Rabu, 27 Februari 2013

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


MASYARAKAT INDIA PULA TOLAK PHILIP TAN & ABDULLAH SANI

Posted: 26 Feb 2013 10:44 PM PST

Dari kiri: Saravanan,Jaya dan Kumaraya semasa sidang media

PANAS BERAPI LAGI PUNGGUNG PHILIP TAN DAN DULLAH SANI..KALAU DULU TELAH DIDEADAHKAN PENYELEWENGAN YANG DILAKUKAN OLEH YB PHILIP TAN BERHUBUNG EDARAN BUKU LATIHAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR  KLIK DI SINI OLEH I KAUM CINA TEMPOH HARI HINGGA MENDAPAT LIPUTAN DARIPADA MEDIA MASA.
HARI INI,YB PHILIP KENA TAMPAR LAGI..KENA TAMPAR DENGAN KAUM INDIA PULA.PERGH!DARI KAWASAN SENDIRI PULAK TU.MEMANG NAMPAK BENAR YANG YB PHILIP NI TAK RETI BUAT KERJA DAN TERNYATA YB PHILIP DAN DULLAH SANI NI JADI WAKIL RAKYAT BUKAN KERANA NAK MEMBELA NASIB RAKYAT AKAN TETAPI NAK PENUHKAN POKET MEREKA SENDIRI.
HARI INI,SATU SIDANG MEDIA TELAH DIADAKAN KHUSUS BAGI MENOLAK KEPIMPINAN YB PHILIP DAN YB ABDULLAH SANI TELAH DIADAKAN.
DI DALAM SIDANG MEDIA BERKENAAN BELIAU  MEMBUAT KENYATAAN SEPERTI BERIKUT:-
Sekarang saya adalah Ketua Komuniti Kaum India sejak 2010,satu jawatan yang di lantik oleh Kerajaan Negeri Selangor dan juga adalah salah seorang yang menyokong YB Philip Tan pada PRU 12. Tanggungjawab saya adalah untuk perkenalkan polisi-polis yang di rancang oleh kerajaan Negeri Selangor kepada Dun Telok Datok dan membawa masalah-masalah Rakyat Dun Telok Datok kepada pengetahuan pimpinan Dun dan Negeri.
Kami telah menemukan Philip Tan kepada seluruh pengundi kaum India di kawasan Dun Telok Datok yang hampir 10,000 orang.Kami telah bekerja tungkus lumus untuk menangkan beliau pada PRU 12. 
NAMUN ,IBARAT KACANG LUPAKAN KULIT YB PHILIP SERTA ABDULLAH SANI SEMAKIN HARI SEMAKIN ANGKUH (SEPERTI YANG KITA LIHAT PADA MASA KINI)SANGGUP MENGABAIKAN KEBAJIKAN RAKYAT.
PADA MASA YANG SAMA JUGA ,JOHN PARAMASIVAM BERKATA:

Walaupun sedemikian, kami , hari ini membantah sekeras-kerasnya kalau beliau YB Phillip Tan di calonkan semula pada PRU13 ini kerana:-
1.     Kaum India tidak di hormati olih beliau langsung. Kita tidak di layan langsung khasnya ke kawan-kawan kaum India daripada Parti  Kadilan.sampai adakalanya beliau halau kawan-kawan KEADILAN dengan menggatakan 'saya daripada   parti DAP, saya ada orang untuk jaga orang kaum India'.

2.     Beliau tidak menghormati perayaan kaum India. Pada musim  Tahun Baru Cina beliau pamerkan bunting dengan adanya  gambarbeliau  disetiap tiang lampu dan hiaskan jalan-jalan. Bagi perayaan Deepavali dan Hari  Raya Aidil Fitri ,beliau tidak buat sebegitu. Adakah beliau ini Adun bagi semua kaum atau untuk kaum cina sahaja.


3.     Peruntukan tidak digunakan untuk kebaikan atau pembangunan  kaum India di Dun Telok Datok.  Peruntukan selama 5 tahun adalah RM 2.1 juta 22% (22% pengundi ada lah kaum India)daripadanya adalah RM 462000.Mana perginya peruntukan ini dan di mana digunakannya?

4.     Pengagihan peruntukan tidak ikut komposisi rakyat yakni Kaum Melayu 33%, KaumCina 45% dan Kaum India 22%.
5.     Cakap pasal peruntukan,kesemua peruntukan di gunakan tanpa etika.hanya seorang kontraktor sahaja membuat kesemua projek yang di buat daripada peruntukan Adun.

6.     Sumbangan-simbangan daripada Kerajaan Negeri Selangor tidak di agihkan dengan betul.seperti pengagihan buku teks dan beg sekolah di simpan dalam pejabat tanpa di agihkan daripada tahun 2011.


7.       Beliau tidak hormat Rakyat yang telah menggundi dan menangkan beliau,contohnya membuat pintu gerbang di kawasan padat penduduk Kaum Cina sahaja iaitu di Pekan Sg Jarum dan di sebelah Kg Jenjarom tidak dibuat yang padat Penduduk Kaum India,dan pada pintu gerbang itu pula tidak ada tulisan Tamil. Inipun adalah bukti beliau tdak hormat orang-orang India.

NAMPAK GAYANYA TAMATLAH RIWAYAT POLITIK KEDUA-DUA ORANG YANG BERNAMA PHILIP TAN DAN ABDULLAH SANI..RAKYAT KINI TELAH MULA BANGKIT..

DR.YUNUS BIKIN HAL DI SUNGAI BUAYA-RAKYAT MEMBERONTAK

Posted: 26 Feb 2013 02:56 PM PST


DI DALAM BILIK MESYUARAT SJK(C) TIONG NAM,SUNGAI BUAYA,BANTING PADA 26//2013 SATU MAJLIS PENYERAHAN SURAT KELULUSAN TANAH SELUAS 6 EKAR TELAH DISERAHKAN KEPADA PHAN CHING HOCK YANG JUGA MERUPAKAN WAKIL PIBG SJKC TIONG NAM.

MAJLIS TERTUTUP INI TURUT DIHADIRI OLEH YB ABDULLAH SANI,DR.AHMAD YUNUS,PHILIP TAN,HASNOL dan PENGERUSI LEMBAGA PENGURUS SJKC TIONG NAM.
TANAH INI BERSTATUS TOL DIMANA PADA SEBELUM INI UMNO CAWANGAN SUNGAI BUAYA YANG TELAH URUSKAN TANAH (MEMPUNYAI HASIL KELAPA SAWIT) DAN DI ATAS KEPRIHATINAN YB DUN MORIB,Yb HASIMAN,BELIAU TELAH MEMBINA PADANG FUTSAL KHUSUS UNTUK KEGUNAAN PENDUDUK SETEMPAT TANPA MENGIRA LATAR BELAKANG POLITIK.

MAJLIS TERTUTUP INI,MENGUNDANG PELBAGAI PERSOALAN DAN REAKSI HINGGA MEMBUATKAN PENDUDUK SETEMPAT MENGADAKAN DEMO MENUNTUT KEMBALI HAK MEREKA.SEWENANG-WENANG SAHAJA KELULUSAN TANAH DIBERI.LEBIH MENGHAIRANKAN LAGI PABILA PERMOHONAN YANG DIBUAT PADA 12 SEPTEMBER TAHUN LALU..MUDAH DAN CEPAT SAHAJA DILULUSKAN..AIKK..ADA APA-APA KE NI

Tiada ulasan:

Pengikut