Pengikut

Nuffnang

Selasa, 6 Julai 2010

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Publisiti Politik

Posted: 06 Jul 2010 05:43 PM PDTSendiwara Nik Aziz dan Karpal Sigh Bermula.1.Karpal Singh membuat kenyataan bahawa pemerintahan sekular adalah yang terbaik dan secara langsung menolak cita-cita Pas untuk mendirikan negara Islam jika dapat membentuk Kerajaan Pusat bersama PKR dan DAP.

2. Nik Abdul Aziz berkata PAS akan terus melaksanakan Islam yang diperjuangkan sejak sekian lama walaupun ada bangkangan daripada beberapa pemimpin parti rakan sekutu dalam pakatan pembangkang, termasuk DAP.

3. Nik Azizi beranggapan bahawa ia merupakan pandangan peribadi Karpal dan bukanya pimpinan parti DAP, persoalannya bukankah Karpal merupakan pemimpin kanan DAP dan setiap perkara yang disuarakan merupakan inspirasi DAP ?

4. Dalam perbalahan ini, dimana pendirian Pakatan Rakyat? apakah ianya akan berlarutan atau sekadar memancing undi pengundi Islam yang semakin berkurangan menyokong PAS? Perwakilan-perwakilan PAS sendiri mengakui bahawa sokongan Melayu hari ini mula beralih arah kepada UMNO.

5. DAP pula dilihat cuba menunjukkan taringnya bahawa hak bukan Melayu akan terus terbela di bawah kepimpinan DAP.

6. Menurut Prof Aziz Bari, sokongan terhadap PAS semakin berkurangan disebabkan PAS membuka keahlian terhadap ahli bukan Islam. Banyak persoalan yang perlu dijawab oleh PAS yang dilihat tidak memperjuangankan Islam.

7. Kak Midah percaya dan yakin ini merupakan satu lagi sendiwara politik yang cuba di'bina' untuk merasakan bahawa pihak yang menyokong Islam berasa selamat dan pihak yang inginkan negara sekular dilindungi.

8. Selangor merupakan contoh terbaik dimana PAS sendiri gagal dalam melaksanakan kehendak Islam seperti yang dicita-citakan.

9. Label Negara Islam sahaja tidak akan dianggap hebat jika negara tersebut terus mundur, berada pada tahap ekonomi sehingga tidak mampu membantu rakyatnya, miskin dan tidak menjana ekonomi.

10. Lihatlah Jepun sebuah negara bukan Islam tetapi mampu menjana ekonomi dan peradapan bangsanya sehingga dianggap begitu hebat dan menjadi rujukan kepada negara bukan Islam dan umat Islam khususnya.

11. Perbalahan Nik Aziz dan Karpal Sigh pada Kak Midah tidak lebih kepada sebuah retorik politik untuk 'menghangatkan' suasana dan memastikan bahawa parti PAS dan DAP masih dilihat sebagai 'pejuang'. Apa yang diperjuangkan ?


Kak Midah
Ipoh

Puteri UMNO Kota Marudu

0 ulasan
sumber :-

Puteri UMNO Kota Marudu


Mesyuarat Perwakilan Puteri UMNO KM

Posted: 05 Jul 2010 05:58 PM PDT
MESYUARAT PERWAKILAN PUTERI UMNO
BAHAGIAN KOTA MARUDU 2010
PADA JUN 19, 2010 (SABTU)
JAM 8.00 PAGI
DI BILIK SEMINAR, HOTEL HEXAN, KM
DIRASMIKAN OLEH KETUA BAHAGIAN UMNO,
YBHG. TUAN WETROM @ MOHD. FIKRI BAHANDA

"Jika mereka menjadi sayap, kita juga mesti terbang dengan sayap itu. Jika mereka menjadi tulang belakang, biarlah kita kekal menjadi tulang rusuk yang menjadi rasuk yang mengukuh. Rasuk pada tiang seri sebuah rumah yang kukuh berdiri tanpa sebatang paku pun. Kita bukan pesiang sayap lain, malah puteri adalah pengukuh dan penyokong".

(Ucapan Dasar, Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia,
YB. Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin, Pada Perhimpunan Agung
Puteri UMNO Malaysia 2009, PWTC).

UMNO CAWANGAN GOMBAK SELATAN

0 ulasan
sumber :-

UMNO CAWANGAN GOMBAK SELATAN


GAMBAR SERIBU MAKNA - PKR NAFI TAJA RPK??

Posted: 06 Jul 2010 05:03 AM PDT

Sekeping gambar beri banyak makna. Begitu juga dengan gambar pelarian, Raja Petra Kamaruddin (RPK) bersama empat rakan karibnya termasuk Datuk Zaid Ibrahim.

Penyiaran gambar tersebut yang dipercayai dirakam di luar negara baru-baru ini di sebuah laman web seseorang yang ada kaitan dengan mereka berlima ini lebih menarik kerana penyiasat persendirian P.Balasubramanian ada sama. Semua tahu RPK yakni pengendali laman Malaysia Today dan Bala sudah lama melarikan diri dan bersembunyi di luar negara.

