Pengikut

Nuffnang

Isnin, 28 Jun 2010

Ahli Parlimen Kota Belud

0 ulasan
sumber :-

Ahli Parlimen Kota Belud


Cari Persamaan, Bukan Perbezaan

Posted: 28 Jun 2010 11:06 AM PDT


Ketika saya berucap merasmikan sambutan Pesta Kaamatan peringkat Kampung Tempasuk 2 di Kota Belud baru-baru ini saya meminta masyarakat di daerah ini meletakkan persamaan di antara satu sama lain dihadapan jauh melebihi daripada perbezaan yang wujud di antara mereka, ini kerana perbezaan boleh menjadi penghalang besar kepada kemajuan rakyat dan negara ini.

Rakyat di negara ini mempunyai banyak perbezaan di antara satu sama lain dari segi pegangan agama, suku bangsa, adat resam dan juga berlainan fahaman ideologi politik.

Jika kita sentiasa menumpukan fokus tenaga kita, masa kita, kita tumpukan kepada perbezaan maka dikhuatiri satu hari nanti perbezaan itu akan memecah belahkan perpaduan kita.

Apa dia persamaan kita? kita serumpun, negeri ini negeri kita, Malaysia ini negara kita, kalau ada yang berlaku kepada keluarga jiran kita yang beragama lain, yang berbangsa lain, sakit mereka itu kita rasa , kalau kita yang sakit, jiran kita juga merasa sakit, itu dia persamaan yang perlu kita kenali bukan perbezaan.

Sejarah negara Malaysia sejak merdeka sehingga sampailah ke hari ini, Malaysia merupakan satu-satu negara di dunia yang mempunyai bangsa, agama serta adat resam yang berbeza-beza.

Hukum akal negara Malaysia ini tidak mampu untuk berada dalam keadaan aman damai seperti sekarang ini kalau dilihat daripada segi perbezaan agama dan juga kaum yang ada di negara kita ini.

Tetapi selama lebih 50 tahun kita telah membuktikan kepada dunia luar walaupun Malaysia ini terdiri daripada pelbagai kaum, pelbagai kepercayaan agama, yang mempunyai pendekatan berbeza ditambah lagi dengan adat resam yang berlainan.

Kita sudah buktikan kepada masyarakat dunia bahawa sesungguhnya rakyat Malaysia meletakkan perpaduan dan kerjasama jauh lebih tinggi daripada perbezaan.

Salam,

DARD

Kongsi Kuasa BN Masih Relevan

Posted: 28 Jun 2010 11:05 AM PDT


Berucap di majlis sambutan Pesta Kaamatan di Kg. Tamu Darat Pinasang, Kota Belud baru-baru ini saya menjelaskan bahwa sistem kongsi kuasa yang dipraktikkan oleh Barisan Nasional di negeri ini merupakan salah satu caranya mengekalkan perpaduan yang masih releven.

BN sentiasa bertungkus lumus memastikan perpaduan antara kaum di negeri ini terus terpelihara ini terbukti dengan sistem kongsi kuasa yang menjadi amalan parti tersebut.

Kongsi kuasa ini terjadi kerana ia telah dirancang dan disusun supaya perpaduan antara kaum di negeri ini terjalin, ianya tidak boleh berlaku begitu sahaja tanpa ada perancangan.

Semua mesti duduk satu meja berkongsi kuasa, sebab itulah pemimpin-pemimpin BN terdahulu dan hingga ke hari ini sentiasa meletakkan kongsi kuasa sebagai asas pentadbiran negara ini.


Tan Sri Chong Kah Kiat sebagai contoh, menjadi Ketua Menteri negeri Sabah bukan kerana mereka mempunyai kerusi DUN yang banyak tetapi beliau dilantik kerana BN mempraktikkan semangat kongsi kuasa.

Begitu juga Ketua Menteri yang lain, walaupun parti mereka tidak mempunyai kerusi yang banyak di dalam DUN, BN angkat mereka menjadi pemimpin kerana itulah salah satu caranya untuk mengekalkan perpaduan yang berkekalan bukan sahaja di negeri ini malah di negara kita.

Malah Parti PBRS ia tidak mempunyai kerusi yang banyak (seorang sahaja Ahli Parlimen) tetapi BN melantik Tan Sri Joseph Kurup sebagi Timbalan Menteri di peringkat kerajaan persekutuan.

Begitu juga di Sabah, LDP dan juga parti-parti yang lain, diangkat untuk berkongsi kuasa kerana kita bernaung dibawah parti BN, bukannya UMNO, LDP, PBS atau PBRS! Semuanya bertanding dibawah tiket BN yang meletakkan kongsi kuasa itu sebagai asas perjuangan. "

Pendek kata, kita telah dididikn oleh pemimpin-pemimpin Bn dari dulu hingga sekarang - kalau menang bukan menang semua, kalau kalah bukan kalah semua.

Salam,
DARD

Generasi Muda Jangan Mudah Terpedaya Fitnah Dalam Internet.

Posted: 28 Jun 2010 10:57 AM PDT


Sewaktu saya merasmikan majlis penutupan Program Pemimpin Belia Berkelibar yang telah diadakan di Ostrich Village Lodge, Kampung Rampaian Laut, Kota Belud, baru-baru ini, saya menasihati generasi muda di negeri ini agar tidak mudah terpedaya dengan fitnah yang disebar luaskan menerusi laman internet, ini kerana ia bertujuan menimbulkan kebencian rakyat terhadap kerajaan yang menjadi pemerintah di negara ini.

Terdapat laman website yang melontarkan fitnah dan tomahan yang tidak berasas kepada para pemimpin serta kerajaan Barisan Nasional yang bukan sahaja bertujuan mengelirukan pemikiran golongan belia malah rakyat secara keseluruhan demi kepentingan mereka sendiri.

Saya minta kepada adik-adik dalam masa kita melayari di laman internet adik-adik kena berhati-hati, jangan dengar dan cepat percaya segala tomahan serta fitnah yang tertulis di dalam lama website.Saya minta generasi muda hendaklah bertanggungjawab untuk menepis, menganalisa apa pun maklumat yang sampai kepada kita, jangan sampai bulat-bulat kita terima bulat-bulat juga kita telan.

Program anjuran bersama Pejabat Belia dan Sukan (P) Bahagian Pantai Barat dan Pejabat Belia Dan Sukan (P) Bahagian Kudat telah disertai seramai 52 peserta terdiri belia dan beliawanis dari Kota Belud, Kudat, Kota Marudu, Pitas dan Tuaran.

Hadir sama pada majlis itu antaranya Pegawai Daerah Kota Belud, Mohd Najib Muntok, Timbalan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan (P) Sabah, Mohd Yusuf Long, Pegawai Belia dan Sukan (P) Bahagian Pantai Barat, Idris Mohd Thaufeck, Pegawai Belia dan Sukan (P) Bahagian Kudat, Azmi Ibrahim, Wakil Ketua Polis Daerah Kota Belud, Ketua Insp. Nor Azmi Yaccob serta para pemimpin setempat yang lain.

Salam,

DARD

44 Pelajar Menerima Wang Pendahuluan Pinjaman PTPTN Di Kota Belud

Posted: 28 Jun 2010 10:56 AM PDT


Pada 12 Jun 2010 bersamaan hari Ahad saya telah menyampaikan Wang Pendahuluan Pinjaman dari PTPTN kepada 44 orang pelajar dari Kota Belud.

Majlis itu telah diadakan di Bilik Mesyuarat Restoren Mayang Sari,Kota Belud.


Sebanyak 66 ribu ringgit dibelanjakan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) bagi membantu pelajar lepasan SPM dari daerah ini melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi awam dan swasta di seluruh negara.

Seramai 44 pelajar dari daerah ini telah menerima pinjaman tersebut dan setiap pelajar menerima WPP berjumlah 1500 ribu ringgit bagi membantu pelajar membuat persediaan awal sebelum memulakan pengajian mereka.


Saya juga berharap jumlah pinjaman tersebut dapat ditingkatkan pada masa depan khususnya pelajar-pelajar dari negeri ini yang ditawarkan melanjutkan pengajian ke IPTA dan IPTS di Semenanjung Malaysia memandangkan kos yang amat tinggi.

Saya juga menasihatkan semua pelajar yang menerima WPP itu menggunakan sebaik mungkin dan sepenuhnya bantuan itu.

Salam.

DARD

Takziah Kepada Keluarga Mangsa Kebakaran Di Kampung Lasau Podi, Kota Belud.

Posted: 28 Jun 2010 10:41 AM PDT


2 minggu yang lepas, saya berkesempatan melawat mangsa kebakaran di Kampung Lasau Podi 25 kilometer dari pekan Kota Belud yang menyebabkan kehilangan tiga nyawa membabitkan mendiang Lasunton Atung, 46 tahun, kerani di SK Lasou Podi bersama dua anak perempuannya, Fennisaiah Jussine, 15 tahun dan Jessica Jussine, berumur 5 tahun terkorban dalam kejadian itu.

Saya ingin mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa dan memohon maaf tidak dapat menghadiri majlis pengkebumian mangsa yang terbabit kerana secara kebetulan sidang Parlimen baru sedang bermula.
Di sesi lawatan itu, ketika meninjau keadaan rumah yang hangus dijilat api saya sempat berbual dengan anak kedua mendiang Lasunton yang terselamat dalam tragedi itu, Jerizal , beliau menceritakan kepada saya dari awal berlakunya kebakaran hingga penemuan jenazah ibunya dan kedua orang adiknya.

Saya juga sempat berbual dengan kakak Jerizal, Veronica yang sedang menuntut di Kolej Kejururawatan Masterskill di Kota Kinabalu dan juga seorang lagi adik mereka, saya dapat merasakan betapa peritnya kehilangan orang yang disayangi.

Air mata bergenang dikelopak mata yang akhirnya tidak tertahan mengalir di pipi adik beradik itu.

Saya pujuk ketiga-tiga mereka yang sentiasa berpelukan antara satu sama lain, agar bersabar menghadapi ujian dari yang Maha Esa, kerana segala apa yang berlaku semuanya adalah ketentuanNya, kita hanya mampu merancang namun yang menentukan segalanya hanya Dia yang maha kuasa.

Ketika ditemubual oleh media massa yang turut serta dalam lawatan itu saya meminta Suruhanjaya Tenaga turun padang ke peringkat kampung mengadakan kempen tentang bahaya penyambungan litar pintas yang bukan sahaja boleh mengakibatkan kebakaran malah boleh mengundang kehilangan nyawa.

Kempen seumpamanya amat penting untuk memberi informasi yang tepat cara penggunaan bekalan elektrik kepada penduduk di kampung-kampung bagi mengelak kejadian yang tidak diingini berlaku.

Litar pintas merupakan antara salah satu penyebab kebakaran rumah dan perkara seumpamanya perlu diambil perhatian oleh setiap pemiliki rumah bagi mengelak kejadian yang tidak diingini terjadi.

Dengan adanya kempen seperti itu yang diadakan di peringkat kampung, penduduk kampung akan lebih berwaspada dan tidak sewenang-wenangnya membuat penyambungan yang boleh menyebab berlakunya litar pintas.

Penduduk-penduduk kampung yang berada jauh dari jangkauan Jabatan Bomba perlu lebih berhati-hati dengan litar pintas, elakkan menyambung wayar dari rumah ke rumah dan sebagainya ini penting bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku seperti kebakaran rumah.

Salam.

DARD

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Eksklusif: Melayu 1, bukan Melayu 40 - DAFTAR PEMILIH.

Posted: 28 Jun 2010 02:04 AM PDT


Berita Harian meletakkan ruangan eksklusif berita ini. Maksudnya adalah pihak yang berkenaan perlu mengambil perhatian serius hal ini. Boleh menentukan kalah menang dalam PRU 13.

Pendedahan yang dibuat oleh Pengerusi Daftar Pemilih Pemuda UMNO Malaysia, Hishamuddin Yahya mendapati nisbah antara orang Melayu dan bukan Melayu yang mendaftar sebagai pengundi baru sejak PRU 2008 bulan ini pada kadar nisbah 1: 40.

Walau pun perkara ini bukanlah satu isu baru malah sejak awal tahun lagi peringatan demi peringatan telah dikeluarkan agar kerja-kerja pendaftaran giat dijalankan. Jika hendak dilihat pada perlantikan Penolong Pegawai Pendaftar ramai yang telah dilantik khususnya di kalangan UMNO sendiri.

