Pengikut

Nuffnang

Isnin, 20 Jun 2011

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


RAKYAT BERHAK DAPAT KEAMANAN !

Posted: 20 Jun 2011 01:07 AM PDT

Di dalam Kerajaan BN berusaha untukmembangunkan negara, banyak isu yang sedang dimainkan oleh pihak-pihak pembangkang. Semua isu ini timbul secara berterusan semenjak BN memenangi PRU 12 dengan mejoriti mudah.

Betul kata Tun Razak, untuk menentukan kemananan, Malaysia mesti diperintah oleh kerajaan yang mempunyai 2/3 mejoriti di Parlimen, satu sebabnya adalah kita merupakan negara campuran kaum.

Dengan kurangnya mejoriti BN di Parlimen dan kehilangan beberapa Negeri, kerajaan telah di perolok-olok kan banyak isu yang di ketuai oleh Anwar Ibrahim. Sedar tidak sedar, dengan gerakan ini, telah lahir ramai pelapis-pelapis baru yang sungguh kritis dan bersatu hati untuk menentang apa sahaja polisi kerajaan tanpa menghiraukan impak kepada negara.

BERSIH adalah anjuran Ambiga yang sebelum ini digerakan oleh Bar Council. Melalui ceramah dan gerakan beliau serta sokongan Anwar dan Parti Pembangkang, gerakan ini telah mendapat sambutan hanga dikalangan penyokong pembangkang. Jesteru itu, akan adalah pertempuran diantara Penyokong dan Pembankang pada 9 Julai ini.

Apabila Ibrahim Ali menyatakan akan berkumpul pula bersama untuk menentang perhimpunan BERSIH, sudah tentunya negara kita akan berhadapan kemungkinan yang tidak ketentuan. Kemungkinan untuk terjadinya pertempuran besar-besaran diantara Rakyat Malaysia sudah tidak boleh di tahan lagi, sehingga sekarang, perhimpunan-demi perhimpunan untuk menarik sokongan telah dibuat oleh kedua-dua kumpulan.

Mata dunia akan tertumpu pada peristiwa 9 Julai 2011. Mata dunia akan memerhati, adakah cara demontrasi Arab Tengah akan dibawa kepada Asean oleh Anwar Ibrahim berjaya. Sekiranya ianya berjaya dan terdapat bukti yang mana pihak Kerajaan menindas mereka yang melakukan demontrasi, kemungkinan Pihak Antrabangsa mengambil tindakan boleh jadi kenyataan.

Perang diantara BERSIH dan PERKASA sudah pastinya akan membawa polimik baru didalam sejarah Malaysia, gerai-gerai yang menjual parang dan kapak akan mendapat sambutan. Sudah pastinya penjual akan mendapat keuntungan daripada peristiwa ini. Sediakanlah apa sahaja senjata yang kita perlukan sebelum perkara-perkara tidak diingini berlaku.Mungkin ada yang ketawa apabila membaca tulisan ini, tetapi keadaan serupa juga berlaku di Mesir dan Libya yang diceritakan oleh pelajar-pelajar kita.

Oleh itu, Rakyat berhak mendapat keamanan dan pihak Polis seharusnya menggunakan apa sahaja akta yang ada untuk melindungi Rakyat daripada terjerumus bersama dalam polimik mereka yang dahagakan kuasa politik.

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


Felda tampung RM16,700 kos tanam semula peneroka

Posted: 20 Jun 2011 08:34 AM PDT

PENSTANS A juara zon selatan

Posted: 20 Jun 2011 08:31 AM PDT

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


KATA ADA PENYOKONG, KENAPA PENGARUHI ORANG KAMPUNG?

