Ahad, 16 Oktober 2011

Razlan's

Razlan's


UMNO Jaguh Kampung!

Posted: 16 Oct 2011 08:06 PM PDT


Sebuah penulisan yang begitu rasis.. Sememangya stretegik membuka mata orang cina untuk tidak menyokong UMNO dari alhbar ini sudah lama dijalankan... 

Gendang PRU semankin hampir, kita akan melihat bagaimana Akhbar ini akan menulis untuk meminta itu dan ini, mendesak itu dan ini, dan membuka mata cina di pelusok negara untuk tidak menyokong Kuasa Melayu.

Selepas ini, ada satu lagi penulisan dari akhbar ini mendesak Kerajaan mengitiraf sijil sekolah cina!! 

Nanyang SiangPau. 15 Oktober 2011.


UMNO Bertukar Menjadi Jaguh Kampung
Penulis: Wong Zi

Selepas 16 kali pertandingan, BN kalah semua tempat di kawasan bandar, akhirnya dapat kejar kembali selepas menang di kawasan-kawasan perkampungan, BN menang 8 kerusi, menjadikan menang seimbang dengan Pakatan Rakyat. Ini telah perkukuhkan kedudukan UMNO yang terbaru, sebelum ini UMNO sebuah parti yang berkuasa di seluruh negara kini menjadi parti jagoh kampung.

UMNO walaupun sebelum ini menjadi sebuah parti yang kuat di seluruh negara dan jatuh menjadi parti jaguh kampung, ia lebih baik daripada parti-parti yang tiada tempat bergantung; jika di kawasan kampung pun UMNO hadapi kekalahan, bukankah bahana kiamat dan tamat riwayat bagi UMNO akan menjelang tiba pada tahun 2012 ini? Buat masa ini UMNO masih miliki kawasan perkampungan, masih boleh bernafas lagi, mereka boleh bangkit kembali untuk berjuang, boleh ambil iktibar dan pelajari strategi Mao Zhi Tong, gunakan penduduk kampung mengepung bandar, tawan kembali kawasan-kawasan yang telah tewas, mungkin UMNO akan dapat bangkit kuat kembali!

Payah Mendapat Sokongan Pengundi Kawasan Bandar

Walaupun pengstrukturan membangunkan bandar-bandar itu menjadi tunggak revolusi dan keperluan untuk dunia hari ini, sebaliknya penambahan penduduk di bandar malah semakin berkurangan juga, di seluruh Malaysia tidak memberi keutamaan dan kelebihan mana-mana parti di kawasan bandar, dan juga fakta parti-parti di kawasan kampung tidak menjadi lemah. Walaupun penduduk kampung semakin berkurangan, tetapi dalam pembahagian kawasan undi banyak dapat membantu mereka, walaupun penduduk di kawasan bandar nampak bertambah, namun kawasan undi tidak kelihatan bertambah; walaupun orang-orang kampung kelihatan berkurangan, kawasan mengundi masih boleh ditambah lagi di kawasan-kawasan itu. Dengan cara itu bukankah kebihan masih terletak di kawasan kampung-kampung. Ia tidak kira sama ada parti politik di kawasan bandar ataupun parti politik di kawasan perkampungan, jika mereka boleh memerintah, merekalah sebagai parti yang terbaik.

Walaupun UMNO semakin payah untuk mendapatkan sokongan undi dari kawasan-kawasan bandar, dalam sayap-sayap UMNO punyai Perkasa yang begitu banyak keahliannya, mereka begitu bersatu padu di bawah naungan Mahathir yang mainkan isu perkauman, di bawah gelombang keahlian yang begitu besar, mahu meneruskan pegangan mereka terhadap kuasa yang ada di negara ini untuk kepentingan segelintir orang, pengundi Melayu di kawasan-kawasan bandar yang tidak kelaparan namun tidak juga mati, mereka alami pelbagai kepahitan hidup, adakah mereka sanggup ikut cara-cara mereka itu?

Selagi Mahathir panjang umur, sayap-sayap UMNO dan Bumiputera masih punyai pengaruh yang begitu kuat, UMNO hanya mendapat sokongan pengundi-pengundi dari kawasan perkampungan, UMNO terpaksa hidup bersama dan sehidup semati dengan cara orang-orang kampung sahaja

Tiada ulasan:

Pengikut