir. Politik Islam yang sebenar adalah politik yang wajib memenuhituntutan Islam atau politik yang menjadikan Islam sebagai panduan mereka. Dalammaksud yang mudah, politik itu mestikan mengikut Islam.

    Apa yang berlaku sekarang ialah,Politik telah memandu Islam. Dalam maksud yang mudah, Islam perlu mengikutpolitik. Ini pendekatan yang salah dan perkara ini mungkin ramai di kalangankita terlepas pandang akannya.

    Inilah yang membimbangkan kita.Apabila Politik telah memandu Islam, maka terjadilah apa yang sedang terjadi.Tidak hairanlah perkara yang dilarang oleh Islam tetapi dihalalkan politik,maka perkara itu tidak lagi dianggap salah.

     Sebagai umat Islam, saya mahu mengajakanda semua merenung dan berfikir akan perkara ini. Insaflah dengan apa yangtelah kita lalui dengan penuhi kerugian akibat terpedaya dengan golongan yangmemperalatkan agama untuk kepentingan politiknya.

    Sama-samalah kita fikirkannya.

    Sayap Parti

    Bahagian