Kedua-dua mereka sekali sekala menyerang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dengan skrip dan cerita yang diragui kebenarannya. Malah Senator Ezam Mohd Nor menganggap Bala sebagai bacul kerana 'hit and run' – serang dan lari walaupun Suruhajaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) malah Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Abdul Aziz beri jaminan keselamatan terhadapnya jika beliau pulang memberi kenyataan kepada SPRM berhubung beberapa dakwaannya sebelum ini.

Apapun gambar terbaru RPK, Zaid dan Bala bolehlah dianggap pelengkap skrip dakwaan bahawa PKR terbabit dengan pergerakan Raja Petra serta penyiasat persendirian itu.

Dua lagi di dalam gambar itu - kalau tidak silap adalah peguam Bala iaitu Americk Sidhu (baju putih,duduk) manakala seorang lagi tidak diketahui gerangannya. Kini terpulang kepada pihak berkuasa di sini untuk mengambil tindakan bagi mendapatkan maklumat mengenai RPK dan Bala daripada Zaid yang terbukti mengetahui di mana kedua-dua lelaki itu bersembunyi.

Walaupun Zaid mengakui, RPK adalah rakan karibnya tetapi sebagai pemimpin PKR yang selama ini melaung-laungkan keadilan danketelusan, beliau sepatutnya kena mendedahkan kepada pihak berkuasa atau membantu membawa RPK dan Bala pulang ke negara ini.

Malah peguam Karpal Singh menjelaskan walaupun Malaysia dan London tiada perjanjian ektradisi tetapi kerajaan boleh mengadakan perjanjian dua hala untuk menahan dan membawa RPK yang masih diburu polis di sini.

Polis juga boleh mendapatkan maklumat daripada Bendahari PAS, Dr Hatta Ramli yang ke London ketika ini bagi menyertai program Frineds of Pakatan – sebuah persatuan penyokong dan pendokong Pakatan Rakyat di negara itu.

Gambar Ahli Parlimen Kuala Krai itu bersama Bala ada dalam Facebook Dr Hatta. Pemimpin PAS lain yang turut serta program itu ialah ahli parlimen Tumpat, Datuk Kamaruddin Jaafar. Apakah motif pemimpin PAS yang berkiblatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim ini bertemu Bala? Mungkin mereka mahu mendengar macam-macam lagi cerita rekaan Bala supaya boleh jaja di negara ini demi kepentingan politik pakatan pembangkang.


umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Pemuda Cheras sokong desakan Khairy

Posted: 05 Jul 2010 11:31 PM PDT

PERGERAKAN Pemuda UMNO Bahagian Cheras menyokong desakan Khairy Jamaluddin yang mempersoalkan kemampuan polis bertindak tegas ke atas blogger Raja Petra Kamaruddin yang kini bersembunyi di United Kingdom (UK).

Ketuanya, Syed Mehdhar Syed Abdullah berkata, banyak persoalan yang timbul berhubung kemampuan polis untuk menahan Raja Petra yang sebelum ini menghadapi tuduhan menghasut dan mengaitkan Perdana Menteri dan isteri dalam kes pembunuhan warga Monggolia, Altantuya Shaaribu.

Beliau menegaskan, apa yang disuarakan oleh Ketua Pergerakan pemuda UMNO Malaysia itu perlu diberikan perhatian serius oleh pihak polis kerana ianya membabitkan kredibilti pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

"Dalam isu ini, kami menyokong penuh ketegasan Khairy yang mempersoalkan kemampuan polis menangani kes tersebut, kita mahukan polis memberikan jawapan lengkap berhubung perkembangan Raja Petra," ujarnya.

Katanya, Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Cheras akan bersama Kairy mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan segera ke atas Raja Petra, pengendali laman blog Malaysia Today.

Di lobi Parlimen semalam Khairy mengecam pihak polis kerana tidak bertindak tegas terhadap blogger Raja Petra.

Syed Mehdhar turut bersetuju dengan kenyataan Khairy bahawa PDRM mempunyai hubungan kerjasama dengan pasukan Scotland Yard untuk mengekstradisi Raja Petra.

Katanya, masa yang terlalu lama untuk polis mengambil tindakan terhadap Raja Petra menimbulkan pelbagai persespsi rakyat terhadap tahap sebenar kemampuan PDRM menangani isu tersebut.

"Kenapa terlalu sukar untuk polis menahan Raja Petra sedangkan blogger tersebut dilaporkan berada dikhalayak umum, seperti didededahkan oleh Khairy semalam," tegasnya.

Raja Petra yang menjadi buruan polis negara ini sejak dua tahun lalu dilaporkan oleh sebuah laman web pro-pembangkang telah menghadiri majlis pelancaran Sahabat Pakatan Rakyat (PR) di luar negara, di London Ahad lalu.

Turut dilaporkan hadir di majlis tersebut ialah Bendahari PAS Pusat, Dr. Hatta Ramli, Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar dan Pengerusi PKR Wilayah Persekutuan, Datuk Zaid Ibrahim.

