Pengikut

Nuffnang

Sabtu, 3 Julai 2010

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Melayu Semakin Terpinggir

Posted: 03 Jul 2010 05:48 AM PDTHilangnya Kampung Melayu

1. Kampng Melayu di Pulau Pinang hari ini akan menerima masib yang sama dengan tagedi pengusiran kedai Three N Ikan Bakar, Kafe Do Re Mi dan Kampung Buah Pala, kini giliran Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong.

2.Kak Midah bersimpati dengan masalah yang sedang dihadapi oleh kira-kira 200 penduduk kampung yang berusia hampir 100 tahun itu.

3. Atas nama pembangunan, setiap perancangan perlu kajian menyeluruh serta pendekatan secara berhemah dan bijaksana.

4. Ketika ada pihak mahu Penjara Pudu yang menempatkan 'orang salah' dipertahankan sebagai 'warisan sejarah', kenapa tidak kampung dalam bandar yang juga sudah tua itu?

5. Jika tidak mampu dipertahankan bagi memenuhi tuntutan pembangunan, pihak berkenaan perlu berusaha meletakkan nilai yang lebih tinggi supaya penduduk mendapat manfaatnya.

6. Apakah jenis rumah yang boleh dibeli dengan nilai pampasan RM75,000. Rumah apa yang mampu dibeli di tengah bandar raya George Town itu? Apakah kehidupan kampung selama ini mampu dikembalikan pada harga itu?

7. Apakah nilai pasaran sebenar disebuah bandar raya Geoge Town sekitar RM 75, 000 sahaja?

8. Nasib Melayu di tengah-tengah bandar raya itu. Berapa lama lagi mereka mampu bertahan? Mungkin Melayu Pulau Pinang hanya mampu bertahan di tanah-tanah wakaf. Itu pun belum pasti.

9. Perubahan politik dan kehilangan kuasa Melayu menjadikan Melayu Pulau Pinang semakin terpinggir. Bersediakah kita di Perak ?

Kak Midah
Sg Rapat

Politik Baru dan Kesannya

Posted: 03 Jul 2010 05:45 AM PDT

Tukar baju politik: Kampung Melayu di P. Pinang tanggung padah

03/07/2010 4:38pm


KEMAMAN 3 Julai – Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyifatkan nasib yang menimpa kampung dan orang Melayu di negeri itu yang kini semakin terpinggir sebagai harga mahal yang terpaksa dibayar kerana cuba menukar "baju politik".

Beliau berkata, apabila kuasa terlepas kepada parti yang tidak memperjuangkan nasib rakyat terutama kaum Melayu, maka itulah hasil yang terpaksa dihadapi.

Ahmad Zahid berkata, rakyat Malaysia terutama orang Melayu perlu sedar bahawa UMNO yang menjadi tulang belakang Barisan Nasional (BN) sentiasa memperjuangkan kepentingan semua pihak berbanding DAP, Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

"Ini terbukti dengan apa yang telah BN lakukan walaupun mungkin dalam kerajaan lalu di Pulau Pinang kita ada kelemahan, tetapi kita boleh baiki semula jika kita mengambil alih semula Pulau Pinang.

"Namun DAP belum cukup tiga tahun memerintah, banyak gerai Melayu yang telah dirobohkan dan tidak ada penggantian dan jika ada sekalipun diletakkan di kawasan pinggir dan kawasan yang tidak strategik," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Kemaman di sini, hari ini.

Beliau yang juga Naib Presiden UMNO berkata, demikian sebagai mengulas laporan akhbar hari ini tentang nasib kira-kira 200 penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong, Pulau Pinang yang hilang tempat tinggal apabila diusir pemaju bagi membolehkan kawasan itu dibangunkan. – Bernama

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Selamat Datang kepada Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia

Posted: 02 Jul 2010 12:03 PM PDT


Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Jasin Mengucapkan Selamat Datang kepada Dato' Razali Bin Hj Ibrahim Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap Timbalan Menteri Belia dan Sukan yang sudi hadir untuk Merasmikan Mesyuarat Agong 3 Sayap UMNO Bahagian Jasin pada 04/07/2010 jam 2 petang di Dewan Alamanda Jasin...
Semoga kehadiran Dato' dapat memberikan semangat baru kepada semua ahli2 UMNO didalam Parlimen Jasin seterusnya kepada semua ahli2 UMNO di Malaysia untuk terus Berjuang mempertahankn dan membela orang2 Melayu di Negara kita
Kami dari Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Jasin merakamkan ucapan Jutaan terima Kasih dan mendoakan agar kepimpinan Dato' diberkati dan dirahmati ALLAH.. Teruskan Perjuangan..

