Pengikut

Nuffnang

Selasa, 2 November 2010

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Artikel Utusan

Posted: 02 Nov 2010 09:09 PM PDT

Pangkah Pas 'masuk syurga' tarik warga emas

GUA MUSANG 30 Okt. - Kempen Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas mula dicemari dengan taktik kotor Pas apabila parti itu cuba mempengaruhi pengundi warga emas di sesetengah kawasan dengan mendakwa undi Pas masuk syurga.

Perkara itu didedahkan oleh Ketua Penerangan Wanita UMNO, Datuk Hamidah Osman ketika pihaknya mengadakan kempen rumah ke rumah di beberapa buah kampung sejak lima hari lalu.

Ekoran itu beliau berkata, Wanita UMNO terpaksa memberi penjelasan kepada kumpulan pengundi terbabit bahawa penentuan syurga atau neraka merupakan hak Allah dan bukannya Pas.

''Saya tidak sangka yang Pas masih lagi memainkan isu pangkah Pas masuk syurga terutama di kalangan pengundi-pengundi warga emas. Kami terpaksa memberi penjelasan supaya mereka sedar kempen yang dijalankan oleh jentera Pas itu tidak benar.

''Akhirnya mereka faham penentuan syurga dan neraka adalah hak Allah. Apa yang kami lakukan ini bukan setakat berkempen malah turut memberi kesedaran kepada penduduk setempat mengenai perbezaan antara Islam dan Pas," katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Hamidah berkata, beliau dan anggota Wanita Wanita lain perlu membuat penjelasan itu supaya para pengundi mereka dapat gambaran yang jelas mengenai Pas.

''Islam dan Pas merupakan dua perkara berbeza. Islam adalah agama paling suci manakala Pas hanya sekadar sebuah parti politik yang berusaha meraih sokongan rakyat.

''Kami terpaksa melakukan peranan ini kerana kami tidak mahu penduduk di sini terutama warga emas terus terpengaruh dengan dakyah-dakyah Pas yang tidak berasas," katanya lagi.

Beliau berkata, hakikatnya, Pas kini tidak lagi memperjuangkan penubuhan negara Islam seperti mana sebelum ini apabila parti tersebut membuat keputusan untuk bersahabat dengan DAP.

''Inilah antara perkara-perkara utama yang kita maklumkan kepada pengundi-pengundi di sini. Biar mereka tahu siapakah Pas yang sebenar," katanya.

Dalam perkembangan berkaitan beliau berkata, strategi kempen Wanita UMNO kali ini lebih menjurus kepada usaha mendampingi rakyat secara kumpulan-kumpulan kecil.

''Kebiasaannya bilangan penduduk bagi setiap kumpulan adalah antara 20 hingga 30 orang. Di dalam kumpulan ini kita akan menerangkan faedah serta kebaikan yang diperolehi sekiranya mereka menyokong calon Barisan Nasional (BN)," ujarnya.

Artikel Utusan

Posted: 02 Nov 2010 09:04 PM PDT


Hamidah Osman (kanan) melihat sijil peserta penempatan dalam Ladang Rakyat Limau Kasturi milik Rozali Rodin (kiri) yang didakwa merupakan satu penipuan di Kampung Lepan Jaya, Gua Musang, semalam.

--------------------------------------------------------------------------------

'Saya benar-benar rasa tertipu'


GUA MUSANG 31 Okt. - Hiba dan amat mengejutkan apabila seorang penduduk miskin Kampung Lepan Jaya di sini mendakwa dia menjadi mangsa kerajaan Pas Kelantan apabila tanah ladang serta rumah yang dijanjikan tiga tahun lalu masih belum tertunai.

Dengan menunjukkan sijil yang dikeluarkan oleh Kerajaan Pas Kelantan sebagai bukti, Rozali Rodin, 37, tidak menyangka kerajaan Pas Kelantan sanggup melakukan perkara seumpama itu kepadanya sekeluarga.

Dia yang ternyata terlalu kecewa dengan apa yang berlaku secara jujur mengakui kegagalan kerajaan Pas Kelantan itu amat memilukan kerana harapannya untuk memiliki ladang dan sebuah rumah terlalu tinggi.

''Sungguh tidak sangka kerajaan Pas sanggup melakukan perkara ini kepada rakyat yang miskin seperti saya. Saya benar-benar rasa tertipu. Cuba lihat keadaan diri saya, isteri, anak dan ahli keluarga saya yang lain.