Persoalannya di sini mengapa ia terjadi dan apakah pendekatan terbaik untuk mengatasinya. Kini bukanlah masanya untuk mencari 'kambing hitam' atau siapa yang siapa patut disalahkan. Penulis sebelum ini ada memaparkan artikel : "Masih ada Ketua Bahagian Yang Malas" dipandang sinis oleh Ketua-Ketua Bahagian.

Malah kenyataan penulis itu ada kaitannya dengan kenyataan oleh Ketua Penerangan UMNO Malaysia YB Datuk Ahmad Maslan yang membuat kenyataan yang sama. Malah bila Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia sendiri bercakap mengenai semangat patriotisme yang kurang dikalangan belia dan pemuda maka penulis rasa ada sesuatu yang tidak kena dengan golongan muda masa kini.

Berbalik kepada persoalan mengapa pengundi muda Melayu tidak mendaftar sebagai pemilih. Adakah mereka sudah tidak kisah dengan politik itu sendiri? Atau pihak-pihak yang dipertanggungjawabkan untuk mendaftar hanya membuat kerja ini setakat melepaskan batuk ditangga sahaja.

Begitu juga dengan kepimpinan UMNO Bahagian sendiri yang lebih memokuskan kepada pilihanraya parti. UMNO sendiri begitu banyak program-program yang dijalankan, mengapa tidak ambil kesempatan untuk mendaftarkan pemilih baru? Adakah program tersebut hanya menumpukan kepada soal nak populariti Ketua Bahagian sahaja?

Sebelum ini ada saranan agar pendaftaran pemilih diwajibkan kepada mereka yang berumur 21 tahun ke atas. Cadangan ini telah ditentang oleh pelbagai pihak atas alasan demokrasi dan kebebasan.

Bagi anak-anak muda Melayu pula, adakah ini disebabkan mereka telah muak, bosan, jemu dengan pilihanraya atau pun politiking yang berlebihan sehingga mereka rasa tidak ada keperluan untuk mendaftar sebagai pemilih?

Rasanya telah banyak kajian dijalankan oleh badan bebas dan juga universiti tentang fenomena ini. Ini belum lagi dibuat kajian keatas penjawat awam yang masih belum mendaftar.

Sebagai jalan penyelesaiannya, semua pihak yang terbabit dengan kerja-kerja pendaftaran tidak boleh tidur lagi. Macam rancangan TV "jangan tidur lagi....Kepimpinan UMNO Pusat termasuk sayap juga jangan tidur , satu gerakan besar-besaran secara bersepadu wajib digerakkan segera agar masalah ini di atasi.

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Penyingkiran Khalid Ibrahim ; PKR Selangor semakin berkecamuk

Posted: 27 Jun 2010 08:53 PM PDT

PARTI Keadilan Rakyat (PKR) semakin berkecamuk berikutan penyingkiran Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Selangor, kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

Situasi ini jelas beliau, turut menguatkan lagi spekulasi bahawa terdapat sekumpulan Ahli Parlimen PKR sedang merancang untuk menggulingkan Khalid sebagai Menteri Besar.

"Walaupun Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan spekulasi tersebut, tetapi perkembangan terkini membuktikan kedudukan Khalid seperti telur dihujung tanduk," tegasnya.

Katanya, perubahan mengejut dengan perlantikan Naib Presiden PKR, Azmin Ali menggantikan tempat Khalid berkuatkusaa serta-merta telah menimbulkan kekecewaan sebilangan besar penyokong PKR di Selangor.

Menurut beliau, penyingkiran Khalid dilihat sebagai strategi halus Anwar yang juga Penasihat Umum PKR untuk memberi laluan kepada Azmin dilantik sebagai Menteri Besar.

"Banyak pihak sebelum ini mendakwa Khalid dengan Azmin sudah tidak sebulu dan penyingkiran tersebut Ahad lalu dilhat seperti Anwar sudah memberi isyarat bahawa beliau (Khalid) tidak lagi diperlukan lagi di Selangor," tegasnya.

Hubungan Khalid dengan Anwar juga dikatakan semakin renggang berikutan pemilihan bekas Senator, Datuk Zaid Ibrahim sebagai calon PKR pada pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor baru-baru ini.

Beliau berkata, Khalid sebagai Menteri Besar sepatutnya berasa malu apabila fungsinya sebagai Majlis Pimpinan Negeri Selangor dilucutkan serta merta.
"Dari segi moral, Khalid sepatutnya perlu berundur sebagai Menteri Besar kerana kepimpinannya seperti sudah tidak lagi diperlukan oleh PKR," tambahnya.

Presiden PKR, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Ismail membuat pengumuan pertukaran jawatan tersebut selepas mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat PKR di Shah Alam, semalam.

Anwar juga turut mengumumkan Zaid dilantik sebagai Ketua Majlis Pimpinan PKR Negeri Wilayah Persekutuan.
Pergolakan terbaru itu kata Syed Ali, jelas membuktikan kepimpinan PKR lebih memementingkan agenda politik daripada mengutamakan kepentingan rakyat terutama di Selangor.

"Mereka bercakaran sesama sendiri kerana berebut jawatan, ini membuktikan PKR hanya ingin mengekalkan kuasa politik tanpa memperdulikan kehendak rakyat," tegasnya.

Sambil tidak menafikan terdapat penyokong PKR Selangor yang akan berpaling tadah berikutan penyingkiran Khalid, beliau menjelaskan mereka perlu melihat kepada kepentingan negara daripada agenda peribadi.

"UMNO sentiasa membuka pintu kepada mana-mana pihak termasuk bekas penyokong parti pembangkang, apa yang penting bekerja dalam satu pasukan untuk membawa kesejahteraan kepada rakyat dan negara," tegasnya.

Mengulas keputusan Anwar tidak akan bertanding jawatan Presiden PKR pada pemilihan parti itu akhir tahun ini, Syed Ali berkata sama ada dia bertanding atau tidak, PKR tetap berada dalam cengkaman beliau.

"Sama sahaja, Presiden PKR adalah isteri beliau selaku boneka dan selama ini pun yang berkuasa dalam parti adalah Anwar bersama segelintir konco-konconya yang berkepentingan," tegasnya.

Oleh sebab itu katanya, ramai pemimpin termasuk wakil rakyat PKR telah bertindak keluar parti kerana kecewa dengan cara kepimpinan diktator Anwar.

Apo Kono Eh Jang!

0 ulasan
sumber :-

Apo Kono Eh Jang!


Felda Saman Suara Keadilan, Satu Permulaan.

Posted: 28 Jun 2010 06:21 AM PDT

Kita angkat tabek kepada YB Dato Ahmad Maslan kerana akhirnya memecah kebuntuan dengan mengambil tindakan undang-undang ke atas lidah rasmi pembangkang. Tindakan ini perlu diakui sebagai berani kerana jarang-jarang UMNO dan kerajaan mengambil tindakan undang-undang ke atas pembangkang.

Walaupun sehingga berita ini ditulis masih belum ada saman yang dikemukakan di mahkamah tapi kenyataan tegas Datuk Ahmad Maslan rasanya sudah cukup untuk dijadikan sandaran bahawa seseuatu perlu dilakukan ke atas akhbar-akhbar pembangkang ini. Selama ini kami para penyokong UMNO sering makan hati dengan kebebasan yang diberikan kepada akhbar pembangkang yang sering kali menyiarkan fitnah di dalam penerbitan mereka.

Tetapi, kita juga mengharapkan agar Datuk Ahmad Maslan tidak sekadar menyaman Suara Keadilan sebagai cara untuk membeli jiwa Perdana Menteri (Felda ditubuhkan oleh TAR) semata-mata. Begitu banyak berita fitnah yang ditujukan kepada UMNO ditulis dan diterbitkan oleh parti pembangkang ini. Antaranya isu penarikan balik darjah Chua Jui Meng, isu kemasukan 40 orang ulama muda ke dalam UMNO, isu Kelantan Fiesta 2010, APCO dan sebagainya.

Suka atau tidak, semua ini sengaja ditulis sedemikian rupa bagi menimbulkan kebencian kepada BN, UMNO dan seterusnya kerajaan termasuk Perdana Menteri sendiri. Jika YB Dato Ahmad Maslan benar-benar tegas di dalam mengambil tindakan ke atas akhbar pembangkang yang menulis berita palsu berkenaan UMNO, BN dan kerajaan, beliau perlu mengambil sebanyak mana tindakan yang boleh bagi memulihkan imej BN, UMNO dan kerajaan di mata rakyat.

Zaman bila kita menyerahkan semuanya kepada rakyat untuk menilai sesuatu isu hanya berkesan jika jentera penerangan kita aktif menangkis serangan bertali arus pembangkang, malangnya seperti yang kita semua tahu malah Perdana Menteri juga tahu kelemahan kita untuk menjawab sesuatu isu yang dimainkan pembangkang seperti dalam isu berkaitan enjit jet yang hilang dan tuduhan kononnya kapal selam Scorpene tidak boleh menyelam, telah menyebabkan rakyat semakin menjauhi BN dan mendekati pembangkang.

Sudahlah edaran akhbar-akhbar pembangkang ini tidak menepati syarat permit yang dikeluarkan seperti dijual di dalam markas parti untuk ahli parti mereka sahaja, berita yang disiarkan dan menjadi pilihan muka depan biasanya berunsur fitnah dan dibaca khalayak ramai.

Bagaimanapun, demi menghargai usaha Datuk Ahmad Maslan, kami berharap tindakan menyaman Suara Keadilan dalam isu Felda Bangkrap ini adalah suatu permulaan yang baik kepada UMNO, BN dan kerajaan. Semoga selepas ini semua pihak berhati-hati dan lebih bertanggungjawab di dalam penulisan masing-masing.

Syabas Dato Ahmad Maslan.

(Oleh: adamyan)


Berani buat fitnah, beranilah tanggung akibatnya.

Posted: 28 Jun 2010 05:27 AM PDT

Dulu, kini dan selamanya akhbar pembangkang seperti Harakahdaily dan juga Suara Keadilan membuat fitnah lagi dan lagi. Mereka semakin berani kerana tiada sebarang tindakan tegas dikenakan ke atas mereka walaupun mereka sibuk membuat pelbagai fitnah terhadap kerajaan.

Diberi betis nak paha. Itulah yang jadi dengan Harakahdaily dan Suara Keadilan ini. Sekali diberi muka, tiada tindakan dikenakan ke atas mereka selama ini maka mereka pun semakin berani lagi membuat lebih banyak fitnah yang direkacipta tanpa memberikan sebarang bukti sahih dan dipercayai mati-matian pula oleh penyokong mereka yang buta dan tuli.

Tindakan mereka ini boleh diibaratkan kepada orang mengantuk diberikan bantal kerana mereka lebih teruja lagi membuat fitnah yang lebih dashyat lagi sehinggakan Raja Petra Kamarudin dalam blognya sanggup menfitnah Perdana Menteri Malaysia membunuh Altantuya. Tetapi bila dia dibicarakan di mahkamah di Malaysia, dia sendiri mengatakan akan mendedahkan bukti tersebut tetapi belum pun habis kesnya dibicarakan, dia sudah pun menghilangkan diri ke Australia, seterusnya ke London.

Jadi, jika betul dia di pihak yang benar, kenapa dia bertindak seperti orang yang di pihak yang salah? Apakah dia juga ejen kuasa asing yang ditugaskan untuk memburukkan keperibadian Perdana Menteri kita? Anwar Ibrahim yang merupakan bos secara tidak langsung kepada RPK yang memberikan tugasan kepada RPK agar membuat fitnah tersebut di mana ada seorang baruanya di dalam kerajaan sendiri yang telah membuat pembayaran bagi pihak Anwar Al Juburi itu kepada RPK.

Bolehkah anda meneka siapa barua Anwar Ibrahim itu? Banyak blog sudah mendedahkan siapakah barua itu. Adakah anda mengikuti blog-blog penyokong kerajaan disamping juga blog-blog penyokong pembangkang? Anda tidak patut mengikuti hanya sebelah pihak sahaja. Bacalah kedua-dua belah pihak punya pandangan agar fikiran anda lebih terbuka dan tak nampak bodoh sangat. KJ adalah barua yang melakukan pembayaran RM2 juta kepada RPK kerana mereka-cipta fitnah pembunuhan Altantuya itu.

Anwar Ibrahim pula kini dibicarakan dengan kes meliwat secara paksa budak kopinya, Saiful Bukhari Azlan. Saiful Bukhari Azlan telah bersumpah mubahalah. Nik Aziz pula sebelum ini menyokong sumpah mubahalah. Tapi bila Anwar Ibrahim tak berani pula melakukan sumpah mubahalah, maka Nik Aziz memberikan kenyataan bertentangan pula dengan kenyataan pertamanya yang pada mulanya menyokong sumpah tersebut.

Jadi, ini jelas membuktikan Tok Gundu Nik Aziz bukan ulama Islam yang sejati tetapi lebih kepada ULARMAK atau ular dalam semak yang menggunakan agama untuk menghalalkan perbuatan diri dan mengharamkan perbuatan orang lain sesuka hati mak bapak dia saja. Macam Chipsmore, sekejap ada, sekejap tak ada. Hari ini cakap sumpah mubahalah boleh, esok macam nyanyuk pula cakap tak boleh. Apa kebendanya ni?

Felda pula akan menyaman Suara Keadilan kerana menerbitkan fitnah tak senonoh bertajuk "Felda bangkrap" bertarikh 22 sehingga 26 Jun lalu. Semua pihak lain yang pernah difitnah dengan tidak berasas oleh Suara Keadilan dan Harakahdaily dan merasakan diri mereka dianiayai patut melakukan saman kepada kedua penerbitan tidak bertanggungjawab itu untuk memberikan pengajaran kepada mereka agar jangan sewenang-wenangnya melakukan fitnah sedemikian lagi.

Tapi, mungkinkah kedua penerbitan yang menjadi alat kepada parti pembangkang menyebarkan fitnah dan dakyah mereka akan insaf kerana itulah tugasan mereka oleh kuasa asing yang menjadi dalang kepada mereka sebenarnya?

(Oleh: Mohd_Aimel)


Ulama muda lebih menyokong UMNO dari PAS yang menggunakan agama

Posted: 27 Jun 2010 03:12 PM PDT

Fuiyo! PAS bengkek ramai ulama muda masuk UMNO. Baguslah kalau PAS tidak gentar dengan penyertaan ribuan orang agama sertai UMNO sebab PAS bukan perjuangkan agama Islam pun tapi lebih kepada memperjuangkan setan, komunis dan peliwat.

api Harakahdaily menerbitkan satu artikel kononnya depa tu tak hairan pun dengan tindakan ulama muda tu masuk UMNO. Muahahahaha!

26 Jun 2010, sebuah artikel bertajuk "PAS tidak gentar ribuan orang agama sertai UMNO" telah diterbitkan di laman web Haramkahdaily itu.

Menurut Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad, sesiapa sahaja yang memimpin Umno, PAS akan tentang selagi mempertahankan dasar Umno yang membawa perkara munkar dan mengkhianati amanah negara dan rakyat.

PAS adalah penyebar ajaran sesat atau ajaran setan kerana Nik Aziz pun pernah berkata sanggup berkawan dan menerima bantuan syaitan sekalipun.

Dengan syaitan boleh berkawan dan berpeluk-pelukan macam kekasih kesayangan tetapi dengan sesama Islam dibuat musuh sehinggakan Amanat Haji Hadi pun mengkafirkan dan menghalalkan pertumpahan darah sesama Islam.

Selama 20 tahun puak PAS mentadbir Kelantan hanya 3 buah Masjid sahaja yang di Bina, dan itupun sehingga ke hari in i masih lagi belum siap siap. Kutipan derma yang di raih juga tidak tahu ke mana perginya sehinggakan tergendala pembinaan Masjid tersebut.

Duit kutipan derma untuk membina masjid itu pasti sudah hilang entah ke mana seperti juga wang di dalam Tabung Memali dan Kohilal yang sudah lesap entah ke mana dan merugikan para pelabur Kohilal.

Kohilal ini macam skim cepat kaya kerana menawarkan pulangan 10% sebulan yang hanya membayar dividen kepada pelabur selama beberapa bulan sahaja. Lepas tu rugi memanjang dan tak pernah bayar dividen lagi.

Kelmarin, seramai 40 ulama muda profesional, termasuk berkelulusan sarjana dan doktor falsafah menyerahkan borang keahlian kepada Najib di Ibu Pejabat Umno di Kuala Lumpur.

Ini membuktikan ulama muda profesional lebih terbuka serta berpandangan jauh, tidak seperti ahli PAS yang buta mata hati dan fikiran serta tidak dapat melihat penyelewengan agama yang dilakukan oleh PAS.

(Oleh: Mohd_Aimel)


PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


Posted: 27 Jun 2010 07:17 PM PDT

Sayap Parti

Bahagian