Selasa, 5 Mac 2013

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


TERKINI: MARAH MEREKA SAHAJA YANG NAMPAK..MARAH RAKYAT MALAYSIA???

Posted: 04 Mar 2013 09:40 PM PST


SEDIKIT KELEGAAN DAN KESYUKURAN DILAFAZKAN PABILA PASUKAN KESELAMATAN NEGARA MALAYSIA BERJAYA DALAM "MISI"KHASNYA.APA LAGI YANG HARUS NEGARA LAKUKAN LAGI,BERLEMBUT SUDAH..AJAK BERBINCANG PUN SUDAH..NAMUN JALAN YANG DIMINTA ADALAH JALAN KEHANCURAN.NAMUN ITULAH HAKIKAT YANG HARUS DITERIMA DENGAN HATI YANG TERBUKA DAN PROFESIONAL.
MARAH!KAMI RAKYAT MALAYSIA PUN AMAT MARAH LEBIH-LEBIH LAGI ANGGOTA KESELAMATAN KAMI DIBUNUH..TAK SEPERTI SEBILANGAN RAKYAT FILIPINA YANG MARAH TERHADAP KERAJAAN MALAYSIA DI ATAS TINDAKAN YANG DIAMBIL AWAL PAGI TADI..HINGGA SANGGUP MEREKA MEMBAKAR POSTER PM MALAYSIA.
MEMANG OTAK LETAK KAT KEPALA LUTUT.DAN MEMANG MEREKA INI SPESIS KURANG AJAR!

SEPATUTNYA KORANG BAKAR HIDUP-HIDUP PUAK YANG JADI DALANG MENGHURU-HARAKAN KEADAAN INI...SAPA LAGI...YANG KAKI SAMAN TULAH..SERTA KONCO-KONCONYA...HARAM JADAH PUNYA MANUSIA!
INGAT! KERAJAAN MALAYSIA TELAH BANYAK KALI BUKA PINTU RUNDINGAN NAMUN..KORANG SOMBONG DAN ANGKUH DENGAN KEKUATAN KORANG!


TERKINI: AMUKAN LAHAT DATU

Posted: 04 Mar 2013 07:48 PM PST

GAMBAR SEKADAR HIASAN

KESABARAN TELAH DI BALAS DENGAN KEKEJAMAN..KITA BERLEMBUT MEREKA BERKERAS..NAMUN SEAWAL 7 PAGI INI,PIHAK KERAJAAN MALAYSIA TIDAK LAGI TUNDUK DENGAN RAYUAN MEREKA!TIDAK LAGI ADA KATA DUA BUAT PENCEROBOH,PENGACAU NEGARA!
DEMI KESEJAHTERAAN RAKYAT DAN KEDAULATAN NEGARA,TINDAKAN TERSEBUT TERPAKSA DIAMBIL!DEMI NEGARA MALAYSIA YANG KAMI CINTAI!
BERIKUT KRONOLOGI YANG DAPAT AKU LAPORKAN:

10.09am: Pihak polis telah menubuhkan pusat pemeriksaan di jalan utama di Tanjung Labian, iaitu kira-kira 5km dari medan pertempuran. Tiada siapa dibenarkan masuk ke kawasan itu.
Bunyi letupan telah berhenti sejak sejam yang lalu. Tidak jelas sama ada tentera darat telah dikerah masuk ke Kampung Tanduo.
10.05am: Di Manila, pasukan polis dan wartawan berkumpul di luar kedutaan Malaysia. Mereka menjangka satu kumpulan penunjuk perasaan akan tiba di sana.

9.55am: Azzimudie Kiram mengesah dalam temubual dengan radio dzMM ABS-CBN bahawa pasukan Malaysia menggunakan jet pejuang dalam serangan terbaru itu ke atas kedudukan mereka di Lahad Datu.

Pemimpin tentera diraja itu juga melahirkan kekecewaan terhadap pendirian Presiden Filipina Benigno Aquino berhubung krisis tersebut.
Beliau berkata kerajaan Malaysia dan Filipina jelas telah berhenti mendengar gesaan mereka untuk menyelesaikan krisis tersebut secara aman.

sumber :KECUT PERUT!

Tiada ulasan:

Pengikut