PROTOKOL YAHUDI

Posted: 02 Jul 2010 11:53 AM PDT

1. Cara memerintah sebaik-baiknya ialah dengan menggunakan kekerasan dan keganasan bukan dengan perbincangan ilmiah. Hak itu terletak kepada kekuatan. Siapa kuat, dialah berhak, kerana dalam hukum alam, kebenaran terletak dengan kekuatan. Sesungguhnya politik tidak sesuai dengan akhlak. Pemerintah yang berpandukan moral bukanlah ahli politik yang bijak. Merekayang ingin memerintah, mestilah pandai menggunakan tipu helah dan matlamat menghalalkan cara. Minuman keras haruslah digunakan untuk mencapai tujuan itu.

2. Bantuan-bantuan yang diberikan oleh bangsa yahudi melalui agen-agen Yahudi akan memperkuatkan kaum yahudi. Yahudi akan memerintah bangsa lain seperti bangsa itu memerintah negaranya sendiri, tanpa disedari bahawa mereka telah berada di bawah genggaman yahudi. Ketua pentadbir yang dilantik untuk mengatur pentadbiran negara, mestilah terdiri daripada orang-orang yang berjiwa budak, yang mudah diarah untuk kepentingan Yahudi. Melalui akhbar, Yahudi menggerakkan fikiran orang ramai serta mengambil kesempatan untuk mendapatkan emas, meskipun dari lautan darah dan airmata. Pengorbanan adalah perlu, kerana setiap nyawa dikalangan yahudi berharga seribu orang bukan Yahudi.

3. Yahudi akan menjadikan negara bukan Yahudi, sebagai gelanggang pertelagahan manusia yang boleh membawa huru hara, seterusnya menyebabkan kemerosotan ekonomi. Yahudi akan berlagak sebagai penyelamat dengan mempelawa masuk ke'pasukan kita' iaitu Sosialis, komunis dan lain-lain yang dapat memberi ruang kepada Yahudi untuk menguasai bangsa bukan Yahudi. Dalam alam fikiranYahudi, wajib ditanam perasaan bahawa semua haiwan itu (bukan bangsa Yahudi) akan tidur nyenyak apabila kenyang dengan darah. Ketika itulah senang bagi Yahudi memperhambakan mereka.

4. Bangsa Yahudi mestilah menghapuskan segala bentuk kepercayaan agama serta mengikis daripada hati orang bukan Yahudi prinsip ketuhanan dan menggantikannya dengan perkiraan ilmu hisab serta lain-lain keperluan kebendaan. Fikiran orang bukan Yahudi mestilah dialihkan ke arah memikirkan soal perdagangan dan perusahaan supaya mereka tidak ada masa untuk memikirkan soal-soal musuh mereka. Akhirnya segala kepentingan akan jatuh ke tangan Yahudi.

5. Sekiranya ada di kalangan orang bukan Yahudi cuba mengatasi bangsa Yahudi dari segi sains, politik dan ekonomi, maka bangsa Yahudi mestilah menyekat mereka dengan cara menimbulkan pelbagai bentuk perselisihan sehingga wujud konflik sesama mereka. Kesannya, mereka mengambil keputusan untuk tidak mencampuri permasalahan tersebut kerana ianya hanya difahami oleh orang-orang yang memimpin rakyat sahaja.

6. Untuk memusnahkan perusahaan bangsa bukan Yahudi, ialah dengan cara merosakkan sumber pengeluaran dengan memupuk tabiat membuat kejahatan dan meminum minuman keras di kalangan pekerja, serta mengambil langkah menghapuskan orang orang terpelajar dari kalangan bangsa bukan Yahudi. Semua bangsa bukan Yahudi mestilah dipastikan menduduki mertabat kaum buruh yang melarat.

7. Orang-orang Yahudi wajib menabur fitnah supaya timbul kekacauan, pertelagahan dan permusuhan di kalangan manusia. Bila timbul penentangan terhadap bangsa Yahudi, maka wajiblah orang Yahudi menyambutnya dengan peperangan secara total di seluruh dunia.

8. Pemerintah Yahudi akan dikelilingi oleh segolongan besar ahli-ahli ekonomi dan orang Yahudi sendiri akan dikelilingi oleh ribuan ahli-ahli korporat, jutawan dan usahawan.

9. Yahudi akan mendirikan kerajaan diktator dengan membuat dan melaksanakan undang-undang yang tegas, iaitu undang-undang yang akan membunuh tanpa pengampunan. Yahudi akan merosakkan moral pemuda-pemuda bukan Yahudi dengan menanamkan teori-teori palsu dan ilmu-ilmu yang batil.

10. Yahudi akan membawa masuk racun 'Liberalisma' ke dalam negara-negara yang bukan Yahudi supaya menggugat kestabilan politik. Pilihanraya diatur supaya boleh memberi kemenangan kepada pemimpin-pemimpin yang dapat bertugas sebagai agen yahudi dalam melaksanakan rancangan rancangan Yahudi.

11. Bangsa Yahudi menyifatkan diri mereka sebagai serigala dan bangsa lain sebagai kambing. Bagi mereka, Yahudi merupakan bangsa yang terpilih dan mereka bertebaran ke atas muka bumi ini sebagai satu rahmat. Berada diperantauan atau negara asing yang nampak sebagai kelemahan, sebenarnya mencerminkan kekuatan yang dapat membawa bangsa itu ke pintu kekuatan di seluruh dunia.

12. Yahudi akan mengubah pengertian tentang kebebasan atau kemerdekaan dengan mentafsirkan istilah itu sebagai mengamalkan apa-apa yang diperkenalkan atau dibenarkan oleh undang-undang sahaja. Kalau bangsa bukan Yahudi diberi permit menerbitkan sepuluh akhbar atau majalah, maka bangsa Yahudi mesti menerbitkan 30 akhbar atau majalah. Perkara ini amat penting kerana ia adalah alat untuk mengubah fikiran rakyat.

13. Bagi memastikan kejayaan usaha-usaha memonopoli dan mempercepatkan proses keruntuhan, maka bangsa Yahudi hendaklah menghapuskan golongan korporat dari bukan bangsa Yahudi di samping mengadakan spekulasi dan menyebarkan projek mewah, pesta-pesta serta pelbagai bentuk hiburan lain di kalangan bangsa bukan Yahudi kerana semua ini akan menelan kekayaan mereka. Untuk mengalih perhatian orang bukan Yahudi daripada memikirkan persoalan politik, maka agen Yahudi hendaklah membawa mereka kepada kegiatan-kegiatan hiburan, olahraga, pesta-pesta, pertandingan kesenian, kebudayaan dan lain-lain lagi.

14. Para filosuf Yunani mestilah membincangkan kekurangan-kekurangan serta mendedahkan keburukan agama-agama lain. Para penulis Yahudi harus menonjolkan tulisan-tulisan pornografi iaitu mengadakan sastera yang tidak bermakna, kotor dan keji.

15. Apabila mendapat kekuasaan, bangsa Yahudi akan membunuh tanpa belas kasihan terhadap setiap orang yang menentangnya. Setiap pertubuhan yang merancang untuk menentangnya mestilah dihukum dan ahli-ahlinya dibuang negeri. Oleh itu, mesti didirikan sebanyak-banyaknya 'FREMASONIC LODGE' iaitu tempat-tempat pertemuan rahsia orang orang Yahudi.

