Jumaat, 24 Jun 2011

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


TERENGGANU KUASA BESAR SUKAN MALAYSIA

Posted: 24 Jun 2011 01:46 AM PDT

Assalamualaikum.

Dah agak lama juga saya tidak upadate blog saya. Hambatan waktu sekali lagi menjadi punca. Apa pun, seperti yang saya katakan dulu, saya akan cuba yang terbaik bagi memastikan saya dapat terus menulis.

Hari ini, mungkin masih belum terlewat untuk saya merakamkan ucapan tahniah kepada pasukan bola sepak Terengganu yang telah muncul sebagai juara Piala FA 2011. Ia adalah satu kejayaan yang menarik melalui satu perlawanan yang dramatik. Ia telah membuktikan betapa sebenarnya, perjuangan ke nokhtah terakhir itu tidak pernah merugikan. Kejayaan Terengganu itu telah membuktikan apa yang saya maksudkan.

Apa yang hendak saya catatkan ialah bukan sahaja mengenai kejayaan Terengganu, tetapi juga keupayaan Terengganu untuk terzahir sebagai sebuah kuasa besar sukan di Malaysia. Bukan sahaja dalam sukan bola sepak, malah dalam sukan-sukan lain, Terengganu telah membuktikan kejayaannya yang tersendiri. Sukan Malaysia (SUKMA) misalnya telah menjadi antara contoh dan bukti apa yang hendak saya maksudkan.

Semua ini tidak berlaku secara percuma, dan kejayaan ini juga tidak datang bergolek. Ia adalah kejayaan yang telah melewati proses yang panjang, melalui strategi latihan dan keupayaan yang hebat. Dan paling penting, ia disokong melalui kelahirkan para pemain atau atlit yang berwibawa dan berkemampuan. Itulah yang penting dan pasti.

Saya percaya, melalui kaedah dan strategi yang dilaksanakan Terengganu sekarang, Terengganu akan terus kekal sebagai kuasa besar sukan yang saya sebutkan tadi. Ia bukan muda, ya!. Namun ia bukanlah sukar untuk dikekalkan.

Saya secara peribadi ingin mengucapkan tahniah kepada pemain bola sepak Terengganu dan semua atlit yang mewakili negeri ini dalam SUKMA baru-baru ini. Doa saya agar semua kejayaan itu bukan sahaja dapat dikekalkan, tetapi juga dipertingkatkan pada masa akan datang.

Itulah harapan saya dan kita semua.

Tiada ulasan:

Pengikut