Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 27 Ogos 2010

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Balik Negara Asal kalau Tak Paham Budaya Malaysia !!

Posted: 27 Aug 2010 07:24 PM PDT

Hari ini Sulatn Selangor Murka terhadap tindakan MP Serdang yang memasuki ruangan solat Surau dan memberi tazkirah kepada jemaah surau Al-Huda.

Sultan Sharafuddin Shah sememangnya telah memperingatkan kepada semua ahli politik agar jangan menggunakan Masjid untuk berpolitik kerana ia merupakan rumah ibadah yang perlu dihormati oleh semua ahli politik.

Semua jemaah surau atau Masjid semestinya mengetahui adat dan tertib orang islam untuk memasuki Suraiu atau Masjid. Dari kecil lagi saya telah diajar dan diberitahu orang yang tidak suci tidak sesuai memasuki surau atau masjid.

Oleh disebabkan orang PAS dan Kafir Lakhnattullah yang duduk di Malaysia ini sudah dipengaruhi oleh orang-orang PAS yang mahukan undi, kafir Lakhnat ini telah dibenarkan memasuki dan membenarkan mereka memberikan ucapan di tempat Imam.

Akibat dari tindakan ini, Sultan Selangor telah murka, dan memberi amaran agar tidak mengulangi perkara ini.

Tapi amaran ini telah disangkal oleh Pengerusi DAP(Orang Kafir) dan menyatakan mereka kesal kerana Sultan Murka. Ini merupakan satu yang kurang ajar terhadap raja-raja Melayu.

Bukannya mereka nak meminta maaf, tetapi mereka mempertikaikan tindakan Sultan Selangor yang murka.

Amat kurang AJAK Kafir Lakhnattullah ini.

Saya syorkan kepada sesiapa kaum pendatang yang duduk di Malaysia yang tidak Memahami budaya orang Melayu, pergilah balik ke Negara Asal. Kami sudah muak dengan tindakan kamu yang tidak menghormati kaum pribumi.

Nyah kamu dari Bumi Malaysia.

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

0 ulasan
sumber :-

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Melayu berpecah sejak merdeka!

Posted: 27 Aug 2010 05:25 AM PDTKegagalan menguasai ekonomi dan meningkatnya gejala sosial membabitkan masyarakat Melayu adalah disebabkan oleh sikap mereka yang berpecah-belah dan membelakangkan kepentingan Islam.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, sikap berpecah-belah itu merupakan punca mengapa ekonomi Melayu gagal berkembang selama ini. Malah katanya, akibat taksub kepada kelompok masing-masing, masyarakat Melayu kini berhadapan dengan masalah sosial yang semakin membimbangkan.

"Saya diberitahu oleh seorang pakar perubatan bahawa setiap 15 minit akan lahir seorang anak haram di negara kita. Kalau beginilah ramai anak haram yang akan lahir, apa akan kita bayangkan pada masyarakat?

"Ini menunjukkan masyarakat yang telah hancur, tidak berakhlak dan tidak bertamadun. Kerana apa? Kerana kita berpecah," katanya dalam satu pertemuan di pejabatnya di sini hari ini. Beliau berkata, perpecahan yang berlaku menyebabkan orang Melayu tidak mempunyai banyak ruang untuk menumpukan kepada soal pembangunan ummah.

"Kita berpecah sejak mula merdeka sampai sekarang sehingga kita tidak mementingkan soal pembangunan ummah, kita hanya mementingkan soal kelompok, taksub kepada kelompok. "Sedangkan keutamaan-keutamaannya kita tinggalkan, baik dari segi kerajaan, intelektual, ulama apatah lagi orang ramai," jelas beliau.

Sehubungan itu, tegas Harussani, kedatangan Nuzul al-Quran yang disambut dalam bulan Ramadan diharap dapat menyedarkan masyarakat Melayu dengan perkara-perkara yang membelenggu mereka selama ini.

Beliau berkata, al-Quran bukan bertujuan digunakan bagi kepentingan sesuatu kaum atau kepentingan puak tertentu tetapi merupakan petunjuk kepada seluruh manusia yang mahu menerimanya.