Posted: 19 Jun 2011 05:01 PM PDT

Penganjur pengaruhi penduduk kampung
Oleh Hardi Effendi Yaacob
bhnews@bharian.com.my
2011/06/20


Pembangkang dipercayai biaya kos perhimpunan BERSIH

KUALA LUMPUR: Penganjur Perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) 2.0 dikesan cuba mempengaruhi penduduk kampung di beberapa negeri, termasuk Melaka, Pahang, Perak dan Negeri Sembilan untuk menyertai perhimpunan haram itu yang dijadual berlangsung di ibu negara, 9 Julai ini.
Difahamkan, kegiatan itu didalangi parti pembangkang yang bersedia menanggung kos berkaitan, termasuk pengangkutan, penginapan dan makan minum penduduk kampung terbabit sebagai helah meraih sokongan terhadap penganjuran perhimpunan itu walaupun diberi amaran keras oleh polis supaya tidak meneruskan acara berkenaan.
Ia didedahkan Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd Ali Baharom sambil menyatakan tindakan pihak terbabit jelas menunjukkan mereka semakin terdesak dan cuba meraih sokongan orang ramai selepas polis mengeluarkan amaran keras supaya perhimpunan itu tidak diteruskan atas sebab-sebab keselamatan.

"Kami memperoleh maklumat ada kumpulan tertentu, dipercayai parti pembangkang cuba mempengaruhi penduduk kampung dan kawasan terpencil di empat negeri berkenaan menyertai Perhimpunan BERSIH 2.0 di ibu negara dengan semua perbelanjaan ditanggung.

"Sebenarnya, penduduk kampung itu tidak sedar diperdaya, mereka hanya diberitahu terpilih menyertai program lawatan percuma ke Kuala Lumpur. Padahal, mereka akan dikumpulkan sebagai kumpulan penyokong perhimpunan itu sebaik tiba di ibu negara," katanya selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi, di sini kelmarin.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar sebelum ini mengeluarkan amaran, termasuk akan menahan penganjur Perhimpunan BERSIH 2.0 yang dirancang serentak di ibu negara, Kuching dan Kota Kinabalu, 9 Julai ini jika masih mahu meneruskan perhimpunan itu kerana dikhuatiri boleh menimbulkan kekacauan.
Amaran itu dikeluarkan selepas polis memutuskan tidak meluluskan permit perhimpunan itu, termasuk permohonan daripada Persatuan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) yang merancang mengadakan satu lagi perhimpunan bagi menghalang Perhimpunan BERSIH 2.0.

Mohd Ali dalam laporan polis dibuatnya turut mendakwa penduduk kampung terbabit dijangka tiba di ibu negara menggunakan 30 hingga 40 bas sebelum dikumpulkan bagi tujuan menyertai perhimpunan haram itu.

"Kami berharap polis dapat bertindak segera mengekang kegiatan tidak bertanggungjawab ini. Manakala, golongan ibu bapa diingatkan memantau gerak geri anak mereka supaya tidak diperdayakan kumpulan tertentu untuk menyertai perhimpunan haram itu. Ini juga bagi mengelak berlakunya sebarang insiden tidak diingini," katanya

MENGAPA TAK KELUAR PAS SAHAJA?

Posted: 19 Jun 2011 04:52 PM PDT

Ketidakpuasan hati ahli bukti Pas 'terompah' DAP

KUALA LUMPUR 19 Jun - Pengakuan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengenai ketidakpuasan hati ahlinya dengan tindakan parti menukar istilah perjuangan 'Negara Islam' kepada 'Negara Berkebajikan' jelas membuktikan pemimpin dan parti itu sebagai 'terompah' DAP.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, pengakuan itu juga membuktikan kepimpinan Pas lebih takut dan berusaha menjaga hati DAP sebagai sekutu pembangkangnya daripada mengambil kira pandangan ahli-ahli parti sendiri.

"Jadi, Nik Abdul Aziz serta kepimpinan Pas memang jelas lebih takut kepada DAP kerana penukaran konsep perjuangan kepada 'Negara Berkebajikan' hanya diumumkan pada muktamar parti itu, baru-baru ini.

"Sepatutnya, penukaran konsep itu dilakukan lebih awal melalui referendum atau forum yang diperdebatkan ahli-ahli Pas untuk dipersetujui, tetapi tiba-tiba sahaja diumumkan pada muktamar. Ini satu jenaka," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Mohd. Puad membalas kenyataan Nik Abdul Aziz semalam yang menyifatkan pemimpin UMNO itu sebagai 'Ah Chong' dan 'terompah' MCA kerana mencabar Pas menggugurkan perkataan Islam pada nama parti itu, ekoran perubahan konsep perjuangan Pas.