16. Yahudi akan mendirikan universiti mengikut rancangan yang begitu tersusun. Pensyarah-pensyarah akan mendidik dan membentuk para pemuda supaya menjadi manusia yang patuh kepada pihak berkuasa (Yahudi). Bagaimanapun, ajaran-ajaran mengenai undang-undang negeri dan politik tidak akan diajar kecuali beberapa orang sahaja yang dipilih kerana kebolehan mereka.

17. Yahudi meletakkan kehakiman dalam bidang yang sempit dan terhad. Guaman akan melahirkan orang-orang kejam, tidak berperikemanusiaan dan mempunyai tabiat buruk untuk mencapai kemenangan bagi orang yang dibelanya, walaupun terpaksamenghancurkan semangat keadilan dan mengorbankan kebajikan masyarakat.

18. The Kings of Jews akan dikawal oleh pengawal pengawal rahsia, kerana orang-orang yahudi tidak akan membuka pinti kepada kemungkinan adanya perancangan untuk menentang kegiatan Yahudi.

19. Bangsa Yahudi akan membicarakan orang orang yang melakukan kesalahan politik sama seperti orang yang mencuri, membunuh dan kesalahan-kesalahan yang lain. Orang ramai akan memandang kesalahan politik itu sebagai satu kesalahan yanghina dan timbul rasa benci kepada mereka yang melakukannya.

20. Bank Antarabangsa Yahudi akan memberi pinjaman kepada bangsa bukan Yahudi dengan kadar bunga yang tinggi. Pinjaman yang sedemikian, akan menyebabkan pertambahan kadar hutang berlipat kali ganda. Ekonomi orang bukan Yahudi akan lumpuh secara outomatik kesan pertambahan hutang tersebut.

21. Yahudi menggantikan pasaran wang dengan institusi hutang kerajaan yang bertujuan untuk menetapkan nilai perusahaan mengikut pendapatan kerajaan. Institusi ini akan menawarkan pasaran 500 sijil pinjaman perusahaan dalam sehari atau membeli sebanyak itu juga. Dengan cara inilah segala perusahaan akan bergantung kepada Yahudi.

22. Untuk sampai ketujuan yang baik iaitu kekuasaan Yahudi yang berkuasa penuh dalam rangka meletakkan dunia dalam pemerintahannya, kadang-kadang kekerasan akan digunakan. Di tangan Yahudilah terletaknya pusat kekuasaan yang paling besar.

23. Orang Yahudi wajib melatih seluruh umat manusia dalam meningkatkan rasa segan dan malu agar mereka terbiasa dengan sifat patuh dan setia kepada arahan Yahudi.

24. Kerajaan tidak boleh diserahkan kepada mereka yang tidak tahu selok belok pemerintahan. Hanya mereka yang boleh menunjukkan sikap keras, kejam dan boleh memerintah dengan tegas akan menerima teraju kerajaan daripada pemimpin-pemimpin kita (Yahudi).

Sedarlah...

MUST READ: BACKGROUND OF THE MALAYSIAN CONSTITUTION

Posted: 20 Jun 2010 08:25 PM PDT

The history of the Malaysian Constitution must touch on the basis and beginning of the Federation of Malaya Constitution that was drawn up for the Independent Malaya. It is from there that the Malaysian Constitution. The Federation of Malaya Constitution has an interesting background and should be carefully studied for a complete understanding of it. The few years before independence was an important moment in term of the changes that led to the birth of a supreme lagal resource, the constitutionfor the application of an independent democratic country. With the defeat of Japan at the end of the Second World War, the administrative order in Malaya, Singapore and Brunei changed, By 1946, the situation was as follow:

1. The North Borneo Company gave up its rights and power over North Borneo.
2. Chales Brooke surrendered his power over Sarawak,
3. The Malay state were divided into three forms of government, the Straits Settlements , the Federated Malay States and Non-Federated Malay States.

With the above changes, Singapore, North Borneo and Sarawak become separate British territories. Accompanying that, the British combined the state of Penang Island and Malacca (former Straits Settlements) with the other nine Malay state and set up the Malayan Union on 1 April 1946. The establishment of the Malayan Union was accompanied by a constitution named the Malayan Union Constitution founded upon a combination of the Intenal Orders of the Malayan Union Executive Council and the Internal orders of the Royal Command.