Anwar hina polis, PAS & DAP main sandiwara – Syed Ali

Posted: 05 Jul 2010 09:19 PM PDT

DATUK Seri Anwar Ibrahim sengaja melakukan provokasi membangkitkan sentimen rakyat apabila menuduh polis ibarat Ketua UMNO Cawangan, kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

"Beliau cetuskan keresahan rakyat dengan menjadikan polis mangsa politik, ini tidak sepatutnya berlaku dalam sebuah negara yang menghormati kedaulatan undang-undang," tegasnya.

Menurutnya, Anwar tidak sepatutnya melenting apabila polis cenderung melakukan siasatan berhubung isu pengendali laman web Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin yang dipercayai mendapat tajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

"Kenapa beliau menggelabah dan kecut perut ? biarlah pihak polis lakukan siasatan bagi menentukan kesahihan dakwaan isu tersebut," tegasnya.

Beliau kesal kerana Anwar, bekas Timbalan Perdana Menteri sanggup mempersenda dan menghina Pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) hanya siasatan itu membabitkan PKR.

"Sebelum ini ada pemimpin kerajaan disiasat polis, tetapi kita tidak menghina pihak berkuasa sebab kita menghormati tugas mereka dan undang-undang sedia ada," katanya.

Syed Ali menjelaskan, laman web pro-pembangkang berkenaan selama ini dilihat banyak memainkan isu yang dikatakan boleh menjejaskan ketenteraman dalam negeri.

Raja Petra yang sedang berdepan dengan tindakan undang-undang dikatakan telah meninggalkan negara ini dan difahamkan sedang bersembunyi di United Kingdom (UK).

"Anwar, seorang pemimpin tertinggi sebuah pertubuhan politik telah menghina dan mencerca kewibawaan polis, ini tidak sepatutnya berlaku," ujarnya lagi.

Semalam di lobi Parlimen Anwar dilaporkan sebagai berkata kecenderungan pihak polis menyiasat isu tajaan Raja Petra berbanding salah guna kuasa dalam kerajaan seperti Ketua UMNO Cawangan.

Menurut Syed Ali lagi, dakwaan itu hanya cerita dogeng Anwar kerana pihak polis tidak pernah bersikap pilih bulu dalam menegakkan kedaulatan undang-undang.

Mengulas pertikaian PAS dan DAP berhubung konsep Negara Islam, beliau berkata konflik itu hanya sandiwara untuk menguji sejauhmana tindak-balas UMNO terhadap isu berkenaan.

"Ulamak PAS termasuk Mursyidul Amnya, Datuk Nik Aziz Nik Mat hanya berlakon dengan Karpal Sing (DAP), mereka nak tengok kita (UMNO) melatah atau tidak, ini semua taktik politik pembangkang," tegasnya.

Beliau berkata, lakonan pertikaian DAP-PAS itu sengaja dihidupkan semula sebagai isu politik menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Menurut Syed Ali yang juga Setiausaha Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan, PAS dan DAP cuba memasang perangkap untuk mengheret UMNO dalam pertikaian fahaman berhubung konsep Negara Islam.
"Apabila kita cenderung untuk turut membahaskannya, akhirnya PAS akan tuduh UMNO sebagai kafir, sepertimana kebiasaan dilakukan oleh Nik Aziz," ujarnya.

Beliau berpendapat, jika PAS jujur dan mengikut ajaran Islam, mereka sudah lama tidak bersubahat dengan DAP yang secara terbuka menentang pelaksanaan negara Islam.

"Cerita DAP tolak negara Islam bukan isu baru, ianya berlaku sejak awal tahun 90-an lagi, kini dibangkitkan semula sebagai lakonan untuk memerangkap UMNO," tegasnya.

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Majlis Perasmian Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Ampang kali ke 7 Tahun 2010

Posted: 05 Jul 2010 08:44 PM PDT

Salam semua, Para pembaca dijemput untuk hadi ke Majlis Perasmian Perwakilan UMNO Ampang pada aturan berikut: Tarikh: 11 Julai 2010 Masa: 11 pagi Tempat: Grand Ballroom Hotel De Palma, Ampang Perasmian akan dibuat oleh Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Dato’ Sri Haji Muhyiddin Mohd Yassin.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


NISBAH DAFTAR PEMILIH BARU

Posted: 05 Jul 2010 10:18 PM PDT

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjelaskan jumlah sebenar pendaftaran bagi pemilih baru antara Melayu dan bukan Melayu adalah dalam nisbah 2:1, bukannya 1:40 seperti yang didakwa seorang pemimpin Pemuda Umno baru-baru ini.

Menurut Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof (gambar di atas) nisbah dua Melayu dan 1 bukan Melayu itu dikira berdasarkan lebih setengah juta
pendaftaran baru sejak suku tahun pertama 2008 hinggalah suku tahun pertama pada tahun ini.