Pada satu majlis di Kota Bharu kelmarin, Nik Abdul Aziz turut mengakui terdapat segelintir ahli Pas sendiri yang tidak berpuas hati dengan perubahan slogan perjuangan kepada 'Negara Berkebajikan' oleh parti itu.

Lebih mengejutkan, Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan turut mengakui pengguguran nama Islam dalam slogan itu kerana terdapat kaum Cina, India dan ahli UMNO yang takut dengan perkataan Islam dalam perjuangan Pas sebelum ini.

Mohd. Puad menambah, beliau kali ini enggan mencabar Pas menggugurkan perkataan Islam dalam parti, sebaliknya merayu parti itu melaksanakannya segera kerana ia semakin mengelirukan masyarakat termasuk yang beragama Islam.

"Kenyataan Nik Abdul Aziz adalah pelik dan mengelirukan dan ia jelas membuktikan Pas semakin terdedah kepada kelemahan serta kesilapan. Jadi atas prinsip moral, mereka tidak patut memperjudikan perkataan Islam yang suci itu. Cukuplah," katanya.

Sementara itu, pada satu majlis di Batu Pahat semalam, Mohd. Puad turut menyifatkan pertukaran istilah perjuangan Pas itu terjadi kerana wujud perjanjian di antara Pas dan DAP yang didalangi oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim demi kepentingan politik pihak pembangkang.

NEGARA KEBAJIKAN KHUSUS UNTUK KELANTAN

Posted: 19 Jun 2011 04:49 PM PDT

Buktikan model negara kebajikan

Oleh MOHD. ZUHARMAN MOHAMMAD NOR
utusankelantan@utusan.com.my
MACHANG 19 Jun – Pas Kelantan diminta mengemukakan model projek negara 'berkebajikan' berasaskan Islam yang berjaya dilaksanakan oleh parti itu sepanjang memerintah negeri ini lebih 20 tahun lalu.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, Pas tidak wajar menuduh UMNO melaksanakan projek-projek yang tidak menepati kehendak Islam, jika mereka sendiri gagal membuktikannya.

"Walaupun diberi peluang dalam tempoh yang panjang, setahu saya tiada apa-apa model yang boleh ditunjukkan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Machang di Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar di sini, semalam.

Beliau mengulas kenyataan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mendakwa projek-projek kebajikan yang dilakukan oleh UMNO tidak menepati kehendak Islam.

Menurut Ahmad Zahid, setiap tahun Kerajaan Pusat memperuntukkan lebih RM78 juta untuk membantu rakyat yang kurang berkemampuan dalam pelbagai bidang termasuk subsidi kepada golongan petani dan nelayan, orang tua, orang kurang upaya (OKU), buku teks dan bantuan wang kepada pelajar miskin.

"Adakah pemberian itu tidak berasaskan Islam?" katanya Menteri Pertahanan itu.

Justeru, beliau berharap, rakyat bijak membuat penilaian terhadap perjuangan Pas yang tidak konsisten berbanding UMNO yang terus mendokong perjuangan agama dan bangsa.

Katanya, konsep negara berkebajikan yang kini diperjuangkan oleh Pas hanya bagi mengaburi mata rakyat berikutan kegagalan mereka menegakkan negara Islam yang diimpikan akibat bekerjasama dengan DAP.

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Wajarkah Pemuda UMNO bertembung dengan Bersih 9 Julai ini ?

Posted: 19 Jun 2011 11:37 PM PDT


Oleh SYED ALI ALHABSHEE

NAMPAKNYA Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia pimpinan Saudara Khairy Jamaluddin berkeras juga untuk turut mengadakan perhimpunan 9 Julai ini.

Khairy dilihat seolah-olah langsung tidak mengendahkan peringatan yang telah disuarakan oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Hishamuddin Tun Hussein.

