Pengikut

Nuffnang

Isnin, 20 Februari 2012

Puteri Bahagian Segambut

sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Apa kejadah ni "1 malaysian cream pie horny noty boyz and girlz by aina etilia II"

Posted: 20 Feb 2012 08:17 PM PST


Terkejut, Malu, Marah dan pelbagai perasaan bercampur baur tatkala terlihat page facebook ini. Apa agaknya tujuan si pembuat akaun ini tatkala page ini diwujudkan? Adakah ini hasil daripada budaya masyarakat Celik IT? Cuba lihat isi kandungan page itu di SINI untuk mendapatkan pandangan yang lebih jelas tentang page ini.


Pada SP page ini hanya akan membawa kesan negatif kepada masyarakat dan nama buruk kepada Malaysia di mana pelancong asing akan menganggap Malaysia sama seperti Thailand , pelacur sangat mudah untuk dilanggan. Selain itu page ini juga hanya menggalakkan budaya SEKS BEBAS dikalangan anak-anak muda khususnya dan membawa kesan negatif kepada pelajar-pelajar sekolah yang rata-ratanya merupakan pengguna facebook tegar.



Apa kata kalau kita ketepikan sekejap fahaman politik kita yang berbeza dan sama-sama kita laksanakan tanggungjawab kita sebagai rakyat Malaysia dengan sama-sama membuat laporan bagi memastikan page ini tidak boleh diakses dan ditutup dengan serta-merta. Bukan sahaja page ini tetapi juga akaun facebook Si Aina Etilia ni minah yang bertanggungjawab mewujudkan page bangsat ni.



Mencegah itu adalah lebih baik daripada mengubati.



THE POOR, EPF AND THE DUMMIES IN PAKATAN RAKYAT - PART 2

Posted: 20 Feb 2012 07:16 PM PST

Recap kat sini ---> Part 1 incase kalau ada yang lupa

This is Part 2

Previously i had written an article about the scheme proposed by the Barisan Nasional (BN) government in enabling city dwellers to own a home/asset in Kuala Lumpur. The proposed scheme that was developed received many negative feedback from the opposition members, especially Tony Pua and Nurul Izzah. To counter this false allegations and lies, i have written the introduction and objective of this scheme in Part 1 of my article which can be read here.

As promised, the Part 2 of my article today would touch on two (2) aspects. The two (2) aspect of this proposed scheme are :

1. Objective of this scheme
2. Approach and process taken to develop the above mentioned scheme


OBJECTIVE

The objective of this scheme is very simple which is:

1. To assist the government specifically the Ministry of Federal Territories and Well Being in the sale of PPR homes to the Rakyat

How : This is done is by providing an attainable and affordable payment package to the Rakyat.

APPROACH/PROCESS

The approach or process taken are as follow:

1. This scheme that was developed to assist the Rakyat is a Public Sector Initiative (PSI)

2. A Special Purpose Vehicle (SPV) company is created.

3. A payment scheme is developed.

4. Once of all this has been completed, the next process is to obtain a funder for this project.

5. Once a funder has been determined, table the whole project to the cabinet for approval.

BRIEF SUMMARY:

As you can see, the plan that was developed by Dato Raja Nong Chik and his ministry is very simple. There was a request by the current tenants of the PPR/DBKL flats for them to buy the flats that they are living in now.

Upon consideration, Dato Raja Nong Chik and his ministry AGREED to the request by the tenants. However, there was a major obstacle in the delivery of the request, where majority of the tenants could not obtain a bank loan.

Identifying this as a major problem to the Rakyat, Dato Raja Nong Chik took the opportunity to explore various other methods to assist this group of people and thats where this housing scheme comes into place.

Personally, i think this is a classic example that shows how a government should function. Listen to the grouses and complains of the Rakyat, think of ways to tackle the problem and provide solution.

However, up till now, Nurul Izzah and Tony Pua has done NOTHING besides attacking the FT Ministry and EPF for abusing funds and what not. My challenge to them is, think of ways to tackle the problem of urban poor and provide solutions! not talk to the media. How long , nor how many media channels that the opposition engaged would still not solve the problem.

To Dato Raja Nong Chik, Congratulations!

Part - 3 of my article will explain in a flow diagram of how this scheme payment structure is, how is the fund from EPF going to be used and finally a rebuttal to all allegations by the opposition.

Berkhidmat utk rakyat, dan kepada ALLAH swt kami berserah.


Source: Kuala Lumpur Chronicle

Amboiii Cheq xsabaq nak Abg Nuar Kuaq TV3 naaa.....

Posted: 20 Feb 2012 06:57 AM PST

Kamilah Die Hard Fans Anwar ibrahim

Tak sampai 24 jam SP cete pasal Die Hard Fans Anwar Ibrahim (AIC) hantar memorandum ke TV3 mintak TV3 bagi slot ekslusif untuk Anwar Ibrahim tepis dan tangkis isu Israel tuptup ada lagi berita terbaru pasai depa ni

Tengok video ni sat




Yang kat dalam video atas nun Presiden AIC, Saifuddin Shafi Muhammad yang sedang menjalankan tugasnya dengan penuh dedikasi buat Abg Nuar tercinta. SP heranlah dengan depa. Kutuk kemain lagi kat TV3 alih2 sekarang macam orang gila talak minta rujuk balik. Yang sebenaqnya ni kehendak Abg Nuar sendiri kot tapi malu nak terus-terang almaklumlah takut orang tuduh dia suka jilat ludah sendiri sebab sblm nikan dia galak dok hentam TV3 macam-macam.

Ce view video ni kalau tak caya Anwar hentam TV3




Kat bawah ni petikan skrip yang Saifuddin ni baca kat dalam video yang No 1 tue

"TV3 seharusnya tidak bersikap berat sebelah dengan melakukan serangan bertalu-talu tanpa memberi ruang Dato Seri Anwar Ibrahim menjelaskan kepada umum berhubung isu tersebut, AIC juga mendesak dengan kadar segera supaya diberikan ruang untuk Anwar Ibrahim menjawab tuduhan yang dilemparkan terhadapnya"

"Jika TV3 dan Media Prima dapat menberi ruang untuk Dato Seri Anwar menjawab isu ini, ia merupakan satu lembaran baru untuk mengembalikan kebebasan media yang sebenar"

Korang klik kat blog REZQEEN HILL untuk cerita lanjut tentang Abg Nuar kemaruk nak kuaq TV3 :p

0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian