Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 5 Ogos 2011

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Jangan gadai agama kita demi politik!

Posted: 05 Aug 2011 06:16 PM PDTPendedahan yang dibuat oleh Berita Harian di muka hadapan memberi kejutan kepada ramai pihak. Ini merupakan pendedahan yang tidak lain niatnya selain mahu menjaga perlembagaan persekutuan. Agama Lain tidak boleh diajar kepada orang islam, itu yang dinyatakan didalm perlembagaan demi menjaga kesucian Islam di Malaysia.

Tidak seharusnya mengadaikan kepentingan politik lalu sanggup mengadaikan prinsip perlembagaan negara.

Ada diantara Pemimpin Politik yang liberal sanggup menyalahkan JAIS kerana tindakan mereka terhadap sebuah gereja yang terletak di PJ.

Perkara ini juga telah diceritakan oleh Zulkifli Nordin melalui videonya yang mana operasi menghasut orang islam telah berlaku sudah lama dan ianya dinamakan operasi CALEB.

Pikirkan lahhhh

Bisik-bisik Awang Selamat — Awang Selamat

Posted: 05 Aug 2011 05:33 PM PDT


August 06, 2011

6 OGOS — MAHU tidak mahu perkembangan di Universiti Selangor (Unisel) memberi kesan kepada integriti dan kredibilitinya sebagai sebuah pusat pengajian tinggi. 

Pergolakan dalam pentadbiran tertinggi Unisel, milik Kerajaan Negeri Selangor, yang dikaitkan dengan elemen politik kepartian sudah tentu akan merencatkan reputasi dalam membangunkan modal insan. 

Unisel seperti juga universiti lain perlu dibenarkan diurus dengan lebih bebas tanpa campur tangan luar serta dibiarkan bergerak ke arah autonomi. 

Keadaan tersebut amat penting untuk memastikan sesebuah universiti selaku institusi ilmu dapat memberi tumpuan secara profesional dalam melaksanakan tanggung jawab tersebut. 

Atas hakikat itu, Awang tidak hairan apabila Datuk Dr. Rosti Saruwono bertindak melepaskan jawatan Naib Canselor Unisel dengan memberi notis 24 jam. Beliau mempunyai tanggung jawab untuk mempertahankan kredibiliti universiti itu. 

Malah para pelajar Unisel juga berhak menyatakan kegusaran mereka dalam hal tersebut. Langkah mengemukakan lima tuntutan kepada Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim adalah manifestasi kebimbangan mereka terhadap kemerosotan mutu Unisel dalam pelbagai bidang. 

Justeru amat wajar apabila mereka menuntut supaya jawatankuasa senat Unisel dirombak bagi memastikan pengurusan tertingginya bebas daripada pengaruh politik. Belum terlewat untuk mengembalikan Unisel pada landasan yang sewajarnya. 

Awang — Simpati. — utusan.com.my


Tidak pernah dalam sejarah Malaysia, tindakan sebegini dibuat didalam institusi pendidikan, kenapa kita perlu lacurkan semua perkara termasuk pendidikan anag bangsa ... Razlan ... 

Pembangkang Semakin Nyanyuk – Hilang Kawalan Propaganda Mainan Mereka

Posted: 05 Aug 2011 09:31 AM PDTKuala Lumpur, 4 Ogos- Pakatan Rapuh semakin hilang dari kawalan propaganda mainan mereka sendiri. Makin banyak mereka bermain, makin banyak tembelang mereka pecah akibat dari seronok mereka penipuan dan tuduhan kepada pihak-pihak yang mempunyai kaitan dengan Barisan Nasional.

Ketua Pemuda UMNO bahagian Seputeh, Mohd Razlan Muhammad Rafii berkata, isu terbaru yang mereka mainkan kini adalah memujuk Ku Li untuk menjadi Ketua Pembangkang untuk mengantikan Anwar Ibrahim.

"Pemain Politik tersenyum sahaja apabila melihat PR menyentuh isu ini. Apa taknya, semua tahu yang Ku Li dari dulu sememangnya mahu menjadi Perdana Menteri, beliau pernah bertanding melawan Tun Mahathir, dan juga pernah berlawan menggunakan parti Semangat 46. Tetapi itu semua cerita lama yang sudah menjadi sejarah, semenjak Ku Li masuk kembali ke dalam UMNO, beliau memainkan peranan yang baik dan kritis tetapi tetap bersama kesetiaan bersama UMNO.

Ku Li juga pernah dilaga-lagakan semasa PRK Galas tempoh hari, banyak propaganda jahat pihak pembangkang mainkan untuk melagakan beliau dengan kepimpinan Najib Tun Razak. Hasilnya semua lihat, betapa keras Ku Li bekerja untuk memastikan kemenangan BN di Galas," ujarnya kepada UMNO-Online.

Kenyataan Ahli Parlimen Bayan Baru, Zahrin Hashim yang menyatakan kebenaran pihak-pihak PAS berjumpa dengan Ku Li telah membuktikan betapa pakatan pembangkang ini terlalu terdesak untuk pecah belahkan BN dari dalam dan ketandusan isu.

"Presiden PAS, Abdul Hadi Awang sanggup membutakan mata di atas tindakan pemain propaganda pembangkang. Azmin Ali rela dilacurkan demi melihat penipuan ini berjaya. Ku Li bukanlah bodoh seperti yang mereka sangka, tidak semudah itu Ku Li akan menerima perlawaan yang sudah terang amat sukar untuk ditunaikan.

Unit Propaganda pembangkang akan terus memainkan peranan untuk memujuk pemimpin BN dengan menawarkan jawatan-jawatan didalam "kerajaan bayangan" mereka dengan niat mahu memecahkan BN dari dalam," tambahnya.

Kegiatan ini semuanya tidak berjaya kerana para pemimpin BN sudah melihat bagaimana keikhlasan kepimpinan dibawah Dato Seri Nqjib melaksanakan tanggunjawab membela rakyat dan agihan kuasa diantara komponen.

Dan sudah terbukti, ramai pemimpin pembangkang, Ahli Parlimen serta ADUN meninggalkan pakatan rapuh mereka akibat dari pembohongan dan janji yang tidak di tunaikan oleh PR kepada pemimpin mereka sendiri.

"Tetapi perlu diingatkan kepada pemimpin BN, walaupun mereka (pembangkang) belum berjaya memujuk pemimpin BN, pujukkan dan rayuan serta tawaran yang dibuat bukanlah satu perkara yang mudah untuk ditolak.

Alhamdulillah sehingga hari ini, semua pemimpin BN teguh dan punyai jati diri yang kuat, walaupun ada diantaranya yang mengambil jalan selamat dengan tidak membuat apa-apa kenyataan membalun pakatan pembangkang ini," ujarnya lagi.

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Posted: 05 Aug 2011 08:50 AM PDT

YOUR CIMB ACCOUNT IS LOCKED (WARNING)

Posted: 04 Aug 2011 04:20 AM PDT

     URGENT NOTIFICATION

     " This is your final notice. "

We are performing a scheduled account maintenance. Your account has been disabled for security reasons. We apologise for any inconvenience. Reactivate account now. (INACTIVE ACCOUNTS WILL BE DEACTIVATED TILL FURTHER NOTICE IF NOT ACTIVATED NOW) Once again, we apologise for any inconvenience.

ACTIVATE NOW  = http://www.cimbclicks.com.my

 

       CIMB BANK

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


PEMIMPIN PAS KUTIP CERITA TEPI JALAN - SYED ALI

Posted: 04 Aug 2011 11:21 PM PDT

KETUA UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee menyifatkan pemimpin PAS hanya mengutip cerita tepi jalan untuk dijadikan isu besar kononnya ada gerakan menjatuhkan Perdana Menteri.

"Walhal cerita tersebut tidak benar sama sekali dan bertujuan mencemarkan nama baik Datuk Seri Najib Tun Razak," tegasnya.

Katanya, semua itu adalah cerita rekaan dan karut yang cuba diperbesarkan oleh pemimpin PAS setelah hubungan mereka dengan sekutunya dalam Pakatan Rakyat (PR) semakin renggang.

Beliau berkata, PAS mengutip cerita tidak benar itu dalam usaha mereka untuk memecahbelahkan perpaduan UMNO dan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Sebaliknya jelas beliau, kepimpinan Najib dan timbalanya, Tan Sri Muhyiddin Yassin adalah terbaik setakat ini dan mendapat keyakinan penuh daripada ahli-ahli parti serta rakyat keseluruhannya.