''Saya akui apabila saya diberitahu terpilih sebagai peserta Ladang Rakyat Limau Kasturi pada 2007 hati saya cukup gembira tetapi itu dulu. Harapan saya benar-benar musnah," katanya kepada Utusan Malaysia di kediamannya di sini hari ini.

Dia dan keluarga sebelum itu dikunjungi skuad sayang Pergerakan Wanita UMNO yang ketuai oleh Ketua Penerangannya, Datuk Hamidah Osman.

Dalam kunjungan tersebut, Rozali turut menunjukkan sijil yang dikeluarkan oleh kerajaan Pas Kelantan itu kepada Hamidah serta anggota skuad sayang yang lain.

Sijil berkenaan ditandatangani oleh Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob bertarikh 29 November 2007.

Bercerita lebih lanjut apabila terpilih sebagai Peserta Berpenempatan Dalam Ladang Rakyat Limau Kasturi, Rozali berkata, dia dan lebih 300 peserta lain telah dipanggil oleh kerajaan Pas Kelantan untuk menerima sijil itu dalam satu majlis di sebuah sekolah.

Dia berkata, sijil itu kemudian disampaikan sendiri Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

''Projek ini dijanjikan siap dalam tempoh setahun. Ini sudah masuk tiga tahun tetapi langsung tidak ada apa-apa yang berlaku. Saya tidak tahu projek ini benar-benar wujud atau sebaliknya," katanya.

Berdasarkan sijil tersebut, katanya, dia merupakan peserta yang ke 114.

''Selain saya terdapat lima lagi peserta yang sama terdapat di dalam kampung ini," ujarnya.

Sementara itu Hamidah berkata, pendedahan itu merupakan bukti jelas kepincangan kerajaan Pas Kelantan dalam mentadbir negeri ini.

''Ini bukan satu pembohongan tetapi inilah bukti bagaimana seorang rakyat Kelantan menjadi mangsa penganiayaan mereka. Mereka (kerajaan Pas Kelantan) menjanjikan tanah ladang dan tapak rumah kepada penduduk miskin tetapi sehingga kini ia gagal ditunaikan," katanya.

Dalam pada itu beliau berkata, pihaknya akan mendapatkan bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi membantu meringankan bebanan keluarga Rozali.

''Kami dapati Rozali kini tidak mampu bekerja kerana menghidap penyakit kencing manis dan gastrik yang agak kronik.

''Akibatnya Rozali terpaksa bergantung harap kepada ahli keluarga lain untuk menyara anak dan isterinya." katanya lagi.

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Awas nyamuk-nyamuk kecil bunyi macam-macam – Shabery

Posted: 02 Nov 2010 12:01 PM PDT

Kalau ada penduduk di Batu Sapi merasakan mereka susah, sebenarnya ada lagi rakyat negara ini yang lebih susah.

Menjadi orang kaya pula kata Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Shabery Cheek bukan beerti mereka senang malah ada dikejar bank kerana berhutang.

Sebab itu nasihat beliau kepada penduduk di Batu Sapi, walaupun tinggal di rumah kurang baik, mereka masih boleh nikmati hidup dan tidur yang lena.

"Di sini kita senang tidur dan pagi-pagi bangun badan sihat kerana tiada hutang. Belum tahu, kalau tinggal di rumah batu kita boleh senang, ada kena kejar dengan bank atau ah long" katanya.

Bercakap ketika program ramah mesra dengan penduduk Kampung Sundang Laut di Batu Sapi, beliau meminta pengundi jangan terpengaruh cakap-cakap pembangkang yang menghina penduduk di sini dengan mengatakan semuanya hidup susah.

"Masa sekarang banyak nyamuk-nyamuk kecil ganggu di telinga. Bunyi macam-macam. Mereka mahu pecah belahkan dan hasut rakyat benci kerajaan," katanya.

Katanya, jika rakyat berpecah, kumpulan ini yang untung.

Menurut Shabery, jika mahukan masa depan yang lebih baik, penduduk Batu Sapi perlu menyokong calon Barisan Nasional Datin Linda Tsen Thau Lin.

"Kementerian boleh memberi peruntukkan untuk aktiviti belia dan remaja di sini asalkan surat permohonan datangnya dari wakil rakyat BN," ujar Shabery lagi.

