Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 14 Disember 2012

Puteri Bahagian Segambut

sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


[Video] @anwaribrahim kantoi lagi??? #TolakPR #1MalaysiaTolakFitnah @umbkl

Posted: 14 Dec 2012 05:00 PM PST



Deepak Jaikinshan dilihat semakin tersepit dengan serangan blogger blogger pro kerajaan sejak seminggu lalu. Turut cemas adalah Anwar Ibrahim yang mana kita telah mengetahui bahawa serangan rekayasa Fitnah jahat Deepak telah diarahkan oleh Anwar Ibrahim melalui R.Sivarasa peguam Deepak.

Pendedahan video rakaman sulit tempoh hari berkenaan kenyataan Deepak yang mana menyatakan dengan jelas Anwar Ibrahim dalang disebalik serangan fitnah ke atas Najib Tun Abdul Razak dan Rosmah Mansor cuba dinafikan Deepak semalam melalui portal fitnah utama PAS iaitu harakdaily.

Gomo semalam lagi sudah mendapat maklumat bahawa Deepak dibawa ke pejabat Harakah untuk ditemubual yang mana jelas menunjukkan Konspirasi telah diatur oleh PAS bagi meneruskan rekayasa fitnah jahat ke atas pimpinan negara.

Gomo sebenarnya geli hati apabila membaca satu kenyataan Deepak yang mana menyatakan:

"I did not say that I met Anwar," he said. "What I said and what was written (in the blog) are two different things." He challenged the person who recorded the video to release the entire footage and the transcript of what he had said".

Deepak marah benar dengan Papa Gomo? Kau Spin apa ni Deepak "What I said and what was written (in the blog) are two different things." Ataupun Deepak sebenarnya nak menyerlahkan lagi kebodohan beliau kepada masyarakat?

Gomo bukanlah jenis yang gelojoh mahupun semberono dalam mengeluarkan bahan bahan yang penting. Apatahlagi dengan rakaman lain tentang apa yang Deepak katakan berhubung pengakuan beliau diarahkan Anwar Ibrahim dalam menfitnah Najib Tun Abdul Razak dan Rosmah Mansor. Namun demikian Gomo lebih suka ataupun berminat untuk mengulas apa yang Deepak katakan tentang Bala.

Deepak menyatakan kepada portal pembangkang (Skrip Anwar Ibrahim) :

"Buku itu katanya akan menceritakan urutan peristiwa sejak beliau diminta oleh Rosmah untuk memaksa P Balasubramaniam membuat pengakuan berkanun (SD) kedua, seperti didakwanya, sehinggalah kepada wawancaranya dengan beberapa portal berita hari ini." - Msiakini, Harakah

Itu pengakuan Deepak sepertimana yang dilaporkan oleh portal berita pembangkang semalam. Mungkin ada yang percaya dengan apa yang Deepak sampaikan tetapi Gomo ada pekara yang lebih besar untuk seluruh rakyat melihat sendiri apa yang Deepak katakan sebelum ini. Jom layan video dibawah ini.
Jelas didalam video diatas Deepak mengakui beliau tidak terlibat langsung dengan segala keterangan P. Balasubramaniam berhubung kes pembunuhan Altantuya. Malah Deepak sendiri megakui siatan SPRM ke atas beliau berjalan dengan telus tampa prejudis.

Ok lah mungkin ada yang masih menyatakan Deepak betu, Najib dan Rosmah terlibat dalam segala fitnah yang dilemparkan pembangkang. Jika demikian apakata anda menilai sendiri muka Deepak ni dengan teliti dan renungkan kenyataan beliau berhubung temubual yang dilakukan portal pembangkang Malaysiakini pada 6 April tahun 2011 yang lalu.

Jika 2011 Deepak menyatakan beliau tidak terlibat dan tidak ada kena mengena malah menafikan segala galanya jadi bagaimana pula sekarang tahun 2012 yang semakin hampir Pilihanraya Deepak pusing 360 darjah dan menyerang Najib Tun Abdul Razak dan Rosmah Mansor? Apakah Deepak seorang yang boleh dipercayai keterangan beliau?

Apa yang jelas disini jelas menunjukkan Konspirasi terancang yang dilakukan oleh Pakatan pembangkang diketuai oleh Anwar Ibrahim. Segala fitnah ke atas Najib Tun Abdul Razak dan Rosmah Mansor sebelum ini telah gagal jadi untuk mewujudkan fitnah terbaru maka Deepak dijadikan alat untuk membuat persepsi baru menfitnah Najib Tun Abdul Razak dan Rosmah Mansor.

 

Pengakuan Deepak sebelum ini yang menyatakan berjumpa dengan Anwar Ibrahim dan diarahkan oleh Sivarasa untuk menyebut nama Najib Tun Abdul Razak dan Rosmah Mansor didalam mahkamah dikukuhkan lagi dengan fakta tentang sidang media yang diaturkan oleh pihak Harakah semalah. Apakah tidak ada perancangan jahat apabila Harakah membawa Deepak ke pejabat mereka untuk ditemubual?

Konspirasi Made By Anwar Ibrahim

Rakyat begitu mudah disogok dengan penipuan dan rekayasa jahat Pakatan pembangkang, jadi Gomo minta rakyat yang mempunyai akal dan minda yang sihat untuk menilai segala yang Gomo katakan. Jangan mudah kita percaya kepada plot cerita Deepak kerana yang pasti dan nyata Skrip telah digarap oleh Anwar Ibrahim untuk menjatuhkan Perdana Menteri dan Isteri sepertimana fitnah fitnah yang dilakukan mereka sebelum ini.