"Dalam al-Quran menyebut ada enam rukun hidup bermasyarakat yang perlu kita ikuti iaitu kita tidak boleh hina-menghina, merendah-rendahkan orang lain, perli-memperli, gelar-mengelar (yang tidak baik), berprasangka buruk dan mengumpat antara satu sama lain," kata beliau.

Dalam masa sama, Harussani turut menyatakan perlunya kerajaan meletakkan kepentingan pelajaran agama itu setaraf dengan pelajaran akademik sebagai langkah awal dalam mencegah keruntuhan akhlak.

"Saya sudah bercakap lama, kita tidak boleh pisahkan pelajaran agama dengan akademik. Kalau pelajaran akademik kita jadikan wajib, kenapa agama kita jadikan sampingan kerana pembangunan orang Islam bergantung kepada pembangunan rohani.

"Kalau soal kerohanian diketepikan, kita maju dari segi material, ada motosikal, ada kereta dikira maju, tetapi itu tidak membawa makna apa-apa kepada kita selain kita makin teruk daripada orang lain," katanya.

Dalam pertemuan itu, Harussani sekali lagi menegaskan bahawa beliau tidak akan jemu menegur pihak-pihak tertentu jika ia demi kebaikan umat.

"Saya tidak pernah jemu menyampaikan kebenaran. Saya tidak pernah terencat dengan sebab cacian dan makian orang lain. Kerana bagi saya, yang penting perintah Tuhan mesti didahulukan," kata beliau.

Warna-warni politik
Torashah

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Syed Ali ; Pakatan Rakyat halalkan cara untuk berkuasa

Posted: 26 Aug 2010 10:38 PM PDT

PAKATAN Rakyat (PR) hanyalah sebuah pakatan rapuh yang menghalalkan cara untuk menguasai negara ini walaupun terpaksa memperalatkan agama dan kaum, tegas Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

Katanya, PR yang disertai Parti Keadilan Rakyat (PKR), PAS dan DAP masing-masing boleh 'pejam mata' jika salah satu daripada mereka melukai kaum atau menghina agama tertentu.

"Contohnya, PAS tidak berasa terhina apabila seorang khatib membaca doa khutbah Jumaat untuk Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dan tidak menyebut nama Yang di-Pertuan Agong seperti kebiasaanya," katanya.

Sebaliknya jelas beliau, PAS menerusi Dewan Pemudanya tetap mempertahankan tindakan khatib berkenaan kerana ingin menjaga hati pemimpin DAP.

Malah katanya, tidak ada seorang pun pemimpin Islam PAS dan PKR yang membantah Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching (DAP) yang didakwa menyampaikan tazkirah di dalam surau Al-Huda, Kajang, Selangor.

Beliau berkata, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim dan Ketua PKR Selangor, Azmin Ali sebagai 'orang Melayu beragama Islam' sepatutnya berasa malu dan terhina dengan perbuatan tersebut.

"Di mana maruah pemimpin Melayu PAS dan PKR bilamana seorang wanita Cina tidak bertudung memasuki ruang solat surau berkenaan ketika menyampaikan bantuan kepada ahli-ahli PAS," tegasnya lagi.

Beliau berkata, perkembangan ini sudah jelas membuktikan bahawa pembangkang sanggup melakukan apa sahaja walaupun sengaja menghiris perasaan kaum lain semata-mata untuk menunjukkan mereka pejuang rakyat.

Bagi menutup keburukan tersebut, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa dan Lim Guan Eng mengeluarkan kenyataan bersama semalam, menuduh BN amalkan politik perkauman untuk pecahbelahkan masyarakat.

Sambil menyifatkan kenyataan tersebut sebagai kelakar, Syed Ali menjelaskan Anwar sebenarnya cukup bijak untuk memperdayakan rakyat dengan kenyataan-kenyataan 'hebat' tetapi sebenarnya kosong.

"Samalah apabila beliau kata sistem undang-undang negara ini tak betul dan kerajaan boros, sebenarnmya dia nak tutup kes liwat dan kepincangan serta amalan kronisma yang sedang berlaku dalam PKR terutama di Selangor," katanya.

Menurutnya lagi, PR juga tidak mempunyai asas kukuh kepada semangat perpaduan dan masing-masing mempunyai agenda tersendiri, berbanding amalan permuafakatan kuasa menerusi Barsian Nasional (BN).
Katanya, jika PKR, PAS dan DAP masing-masing ikhlas sudah lama mereka membentuk satu pakatan yang jitu sepertimana BN.

Oleh sebab jelasnya, apabila berlaku Pilihan Raya Umum (PRU) atau pilihan raya kecil, gabungan PR tetap menggunakan lambang parti masing-masing.

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Perutusan sambutan ulang tahun ke 61 Pergerakan Pemuda UMNO

Posted: 27 Aug 2010 12:57 AM PDT

Tanggal 26 Ogos setiap tahun menyaksikan lembaran usia dan kematangansayap Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia (Pemuda UMNO) sebagai salah satu sayap utama parti UMNO di dalam mengharungi dan meniti titian masa selaku pemimpin anak muda bagi pembela dan memacu kemajuan nusa dan bangsa. Kita sememangnya kini berada di satu daerah perbatasan yang menuntut kepekaan kita untuk [...]

BN YOUTH LAB

Posted: 27 Aug 2010 12:48 AM PDT

Laporan kertas cadangan BN Youth Lab boleh dimuatturun melalui laman http://rapidshare.com/files/415401007/BN_Youth_Lab_Report.pdf

lagi PR berpolitik di masjid!

Posted: 26 Aug 2010 07:25 PM PDT

1. politik satu hal!! 2. dedah aurat satu lagi hal!! ni la masalah kalau mempolitikan islam seperti pas..semua main bedal je!!

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

0 ulasan
sumber :-

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


CUKUPLAH MENEMPAH TRAGEDI DI AIDILFITRI

Posted: 27 Aug 2010 02:38 AM PDT

Assalamualaikum.

Selamat menjalani ibadah puasa Ramadhan. Mudah-mudahan puasa kita semua diberkati Allah dan dilimpahi dengan pahala yang berlipat kali ganda.

Hari ini saya ingin mencatatkan mengenai isu paling sinonim dengan musim perayaan. Bukan mercun tetapi kemalangan jalan raya. Walaupun Ramadan baru memasuki separuh daripada usianya, namun kemalangan jalan raya, khususnya kemalangan maut ini makin menjadi-jadi.

Entah di mana silapnya, kejadian ini terus berlaku. Jawapannya ada pada diri kita sendiri. Kitalah yang paling layak dan berhak menjawabnya.

Timbul persoalan di fikiran saya, apakah orang kita tidak pernah insaf di sebalik sekian banyak kemalangan yang meragut nyawa sebelum ini. Apakah yang ada di akal mereka tatkala memandu dengan laju di jalan raya. Tidak cukupkah dengan segala peristiwa pahit, kehilangan ahli keluarga dan insan tersayang di musim perayaan.

Bagi saya, isu utama di sebalik kemalangan jalan raya ini masih berbalik kepada soal sikap. Adalah amat memalukan, untuk memastikan keselamatan diri sendiri, kita terpaksa bergantung kepada kempen-kempen yang diadakan. Seharusnya, tragedi yang berlaku sebelum ini sudah cukup menjadi pengajaran untuk kita menjadi pengguna berhemah di jalan raya.

Menurut kajian pihak berkuasa, kebanyakan kemalangan maut yang berlaku berpunca daripada kecuaian manusia. Nah!, sekarang jelas akan sebabnya dan sudah tentu bukan susah untuk mencari jalan penyelesaian.

Oleh kerana itulah saya katakan ia lebih berkisar kepada isu sikap tadi. Kalau kita masih enggan dan degil sebagai pemandu yang teruk di jalan raya, selagi itulah ia mendedahkan anda dan orang lain kepada bahaya. Tiada jalan pintas dalam menyelesaikan masalah ini selain kita harus berubah sikap di jalan raya.

Semua orang ingin cepat, semua orang mahu mengejar waktu. Namun, kesabaran pasti menjadi ubat paling mujarab bagi mengelak sebarang kejadian tidak diingini.

Oleh itu saya berharap, kita semua akan lebih banyak bersabar, akan lebih berhemah dan mementingkan keselamatan di jalan raya. Maklumlah, "badi" musim perayaan ini kata orang begitu kuat sekali. Jika kita berhati-hati dan anda semua berhati-hati, kita semua akan selamat di jalan raya.

Menanglah ajal dan maut itu di tangan Allah, namun itu tidak seharusnya menjadikan kita sebagai pengguna yang lalai dan alpa.

Doa saya, semoga kes kemalangan jalan raya pada musim perayaan tahun ini akan berkurangan.

Selamat berpuasa.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


SALAM NUZUL AL QURAN

Posted: 26 Aug 2010 07:41 PM PDT

Hari ini 27 Ogos 2010 bersamaan dengan 17 Ramadhan 1431 adalah salah satu hari yang berlaku peristiwa penting dalam Islam. Peristiwa Nuzul Al Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi Muhammad SAW hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada kita hari ini.

Peristiwa Nuzul Al - Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadhan, tahun ke 41 daripada keputeraan Nabi Muhammad SAW. Perkataan 'Nuzul' bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa Al - Quran adalah mukjizat terbesar Nabi Muhammad SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia Al - Quran.


'Al - Quran' bererti bacaan atau himpunan. Di dalamnya terhimpun ayat yang menjelaskan pelbagai perkara meliputi soal tauhid, ibadat, jinayat, muamalat, sains, teknologi dan sebagainya. Kalimah al-Quran, sering dicantumkan dengan rangkai kata 'al-Quran mukjizat akhir zaman' atau 'al-Quran yang mempunyai mukjizat'. Malah inilah sebenarnya kelebihan al-Quran tidak ada satu perkara pun yang dicuaikan atau tertinggal di dalam al-Quran. Dengan lain perkataan segalanya terdapat di dalam al-Quran.

Firman Allah:

"Dan tidak seekor pun binatang yang melata di bumi, dan tidak seekor pun burung yang terbang dengan kedua sayapnya, melainkan mereka umat-umat seperti kamu. Tiada Kami tinggalkan sesuatu pun di dalam kitab Al-Quran ini; kemudian mereka semuanya akan dihimpunkan kepada Tuhan mereka (untuk dihisab dan menerima balasan)".
(Al-An'am:38)

Al - Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia. Segala isi kandungan Al - Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al - Nur bererti cahaya yang menerangi, Al - Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan Al -Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dalam sejarah kehidupan Nabi Muhammad SAW ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad SAW melalui perantaraan malaikat Jibrail ialah lima ayat pertama daripada surah Al-'Alaq. maksudnya:

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhan mu yang menciptakan (sekalian makhluk), Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah, Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."
(Al-'Alaq:1-5)

Dr Mohamad Khir Toyo

0 ulasan
sumber :-

Dr Mohamad Khir Toyo


Bantuan Raya Kerajaan: Madu Diberi Janganlah Dibalas Tuba

Posted: 26 Aug 2010 07:28 PM PDT

Apo Kono Eh Jang!

0 ulasan
sumber :-

Apo Kono Eh Jang!


Elok bubarkan saja PAS demi kebaikan Islam….

Posted: 27 Aug 2010 02:33 AM PDT

Spy ingat lagi…masa zaman Datuk Asri dulu, PAS kata nak memperjuangkan negara Islam dan melaksanakan hukum HUDUD jika mereka berjaya menguasai negara.

Maka, dari situ, bermulalah propaganda serta fitnah-fitnah menuduh UMNO tak mampu menjamin ke syurga dan juga UMNO adalah parti sekular demi untuk menarik sokongan bangsa melayu dan umat Islam di Tanah Melayu.

Dan pada pengetahuan Spy, dari sejak itulah timbul bermacam-macam "fatwa" tentang UMNO oleh kononnya ulamak-ulamak di dalam PAS. UMNO dituduh sebagai kafir, sembelihan orang UMNO haram dimakan, tak sah berimamkan orang UMNO didalam sembahyang, UMNO takkan membawa ke syurga dan juga pelbagai fitnah lagi didoktrinkan ke dalam kepala pentaksub PAS.

PAS sanggup menghalalkan segalanya demi perjuangan sempit mereka. Yang paling terkini, doa didalam khutbah Jumaat pun sanggup dipermainkan oleh PAS dengan menyelitkan nama kafir didalamnya.