Beliau menyatakan puashati kerana sepanjang perjalanan beliau di kawasan itu, banyak rumah ditampal poster BN tanda terima kasih kepada kerajaan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Banjir: Pelajar maut, lapangan terbang ditutup

Posted: 02 Nov 2010 08:52 AM PDT

PADANG TERAP, 2 Nov – Seorang pelajar tingkatan satu mati lemas selepas terjatuh semasa dia sedang memancing di sebuah sawah yang ditenggelami air di Kampung Charok Bongor di sini petang ini.

Ketua Polis Daerah Padang Terap DSP Ku Yaacob Ku Ahmad berkata kejadian berlaku kira-kira pukul 5.30 petang semasa Mohd Zaki Amani Shaari, 13, sedang memancing bersama abangnya.

"Keadaan sawah yang ditenggelami air lebih lima meter menyebabkan Mohd Zaki tidak dapat diselamatkan oleh abangnya selepas dia tergelincir," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata mayat Mohd Zaki dijumpai oleh orang kampung kira-kira pukul 6.20 petang semasa warisnya sedang membuat laporan mengenai kejadian itu di balai polis.

"Mayat Mohd Zaki ditemui oleh orang kampung berhampiran tempat dia jatuh," katanya dan menambah mayat pelajar itu dihantar ke Hospital Kuala Nerang untuk dibedah siasat.

Dalam pada itu, tiga penerbangan yang dijadual berlepas dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim (LTSAH) di Kepala Batas di sini pada petang dan malam ini, dibatalkan ekoran lapangan terbang itu terpaksa ditutup akibat air naik sehingga ke landasan.

Ketua Unit Operasi LTSAH Abdul Rashid Md Yusob berkata, air naik ke landasan itu akibat limpahan banjir dari kawasan berhampiran.

"Ketiga-tiga penerbangan itu melibatkan pesawat Malaysia Airlines (MAS) ke Kuala Lumpur, AirAsia ke Kuala Lumpur dan FireFly ke Subang (Selangor)," katanya.

Katanya, empat penerbangan yang dijadual akan berlepas pagi esok turut dibatalkan manakala penerbangan sebelah petang bergantung kepada keadaan.

Jadual pagi esok melibatkan dua penerbangan pesawat MAS ke Kuala Lumpur, satu pesawat AirAsia ke Kuala Lumpur dan satu pesawat FireFly ke Subang.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

NIK AZIZ BERI GERAN TANAH PALSU MENIPU ORANG ASLI

Posted: 02 Nov 2010 04:25 AM PDT

1. Selepas merasuah Ringgit Malaysia untuk membeli undi Orang Asli, Nik Aziz sekali lagi melakukan perbuatan terkutuk apabila mengeluarkan geran tanah palsu kepada Orang Asli Sandrop.

2. Nik Aziz mengunakan kuasanya sebagai Menteri Besar, mengarahkan Pejabat Daerah dan Jajahan Gua Musang mengeluarkan geran tanah kepada mereka yang terlibat. Jadi geran yang dikeluarkan pada hari ini apa statusnya??? PALSU ATAU TULEN?????

3. Persoalannya, KENAPA SEKARANG??? Mengapa tidak diselesaikan isu geran ini lama dahulu??? Di mana kepimpinan PAS Hamba DAP Komunis ketika rakyat memerlukannya???

4. Lagi satu, adakah janji Nik Aziz kali ini boleh dipercayai??? Sampai bila dia mahu menafikan hak Orang Asli ini???

5. Ternyata PAS Hamba DAP Komunis ini tidak ikhlas dalam memperjuangkan hak rakyat. Bila tiba masa terdesak begini barulah terhegeh-hegeh untuk mencari simpati rakyat.

6. Sudah sampai masa untuk rakyat Kelantan berubah. UNDILAH BARISAN NASIONAL!!!
 


 

JPX 

HANGAT: GAMBAR NIK AZIZ BERI RASUAH DI SANDROP

Posted: 02 Nov 2010 01:02 AM PDT1. Nik Aziz yang kononya seorang alim ulama telah dikesan memberi rasuah di Perkampungan Orang Asli Sandrop.

2. Dalam siri kempennya, Nik Aziz tidak segan silu menghulurkan Ringgit Malaysia untuk memastikan kumpulan orang asli di sana mengundi PAS.