Saya bimbang jika niat itu diteruskan, maka pemuda UMNO akan bertembung dengan Bersih yang turut mengadakan perhimpunan yang sama.

Perhimpunan anjuran pemuda UMNO itu juga sudah tentunya tidak akan mendapat permit polis, sama seperti Bersih.

Ini bermakna perhimpunan Pemuda UMNO juga ditafsirkan sebagai perhimpunan haram dan sudah semestinya berdepan dengan 'tangkapan' oleh pihak polis.

Itulah juga yang telah disuarakan oleh Hishamuddin dan Timbalan Ketua Polis Negara terhadap mereka yang menyertai perhimpunan anjuran Bersih.

Walaupun niat pemuda UMNO untuk menghalang perhimpunan haram Bersih, tetapi saya khuatir pertembungan itu akan mencetuskan insiden yang tidak diingini.

Apabila berlaku pertembungan, maka sudah tentu tercetus provokasi dan akhirnya kemungkinan berlaku pergaduhan membabitkan dua kumpulan tersebut.

Inilah sebenarnya yang ditunggu-tunggu oleh pembangkang untuk terus memburukkan imej pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Bersih yang didalangi pembangkang memang sedang 'memasang jerat' untuk mengheret pemuda UMNO supaya bersama mereka.

Lagipun tidak ada jaminan di kedua-dua belah pihak perhimpunan itu akan berjalan secara aman.

Oleh kerana itu saya beranggapan pemuda UMNO tidak perlu untuk 'melayani' kerenah Bersih.Jangan jirus minyak ketika api sedang membakar


Ingat, api yang mula membakar jika dijirus minyak, akan bertambah marak jadinya dan akhirnya gagal dibendung lagi.

Akibatnya, petaka akan menimpa rakyat berbilang kaum yang selama ini menjadi benteng perpaduan negara.

Sehubungan itu, secara jujurnya saya berharap Khairy akan mempertimbangkan 'keberaniannya' untuk bertembung dengan Bersih pada 9 Julai ini demi kepentingan negara dan rakyat keseluruhannya.

Memang darah muda mereka sedang membuak tetapi jika tersalah langkah, padah yang menimpa.

Kita perlu berwaspada dengan strategi musuh dan kadangala kita wajar undur selangkah ke belakang supaya pergerakan kita tidak sumbang.

Peringatan Hishamuddin atas sifatnya selaku Menteri Dalam Negeri ada juga kewajarannya dan perlu dipandang secara positif.

Undang-undang tidak memilih bulu dan polis pastinya akan bertindak secara profesional dalam menangani isu yang boleh menggugat ketenteraman awam.

Saya bimbang, 'kedegilan' Khairy itu akan menyebabkan beliau akan dilebelkan sebagai anak muda yang cuba 'menangguk di air keruh'.

Malah saya juga khuatir Ahli Parlimen Rembau itu akan dituduh sengaja berbuat demikian untuk merosakan imej UMNO yang sedang dipimpin oleh Najib dengan baik.

Memang diakui niat Khairy adalah baik untuk membuktikan pemuda UMNO masih bertaring, tetapi perhintungannya biarlah betul dan menepati sasarannya.

Sekali lagi saya berharap Khairy khususnya pemuda UMNO supaya berfikir secara tenang dan bertindak secara bijak dalam menghadapi ancaman Bersih.

Dalam pada itu, saya juga terkilan melihat rakan-rakan komponen BN yang lainnya seperti senyap dan tidak bersemangat untuk menentang kebangkitan Bersih.


Memang semalam MCA memberi jaminan tidak akan membenarkan ahlinya menyertai perhimpunan tersebut, tetapi cukupkah sekadar jaminan seperti itu ?


MCA, MIC dan Gerakan harus tampil membuktikan secara zahir mereka juga seperti UMNO, lantang menentang perhimpunan Bersih, bukannya bersikap tunggu dan lihat.
Komponen BN harus bersama UMNO menentang ancaman Bersih untuk gugat keamanan negara dan perpaduan nasional.


Saya juga bersetuju dengan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa perhimpunan Bersih 9 Julai ini adalah jalan pintas Datuk Seri Anwar Ibrahim menuju ke Putrajaya.

Ini kerana sebelum ini pun saya pernah menegaskan Bersih adalah stretagi pembangkang untuk menggugat ketenteraman awam dan kestabilan politk negara.

Matlamat jahat mereka adalah mengkucar-kacirkan pentadbiran Najib selaku Perdana Menteri dan Presiden UMNO.

Pembangkang sudah tidak ada idea lain untuk 'merampas' kuasa, kecuali mengadakan satu tindakan liar.

Komponen BN perlu bersama rakyat tentang ancaman Bersih


Bersih yang menjadi jambatan pembangkang hanya mahu menyusahkan kehidupan rakyat dan imej negara terjejas di mata dunia.

Ini kerana menerusi pilihan raya umum, adalah terlalu sukar untuk mereka berkuasa walaupun berjaya mengurangkan 2/3 majoritti BN di Parlimen.


Faktor itu disebabkan rakyat tetap memihak kepada BN dan UMNO khususnya walaupun pelbagai dakyah dan propaganda dimainkan oleh pembangkang.

Seperti tahun 2007, perhimpunan Bersih dikatakan didalangi Anwar dan kali ini, beliau sekali lagi bertindak 'lempar batu sembunyikan tangan'.

Pada hemat saya, tujuan utama Bersih hanyalah untuk mengalih pandangan rakyat terhadap isu liwat Anwar dan menimbulkan tanggapan negatif terhadap perjalanan sistem pilihan raya umum di negara ini.

Isu liwat kali kedua yang menjijikkan itu sedang dibicarakan di Mahkamah Tinggi hampir menjerut masa depan politik Anwar.

Walhal, selama ini pilihan raya umum di negara kita adalah yang paling bersih berbanding dengan negara-negara Asia yang lain.

Justeru, kenyataan Anwar bahawa beliau akan meminta Pengerusi Bersih, Datuk S. Ambiga membatalkan perhimpunan 9 Julai ini jika Najib memberi jaminan pilihan raya neggara ini akan berlaku bersih hanya merupakan satu sandiwara semata-mata.

Ketua Pembangkang itu menegaskan demikian ketika berucap di konvensyen PKR di Shah Alam, Ahad lalu.

Jadi, alasan Bersih konononnya perhimpunan 9 Julai ini adalah untuk mendesak supaya pilihan raya berjalan dengan bersih dan adil hanyalah satu helah politik.

Perhimpuna Bersih yang kotor itu juga berlaku setelah golongan sekular yang pro - Anwar berjaya menguasai kepimpinan PAS menerusi muktamar agungnya baru-baru ini.

Golongan ulama dalam PAS tersingkir daripada pemusatan kuasa dan kini halatuju parti itu dikatakan selari dengan citarasa politik DAP dan PKR.

Dan sememangnya DAP tumpang gembira apabila golongan ulama dalam PAS semakin tersisih dan pengaruhnya semakin terhakis.

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Jangan Jadikan SPR Kambing Hitam – Pengerusi SPR

Posted: 20 Jun 2011 04:41 AM PDT

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meminta Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) yang bercadang mengadakan demonstrasi jalanan haram pada 9 Julai supaya tidak menjadikan SPR sebagai kambing hitam. Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata pihak SPR … Continue reading

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


SIRI "ROAD TOUR" KEAHLIAN PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

Posted: 19 Jun 2011 07:09 PM PDT

Bertempat di PPR Laksamana, Jalan Peel, Cheras pada hari Ahad bersamaan 19 Jun 2011, Biro Keahlian dan Biro Sukarelawan Puteri UMNO Bahagian Cheras telah menganjurkan program siri "Road Tour" Penambahan Keahlian Puteri UMNO bagi siri Minggu ke 3.

Program yang di ketuai oleh Puan Sarina Sharif yang merupakan Ketua Puteri UMNO Bahagian Cheras, adalah program turun padang ke Perumahan Rakyat di sekitar Parlimen Cheras di samping menjalinkan hubungan silaturahim dengan penduduk setempat dan ahli - ahli UMNO khususnya.

Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee dan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Cheras Tuan Haji Syed Mehdhar Syed Abdullah berserta dengan Ahli - Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian, Wanita, Pemuda dan Puteri telah turut sama dalam perasmian program Siri "Road Tour" Keahlian Puteri.

Pelbagai aktiviti telah di laksanakan bersama - sama Jawatankuasa Komuniti penduduk PPR Laksamana, Jalan Peel, Cheras serta mendapat kerjasama agensi Kerajaan seperti Jabatan Kesihatan Cheras Baru, wakil Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), JASA dan ahli-ahli jawatankuasa Puteri UMNO bahagian Cheras.

Acara bermula pada jam 9.00 pagi dengan aktiviti Senamrobik bersama penduduk - penduduk PPR Laksamana, aktiviti mewarna lukisan dan program mengunting rambut secara percuma telah di lakukan khusus untuk anak - anak dan penduduk setempat diPPR Laksamana. Kaunter pemeriksaan kesihatan percuma, kaunter pendaftaran Pemilih dan kaunter pendaftaran ahli baru Puteri UMNO telah di buka untuk kemudahan penduduk PPR Laksamana, Jalan Peel, Cheras.

Program "Road Tour" ini telah mendapat sambutan yang hangat dari penduduk PPR Laksamana yang berbilang bangsa dan program ini akan di teruskan ke lokasi PPR di sekitar Parlimen Cheras.Puteri UMNO Bahagian Subang

0 ulasan
sumber :-

Puteri UMNO Bahagian Subang


ANUWAR THE MAN??

Posted: 09 Mar 2011 10:00 AM PST

Once , many have pay less attention to Anwar's shenanigan .

When he was sacked from his deputy post , most of us were in our lower secondary schoolings . His deceitful has been whispering in our ears that he was framed .

He was discharged from his good office because of so-called known 'conspiracy' which was the construction of Anwar . In other words , it was a situation of complot whereby an unlawful act was imposed on him by his opponents secret agenda .

I grew up around the debate of perception versus truth about Anwar's machinating for a decade . He was dubbed as a hero in his conspiracy theory .

As time went by , I come to understand with many sober minded Malaysians that Anwar is full of the paradox of liars and deception , specifically he has described himself as a demagogue . His incendiary notes had almost back stabbing the American administration . Anwar' s manipulated skills act on peoples' prejudices well . At some juncture , he managed to con the American .

In fact , we have been fooled and conned by Anwar ever since the day he took the favorable position of the 2nd presidentship in ABIM , Malaysian Islamic Youth Movement in 1974 .

We came to realize of his impurity when he was suddenly sacked from the good office of the Deputy Prime Minister . It was hard to believe at that time that he was sacked because of his homosexual love affair and latter charged on the abused of power .

The aftermath reveals the truth who is Anwar really is but his aftermath has been our nightmare .


Anwar has gone beyond the political norms of our democracy . Our forefathers would have not believed that Malaysian have been further divided and fragmentized . His unworthy thoughts and ideas of democracy has been the cover front from his derived immorality and valueless from his known behavior . His exploitation to propagate have reached beyond doubt that he is politically a sick man and leader .


Anwar has dramatically intervened Malaysian integrity and effectiveness with his lairs and allegation smearing the name of the people and the Nation . Hiding behind the freedom of speech and democracy and beef walk his defective absurdity , he thinks he can get away with them .

Anwar has politicized all expects of Malaysian-governing activities which have been endangering government's most important domestic functions for peace , harmony and economic progress .

Anwar has appointed his annihilative nominees to reach out to the decision makers of his PKR collision partners , just to insure sustainability for his leadership in the collision on the expense of the citizens .

In his own party , he practices aggressive favoritism , undeniable to the public eyes . Among his choices are people who have lied for his defense of his wrong doings , that include the members of his family .

He has simply bypassed his responsibility the circumstances of truth to the people . There is limit to political perception . As someone remarks , ' politic is not everything '

Herni Azura

Sayap Parti

Bahagian