Isnin lalu, Berita Harian melaporkan kajian biro keahlian dan daftar pemilih pergerakan itu mendapati nisbah antara orang Melayu dan bukan Melayu yang mendaftar sebagai pengundi baru sejak pilihan raya umum 2008 sehingga bulan ini adalah satu Melayu dan 40 bukan Melayu.

Pengerusinya Hishamudin Yahya dilaporkan berkata kajian pihaknya itu merangkumi keseluruhan aspek termasuk umur dan jantina membabitkan golon
gan muda dan tua.

Justeru, beliau dilaporkan berkata, senario ini seharusnya menyedarkan orang Melayu bahawa kuasa politik mereka boleh terhapus jika terus enggan mendaftar sebagai pengundi.

Tan Sri Abdul Aziz menjelaskan daripada keseluruhan 569, 137 pemilih baru
, sebanyak 62 peratus atau 355,807 orang daripada kalangan orang Melayu, Cina sebanyak 23.03 peratus (131,047 orang) dan India 4.89 peratus (27,823 orang).

Manakala bagi Bumiputera Sabah pula sebanyak 3.67 peratus (20,871 orang), Bumiputera Sarawak sebanyak 4.76 peratus (27,104 orang), Orang Asli 0.42 peratus (2,378) dan lain-lain Bangsa sebanyak 0.72 peratus (4,109 orang).

Bagaimanapun, menurut Tan Sri Abdul Aziz pendaftaran pada bulan lalu melalui parti politik menunjukkan golongan Melayu ketinggalan berbanding kaum bukan Melayu.

"Mungkin dia petik (yang) itulah," katanya yang mendakwa memantau kadar tersebut setiap bulan.

Ditanya adakah nisbah untuk bulan lalu itu boleh mencapai tahap 1:40, Abdul Aziz menjawab:

"Saya tidak mahu komen nisbah orang lain. (Kalau) satu (Melayu) dengan 40 (bukan Melayu), maknanya 1,000 (Melayu), (bersamaan) 40,000 (orang bukan Melayu)."

Tan Sri Abdul Aziz berharap fenomena itu hanyalah bersifat sementara dan beliau juga menyatakan bahawa DAP merupakan parti politik paling aktif mendaftarkan pengundi baru buat masa ini.

"(Buat masa) sekaranglah. Pada bulan Mei, kamu tengok dia (DAP daftar) 14,000 (orang), Umno (hanya) 7,000," katanya.

Maka dengan itu, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras akan mengorak langkah dengan mencari, mendaftar dan memastikan penambahan pengundi - pengundi baru di kalangan belia Melayu di Parlimen Cheras.

"SUARA PEMIMPIN MELAYU AKAN LENYAP KERANA GHAIRAH JAGA HATI BUKAN MELAYU " - DATUK WIRA SYED ALI AL HABSHEE

Posted: 05 Jul 2010 10:03 PM PDT

PEMIMPIN Melayu harus berani bersuara jika kepentingan dan hak keistimewaan orang-orang Melayu di negara ini masih lagi dipertikaikan oleh bukan Melayu, tegas Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

Untuk itu katanya, kuasa yang ada pada pemimpin Melayu tidak wajar sewenang-wenangnya dipergunakan bagi tujuan mengambil tindakan terhadap mereka yang lantang bersuara memperjuangkan kepentingan orang Melayu.

"Jika setiap kali pemimpin yang berani bersuara menegakkan hak orang Melayu diberikan amaran akan diambil tindakan, lama-kelamaan suara itu akan lenyap dan dipandang sepi oleh bukan Melayu," tegasnya lagi.

Akibatnya jelas beliau, masa depan orang Melayu menjadi bertambah teruk apabila turut dieksploitasikan oleh parti-parti politik perkauman yang ghairah untuk berkuasa.

Beliau kesal apabila ada pemimpin Melayu lantang mengkritik kebiadaban bukan Melayu, maka pemimpin Melayu tersebut yang akan diberikan teguran dan dituduh sebagai rasis.

Pendirian songsang ini katanya, menjadi salah satu punca sesetengah orang Melayu termasuk golongan profesional kurang berminat membabitkan diri dengan pertubuhan politik termasuk UMNO.

Beliau bimbang sikap buruk sangka terhadap kelantangan sesetengah pemimpin Melayu akan memberi kesan negatif kepada masa depan negara ini.

"Apabila setiap kali hak orang Melayu dicabar dan dipertikaikan oleh bukan Melayu seperti dalam isu agama, ekonomi, pelajaran, bahasa dan budaya, kita diminta supaya bersabar kerana ingin menjaga hati rakan kita," tegasnya.
Tambah menyedihkan jelas beliau, ada segelintir pemimpin politik Melayu sanggup bersubahat dengan bukan Melayu untuk berkongsi kuasa menghancurkan hak keistimewaan orang Melayu di negara ini.

"Kita disarankan supaya diam kerana khuatir akan melukai hati rakan bukan Melayu, akibatnya generasi muda Melayu turut mempertawakan sikap baik hati kita itu,".