3. Selain itu, Nik Aziz juga berjanji untuk menyelesaikan isu tanah yang telah tertangguh sekian lama.

4. Gambar yang disertakan jelas menunjukkan Nik Aziz menghulurkan Ringgit Malaysia kepada orang asli bagi membeli undi mereka!!! PAS semakin terdesak di DUN Galas. Tuan Guru main rasuah, calon pula PENZINA!!! KLIK LINK INI UNTUK GAMBAR >>> http://alamijiwaparadox.blogspot.com/2010/11/hangat-gambar-nik-aziz-beri-rasuah-di.html

4. NIK AZIZ WAJIB BERTAUBAT!!!

 

JPX


Ku Li Pemimpin Kami Bukan Pengkhianat – Bidin Ronggeng

Posted: 02 Nov 2010 12:36 AM PDT

Gua Musang, 2 Nov – Masyarakat Orang Asli hari ini menafikan dakwaan yang  mengaitkan Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah sebagai pengkhinat kepada kaum berkenaan sebaliknya  Ketua UMNO Gua Musang itu merupakan "lagenda" kepada mereka.

Ketua Kampung Pos Sawai, Bidin Ronggeng berkata mereka yang menuduh dengan dakwaan sedemikian merupakan mereka yang tidak tahu sejarah dan mempunyai agenda politik untuk memburuk-burukkan Ahli Parlimen berkenaan.

Menurut beliau Ku Li merupakan seorang pemimpin yang  begitu komited dan  prihatin serta cakna kepada kaum berkenaan semenjak dulu dan masih tidak berubah hingga ke hari ini.

"Ku Li pemimpin kami. Ku Li banyak bantu kami. Berbanding kerajaan negeri, Ku Li lah pemimpin yang selalu bertanya khabar serta mengambil berat akan keperluan serta pembelaan terhadap kami.

Kenapa dakwaan pengkhianat ini timbul ketika pilihan raya kecil ini.  Susah dan senang Ku Li tetap bersama kami. Bagi kami, Ku Li merupakan pemimpin yang akan kami kenang sepanjang hayat.," katanya.

"Ku Li pemimpin kami. Ku Li banyak bantu kami. Berbanding kerajaan negeri, Ku Li lah pemimpin yang selalu bertanya khabar serta mengambil berat akan keperluan serta pembelaan terhadap kami.

Pas mendakwa Tengku Razaliegh melarikan fail-fail mengandungi permohonan tanah orang asli semasa membawa Semangat 46 keluar dari Angkatan Perpaduan Umah dan menyertai UMNO.

Beliau seterusnya melahirkan kehairanan kenapakah perkara itu ditimbulkan hari ini sedangkan Pas yang mempuyai kuasa kerajaan negeri boleh menyelesaikan soal berkenaan dalam tempoh yang singkat.

"Kita ada angkat permohonan hak milik tanah beberapa kali namun sehingga hari ini sunyi sepi. Jangan kaitkan orang lain untuk menutup penindasan mereka. Itu hanya lakonan semata-mata," katanya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAS pertahan tindakannya beri 'duit tambang'

Posted: 01 Nov 2010 11:19 PM PDT

PAS mempertahankan tindakannya beri 'duit tambang' kepada pengundi luar DUN Galas, walaupun Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menganggapnya satu perbuatan sogokan.

Pengarah pilihan raya PAS Datuk Abdul Halim Abdul Rahman berkata, PAS sebenarnya berbuat demikian untuk membantu SPR meningkatkan peratusan keluar mengundi dalam pada 4 November nanti.

Beliau berkata demikian hari ini ketika mengulas kenyataan timbalan pengerusi suruhanjaya itu Datuk Wan Ahmad Wan Omar sebelum ini yang berkata, pemberian wang berkenaan boleh disifatkan sebagai pemberian sogokan bagi tujuan membeli undi.

Wan Ahmad pada Sabtu berkata, perbuatan tersebut menyalahi undang-undang di bawah Seksyen 10 Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

Bercakap dalam sidang media di markas PAS hari ini pula Abdul Halim turut mengulangi bahawa langkah berkenaan adalah untuk meningkatkan peratusan keluar mengundi.

"Kita dah baca undang-undang pilihan raya. Mereka sebut Seksyen 10 tapi tidak baca Seksyen 15. Ada kelonggaran (dalam peruntukan itu).