Ini semua kerana apa? Semuanya hanya kerana pemimpin-pemimpin didalam PAS mahukan kuasa dan kedudukan didalam politik sahaja. Tidak terlintas pun sebenarnya didalam pemikiran ularmak-ularmak PAS untuk memartabatkan Islam dan melaksanakan hukum Islam di Tanah Melayu ini.

Spy tengok, dari dulu lagi matlamat PAS cuma mahu menumbangkan UMNO kerana dendam Nik Aziz dan Hadi Awang. Maka di war-warkan bahawa UMNO tak layak mentadbir negara kerana pemimpin-pemimpin PAS lebih bijak dan berpengetahuan didalam pentadbiran Islam.

Tetapi cuba kita teliti dengan mendalam, PAS telah lama diizinkan Allah swt untuk memerintah Kelantan. Namun apakah Kelantan dibawah pentadbiran PAS mampu mengimplikasikan hukum Islam dan menegakkan syiar yang dituntut oleh Islam?

Hadi Awang juga menipu seluruh rakyat negeri Terengganu dengan mengatakan mahu melaksanakan HUDUD sebelum ayam berkokok jika PAS berjaya menawan negeri tersebut. Dengan takdir tuhan, PAS telah berjaya mentadbir Terengganu namun Hadi memutarbelitkan kenyataan apabila mengatakan HUDUD cuma 0.00001% didalam perundangan Islam.

Semua ini telah menjelaskan perjuangan PAS yang sebenar. Sebenarnya pengikut mereka telah lama ditipu dengan retorik perjuangan negara Islam dan juga perlaksanaan HUDUD oleh para munafiqun didalam PAS.

Hari ini, PAS langsung tak mampu angkat muka apabila rakan sekutu mereka DAP menempelak agar PAS melupakan niat untuk menubuhkan negara Islam dan juga melaksanakan HUDUD selagi bersama dengan Pakatan Rakyat.

Malah, Ahli jawatankuasa pusat PAS Dr Dzulkefly Ahmad juga akur dan menggesa semua pemimpin mereka supaya menghentikan perbalahan mengenai ura-ura hukum hudud akan dilaksanakan jika mereka membentuk kerajaan persekutuan.

Nik Aziz juga tak mampu bersuara apabila Karpal Singh membidasnya berkenaan hukuman HUDUD terhadap pesalah kes buang bayi. Dan Nik Aziz juga tak mampu berkata sepatahpun apabila nama Lim Guan Eng berkumandang didalam khutbah Jumaat dibacakan oleh khatib PAS.

Bagi Spy, ini semua merupakan satu signal bahawa perjuangan Islam PAS sudah sampai ke tarikh luputnya. PAS kini bukan lagi berkiblatkan Islam didalam hala tuju parti mereka, tetapi kini PAS telah bertuhankan DAP dan berkiblatkan Putrajaya semata-mata.

Maka, eloklah dibubarkan saja parti PAS itu demi menjaga maruah Islam dan imej Islam itu sendiri sebelum ia semakin teruk dirosakkan oleh tangan-tangan kotor didalam PAS yang kini telah "bertuhankan" DAP. Betul tak?

Laporan Spy Leman dari perkarangan Surau Al Huda, Kajang Sentral, Selangor.

(Oleh: Spy Leman)

Khairy Jamaluddin

0 ulasan
sumber :-

Khairy Jamaluddin


Perutusan sambutan ulang tahun ke 61 Pergerakan Pemuda UMNO

Posted: 26 Aug 2010 05:00 PM PDT

Tanggal 26 Ogos setiap tahun menyaksikan lembaran usia dan kematangansayap Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia (Pemuda UMNO) sebagai salah satu sayap utama parti UMNO di dalam mengharungi dan meniti titian masa selaku pemimpin anak muda bagi pembela dan memacu kemajuan nusa dan bangsa.

SESI TOWNHALL MAKMAL PEMUDA BN

Posted: 26 Aug 2010 05:00 PM PDT

Sesi "townhall" Makmal Pemuda BN adalah kemuncak kepada Makmal Pemuda BN anjuran Pemuda Barisan Nasional (Pemuda BN) yang telah bermula Mac 2010.

Sayap Parti

Bahagian