Tetapi soal Syed Ali, sampai bilakah orang Melayu diminta bersabar dan menjaga hati kaum lain sedangkan perasaan orang Melayu tidak pernah mereka perdulikan.

"Kita diminta bersabar kononnya nak jaga hati rakan bukan Melayu, tetapi apakah mereka juga pernah nasihatkan kaum mereka supaya jangan ungkit perkara sensitif kerana mengambil hati orang Melayu,? soal beliau.

Katanya, kalau bukan Melayu tahu menghormati dan menjaga hati orang Melayu, mereka tidak akan berani mengungkit pelbagai perkara yang sudah dipersetujui bersama termasuk yang termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan.

Dalam hubungan ini tegasnya, sudah sampai masanya pemimpin UMNO harus berani bangkit, berterus-terang dan jujur kepada perjuangan bangsanya sendiri.

Oleh sebab itu jelasnya, ingatan Datuk Seri Najib Tun Razak supaya pemimpin UMNO (Melayu) harus menjadi pemimpin yang disanjung rakyat perlu dijadikan kenyataan.

"Kalau Presiden UMNO sendiri menegaskan beliau inginkan yang terbaik untuk parti, maka kita diperingkat bawah perlu sahut kata-kata beliau dengan memulakan langkah seterusnya, iaitu berani dan berterus-terang kepada bangsa kita sendiri," tegasnya.

Mengulas lanjut kenyataan Najib semasa merasmikan Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Pekan, Pahang semalam yang mahukan sesama pemimpin UMNO menasihati di antara satu sama lain, Syed Ali menjelaskan ;

" Banyak yang tersirat disebalik kenyataan Najib itu, tetapi yang pasti kita perlu bangkit sebagai sebuah pasukan untuk memastikan UMNO menempa kejayaan lebih cemerlang,"

Apa yang penting katanya, pemimpin UMNO harus berani bersuara memperjuangkan kepentingan umat Melayu kerana rakyat mahu melihat UMNO kekal menjiwai perjuangan mereka.
"Kalau kita bersikap retorik, tidak berani bersuara memperjuangkan kepentingan Melayu, jangan salahkan orang Melayu apabila mereka menolak UMNO pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang," tegasnya.

Sehubungan itu katanya, sesama pemimpin UMNO harus menerima nasihat jika peringatan itu tidak menjadikan UMNO lesu dipersendakan pihak lawan termasuk bukan Melayu yang amalkan politik perkauman.

Sumber berita : umnobahagiancheras.blogspot.com

Apo Kono Eh Jang!

0 ulasan
sumber :-

Apo Kono Eh Jang!


Kemelut Pasir Selangor: Siapa Mangsa dan Siapa puncanya?

Posted: 05 Jul 2010 05:12 PM PDT

Laporan menyatakan bahawa ADUN PKR Sri Muda, YB Shuhaimie Shafie, dipanggil semula oleh SPRM untuk disoal siasat berkenaan kes "pasir" di Selangor. Ini adalah kali kedua "kambing hitam" ini dipanggil oleh SPRM setelah disoal siasat minggu lalu bersama "seekor" lagi "kambing hitam", yang juga ADUN PKR Sri Muda, YB Amirudin Shaari.

Nampaknya SPRM tidak menghiraukan "amaran" dari "boss baru PKR Selangor" yang cuba menimbulkan kebencian rakyat terhadap agensi Kerajaan itu baru-baru ini. Azmin yang cuba memburuk-burukkan imej SPRM, pastinya "naik berang" terhadap SPRM apabila cuba membuktikan bahawa pemimpin Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor sememangnya korup!

Tapi, mengapa hanya dua ADUN PKR ini sahaja yang di"highlight" oleh SPRM dan pihak media akhbar? Bukankah segala hal ehwal pasir di negeri Selangor adalah di bawah seliaan Menteri Besar? Takkanlah Menteri Besar tak tahu tentang hal ehwal "pasir" di negerinya sendiri?

Saya dikhabarkan oleh beberapa kontraktor di negeri Selangor bahawa nilai pasir di negeri ini bagaikan nilai emas! Begitu berharga sekali. Mereka mengatakan bahawa ketika BN mentadbir Selangor, pengeluaran pasir adalah begitu ketat sekali dipantau oleh pihak kerajaan negeri, malah ada ketikanya, Dr. Khir yang merupakan MB Selangor ketika itu terpaksa turun padang bersama penguatkuasa untuk memastikan tiada "pasir" yang dicuri atau "dipintu belakang"kan. Memang agak perit bagi kontraktor-kontraktor itu. Namun, mereka agak senang hati apabila pengeluaran pasir adalah sangat adil dan berpatutan tanpa sebarang isu "tersembunyi".

Oleh kerana beberapa kontraktor yang saya temui itu telah dijanjikan "kemudahan pasir" oleh pihak pembangkang sebelum PRU12, maka mungkin kerana itulah mereka memilih untuk memangkah undi untuk pembangkang. Malah ada yang sanggup menghulurkan ribuan ringgit kepada parti pembangkang untuk kempen mereka sebagai "pengorbanan" dan "sumbangan" peribadi. Saya ulangi, "sumbangan ikhlas", bukan "rasuah", tau!