"Kita sebenarnya nak menolong (SPR). Kita hendak lihat lebih ramai orang keluar mengundi. Apa sebab kita hendak buat benda ini? Saya tak kenal seorangpun daripada pengundi luar ini.

"Lagipun ini semua akan dikendalikan oleh pihak ketiga, bukan kita (PAS)," katanya lagi
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


‘Anwar tidak akan bersara selagi dendam peribadinya terhadap UMNO belum berbalas’

Posted: 01 Nov 2010 08:07 PM PDT

"SELAGI dendam politiknya terhadap pemimpin UMNO belum berbalas, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak akan berundur daripada politik," kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

Katanya, walaupun menyedari rakyat khususnya generasi muda hari ini menolak kehadirannya dalam politik, tetapi Penasihat Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu tetap meneruskan agenda peribadinya.

Menurutnya, dendam Anwar terhadap UMNO mula membara setelah disingkirkan daripada parti ketika kepimpinan Tun Dr. Mahathir Mohamad berikutan terbongkarnya skandal liwat.

"Beliau ketika itu sudah berada di kerusi Timbalan Perdana Menteri, cuma satu langkah lagi berpeluang menjadi Perdana Menteri tetapi disingkirkan kerana skandal yang menjijikkan," tegasnya.

Bermula daripada itu katanya, Anwar rakus menyerang UMNO daripada setiap sudut dengan pelbagai propaganda dan siri pembohongan untuk membersihkan dirinya.

"Matlamat politik Anwar bukannya untuk kepentingan rakyat tetapi kerana dendam peribadinya terhadap UMNO, oleh sebab itu dia sanggup lakukan apa sahaja untuk menghancurkan kerajaan Barisan Nasional (BN)" katanya.

Menurut Syed Ali, Anwar hanya meneruskan saki-baki hayat politiknya dengan sengaja mencetuskan kecelaruan di kalangan masyarakat.

"Anwar tahu ketokohannya sebagai pemain politik sudah hancur akibat kes liwat kali keduanya tetapi kerana dendam, beliau tetap berlakon kononnya masih berwibawa," tegasnya.

Oleh sebab itu katanya, beliau sanggup menyerang peribadi pemimpin UMNO terutama Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak dalam usaha menagih simpati rakyat.

Syed Ali menambah, Anwar juga sanggup merelakan sekutu rapatnya dalam Pakatan Rakyat (PR), DAP berterusan mempertikaikan hak keistimewaan orang Melayu dan kedudukan Raja-Raja Melayu.

"Inilah sifat petualang bangsa yang sanggup melakukan apa sahaja kerana dirasuk oleh perasaan dendam terhadap UMNO," ujarnya.

Beliau juga menyifatkan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu sebagai badut yang dipergunakan oleh DAP untuk dipertontonkan di khalayak ramai.

Katanya, DAP terpaksa menjadikan Anwar sebagai badut dengan harapan orang Melayu akan menyebelahi perjuangan mereka dan sekaligus menolak UMNO.

Beliau mengulas saranan bekas Mufti Perlis, Dr. Mohd. Asri Zainal Abidin yang mahukan Anwar bersara daripada dunia politik kerana banyak rentaknya dilihat semakin tidak seimbang.

Asri dipetik sebagai berkata Anwar perlu menerima hakikat bahawa zamannya akan menyusur pergi dan tidak mungkin generasi baru akan terus bertahan untuk melihat reka bentuk cerita politik yang sama.

Menurut Syed Ali lagi, Anwar sebenarnya bukan merupakan ancaman besar kepada UMNO dan BN terutama bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 akan datang.

"Seperti umum mengetahui Anwar bukannya tokoh hebat yang perlu digeruni malah masyarakat menolak beliau kerana halatuju politiknya banyak memecahbelahklan perpaduan rakyat," katanmya.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


MENDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI BARU

Posted: 02 Nov 2010 12:43 AM PDT


Mengikut sumber Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR), seramai 246,962 orang telah mendaftar sebagai pengundi baru semasa tempoh urusan pendaftaran pemilih suku tahun ketiga dari Julai hingga September lepas.

Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) berkata dalam tempoh yang sama, 32,494 pemilih sedia ada memohon pertukaran alamat pusat mengundi.

