Sabtu, 25 Ogos 2012

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


APA KAITAN MEREKA DENGAN ANWAR?

Posted: 25 Aug 2012 05:19 AM PDT


Apa Kaitan Al-Faruqi, Jesuit Dan Freemason Dengan Anwar?

AIDC - Semasa saya belajar PhD di salah satu universiti tempatan, saya mendengar kes mengenai Dr Ismail Al Faruqi dengan kegiatannya untuk "menegakkan" Islam, terutamanya melalui idea "clash of civilizations" (Pertembungan peradaban).

Al Faruqi berkata, kalau kita mahu menandingi tamadun Barat, kita mesti mengatasi Barat melalui nilai-nilai yang murni dan tinggi. Kata-kata itulah yang telah memberikan semangat kepada saya untuk mengkaji ilmu.

Selepas itu, saya tidak lagi terpengaruh dengan idea Al Faruqi dan para pengikutnya yang ada di Malaysia, termasuk Anwar Ibrahim.

Al Faruqi telah dididik oleh mubaligh-mubaligh Nasrani sehingga diberikan keistimewaan di Amerika Syarikat (AS) sebagai profesor (Faruqi adalah profesor agama di Universiti Temple, Philadelphia, Pennsylvania, AS. Dr Muhamad Nur Manuty juga pernah menuntut di universiti yang sama).

Anak-anak didik seperti inilah yang digunakan untuk memesongkan Islam. Sekarang segala-galanya sudah terbongkar.

Dan, pada masa itu, Anwar sangat aktif, rupa-rupanya dia juga terjebak dengan kegiatan memesongkan Islam melalui saluran intelektual. Rancangan Barat itu hampir berjaya setelah mereka mampu meletakkan Anwar di samping Dr Mahathir, sehingga Anwar menjadi TPM, dan pernah memangku jawatan PM.

Allah MAHA KAYA, rancangan untuk meletakkan Anwar sebagai PM tidak berhasil dan Mahathir pun akhirnya telah maklum, siapa Anwar yang sebenarnya, walaupun pada satu ketika dahulu Mahathir pernah meletakkan sepenuh harapan kepada Anwar.

Allah telah selamatkan Malaysia.

Kenapa Al Faruqi Mati Dibunuh ?

AMY S. ROSENBERG, wartawan dari Philadelphia Inquirer, melaporkan Joseph Louis Young (seorang kulit hitam yang memeluk Islam dengan Yusuf Ali) membuat pengakuan bertulis kepada pihak polis Philadelphia mengatakan dia terpaksa membunuh keluarga Al Faruqi kerana mereka mendorong amalan homoseksual di kalangan pelajar pelajarnya.

Berikut laporan Amy S Rosenberg dalam Philadelphia Inquirer yang diterbitkan pada 21 Februari 1987:

"Joseph Louis Young telah menikam pemikir Islam, Ismail Al Faruqi dan Lois al-Faruqi (pasangan suami isteri) dengan pisau 15 inci, hingga mati, di rumah kediaman pasangan suami isteri itu, di bandar Cheltenham (sebuah bandar di Daerah Montgomery, Philadelphia, Pennsylvania) kerana pembunuh mensyaki mereka mempunyai hubungan homoseksual dengan pelajar-pelajar Malaysia, menurut pengakuan Young yang dibacakan di mahkamah dalam perbicaraan semalam"

Itu merupakan keterangan saksi, pada hari pertama perbicaraan kes kematiannya dan Lois Lamya Al Faruqi (isterinya) di Mahkamah Daerah Montgomery, Philadelphia, Pennsylvania, Amerika Syarikat.

Detektif Polis Philadelphia, Carol Keenan, telah membacakan pengakuan bertaip, lapan muka surat itu di mahkamah yang ditandatangani oleh Young apabila dia ditangkap pada 16 Januari 1987.

Berdasarkan pengakuan tersebut, Young, yang juga dikenali sebagai Yusuf Ali, telah membunuh pasangan suami isteri itu kerana dia "mengetahui bahawa Dr. Faruqi dan isterinya mempunyai hubungan homoseksual dengan pelajar-pelajar Malaysia."

Peguam pembela Yong bernama Stephen G. Heckman berkata, semasa zaman kanak-kanak, Young, 40 tahun, dari Utara Philadelphia, telah diserang secara homoseksual oleh seorang lelaki. Homoseksual adalah "satu perbuatan yang memalukan untuk umat Islam," kata Young dalam pengakuannya

Kenyataan Young itu menyatakan dia telah diberi galakan untuk melakukan pembunuhan itu oleh Ghulam Nabi Fai, Pemangku Presiden Persatuan Pelajar Islam (Muslim Student Association) atau lebih dikenali sebagai MSA, sebuah organisasi pelajar nasional.

Ghulam Nabi Fai adalah seorang rakyat Kasmir yang menetap di Amerika syarikat, terlibat dalam MSA bersama-sama Ismail Faruqi di Universiti Temple. MSA ini adalah asas kepada penubuhan IIIT yang dipengerusikan oleh Ismail Faruqi.

Menurut kajian Hudson Institute tiga individu pelarian dari Iraq (Dr Ahmad Totonji, Dr. Jamal al-Din Barzinji dan Dr. Hisham Yahya al-Talib) yang menetap di AS memainkan peranan penting menubuhkan MSA (1963).

Dari MSA dikembangkan keseluruh dunia menjadi pelajar Islam sedunia yang dikenali sebagai IIFSO (1969). Apabila pelajar tersebut melepas zaman pelajarnya, ditubuh pula persatuan belia, WAMY (1972) dan badan pemikir IIIT, 1981.

Berdasar kepada kenyataannya itu, Young menyatakan dia dan Nabi Fai adalah "kawan karib…dia (Nabi Fai) tidak pernah menyatakan secara langsung, tetapi saya tahu dia sentiasa mengharapkan agar Dr. Faruqi dan isterinya akan mati apabila dia berkata secara berlawak tentang mereka (Ismail Al Faruqi) dan mengelarkan mereka sebagai 'Big Bubba'."

'Big Bubba' adalah satu istilah yang digunakan dalam masyarakat kulit hitam yang bermaksud 'seorang lelaki gemuk yang jahat yang akan menjadikan lelaki lain sebagai anjing pemuas nafsu menemaninya di penjara.

Amy S. Rosenberg, Inquirer Staff Writer. Philadelphia Inquirer, The (PA); Published: 1987-02-21

Anwar Dikader Di Universiti Jesuit

Universiti Georgetown adalah universiti swasta Jesuits yang terletak di Georgetown, Washington, DC. Paderi John Carroll mengasaskan universiti itu pada 1789, walaupun asal-usulnya bermula dari tahun 1634.

Jesuits bermaksud 'Ahli Kumpulan Jesus' atau 'Satu Pasukan Tentera Agama Jesus' yang dibentuk di bawah Arahan Gereja Roman Katolik.

Kebiasaannya Jesuit menyembunyikan identitinya di sebalik jubah intelektual dan menetap di pusat-pusat pengajian tinggi yang juga dikenali sebagai 'orientalis'.

Mereka mengelarkan diri mereka sebagai the Company of Jesus. Salah seorang daripada mereka adalah John Esposito, Pengarah Center for Muslim dan Christian Understanding, Universiti Georgetown.

Anwar Ibrahim di bawah bayangan logo Jesuit

Universiti ini adalah salah satu universiti Jesuit yang terkemuka di dunia. Kaitan Anwar adalah dengan Jesuit sangat jelas, dan dari sana Anwar Ibrahim menjalinkan hubungan dengan Zionist dan Mossad.

Sangat sedikit rakyat Malaysia pernah belajar Jesuitism , dan sebahagian besar rakyat Malaysia besar tidak mempunyai pengetahuan tentang Jesuits.

Terdapat lebih kurang 25,000 Jesuits yang mempunyai paling tinggi (sumpah) di dunia , di mana kira-kira 10% berada di negara India. Rangkaian mereka sungguh cemerlang, mencampuradukkan keagamaan, pendidikan, mubaligh, politik, dan unsur-unsur diplomatik, kesemuanya menjadi satu rangkaian perisikan yang padu.

The Catholic Herald diterbitkan oleh Jesuits, ini merupakan punca isu Kalimah Allah.


Kebanyakan rakyat Malaysia hanya mengetahui berkaitan dengan Zionists, Freemasons, Yahudi, Illuminati, Bilderbergers, CFR, neocons, New World Order, Nazis dan lain-lain , tetapi amat jarang mereka mengetahui tentang Jesuits.


Tokoh-tokoh di belakang Anwar Ibrahim adalah Jesuits – organisasi mereka paling berkuasa di dunia. Anwar 'hebat di kaca mata dunia' disebabkan oleh hubungan networkingnya dengan Jesuit – Pengkalan mereka di Asia Tenggara adalah di Manila, Ateneo de Manila University, tetapi mereka mempunyai pusat-pusat di Malaysia, Singapura, Thailand dan Indonesia.


Putera Al Waleed Talal mempunyai hubungan sangat rapat dengan Jesuits, seperti juga hubungannya denga Zionists dan Mossad. Begitu juga dengan Anwar.


Al Waleed Talal, anak saudara Raja Arab Saudi ini adalah salah seorang pelabur terkaya di dunia, yang mendapat kepentingan besar dalam Citigroup (organisasi rangkain bank Yahudi). Menerima banyak publisiti, sebahagiannya negatif, pada Disember 2005 menderma sebanyak $20 million kepada Harvard dan Georgetown untuk mengembangkan jabatan-jabatan kajian Islam di sana.Barisan hadapan dari kiri, John Esposito (Pengarah CMCU), John J. DeGioia (Presiden Universiti Georgetown), Putera Alwaleed Talal, Muna Abu Sulaiman (Setiausaha Umum & Pengarah Eksekutif Alwaleed Talal Foundation) dan Alexa Poletto (Georgetown).Prince Alwaleed Bin Talal Foundation : Pemain di belakang tabir adalah IIIT, Dr Jamal Barzinji (Pengasas IIIT/duduk paling kiri), Muna Abu Sulaiman (anak Dr Abu Hamid Sulaiman/duduk tengah), Dr. Anas al-Shaikh-Ali (IIIT United Kingdom/berdiri no 3 dari kanan), Omer Totonji (anak Dr Ahmad Totonji pengasas IIIT/berdiri no 5 dari kanan). Di universiti Georgetown, Prince Alwaleed Talal Foundation menubuhkan CMCU (Center for Christian and Muslim Understanding). Wakil CMCU adalah John Esposito (duduk no 2 dari kanan), John Voll (berdiri no 3 dari kiri) dan Alexa Poletto (duduk no 3 dari kiri). CMCU adalah tempat Anwar menjadi pensyarah pelawat.


Pada Januari 2006, dengan seorang rakan kongsi, Al Waleed Talal mengumumkan perjanjian $3.9 billion untuk membeli Fairmont Hotel & Resorts.


Pada Februari beliau menyenaraikan pemegangan hotelnya dalam bursa saham di Dubai. Bercadang untuk menjadikan kumpulan pelaburan utamanya, Kingdom Holdings, (di London kepada pertukaran Arab Saudi pada akhir tahun ini.

Putera Alwaleed Bin Talal Al Saud mendapat tempat kelapan di antara The World's Richest People In 2006′.


Buka Minda, Buka Mata


Kita mesti buka mata. Ini bukan hanya berkenaan Yahudi-Freemason Illuminati NewWorld Order. Tetapi, ini berkaitan Jesuit-Yahudi-Freemason Illuminati New World Order. Buka minda, buka mata.


Lihat sini bagaimana Anwar sudah terperangkap dan jadi tali barut mereka :


Dalam Jesuit Oath (Sumpah Jesuit), pemimpin baru Jesuit diarahkan "anda telah diajar berlakon 'dissembler' (menyamar atau bersembunyi di belakang sesuatu yang palsu): antara Katolik Rom menjadi Roman Katolik , dan menjadi seorang pengintip walaupun di antara saudara anda sendiri; tidak mempercayai dan menyakini kepada sesiapa.