Katanya, perbuatan tersebut merupakan sebahagian daripada propaganda digunakan PAS ketika bahang Pilihan Raya Umum (PRU) semakin hampir hampir," tambahnya.

" Semua itu cerita karut dan dakwaan tak masuk akal dibuat oleh Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali kononya ada gerakan untuk menjatuhkan Najib" tegasnya.

Beliau mendakwa, Mustafa hanya mengambil cerita tepi jalan dan dijadikan satu isu besar hanya untuk menutup pelbagai kepincangan dan kelemahan PAS.

Beliau mengulas dakwaan Mustafa menerusi portal berita pro-pembangkang – Malaysiakini bahawa ada gerakan dalaman UMNO untuk menjatuhkan Najib.

Mustafa juga dilaporkan berkata bahawa Najib dan isterinya sebagai liabiliti kepada UMNO dan BN.

Dalam hal ini, Syed Ali menyifatkan Setiausaha Agung PAS itu sudah ketandusan modal politik sehingga terpaksa mengutip cerita tersebut yang dijaja di warung kopi dan di tepi jalan.

"Masakan seorang pemimpin kanan PAS boleh percaya kepada cerita atau gosip tepi jalan ?, soalnya lagi.

PAS juga jelas beliau, terpaksa 'tumpang sekaki' untuk menonjolkan diri supaya dilihat masih mempunyai suara dalam PR yang didominasi oleh DAP.

Katanya, untuk memulihkan semula hubungan PAS dengan DAP serta PKR, mereka mula mencari isu termasuk membuat dakwaan ada usaha dalaman UMNO untuk menyingkirkan Najib sebagai Perdana Menteri.

Sebelum ini katanya, PAS hanya 'melukut ditepi gantang' dan tidak mendapat layanan mesra oleh DAP.

"Malah PKR juga mula berasa cuak dan curiga dengan permainan politik PAS yang dilihat mempuyai agenda tertentu," ujarnya.

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Serbu gereja: Khalid arah semua exco tutup mulut….

Posted: 05 Aug 2011 01:56 AM PDT

Malu dilihat tidak ‘berlaga angin’ dalam kerajaan sendiri, MB Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pada Jumaat mengarahkan semua exco-exco nya berdiam mengenai isu serbuan JAIS ke atas sebuah geraja di Petaling Jaya. Khalid yang kesal dengan kejadian tersebut berkata, … Continue reading

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


Puteri UMNO melancarkan Kad Hawa Real Rewards

Posted: 04 Aug 2011 08:34 PM PDTPelancaran Kad Hawa dibuat serentak dengan sambutan 10 tahun penubuhan Puteri. Kad Hawa adalah program usahasama antara Puteri UMNO dan Real Rewards yang bukan dikhususkan kepada ahli Puteri sahaja tetapi juga dibuka kepada wanita berusia 18 tahun ke atas. Selain mendapat mata ganjaran, Kad Hawa juga memberikan perlindungan kecurian ragut untuk meringankan beban mangsa. Kad berkenaan menawarkan faedah perlindungan bagi kecurian ragut yang meliputi kehilangan wang dan barangan berharga, perlindungan pengeluaran wang dari ATM, kehilangan dompet dan juga kes ragut menyebabkan kematian yang meliputi faedah dari RM500 sehingga RM10ribu.Ketua-ketua pergerakan Puteri bahagian dilantik sebagai ejen menyebarkan Kad Hawa. Bagi mereka yang tidak dapat menghubungi ketua Puteri bahagian, mereka boleh mendapatkan terus daripada Real Rewards.

KEMBARA JELAJAH SINGGAH SAHUR

Posted: 04 Aug 2011 08:06 PM PDT

Kembara Jelajah Singgah Sahur Puteri UMNO Malaysia dan Belia 4B Malaysia dengan kerjasama Puteri UMNO Melaka dan Belia 4B Melaka pada 2hb Ogos 2011 jam 2pagi. Bertempat di Kg. Krubong Tengah, Dun Paya Rumput, Melaka.  Penerima sumbangan En. Isnin dan Pn Latipah Omar iaitu ibu tunggal kepada 3 anak.  Sumbangan duit, keperluan barang dapur dan isi rumah yang daif mendapat perhatian CM.

Sayap Parti

Bahagian