When the Malayan Union was dissolved following opposition from the Malays, a new agreement was signed. With that the entire order underlining the Malayan Union Constitution was cancelled. Subssequently a new constitution was drawn up and come into effect on 1 Febuary 1948. The new constitution was named the Federation of Malaya (PTM) Constitution 1948.

Following the Constitution a British High Commissioner was place in the central government as the highest administrator, The Executive and Legislative Council represented the local people. The Legislative Council had 75 members, 50 pf whom are unofficial members appointed by the High Commissioner. The appoitees were taken from the Malay state including the former Straits Settlements.

The approval of the 1948 Agreement stated, among other things, the preparation toward self rule. Based on the Agreement, the general election for filling 52 seats in the Federal Legislative Council was held in July 1955. The Alliance won 51 out of the 52 seats contested, and Tunku Abdul Rahman, leader of the said party, become the Prime Minister.

The success of a multi-racial party was indicative of many things. First, the British become convinced that the colonial territories had a basic understanding for multi-racial political sharing. This was an indication that the people in the colonial territories were capable of looking after their country. Second, as a follow-up, the British must be prepared to expect the people in the countries concerned to demand for independence. Third among the citizens in the Federation of Malaya itself there was an awareness that a multi-racial population can build a new identity using a new approach (political conssciousness) and work together using the same means (political party).

British awareness on the one hand and hopes of the Alliance leaders on the other hand, had opened a new way towards self-government. Following that a constitutional meeting was held in London from 16 January to 6 Febuary 1956. The negotiations were attended by royal representative and representatives of the different races in Malaya including the Chief Minister Tuanku Abdul Rahman. Based on an agreement, arrived at in the meeting, a commission called the Reid Commission was founded under the chairmanship of Lord Reid to drawn up a new constitution for a free and independent Federation of Malaya.

From : Malaysian Studies Nationhood and Citizenship.

Dato Hj Rosol B Wahid

0 ulasan
sumber :-

Dato Hj Rosol B Wahid


UMNO dan Perjuangan

Posted: 02 Jul 2010 08:44 PM PDT

Mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian Hulu Terengganu... DS Hishamuddin datang merasmikannya.Hidup UMNO, Hidup Melayu dan Hidup BN berkumandang dengan hebatnya di Dewan MDHT. Semangat juang arwah Tokkinya Onn Jaafar nampaknya masih membara. Semangatnya disalurksalurkan kepada pejuang dan pemimpin politik HTrg.Beliau berkongsi pengalaman tentantentang UMNO kawasan Negeri yang kalah dengan UMNO di negeri yang menang...Kesimpulannya ialah Bukannya Pembangkang kuat tetapi UMNO yang lemah kerana masalah dalaman. Barah dari dalam perlu diubati segera...Betul atau tidak tanyalah kepada diri sendiri. Wallahu Alam...

Apo Kono Eh Jang!

0 ulasan
sumber :-

Apo Kono Eh Jang!


Kami tak makan tahi..., kami kunyah jerr

Posted: 02 Jul 2010 07:49 PM PDT

Di dalam isu APCO, UMNO dan kerajaan BN dihentam habis-habisan oleh PAS dan juga PKR terutamanya Anwar Ibrahim. Mula lah kilang putarbelit ayat Quran dan hadis PAS mengeluarkan fatwa merapu mereka tentang hukum kerjasama dengan Yahudi ni.

Ularmak kecil serta besar, tua dan muda yang selama ini membelit serta berlingkar didalam PAS begitu ghairah mengeluarkan kenyataan bahawa dilarang orang Islam menjalin hubungan dengan Yahudi.

Ada juga yang lebih advance mengatakan bahawa Allah tak bagi kita sebagai orang Islam berkawan dengan bangsa Yahudi ini.

Tapi bila ditimbulkan persoalan mengapa Anwar Ibrahim juga mempunyai hubungan dengan Yahudi dan bersahabat dengan bangsa ni, serta merta operasi pemutihan berjalan dengan pantas oleh ularmak PAS bagi menghalalkan perbuatan Anwar.

Sibuklah beruk-beruk berserban ini menyelak segala kitab dan menelaah segala hadis bagi mencari ayat-ayat sekerat yang bakal digunakan untuk mematahkan fakta pihak lawan.

Kepala ularmak dengan segera berfatwa bahawa tak salah jika Anwar baik dengan bangsa yang dilaknat Allah ni. Anwar kena baik dengan Yahudi untuk menerangkan tentang Islam pada mereka katanya. Tapi bila UMNO dan kerajaan BN baik dengan Amerika dan Yahudi, kepala Ularmak ini akan tentang habis-habisan berserta dengan para balacinya.

Fatwa yang dikeluarkan ialah, UMNO laknatullah kerana berkerjasama dengan Yahudi dan Amerika.

Dulu..., apabila Perdana Menteri melakukan kunjungan menemui Presiden Amerika Barrack Hussin Obama, melolong-lolong pencacai PAS serta balaci PKR menuduh UMNO mahu menjual negara. Tetapi bila Anwar Ibrahim bersujud mohon ampun kepada Yahudi kerana tersilap menghentam zionis, itu tak apa kerana Anwar geng kita kata puak Pakatan Haram.

Begitu juga ketika Dewan Pemuda Pas menghantar ucapan tahniah kepada Perdana Menteri Britain dari parti konservatif yang sememangnya Yahudi dan juga pro Israel. Itu tak apa kerana Nabi sendiri menjalinkan hubungan baik dengan Yahudi kata beruk-beruk berserban di negeri Kelantan.

Inilah hasil ajaran kitab SHIT yang menjadi doktrin umum dalam PAS. Mereka langsung tak mahu mendengar apatah lagi membaca akhbar arus perdana kerana kununnya semua telah dikuasai oleh UMNO.

Akhbar Utusan telah mereka sifatkan sebagai kitab UMNO. Tetapi apabila Suara Keadilan dibakar oleh rakyat kerana memfitnah FELDA, balaci Pakatan Haram terus mahu saman UMNO. Tak sangka begitu suci Suara Keadilan dikalangan balaci Pakatan Haram.

Semua perilaku songsang dan juga acara main belakang yang dilakukan oleh Pakatan Haram telah dihalalkan oleh dajjal-dajjal kecil bertopengkan serban dan jubah labuh parti kerajaan langit PAS.

Dajjal-dajjal kecil ini juga bertanggung jawab untuk mengharamkan apa jua perkara yang dilakukan oleh UMNO serta kerajaan BN. Malah, jika ada ilmuan agama yang mahu mendekati UMNO juga sanggup mereka munafikkan dan juga dicop sebagai sekular. Dajjal-dajjal kecil ini berlumba-lumba untuk memenuhkan KPI mereka sebagai seorang ularmak.

Lagi lantang mereka menghentam UMNO dan kerajaan pemerintah, lagi tinggilah darjat mereka didalam parti kerajaan langit PAS. Lagi pandai mereka putarbelit ayat quran untuk menghalalkan perlakuan haram Pakatan, lagi mereka dihargai oleh Tuan Besar mereka parti zionis DAP.

Sikap mereka-mereka ini diupamakan seperti menuduh orang lain makan tahi, tetapi bila kena pada batang hidung mereka sendiri, mereka akan kata...," kami tak makan tahi... kami cuma kunyah jeee....

(Oleh: pak_long)


Zaid Subahat Lindungi Penjenayah RPK

Posted: 02 Jul 2010 04:32 PM PDT

Zahrain benar-benar nekad. Ahli Parlimen Bayan Baru ini semakin hari semakin panas sekali kenyataannya. Yang pasti, kali ini adalah Zaid Ibrahim pula yang panas punggung! Baru-baru ini Zahrain mendedahkan bahawa Zaid Ibrahim dan Raja Petra Kamaruddin atau lebih dikenali sebagai RPK pernah menyewa di hotel mewah di UK. Malah Zahrain begitu optimis sekali apabila beliau menyatakan bahawa bukti dakwaan ada di dalam genggamannya.

Zahrain juga mendedahkan bahawa beliau mempunyai salinan email dari RPK kepada anak perempuannya yang menyatakan bahawa dia menerima sejumlah RM470,000 dari Amarjit Singh. Banyak tu...! Hampir setengah juta ringgit! Siapa pula Amarjit Singh? Zahrain menyatakan bahawa Amarjit Singh merupakan peguam "rasmi" kepada RPK dan PKR! Dah babit pulak dengan PKR!

Persoalannya, SIAPAKAH YANG MEMBIAYAI RAJA PETRA selama ini? Semua maklum bahawa RPK dikehendaki oleh Kerajaan Malaysia di atas penulisannya yang sangat palsu, bohong, tipu, putar alam, fitnah, dakwaan tanpa bukti dan banyak lagi salahnya. Hatta mahkamah sendiri pun pening kepala dengan "badigol kepala botak" ini. Mungkin sebab itu, waran tangkap dikeluarkan terhadapnya. Bukan kerana dia sokong PKR maka Kerajaan nak tangkap dia. Tapi kerana lidah penulisannya yang memanipulasi minda rakyat, merbahaya kepada keselamatan negara dan "Raja Fitnah Alaf Baru" ini begitu "bebas" apabila sewenang-wenangnya menghina DYMM Sultan dan Raja-Raja Melayu. Kurang ajar sangat!!!

RPK berjaya menyusup keluar dari Malaysia, SIAPA YANG MEMBANTUNYA? Takkanlah senang-senang boleh keluar dari Malaysia? Dia naik tongkang atau bayar tekong bot Indon yang bantu kah? Siapa yang merancang perjalanannya? Mula-mula ke Australia, kemudian ke London? Dia pakai "Passport" siapa?

Pastinya ada "dalang" di sebalik pergerakan dan aktiviti individu yang sangat dikehendaki oleh undang-undang negara ini. Kali ini Zahrain mendedahkan bahawa RPK ada kaitan dengan Zaid dan PKR. Malah beliau meminta SPRM menyiasat hubungan Zaid, PKR dan Raja Petra.

Kita menantikan "dalih" dan "alasan" dari Zaid. Zaid merupakan bekas "Menteri Undang-Undang" setelah dilantik sebagai senator oleh Pak Lah satu ketika dahulu. Dan kini dia bersekongkol pula dengan individu yang sangat dikehendaki undang-undang. Bekas Menteri Undang-Undang melindungi individu yang dikehendaki undang-undang? Apakah ini cerminan dan sifat seorang yang dianggap "pangamal undang-undang"???

Sifat Zaid Ibrahim nampaknya sangat bertentangan dengan prinsip undang-undang apabila melindungi manusia "Abu Jahal" seperti RPK. Tidak malukah seorang peguam terkemuka melindungi seorang yang mempunyai "lidah bercabang", kaki fitnah, kaki pembelit dan "king of spinner PKR" ini? Ternyata sekali profesyen sebagai "peguam" tidaklah "sesuci" yang disangka. Hebat berstatus "peguam" dicemari apabila kita membela seorang yang sangat dikehendaki undang-undang! Entah di mana letaknya "Kedaulatan Undang-Undang" dihati Zaid Ibrahim. Mungkinkah di botol araknya?

Nampaknya, parti PKR ini tidak lebih juga dari sebuah parti yang membela dan melindungi individu-individu yang kerap melakukan jenayah, salah laku, penipu, pembohong, pembelit, pemutar alam dan pengkhianat negara. Dari "De Facto"nya, barisan pemimpinnya, sehinggalah lidah propagandanya, mereka penuh dengan mereka-mereka yang melakukan kesalahan dan mencabar undang-undang negara. Yang Ketuanya suka "bontot", apatah lagi yang dibawahnya. Hancusss...!!!

PKR perlu menjawab segala dakwaan Zahrain ini. Jika benar anak jantan, sila nafikan berserta bukti sahih "beyond reasonable doubt" bahawa RPK tidak dibiaya oleh PKR atau Zaid. Amarjit Singh perlu mendakwa Zahrain di Mahkamah Sivil jika benar Zahrain melakukan fitnah terhadap penglibatannya. Jika kesemua yang didakwa bersekongkol ini tidak membuktikan apa-apa melainkan penafian "kosong" semata-mata, maka semua peminat, penyokong mahupun ahli PKR sememangnya "buta kayu" dalam memilih pemimpin dan parti mereka! Keluarlah dari PKR dari terus di"main"kan oleh Anwar dan konco-konconya itu...

(Oleh: dukeofmontecristo)


DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Ingatlah..Pesan Almarhum Sultan Johor Tuanku Sultan Iskandar Al Haj .

Posted: 02 Jul 2010 10:27 PM PDT

Sultan Johor,Sultan berjiwa rakyat, Sultan Kasihkan rakyat. Sultan kasihkan Tanah Air, Sultan kebanggaan Rakyat JOHOR, DYMM Sultan Johor Tuanku Sultan Iskandar Al Haj Ibni Almarhum Sultan Ismail Al Khalidi yang mangkat malam ini(22.01.10) selepas memerintah Johor hampir tiga dekad. Sultan Iskandar, yang diputerakan di Istana Semayam, Johor Bahru pada 8 April 1932, dimasyhurkan sebagai Sultan Johor pada 11 Mei 1981.
INGATLAH! INGATLAH! INGATLAH! Pulau Batu Putih Baginda bertitah, pulau berkenaan bukan milik republik/Singapura/Temasek , sebaliknya hak kerajaan Johor.
"Saya akan berikhtiar mencari jalan mendapatkan semula hak kedaulatan Batu Putih yang kini dimiliki Singapura supaya kembali kepada kerajaan Malaysia. Suka saya ingatkan bahawa saya tidak lupa pada Batu Putih. Pulau itu bukan hak Singapura, tetapi hak Johor. Sampai bila pun saya akan cari ikhtiar dapatkan semula pulau milik Johor itu," titah baginda....
Semuga ALLAH SWT mencucuri rahmat ke atasNya.Al-Fatihah.
Adakah kita sebagai rakyat johor rela segalanya terlepas bergitu sahaja...bagaimana dengan KTM..adakah semuanya mesti di bahu UMNO..kemana perginya PEMBANGKANG dalam mempertahankan hak Tanah Melayu..inikah satu Malaysia, kalau segalanya hanya UMNO. dan Melayu...kemanakah peranan yang lainnya..adakah sekadar hanya pandai mengktiritik UMNO dan mencemuh Bumiputra dan Melayu...ingatlah wahai anak bangsaKu.ByM69

Galeri Program 2L (langsing dan Lawa) 3.07.10

Posted: 02 Jul 2010 09:48 PM PDT

Pendaftaran
Jururawat pergigian

Dr Haji Mazlan.Dianogsis kesihatan.
Syukur Alhamdulillah segala program dan aktiviti dapat dijalankan dengan lancar serta jayanya. Pihak penganjur, Jabatan Kesihatan Batu Pahat dan Klinik Kesihatan Ayer Hitam mengucapkan jutaan terima kasih pada para hadirin, peserta dan AJK Dunsemarang serta YB Datuk Samsulbari Bin jamali. Semuga program ini akan menjadi asas kepada program kesihatan pada masa akan datang di kawasan Dun Semarang. ByM69.

Gaya Hidup Sihat 2L bersama Dunsemarang

Posted: 02 Jul 2010 06:40 AM PDT

Program Gaya Hidup Sihat 2L bersama pemimpin Dunsemarang dan Jabatan Kesihatan Batu Pahat. Penduduk di Dun semarang dijemput hadir untuk menjayakan program tersebut.
Hari Sabtu. 3 Julai 2010. Di dataran SK Ayer Hitam, Batu Pahat.
Mulai jam 8.00 pagi hingga jam 1.00 ptg. Pelbagai program kesihatan dan senam Robik akan di adakan.Di Rasmikan oleh YB Datuk Samsolbari Bin Jamali. Adun Semarang,
Kehadiran tuan, puan akan memeriahkan lagi majlis tersebut.ByM69.

Sayap Parti

Bahagian