Namun malang, rupanya kontraktor-kotraktor ini ditipu bulat-bulat! Bukan hanya mereka susah nak dapatkan bekalan pasir, malah mereka terpaksa menghadapi pelbagai "tol" dan syarat untuk mendapatkan pasir untuk projek mereka. Mereka merasakan bahawa bagai wujud satu "kuasa" yang membolot bekalan pasir di Selangor. Malah menurut mereka, ada beberapa kawasan pasir "haram" telah dipecah masuk oleh "kuasa" itu. Saya bertanyakan kesahihan bukti mengenai dakwaan mereka. Namun seperti biasa, mereka tidak punya bukti kukuh mengenai "rompakan pasir" tersebut mahupun pembabitan "kuasa" tersebut dalam pembolotan pasir di negeri Selangor. Yang pastinya, mereka akan terus dalam kepayahan mendapatkan bekalan pasir.

Pada saya, perkara ini perlu dijawab oleh Khalid Ibrahim yang bertindak sebagai MB Selangor dan juga "chief de mission" untuk perkara "pasir" ini. Namun saya bimbang jika Khalid sendiri tidak tahu menahu tentang perkara pasir ini memandangkan operasinya dijalankan oleh pihak lain. Laporan untung rugi pasir di Selangor pun disalah lapor di dalam sidang DUN, apatah lagi diminta Khalid mengetahu dengan terperinci mengenai kemelut pasir di Selangor. Apa dia peduli asalkan dia "masyukkkkk...", dan orang lain di"kambing hitam" dengan pelbagai persoalan "pasir" dari SPRM!

Saya tidak mengatakan bahawa Khalid Ibrahim meneriman rasuah "pasir" kerana saya tidak punya bukti. Saya bukan seperti PR yang sentiasa memfitnah kerajaan BN dan UMNO dengan membuta tuli tanpa sebarang bukti. Namun, semua rakyat Selangor "celik" dengan kemelut "pasir" di negeri mereka ini. Dikhabarkan bahawa operasi "pasir" di bumi Selangor ini dikawal selia oleh "gangsters", "kongsi gelap" dan "mafia" Selangor, dan bukan lagi Kerajaan Negeri Selangor! Kerajaan negeri mungkin hanya memegang "kertas hitam putih"nya, namun "kuasa" sebenarnya milik siapa? Pandai-pandailah pembaca cari jawapannya.

Yang pastinya, ada beberapa pihak dalam PKR yang menerima kesan tentang perkara ini secara langsung atau tidak langsung. Keadaan Khalid di Selangor mungkin seperti "telur dihujung tanduk". Jika kedua-dua "kambing hitam"nya "mengaum" pada SPRM, mungkin dia akan "selamat". Namun, jika kedua-dua "kambing hitam"nya "mengembek" jua di hadapan SPRM, maka berkemungkinan dia akan "kantoi"dikorbankan. Azmin pastinya "tersenyum puas" apabila perkara ini berlaku. Kerusi MB Selangor dalam igauannya. Siapa agaknya yang menjadi "fire starter" kepada kes "pasir" di Selangor? "Konspirasi peringkat tertinggi"??? Macam pernah dengar je ungkapan ni...

(Oleh: dukeofmontecristo)


Azmin cuba hasut rakyat Selangor benci SPRM, PDRM & Peguam Negara.

Posted: 04 Jul 2010 09:13 PM PDT

"Raja PKR Selangor" yang baru menggulingkan "Raja Pasir Selangor" dilaporkan menuduh pihak BN menyalahgunakan agensi Kerajaan seperti SPRM, PDRM dan pejabat Peguam Negara untuk menjatuhkan Kerajaan PR Negeri Selangor. Azmin mengeluarkan dakwaan beunsur hasutan itu di hadapan penyokong-penyokong PR baru-baru ini. Nak termuntah saya mendengar hasutan berbau busuk perut tersebut!

Azmin berkata begitu setelah mendengar "cerita" dari dua ADUN Pakatan Rakyat yang disoal siasat SPRM, iaitu Amirudin Shari dari Batu Caves dan Shuhaimie Shafie. Kepala hotak dia laaa!!! Tidakkah dia tahu bahawa berapa ramai pemimpin BN, tak kira dari UMNO, MCA, MIC dan lain-lain parti komponen disoal siasat sebelum ini? SPRM tidak mengenal partilah, bongok! Dr. Khir sendiri pernah disoal siasat lebih dari enam jam, siang dan malam disoal bertubi-tubi, di asak dengan pelbagai persoalan. Itu baru Dr. Khir. Ramai lagi yang disoal-siasat, tapi tak pernah mengadu pun sebab YB-YB dari BN ini semuanya lelaki. Tidak macam YB-YB Pakatan Rakyat yang "separa lelaki" yang sikit-sikit nak mengadu. Nak tanya sikit, "dah adu pada mak bapak ke??? Auuww...