Antara Reformers, menjadi seorang reformis ; antara Huguenots (reformer protestan gereja di Peranchis), menjadi seorang Huguenot; antara seorang Calvinists (Reformasi Protestan), menjadi seorang Calvinist ; antara Protestants lain, menjadi seorang Protestan , dan mendapatkan keyakinan mereka, untuk berdakwah dari mimbar mereka , dan untuk mengutuk dengan semua kesungguhan dalam sifat Agama Suci kita dan the Pope; malah untuk turun begitu rendah sebagai seorang Yahudi antara orang-orang Yahudi, bahawa anda dibolehkan menghimpunkan bersama semua maklumat untuk manfaat Order anda sebagai seorang askar setia the Pope…


Untuk berpihak dalam pertempuran dan berlakon secara rahsia dengan saudara Jesuit anda, yang boleh 'bertunang' dengan pihak sebelah yang lain, tetapi menentang secara terbuka terhadap sesuatu yang anda mungkin akan bina networking, (tetapi) pada akhirnya, hanya Gereja akan menerima faedahnya, dalam memperbaiki syarat-syarat dalam perjanjian-perjanjian untuk keamanan dan penghujungnya adalah menjustifikasikan makna.(The Jesuit Oath as told by Carlos Didier, Subterranean Rome, pp349-351).


Sambungan dari Jesuit Oath : "Anda telah diajar untuk menanam benih-benih kecemburuan dan kebencian antara komuniti-komuniti, wilayah-wilayah, negara-negara yang damai, dan menghasut mereka untuk pertumpahan pertumpahan darah, melibatkan mereka dalam peperangan antara satu sama lain , dan mencipta revolusi-revolusi dan perang-perang minda di negara-negara yang bebas dan makmur, menanam benih-benih kesenian dan sains-sains dan menikmati rahmat keamanan.


Untuk berpihak dalam pertempuran dan berlakon secara rahsia dengan saudara Jesuit anda, yang boleh 'bertunang' dengan pihak sebelah yang lain, tetapi menentang secara terbuka terhadap sesuatu yang anda mungkin akan bina networking, (tetapi) pada akhirnya, hanya Gereja akan menerima faedahnya, dalam memperbaiki syarat-syarat dalam perjanjian-perjanjian untuk keamanan dan penghujungnya adalah menjustifikasikan makna. (The Jesuit Oath as told by Carlos Didier, Subterranean Rome, pp349-351).


Jesuit Oath juga menyatakan "Anda telah diajar tugas anda adalah sebagai seorang pengintip, menghimpunkan hampir semua perangkaan-perangkaan, fakta-fakta dan maklumat dalam 'tangan anda' dari pelbagai sumber; untuk meningkatkan diri anda ke dalam keyakinan keluarga Protestant dan orang berfahaman menyeleweng dalam setiap kelas dan perwatakan, daripada saudagar, banker, peguam, di sekolah-sekolah dan universiti-universiti, dalam parlimen dan badan perundangan , dan mahkamah-mahkamah dan majlis-majlis tempatan negeri , dan untuk 'menjadi semua benda untuk semua manusia,' matlamat akhirnya kepada the Pope, yang menjadi hamba kami sampai mati." (The Jesuit Oath as told by Carlos Didier, Subterranean Rome, pp349-351).


BEGITULAH BAGAIMANA ANWAR MENJADI AGEN JESUITS kerana kita telah diINFILTRATE sekian lama melalui orang-orang seperti Anwar Ibrahim.


Isu Kalimah Allah juga merupakan satu daripada agenda yang sama untuk menyusup masuk ke dalam masyarakat dan memecahbelahkan masyarakat. Semua itu kerja Anwar yang dibantu oleh rakan-rakan di belakang tabir. Kalau kita selidiki betul-betul, semua ini telah berlaku di negara kita.


Awasi Misi Mereka

Agensi-agensi perisikan yang utama di dunia merupakan satu rangkaian antarabangsa. Mereka adalah di belakang Anwar. VATICAN (JESUITS) – CIA – KGB – MOSSAD.


Saya tidak boleh memasukkan grafik di sini, jadi saya tidak boleh menunjukkan versi grafik sambungan antara 4 agensi-agensi. MI5 / MI6 ialah satu lagi agensi utama, tetapi tidak dimasukkan.


Modus operandi Anwar adalah bersama dengan mereka. Anwar merupakan upahan agensi perisikan antarabangsa, dan melalui Anwar lah akan dilakukan "regime change"(perubahan kerajaan) di Malaysia.


PRU 12 sepatutnya menjadi masa terbaik untuk 'regime change' (fungsi utama NED), tapi mereka tak dapat cukup kerusi. Wan Azizah kata "fajar menyinsing" (New Dawn) untuk Malaysia selepas PRU 12.


Anwar pula kata "Malaysia Baru" – slogan bagi pilihanraya kecil Permatang Pauh. Mereka tidak pernah berputus asa, jadi mereka akan bermati-matian untuk PRU 13.


Anwar Ibrahim boleh dapat sponsor dari luar negara (pinjam dulu), tetapi apabila sudah menang PRU, pinjaman harus dibayar balik oleh Malaysia. IT WILL BE PAYBACK TIME FOR MALAYSIA.

Kita orang Melayu akan kehilangan segalanya ketika itu!


Mereka mendapat pembiayaan yang sangat besar untuk PRU 12 , dan mungkin lebih besar lagi untuk PRU 13. Ini semua berkaitan tentang UNDI , dan ini dapat dimanipulasi dengan WANG. Demokrasi sendiri boleh dijadikan satu amalan tertinggi rasuah!


Mana-mana sistem adalah baik, tetapi manusia boleh merosakkannya. Thailand ialah satu contoh yang baik di mana Thaksin telah membeli penyokong-penyokongnya. PRU 13 adalah masa bagi keruntuhan KETUANAN MELAYU. Inilah yang dikehendaki oleh penaja-penaja tersebut.


Masyarakat Cina telah melakukan perkara yang sebenarnya buruk di Xinjiang. CIA telah mengambil kesempatan untuk menyokong kumpulan pemisah. Bukan sahaja media China mahupun media Barat, semuanya memberitahu kebenaran.


Kuasa-kuasa asing cuma mahu melakukan perkara itu menjadi lebih buruk, menggunakan polisi 'pecah perintah' untuk mengambilalih mana-mana negara.


Kumpulan "Pro-Demokrasi" adalah projek CIA. CIA menyokong pemimpin-pemimpin "Pro-Demokrasi" – Su Kyii (Myanmar), Anwar Ibrahim (Malaysia), Rabeya Kadeer (Xinjiang), Ahmad Chalabi (Iraq), Mousavi (Iran) dan lain-lain lagi. Jangan terperangkap dalam permainan ini.


Di Thailand terdapat Thaksin. Di Nepal, sekutu-sekutu Jesuit-Communist menjatuhkan Raja Agama Hindu, dan hari ini, diperintah oleh Maoists. Tidak mengapalah, Maoists atau Komunis atau Sosialis atau prodemokrasi… – mereka adalah sama, DIKAWAL OLEH ORANG YANG SAMA!


Di Kemboja, raja telah digulingkan. Ini merupakan langkah untuk membuang raja-raja / keluarga diraja bagaimanapun yang dilakukan oleh ejen-ejen tempatan yang dibiayai oleh institusi asing .


Jadi, Malaysia mesti berhati-hati! Kita perlu mempertahankan hak kita di sini dan ia sedang berlaku SEKARANG.


Apa Mereka Bakal Lakukan


Sila baca apa yang Anwar sedang lakukan. Anwar sedang mencari jalan untuk menjatuhkan BN dan digantikan dengan kerajaan yang baru (regime change) dan membariskan satu barisan pemimpin kerajaan yang baru.


Untuk melakukan itu, Anwar perlu ada strategi tersendiri.


(1) Memecahkan orang Malayu supaya UMNO dapat ditumbangkan.


(2) Mendapatkan sokongan bukan Islam melalui pluralisme agama dan isu Kalimah Allah.


(3) Ekoran daripada itu, dapat menumbangkan BN di Semenanjung melalui pemindahan undi kepada calon-calon bukan BN, dan mendapatkan undi majoriti daripada Sabah dan Sarawak menggunakan saluran underground.


(4) Membariskan pemimpin-pemimpin baru, termasuk bekas ahli-ahli politik serpihan BN, terutamanya yang mempunyai pengaruh dan title.


(5) Menggerakkan political activtists dengan dibantu oleh CIA operatives, jaringan intelligence antarabangsa dan sebagainya

(6) Mendapatkan sumber kewangan asing bagi membiayai kegiatan underground.

(7) Menumbangkan BN pada PRU13.


(8) Mewujudkan satu kerajaan baru yang akur kepada kehendak kuasa-kuasa asing.

(9) Menjadikan Malaysia sebuah kerajaan boneka yang mengikut agenda NWO.


(10) Mewujudkan agama Islam selari dengan fahaman Anwar sendiri yang akan cenderung kepada ajaran 'New Age' (plurisme agama) dan kehendak NWO (sistem Dajjal).

Pada masa sama, PRU 13 akan berlaku semasa era kekeliruan yang paling tinggi, iaitu kehangatan (kononnya) akan berlaku kehancuran dunia 2012 (galactic alignment), solar flares, polar shift, project Blue Beam / HAARP, economic crash, dan bermacam-macam lagi fitnah Dajjal.

Anwar akan menggunakan kekeliruan ini untuk mengambil kesempatan merampas tampuk pemerintahan melalui "demokrasi" – manipulasi undi menggunakan taktik-taktik halus.


Pada ketika ini, Anwar telah lulus dari "Akademi" CIA – cara-cara untuk melakukan operasi tersembunyi (false flag).

Selamat berjaya Anwar, tetapi dunia tidak berakhir di sini, terdapat dunia AKHIRAT yang anda akan diperhitungkan nanti.

K7L : Tolak Anwar!..Hancur PKR!..

Nasharudin di Ambang Pemecatan

Posted: 25 Aug 2012 05:14 AM PDT


August 16, 2012

Nasharudin di Ambang Pemecatan

Nasharudin mungkin akan mengalami nasib yang sama dengan Datuk Dr Hassan Ali, dipecat tanpa sebarang proses pembelaan diri. Jika ini berlaku, maka InsyaAllah hayat PAS dalam PRU yang akan datang semakin jelas gelap dan kelam. PAS tidak pernah belajar apakah yang sebenarnya dikehendaki oleh ahli akar umbi selama ini...sayonara PAS. Takbirr.
 
KUALA LUMPUR 16 Ogos - PAS Pusat akan menyerahkan kuasa Presiden Parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk memutuskan tindakan susulan terhadap bekas Timbalan Presiden Nasharudin Mat Isa. Menurut Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub, beliau tidak akan membuat sebarang andaian berikutan tindakan Nasharuddin selagi ianya tidak dibincangkan bersama Pimpinan Tertinggi Parti tersebut.
 
"Kami serahkan kepada presiden parti untuk membuat keputusan, sama ada beliau akan dikenakan tindakan atau sebaliknya, pada masa kini parti hanya memantau perkembangan berkaitan dengan isu tersebut. Malah parti juga belum memutuskan sama ada Nasharudin akan diberi surat tunjuk atau tidak, dan setakat ini kepimpinan pusat belum memanggil beliau untuk memberikan penjelasan" katanya. Nasharuddin yang juga merupakan Pengerusi Lajnah Hubungan Antarabangsa dan Hal Ehwal Luar PAS Pusat sebelum ini telah membuat kenyataan secara terbuka menggesa PAS keluar dari Pakatan Rakyat sekiranya rakan DAP dan PKR terus menentang Hukum Hudud.

MENGAPA PAS TIDAK LAYAK MEMERINTAH ?

Posted: 25 Aug 2012 05:05 AM PDT

Percaturan politik di negara ini kelihatannya hanya berlaku di antara sesama Islam dan sesama orang Melayu. Puncanya timbul daripada rasa tidak puas hati dari satu pihak kepada pihak yang lain, tegasnya rasa tidak puas hati PAS kepada UMNO, sedangkan kedua-duanya sama-sama parti ummat Melayu Islam.

PAS mengatakan, bahawa UMNO pari syaitan, parti yang beraliran sekular, anti agama (HUDUD) dan sebagainya. Sebaliknya mereka mendakwa bahawa hanya merekalah yang Islam. Menurut mereka jika negara terus dipimpin oleh UMNO maka negara ini akan hancur. Sebenarnya dakwaan seperti itu adalah dakwaan orang yang jahil politik, dakwaan orang yang melupakan sejarah, perjuangan bangsa, malahan mereka seakan-akan melupakan sejarah wujudnya PAS itu sendiri.

Semua orang tahu, bahawa PAS dahulunya bukan sebuah parti, tetapi ia adalah Biro Agama dalam UMNO yang dikenal dengan Persatuan Islam se Malaysia, yang ditubuhkan berdasarkan hasil persidangan ulamakanjuran UMNO di Kelab Sultan Sulaiman, Kuala Lumpur.

Ketika diadakan persidangan agung UMNO pada tanggal 25 Ogos 1951, Tuan Haji Ahmad Fuad mencabar Tengku Abdul Rahman merebut jawatan Yang DiPertua Parti, dan beliau kalah dalam pertandingan tersebut. Kekalahan itu menyebabkan beliau memperkudakan PAS untuk mencapai cita-cita politik peribadinya, dengan menjadikan PAS sebagai sebuah parti yang bersaing dengan UMNO. Mulai daripada detik itu, politik bangsa Melayu dapat dikatakan tidak harmoni.

Dari sejarah ini, dapat dibuat kesimpulan, bahawa tertubuhnya PAS adalah di sebabkan rasa tidak puas hati Tuan Haji Ahmad Fuad yang ketika itu diberi kepercayaan memimpin Persatuan Islam Se Malaysia, salh satu sayap UMNO, atas kekalahannya ditangan Tunku Abdul rahman sehingga beliau menarik PAS keluar dari UMNO dan menjadikannya sebuah Parti.

Dengan demikian, jelaslah bahawa PAS yang memecahkan perpaduan ummah, bukan UMNO sebagimana yang mereka dakwa. Tulisan ini seterusnya akan memaparkan beberapa kelemahan dan kesilapan PAS sebagai sebuah parti yang kononnya berlebelkan Islam, yang menyebabkan mereka tidak layak memegang teraju kepimpinan negara ini. Semua sikap mereka itu, masih merupakan petunjuk terhadap rasa tidak puas hati mereka terhadap UMNO.

Rasa tidak puas hati itu semakin lama semakin mendalam, sehingga mereka sudah kehilangan daya dan upaya untuk mengalahkan UMNO dalam percaturan politik di negara ini. Hingga mereka tidak segan memaki, mencerca, menghina, mengejek, menggelarkan orang-orang tertentu dengan gelaran yang tidak senonoh dan sebagainya. Kemuncak kepada ini, adalah bila mereka bergabung dengan DAP dan membentuk pakatan rakyat dengan meninggalkan prinsip asal perjuang mereka iaitu negara Islam dan Hudud. Kelihatannya mereka lupa serban putih yang menglingkar di kepala mereka, jubah putih yang membalut tubuh mereka.

Jika mereka masih ingat bahawa perbuatan yang mereka lakukan itu terkutuk di sisi agama, sudah tentu mereka tidak akan melakukannya, sedangkan mereka dapat dikatakan ulamak-ulamak yang berkebolehan dibidang hukum hakam, hinggakan Syaikh al-Azhar sendiri kecil dalam pandangan mereka.

Inilah akibatnya, kalau nafsu sudah mendahului akal, maka kewarasan manusia hilang dan dia akan melakukan tindakan dan perkataan di luar batas akhlak Islamiyah dan adat resam bangsanya sendiri....ikuti seterusnya...
50 Dalil Kenapa PR (Peragut Rumput) Tidak Layak Memerintah
TIADA DEMOKRASI DALAM DAP!

Posted: 24 Aug 2012 05:09 PM PDTNajib Sudah Tunjukkan Keikhlasan, Mana Yang Lain?
Oleh Chang Loong Yan/ penulis bebas

Rakyat di negara kita terutama sekali orang-orang Cina, kefahaman demokrasi mereka agak membimbangkan. Dalam pengiktirafan hak-hak pihak kerajaan menjaga kepentingan rakyat (contohnya bebas bersuara), pada masa yang sama bagi menjaga keselamatan pihak kerajaan memberikan perkhidmatan-perkhidmatan asas yang diperlukan, selain dari itu adakah demokrasi boleh memainkan peranan yang lebih bagus. Supaya rakyat dapat hidup lebih sejahtera, pokok yang lebih utama ialah kualiti dan sikap rakyat itu sendiri.

Pada Rabu malam perdana menteri Najib mengumumkan pihak kerajaan akan mansuhkan akta hasutan 1948, dan digantikan dengan akta baru iaitu Akta Keharmonian Nasional, bertujuan untuk memperkukuhkan lagi perpaduan rakyat dan keharmonian dalam keagamaan.

Apabila Memberi Cadangan Paparkan Keikhlasan

Pihak parti pembangkang dan parti pemerintah, orang-orang dibidang undang-undang dan masyarakat pada dasarnya mengalu-alukan serta memberi sokongan kepadap pengumuman Najib. Dalam pada masa yang sama semasa memberi galakan ada sesetengah orang masih rasa tidak puas hati dan masih rasa tidak mencukupi. Setiausaha DAP Lim Guan Eng, penasihat DAP Lim Kit Siang dan pengerusi DAP Karpal Singh sebulat suara mengatakan jika benar-benar Najib ikhlas untuk lakukan perubahan, pihak kerajaan sepatutnya hapuskan tuduhan kesalahan menghasut yang dikenakan ke atas mereka bertiga.

Tindak balas itu dikatakan seperti tindak balas sebuah robot, sangat mudah untuk dijangkakan. Apabila Najib membuat sesuatu pengumuman yang besar, Lim Kit Siang dan beberapa orangnya mahu pihak kerajaan tunjukkan keikhlasan, perlu buat itu dan buat ini, secara tidak langsung telah memberitahu orang ramai supaya orang ramai menyangkakan; apa yang Najib lakukan itu semua dikatakan taktik sahaja. 

Mungkin mereka (DAP) mahu rakyat lupakan penggubal undang-undang itu, tetapi secara realitinya Najib telah paparkan keikhlasannya. Meminta pihak kerajaan mansuhkan akta hasutan yang ada sekarang, adakah mereka bertiga itu mahu memberitahu orang ramai: Najib ada kuasa untuk mengganggu perundangan?

Isu ini tiada kena mengena dengan keikhlasan, jika Najib dengar cakap dan ikut kata pandangan keluarga Lim dua beranak ini, adakah kita rasa risau dimana kita beri Najib kuasa yang begitu kuat dan tinggi itu; sebaliknya saya anggap Lim Kit Siang dan lain-lain serta wakil-wakil rakyat sepatutnya tunjukkan keikhlasan memberi cadangan dan pandangan berkaitan akta yang baru itu, tidak perlu menuding dan mengelirukan orang ramai melalui akhbar dan media.

Demokrasi Tidak Semestinya Maju Ke Hadapan 

Dahulunya akta hasutan dan mana-mana akta yang kejam dianggap dan dikritik sebagai alat bagi pihak kerajaan membendung penentang kerajaan, alat untuk menghalang kebebasan-kebebasan suara rakyat. Pada satu tahap mungkin ia ada kebenarannya, sebaliknya kini Najib telah melalui beberapa siri perubahan cuba hapuskan persepsi itu.

Hari ini kita jangan anggap apabila kefahaman dan pandangan politik orang ramai ataupun mana-mana ahli politik apabila akta-akta lama telah dimansuhkan, mereka akan berubah pandangan. Cuba anda lihat NGO-NGO Cina yang ada sekarang ini, mereka paling suka memohon, merayu dan meminta kepada Perdana Menteri, mahu Perdana Menteri campur tangan urusan mereka, hantar memorandum kepada perdana menteri dan sebaliknya bukan hantar memorandum kepada menteri-menteri yang berkaitan. 

Kami tidak anggap demokrasi itu semakin maju ke hadapan ataupun sebaliknya mundur ke belakang. Pada saat-saat tertentu apabila tiada undang-undang untuk mengimbangi krisis dan politik demokrasi dalam kebebasan bersuara dan kebebasan-kebebasan yang lain, mungkin anda salahkan pihak kerajaan kerana dikatakan orang-orang itu buat kerja tidak berkesan.

Tiada ulasan:

Pengikut