Rang Daftar Pemilih Tambahan bagi suku tahun ketiga 2010 telah mula dipamerkan sejak semalam sehingga 2 Nov di 997 tempat pameran di seluruh negara, menurut kenyataan SPR hari ini.

Mereka yang baru memohon menjadi pemilih atau pemilih berdaftar yang telah memohon untuk pertukaran alamat pusat mengundi dinasihatkan untuk menyemak rang tersebut.

"Mana-mana warganegara yang baru mendaftar sebagai pemilih tetapi mendapati nama mereka tidak tersenarai di dalam Rang Daftar Pemilih Tambahan Suku Tahun Ketiga 2010, boleh membuat tuntutan dengan menggunakan Borang B," kata kenyataan itu.

Sementara itu, bagi mana-mana pemilih berdaftar di satu-satu bahagian pilihan raya yang hendak membuat bantahan ke atas kemasukan nama mana-mana orang di dalam rang itu boleh membuat bantahan dengan mengisi Borang C.

Antara tempat pameran rang daftar pemilih ialah Pejabat Pilihan Raya Negeri (14 tempat), Pejabat Pos Berkomputer (457 tempat), kompleks/pejabat kerajaan (103 tempat), Pejabat Daerah/Pejabat Tanah (157 tempat), Majlis Daerah/Perbandaran (52 tempat), Dewan Serbaguna/Rukun Tetangga/Balai Raya/Penghulu/Dewan (183 tempat) dan lain-lain tempat (30 tempat). Selain itu, SPR juga turut mempamerkan nama-nama pemilih yang akan dikeluarkan daripada Daftar Pemilih.

"Asas SPR mengeluarkan nama pemilih berkenaan daripada Daftar Pemilih ialah kerana mereka ini didapati telah meninggal dunia, lucut hak warganegara dan telah bersara daripada Angkatan Tentera/Polis yang bermakna telah hilang kelayakan sebagai seorang pemilih pos dan sebagainya," kata SPR.

Justeru, SPR memohon kerjasama waris untuk melaporkan kematian kepada Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dengan segera serta membawa permit mengubur sebagai bukti kematian bagi membolehkan JPN mengeluarkan Sijil Kematian kepada waris.

"Tanpa memperolehi pengesahan daripada JPN bahawa seseorang pemilih itu telah pun meninggal dunia, SPR tidak mempunyai kuasa untuk mengeluarkan nama-nama pemilih berkenaan daripada pengkalan data Daftar Pemilih," kata kenyataan itu.

SPR juga menasihatkan pemilih-pemilih berdaftar untuk membuat semakan maklumat pendaftaran pemilih bagi memastikan pemilih-pemilih ini didaftarkan di lokaliti yang betul.

Manakala bagi pemilih-pemilih berdaftar yang sudah bertukar alamat tempat bermastautin, mereka digalakkan membuat permohonan pertukaran alamat pusat mengundi bagi membolehkan mereka mengundi di satu pusat mengundi berdekatan dengan tempat kediaman masing-masing.

Permohonan pertukaran alamat pusat mengundi boleh dibuat di mana-mana pejabat pos berkomputer, kaunter-kaunter bergerak SPR, kaunter ibu pejabat SPR di Putrajaya atau di kaunter-kaunter pejabat pilihan raya negeri.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, orang ramai boleh melayari laman web SPR di www.spr.gov.my atau menghubungi ibu pejabat SPR di talian 03-88856500 atau melalui faks 03-88889117 atau menghubungi mana-mana pejabat pilihan raya negeri.

Pemuda UMNO Taman Ehsan

0 ulasan
sumber :-

Pemuda UMNO Taman Ehsan


DR. ASRI SARANKAN ANWAR BERSARA DARI ARENA POLITIK

Posted: 01 Nov 2010 05:12 AM PDT

HAMIM Ledang

0 ulasan
sumber :-

HAMIM Ledang


Program Khidmat Komuniti Ledang 2010 Bersama Pelajar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Bangi

Posted: 27 Oct 2010 12:30 AM PDT  • 24 September 2010 (Jumaat)*** Sekitar Majlis Perasmian Program Khidmat Komuniti Ledang 2010 bersama Pelajar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), JPMM DUN Serom dan JKKK Kg. Tanjung Agas diadakan di Dewan Taman Tun Syed Nasir, Tg. Agas, Ledang, Johor

Sayap Parti

Bahagian