Deepak Jaikinshan sendiri mengakui Anwar Ibrahim pelakon Porno video China Doll, so lu orang nak kata apa pasal Deepak ni?

Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.


sumber: Papagomo

[Video] Pembangunan Flat 4 Tingkat Kg Kerinchi & Pembohongan Pembangkang #BN4WP #TolakPR @umbkl

Posted: 14 Dec 2012 05:00 AM PST

Korang kalau rasa malas nak baca artikel panjang-panjang pasal kes Flat 4 tingkat Kg Kerinchi tue bolehlah tonton video kat bawah ni. Simple je kot. Budak sekolah rendah pun boleh faham.


Manalah perginya dalang yang menghasut penduduk supaya tolak projek pembangunan ni ye? Senyap je atau mungkin sedang sibuk dengan kes saman beliau terhadap Utusan Malaysia kot.

Memetik sebahagian artikel dari blog REZQEENHILL (anda boleh baca selanjutnya di blog tersebut)

Nurul Izzah menghasut segelintir penduduk untuk membuat bermacam tuntutan yang tidak masuk akal. Bayangkanlah, pemaju telah bersedia memberi apartment baru 3 bilik dengan keluasan 900 kaki persegi untuk menggantikan flat usang tiada bilik keluasan 380 kaki persegi.

Anggaran harga rumah baru mereka ialah RM350,000!! Bukan murah tu!! Pemaju juga beri wang pampasan untuk perpindahan keluar dan masuk. Pemaju juga menanggung kos menyewa penduduk sepanjang projek dilaksanakan. Itu pun tak cukup lagi?
Kesian pakcik ni, kena tidur atas pangkin di luar rumah. Mana taknya, rumah takda bilik, kalau anak bini dah tidur kat dalam, mana cukup tempat tidur!
 

Penduduk gembira melihat suasana ruang tamu di rumah contoh. Ruang tamu je dah lebih besar dari rumah dulu!

Nurul cuba berlagak kononnya dia pejuang hak penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi, padahal dia baru je tunjuk muka di situ sedangkan Dato' Raja Nong Chik telah 25 TAHUN MEMPERJUANGKAN HAK PENDUDUK FLAT 4 TINGKAT KERINCHI!

93% dari kesemua penduduk iaitu 433 dari 468 keluarga telah menyokong pembangunan semula ini tetapi hak 34 individu yang menentang dijadikan tiket oleh Nurul Izzah untuk cuba menggagalkan pembangunan semula ini.
 
 
 
SP: Bersyukur dengan apa yang telah diberi..............

Belia Sokong Kerajaan #TolakPR @umbkl

Posted: 14 Dec 2012 01:00 AM PST




KUALA LUMPUR 13 :   Majoriti belia berumur antara 17 hingga 35 tahun di negara ini menyatakan rasa puas hati dan berikrar menyokong hala tuju yang dibawa kerajaan Barisan Nasional (BN) ketika ini.

Perkara itu didedahkan The Asia Foundation menerusi kaji selidik terbaharu mereka ke atas 2,012 belia seluruh negara termasuk di Sabah dan Sarawak untuk tempoh April hingga Jun lalu.

Wakil negara The Asia Foundation, Anthea Mulakala berkata, kajian yang bertujuan mengetahui pandangan belia terhadap negara itu mendapati, sebanyak 48 peratus daripada mereka meletakkan kepercayaan Malaysia sedang bergerak ke arah yang betul manakala 88 peratus belia dari Sarawak pula lebih optimis terhadap hala tuju negara. 



"Faktor ekonomi yang stabil, aman dan harmoni, kemajuan teknologi, peluang pekerjaan dan kaedah menangani jenayah yang lebih baik adalah punca utama sejumlah 58 peratus belia bersetuju kerajaan hari ini adalah yang terbaik.

"Bagaimanapun terdapat belia beranggapan, jika faktor jenayah dan penderaan, tekanan disebabkan pekara-pekara tertentu dalam kalangan rakyat, sukar mendapat pekerjaan dan sistem pilihanraya yang tidak seimbang terus dipandang remeh, maka sokongan terhadap kerajaan BN boleh menjadi sebaliknya," katanya kepada pemberita hari ini.

Sementara itu, Anthea berkata, kajian sama turut dilakukan ke atas peratusan daftar pemilih dalam kalangan belia yang mendapati golongan berumur antara 21 hingga 22 tahun merupakan kumpulan paling sedikit mendaftar sebagai pengundi.

Namun katanya, lebih menarik sebanyak 73 peratus daripada belia yang terpilih iaitu bermula umur 25 tahun ke atas memperlihatkan peningkatan menjadi pengundi dalam pilihan raya umum ke-13.



Jelas beliau, belia di Utara mencatat jumlah tertinggi penambahan penggundi baharu iaitu sebanyak 60 peratus manakala belia Wilayah Persekutuan dan Timur mencatat jumlah terendah iaitu masing-masing sebanyak 49 dan 44 peratus.

Beliau berkata, menurut hasil kaji selidik itu faktor tertinggi menyebabkan masih ramai golongan belia tidak daftar mengundi kerana tidak mempunyai masa dan benci kepada politik.

"Selain itu, faktor tidak pasti terhadap proses mendaftar dan tidak tahu dimana untuk mendaftar merupakan alasan kedua tertinggi golongan belia gagal menjadi pengundi," katanya. 


Sumber: Utusan

0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian