Pengikut

Nuffnang

Rabu, 27 Februari 2013

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Laporan Polis @PRDMsia dibuat RezqeenHill susulan kes ugut dari samseng PR #TolakPR #BN4WP @NajibRazak

Posted: 27 Feb 2013 10:44 PM PST

Kedua² pihak saling tuduh menuduh siapa samseng politik. Jangan cakap orang UMNO yang samseng tapi hakikat sebenarnya penyokong² PR jauh lebih samseng dan merbahaya kepada rakyat Malaysia. 

Malam tadi, dunia bloggers Pro BN dikejutkan dengan ugutan bunuh terhadap sahabat perjuangan media maya blogger REZQEEN HILL. Beliau diugut tembak oleh seseorang yang menggunakan nama Shah Ridzal Ibrahim dan bersama² rakan subahatnya Mohammad Saiful Bin Mansur dan Azizul Bin Mamat.

Bukan sengaja membesarkan cerita tetapi hal yang berlaku hari ini amatlah berlainan dari sebelumnya. Lihat di bawah laporan Polis yang dibuat semalam.
Berikut nama² yang dikesan daripada perbualan dalam Facebook milik Mohammad Saiful Bin Mansur.

Mohammad Saiful Bin Mansur

Tak yah cerita banyak, tengok saja apa komennya di laman Fb. Semua amarahnya kepada kerajaan dilepaskan tetapi gambar yang dikesan menunjukkan hal sebaliknya. Katanya tak mendapat apa² daripada kerajaan UMNGOK UMNO tetapi padahalnya di sendiri telah mendapat sumbangan daripada kerajaan BN.

Saiful juga telah meletakkan link rujukan gambar siapa pemilik Fb Rezqeen Hill dengan niat tidak baik dan  mengancam untuk menyebarkan sms alamat rumah Rezqeen Hill kepada rakannya yang lain atas tujuan yang tidak baik juga.

Rujuk sini.

Azizul Bin Mamat
Budak Melayu yang bermasalah di Bandar Tun Razak, pernah mengeluarkan kenyataan bahawa dia lah individu yang bertanggungjawab memotong dan mensabotaj bendera serta banner milik UMNO dan BN di sana.

Pernah mengeluarkan kenyataan kononnya dia dilahirkan untuk menghapuskan UMNO dan masa yang sama memperjuangkan Hudud PAS. Terbaru, dia tetap masih menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) walaupun mengutuk keras kerajaan BN hari ini.

Azizul juga berniat tidak baik dengan mengancam keselamatan abang Rezqeen Hill seperti dalam komennya, lihat di bawah.
Untuk kedua² lelaki di atas ni terdapat 1 persamaan mereka iaitu alamat tempat tinggal dan tempat mengundi. Lihat di bawah.

Shah Redzal Ibrahim


Lelaki ini mengakui akan menembak Rezqeen Hill kerana bercanggah pendapat di dalam laman Facebook milik Saiful. Kerana pendapatnya disanggah, maka dia bertindak mengajukan ancaman akan mencederakan dan menembak Rezqeen Hill.

Satu laporan Polis telah dibuat terhadap ketiga² lelaki di atas. Pihak Polis sedang mengawasi pergerakan mangsa, Rezqeen Hill dan akan bertindak terhadap suspek jika mangsa cuba diapa²kan.

Kepada pejuang media maya dari kedua² belah pihak.

Perkara begini tidak harus terjadi kerana ianya lebih kepada hormat menghormati pendapat peribadi untuk menyampaikan maklumat dan mengetengahkan rasa ketidakpuasan hati. Soal dan isu ugut mengugut sebaiknya tidak patut berlaku. Kerana dalam hal ini, tiada siapa yang untung serta rugi kerana di pengakhiranya sekali, rakyat akan tetap memilih parti mana yang terbaik untuk mereka. 
 
 
Sumber : Bersih3Suku

HOT!!!! Samseng PR Ugut Blogger Rezqeenhill #1Malaysia #tolakPR

Posted: 27 Feb 2013 02:10 AM PSTInilah wajah-wajah sebenar penyokong PR di Malaysia. Semakin hampir pilihanraya semakin terserlah wajah sebenar mereka. Pembaca nilaikanlah sendiri penyokong yang macam mana mereka ni. Lihatlah bahasa yang digunakan disepanjang komen-komen mereka. Inikah  hasil didikan PR kepada mereka selama ini? Mencarut, maki hamun dah macam zikir pulak dah.

Samseng dan mafia pun rupanya ada dikalangan penyokong PR ni. Lihatlah printscreen di bawah ni. Mereka ugut blogger Rezqeenhill. Siap sebarkan gambar dan alamat blogger tersebut. Pembaca baca dan nilaikanlah sendiri.Orang macam ni ke yang akan menjamin Malaysia ni aman di bawah pemerintahan PR? Tak suka dengan seseorang tak perlu tunggu polis. Pergi je cari orang tu kasi tembak je.....lain-lain belakang cerita.
www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


PAS Tak Perlu Bangga Manifesto PR Tidak Paparkan Aspirasi Parti- Hasan Ali

Posted: 26 Feb 2013 10:05 PM PST

KLANG: Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali berkata, PAS tidak perlu merasa bangga dengan pelancaran manifesto pakatan pembangkang Isnin lepas kerana ia tidak memaparkan aspirasi parti itu terutama dalam memartabatkan agama Islam. Manifesto pakatan pembangkang adalah lebih … Continue reading

Dr Mohamad Khir Toyo

0 ulasan
sumber :-

Dr Mohamad Khir Toyo


Manifesto Perumahan Pakatan Belakangkan Rakyat

Posted: 26 Feb 2013 04:30 PM PST

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


MASYARAKAT INDIA PULA TOLAK PHILIP TAN & ABDULLAH SANI

Posted: 26 Feb 2013 10:44 PM PST

Dari kiri: Saravanan,Jaya dan Kumaraya semasa sidang media

PANAS BERAPI LAGI PUNGGUNG PHILIP TAN DAN DULLAH SANI..KALAU DULU TELAH DIDEADAHKAN PENYELEWENGAN YANG DILAKUKAN OLEH YB PHILIP TAN BERHUBUNG EDARAN BUKU LATIHAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR  KLIK DI SINI OLEH I KAUM CINA TEMPOH HARI HINGGA MENDAPAT LIPUTAN DARIPADA MEDIA MASA.
HARI INI,YB PHILIP KENA TAMPAR LAGI..KENA TAMPAR DENGAN KAUM INDIA PULA.PERGH!DARI KAWASAN SENDIRI PULAK TU.MEMANG NAMPAK BENAR YANG YB PHILIP NI TAK RETI BUAT KERJA DAN TERNYATA YB PHILIP DAN DULLAH SANI NI JADI WAKIL RAKYAT BUKAN KERANA NAK MEMBELA NASIB RAKYAT AKAN TETAPI NAK PENUHKAN POKET MEREKA SENDIRI.
HARI INI,SATU SIDANG MEDIA TELAH DIADAKAN KHUSUS BAGI MENOLAK KEPIMPINAN YB PHILIP DAN YB ABDULLAH SANI TELAH DIADAKAN.
DI DALAM SIDANG MEDIA BERKENAAN BELIAU  MEMBUAT KENYATAAN SEPERTI BERIKUT:-
Sekarang saya adalah Ketua Komuniti Kaum India sejak 2010,satu jawatan yang di lantik oleh Kerajaan Negeri Selangor dan juga adalah salah seorang yang menyokong YB Philip Tan pada PRU 12. Tanggungjawab saya adalah untuk perkenalkan polisi-polis yang di rancang oleh kerajaan Negeri Selangor kepada Dun Telok Datok dan membawa masalah-masalah Rakyat Dun Telok Datok kepada pengetahuan pimpinan Dun dan Negeri.
Kami telah menemukan Philip Tan kepada seluruh pengundi kaum India di kawasan Dun Telok Datok yang hampir 10,000 orang.Kami telah bekerja tungkus lumus untuk menangkan beliau pada PRU 12. 
NAMUN ,IBARAT KACANG LUPAKAN KULIT YB PHILIP SERTA ABDULLAH SANI SEMAKIN HARI SEMAKIN ANGKUH (SEPERTI YANG KITA LIHAT PADA MASA KINI)SANGGUP MENGABAIKAN KEBAJIKAN RAKYAT.
PADA MASA YANG SAMA JUGA ,JOHN PARAMASIVAM BERKATA:

Walaupun sedemikian, kami , hari ini membantah sekeras-kerasnya kalau beliau YB Phillip Tan di calonkan semula pada PRU13 ini kerana:-
1.     Kaum India tidak di hormati olih beliau langsung. Kita tidak di layan langsung khasnya ke kawan-kawan kaum India daripada Parti  Kadilan.sampai adakalanya beliau halau kawan-kawan KEADILAN dengan menggatakan 'saya daripada   parti DAP, saya ada orang untuk jaga orang kaum India'.

2.     Beliau tidak menghormati perayaan kaum India. Pada musim  Tahun Baru Cina beliau pamerkan bunting dengan adanya  gambarbeliau  disetiap tiang lampu dan hiaskan jalan-jalan. Bagi perayaan Deepavali dan Hari  Raya Aidil Fitri ,beliau tidak buat sebegitu. Adakah beliau ini Adun bagi semua kaum atau untuk kaum cina sahaja.


3.     Peruntukan tidak digunakan untuk kebaikan atau pembangunan  kaum India di Dun Telok Datok.  Peruntukan selama 5 tahun adalah RM 2.1 juta 22% (22% pengundi ada lah kaum India)daripadanya adalah RM 462000.Mana perginya peruntukan ini dan di mana digunakannya?

4.     Pengagihan peruntukan tidak ikut komposisi rakyat yakni Kaum Melayu 33%, KaumCina 45% dan Kaum India 22%.
5.     Cakap pasal peruntukan,kesemua peruntukan di gunakan tanpa etika.hanya seorang kontraktor sahaja membuat kesemua projek yang di buat daripada peruntukan Adun.

6.     Sumbangan-simbangan daripada Kerajaan Negeri Selangor tidak di agihkan dengan betul.seperti pengagihan buku teks dan beg sekolah di simpan dalam pejabat tanpa di agihkan daripada tahun 2011.


7.       Beliau tidak hormat Rakyat yang telah menggundi dan menangkan beliau,contohnya membuat pintu gerbang di kawasan padat penduduk Kaum Cina sahaja iaitu di Pekan Sg Jarum dan di sebelah Kg Jenjarom tidak dibuat yang padat Penduduk Kaum India,dan pada pintu gerbang itu pula tidak ada tulisan Tamil. Inipun adalah bukti beliau tdak hormat orang-orang India.

NAMPAK GAYANYA TAMATLAH RIWAYAT POLITIK KEDUA-DUA ORANG YANG BERNAMA PHILIP TAN DAN ABDULLAH SANI..RAKYAT KINI TELAH MULA BANGKIT..

DR.YUNUS BIKIN HAL DI SUNGAI BUAYA-RAKYAT MEMBERONTAK

Posted: 26 Feb 2013 02:56 PM PST


DI DALAM BILIK MESYUARAT SJK(C) TIONG NAM,SUNGAI BUAYA,BANTING PADA 26//2013 SATU MAJLIS PENYERAHAN SURAT KELULUSAN TANAH SELUAS 6 EKAR TELAH DISERAHKAN KEPADA PHAN CHING HOCK YANG JUGA MERUPAKAN WAKIL PIBG SJKC TIONG NAM.

MAJLIS TERTUTUP INI TURUT DIHADIRI OLEH YB ABDULLAH SANI,DR.AHMAD YUNUS,PHILIP TAN,HASNOL dan PENGERUSI LEMBAGA PENGURUS SJKC TIONG NAM.
TANAH INI BERSTATUS TOL DIMANA PADA SEBELUM INI UMNO CAWANGAN SUNGAI BUAYA YANG TELAH URUSKAN TANAH (MEMPUNYAI HASIL KELAPA SAWIT) DAN DI ATAS KEPRIHATINAN YB DUN MORIB,Yb HASIMAN,BELIAU TELAH MEMBINA PADANG FUTSAL KHUSUS UNTUK KEGUNAAN PENDUDUK SETEMPAT TANPA MENGIRA LATAR BELAKANG POLITIK.

MAJLIS TERTUTUP INI,MENGUNDANG PELBAGAI PERSOALAN DAN REAKSI HINGGA MEMBUATKAN PENDUDUK SETEMPAT MENGADAKAN DEMO MENUNTUT KEMBALI HAK MEREKA.SEWENANG-WENANG SAHAJA KELULUSAN TANAH DIBERI.LEBIH MENGHAIRANKAN LAGI PABILA PERMOHONAN YANG DIBUAT PADA 12 SEPTEMBER TAHUN LALU..MUDAH DAN CEPAT SAHAJA DILULUSKAN..AIKK..ADA APA-APA KE NI

Sayap Parti

Bahagian