Siapa yang desak tubuhkan SPRM? Siapa yang tubuhkan SPRM? Bukankah Pakatan Rakyat juga yang desak Pak Lah tubuh SPRM dulu. Keanggotaan SPRM dan ketelusannya? Sila tanya Zaid "kesayangan" korang tu! Dia yang tubuhkan SPRM. Kementerian dia tu! Mengapa sekarang dipersoalkan pula SPRM tu? Sebetulnya, dulu dah ada SPR, dan kononnya diperkukuhkan lagi agensi pencegahan rasuah dengan penubuhan SPRM. Mengapa pula baru sikit disoal siasat sudah bising-bising? BN takde masa nak campur tangan dalam SPRM. Pemimpin BN sendiri ramai yang "terkulai" di tangan SPRM, takkan SPRM tak boleh sentuh pemimpin PR kottt...???

BN guna PDRM? Rakyat semua tahu PDRM tidak pernah menyebelahi mana-mana parti. Tak kira BN atau parti "haram" seperti Pakatan Rakyat yang belum berdsftar. Semua orang tahu PDRM akan mengambil tindakan kepada sesiapa saja yang mencabul undang-undang Malaysia. Tak kira Menteri mahupun tukang kebun, siapa langgar undang-undang, PDRM cekup!

Masalahnya, pemimpin Pakatan Rakyat dan penyokongnya suka langgar undang-undang. Takkanlah PDRM nak duduk diam pula? Kalau duduk diam, nanti rakyat kata PDRM"makan gaji buta" pula! Cuba "cermin diri" tu sikit. Si De Facto suka "bontot" orang, takkan polis duduk diam kot? Dah tu pemimpin-pemimpin PR dan penyokong-penyokongnya pula suka buat perhimpunan haram, halang lalu lintas, rugikan peniaga, kacau ketenteraman awam (public nuisance), takkan PDRM nak duduk diam kot? Mentang-mentanglah rakyat Malaysia ni kurang ilmu undang-undang, kalau di "oversea" dah lama dah korang kena saman sebab ganggu ketenteraman awam ni. Itu pun nak salahkan BN ke?

BN guna pejabat Peguam Negara? Si Azmin ni dah "berterbiat" ke apa? Peguam Negara tu adalah badan yang "free political interest". Kalaulah BN nak salah guna kuasa menggunakan Peguam Negara, dah lama dah pemimpin Pakatan Rakyat masuk "kandang besi" sama ada di Sungai Buloh atau Kajang! Hari-hari pemimpin Pakatan Rakyat boleh kena dakwa. Dah penuh dah penjara dengan muka korang semua! "Menguek" sikit je, terus "masuk dalam". Sedangkan sekarang semua pemimpin Pakatan Rakyat kelihatan sangat bebas! Bebas hingga mampu menganjurkan "aktiviti kegemaran" seperti perhimpunan haram, fitnah besar-besaran, cabar perlembagaan, cabar DYMM Sultan dan Raja-Raja Melayu dan "bebas" jual arak! Itu pun cakap pejabat Peguam Negara diperguna BN ke? Rasanya pejabat Peguam Negara sendiri pun malas nak campur tangan "politik budak-budak" Pakatan Rakyat tu!

Azmin dah tunjuk "belang". Konon "belang"nya itu akan menggugat angin perubahan sokongan rakyat Selangor kepada BN dan UMNO. Dia fikir bahawa dengan ditabalkan menjadi "Raja PKR Selangor", maka dia akan dapat mempertahankan PR di Selangor dan seterusnya menjadi MB? Sedangkan dia sendiri sedar bahawa PKR sudah "nyawa-nyawa ikan" diseluruh negara. Sedangkan dia tahu betapa rakyat Selangor sangat menyesal mengundi PR pada PRU12 yang lalu. Dia sendiri tahu betapa korupnya PR berbanding fitnahnya terhadap BN. Jangan mimpilah Azmin!

(Oleh: dukeofmontecristo)


PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


CAMANA TU...????

Posted: 05 Jul 2010 06:46 PM PDT

UMNO Cawangan Bandar Klang Selatan - Tegas Berprinsip~Tidak Membuta Tuli Menurut Perintah

0 ulasan
sumber :-

UMNO Cawangan Bandar Klang Selatan - Tegas Berprinsip~Tidak Membuta Tuli Menurut Perintah


The Prodigy - Breathe

Posted: 05 Jul 2010 01:26 AM PDT

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Siapa patut lapor POLIS.....Utter Rubbish atau Ekstremis

Posted: 05 Jul 2010 03:28 AM PDT


Sikap Wee yang dengan biadap memanggil Ibrahim sebagai 'utter rubbish' seolah-olah mengikut perangai DAP yang ada agenda sendiri dan tidak menghirmati perjanjian.

KUALA LUMPUR 22 Jun - "Orang biadab tidak layak berada dalam Kabinet."
Itu kenyataan keras Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali kepada Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong yang dianggapnya tidak memahami Perlembagaan negara.
SALAH KAH MELAYU MEMPERTAHANKAN HAK MELAYU DI BUMI TANAH MELAYU INI....

*********Ibrahim juga mendakwa Ka Siong mempunyai sentimen perkauman tebal apabila mempertikaikan hak bumiputera untuk mendapatkan biasiswa.......
***********
"Ingatlah Ka Siong, janganlah anda mencabar hak orang Melayu yang telah banyak berkorban kepada kaum lain. Sikap biadab anda pasti tersemat dalam hati orang Melayu," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
"Pemuda MCA Wilayah Persekutuan dan Selangor berasa tidak puas hati terhadap rencana Suara Perkasa yang melabelkan Ketua Pemuda MCA, Datuk Dr. Wee Ka Siong sebagai ekstremis," kata Cheong Wei kepada pemberita selepas membuat laporan di sini hari ini.
Pergerakan Pemuda MCA hari ini secara serentak membuat laporan polis terhadap Pengerusi Persatuan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali dan terbitan Suara Perkasa berhubung siaran artikel bertajuk Tahan Ka Siong di bawah ISA dalam edisi sulungnya, yang disifatkan sebagai berbaur hasutan.
Laporan polis itu dibuat Ketua Pemuda MCA Selangor, Dr. Kow Cheong Wei (Selangor) dan Ketua Pemuda MCA Wilayah Persekutuan, Chiew Lian Keng pada pukul 3 petang di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di sini.

========
Ke mana hala tujunya Rukun Negara yang diamalkan di Negara ini.
"Kesopanan dan Kesusilaan"
Siapa sepatutnya perlu dihormati dan jangan sesuka hati memberi Gelaran pada seseorang 'utter rubbish', seorang yang berpelajaran sepatutnya menjadi contoh kepada anak muridnya tentang nilai murni..bukan asyik mempertikai hak Melayu dan 1 Malaysia sahaja. Apabila diri sendiri mendapat gelaran "ekstremis"..mengapa ada perasaan MARAH dan terGURIS..adakah kami yang bernama Melayu ini tiada mempunyai PERASAAN, tiada Maruah dan Harga diri. Adakah orang seperti anda tidak boleh dikritik, di sentuh, di beri gelaran...dan harus sentiasa di PUJI dan di sanjung dan diTATANG Bagai Minyak. Inikah 1 Malaysia yang kamu inginkan... Anda sewenang-wenangnya boleh memperlekeh kami Melayu, DEB, Ketuanan Melayu, Biasiswa, Agama dan bermacam lagi, dan kami Melayu MESTI menutup Mulut, diam dan jangan mempertikai Anda, jika kami bersuara kami Melayu skan di anggap RASIS, MENGHASUT tiada semangat
1 Malaysia.INGATLAH SEJARAH TANAH MELAYU INI...
Cuba rujuk Tulisan Blog ini pada.6.12.2009..apa tindakan Kementerian Pelajaran di bawah kelolaan+++ untuk memperbaiki keadaan ini...
AKIBAT tidak suka dan tidak mahu tahu SEJARAH..MAKA segala keBELANGan terserlah.
Ramai orang Melayu di sekitar Ku..AYER HITAM..memebri pendapat seperti ku. Mereka setuju apa yang aku kata..dan bila aku bertanya "Adakah Tuan menyesal?..."
Anda jawablah sendiri.
TOLONGLAH
wahai MEREKA yang berkaitan Pelajaran dan pendidikan, yang lupa sejarah..Cuba perhatikan diwaktu ini, siapakah jenis orangnya yang tidak suka belajar Sejarah. Saya cadangkan agar pihak-pihak yang selalu MEMPERTIKAI Orang Melayu.. pergi ke Sekolah-sekolah dan buat statistik berapa ramai pelajar yang tidak hadir dalam peperiksaan SPM untuk matapelajaran SEJARAH, kelompok kan mengikut RAS. (Dalam bahasa mudahnya..ikut KAUM)Siapa mereka...Buat Conclusion dan penambahbaikan. Justru genarasi yang akan datang tidak lupa SEJARAH. Malukah belajar sejarah atau Sejarah Tanah Melayu tidak menguntungkan dan tiada nilai komersial atau sengaja tidak mahu, takut memalukan diri sendiri dan cuba untuk mengubah fakta sejarah. Turun padanglah perhatikan para pelajar yang tidak sudi hadir pepriksaan SPM untuk matapelajaran sejarah. Siapa orangnya, jangan bila sesak baru sebut SATU MALAYSIA bila senang GOOD BY MALAYSIA. Catatan ikhlas M69.

(Tulisan Blog ini adalah pendapat sebahagian Ahli UMNO dan Melayu Ayer Hitam. yang berjumpa aku dan juga Ahli dan Melayu bahagian semberong.)...MAAFKAN AKU Wahai orang-orang Melayu kalau aku terkasar bahasa terhadap bangsaKU.

Sayap Parti

Bahagian