Pengikut

Nuffnang

Selasa, 24 April 2012

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


BERSIH - Hanyalah Politik Kotor Pakatan Haram??

Posted: 24 Apr 2012 12:00 AM PDT


Apa yang kita tahu mengenai Bersih 3.0? Apakah tuntutan mereka?

1. Bersihkan senarai undi

2. Reformasikan Undi Pos

3. Gunakan Dakwat Kekal

4. Akses Media yang Bebas dan Adil

5. Tempoh Kempen Minima 21 Hari

6. Kukuhkan Institusi Awam

7. Hentikan Rasuah

8. Hentikan Politik Kotor

Dan apa yang kita tahu mengenai Bersih 2.0? Apakah tuntutan mereka?

1. Bersihkan senarai undi

2. Reformasikan Undi Pos

3. Gunakan Dakwat Kekal

4. Akses Media yang Bebas dan Adil

5. Tempoh Kempen Minima 21 Hari

6. Kukuhkan Institusi Awam

7. Hentikan Rasuah

8. Hentikan Politik Kotor

Dan inilah antara perkembangan yang terjadi antara jangkamasa Bersih 2.0 iaitu 9 Julai 2011 dan Bersih 3.0 yang bakal diadakan pada 28 April 2012.

Kerajaan telah menubuhkan Jawatankuasa Pilihan Parlimen yang dianggotai oleh wakil kerajaan dan pembangkang, serta bebas untuk mengkaji mengenai penambahbaikan sistem pilihanraya. Berdasarkan apa yang dicadangkan oleh jawatankuasa tersebut dengan merujuk kepada tuntutan Bersih, berikut adalah apa yang diumumkan oleh SPR pada 19 April lalu:

Bersihkan senarai undi

-

SPR juga bersetuju untuk menguakuatkuasakan undang-undang sedia ada mengenai mereka yang memberi maklumat palsu ketika mendaftar sebagai pengundi. SPR setuju untuk membersihkan senarai undi dan menyelidik berkenaan kes di mana terdapat begitu ramai pengundi di alamat yang sama.

Reformasikan Undi Pos

-

Rakyat Malaysia yang berada di luar negara juga boleh mengundi melalui pos Walaubagaimanapun, SPR tidak akan menubuhkan stesyen mengundi di negara-negara luar kerana ia amat sukar dilakukan. Ini kerana setiap pengundi pos dari luar negara ini perlu berdaftar mengikut kawasan mengundi yang berlainan mengikut alamat mereka ketika di sini.

Gunakan Dakwat Kekal

-

Awal tahun ini, SPR telah meluluskan penggunaan dakwat kekal

Akses Media yang Bebas dan Adil

-

SPR juga bersetuju mengambil langkah memberi akses media secara adil kepada semua parti politik dan calon-calon bertanding. Semua media perlu berdaftar dengan pegawai di kawasan undian masing-masing dan permohonan mereka perlu diluluskan oleh organisasi media yang mereka wakili.

Tempoh Kempen Minima 21 Hari

-

Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) telah bersetuju menambah tempoh kempen pilihanraya daripada 7 hari kepada 10 hari.

Jelas, 5 dari tuntutan nyata Bersih telah pun diberi perhatian Sementara, tuntutan bersifat umum iaitu 6. Kukuhkan Institusi Awam, 7. Hentikan Rasuah dan 8. Hentikan Politik Kotor telah dan sedang dilaksanakan oleh kerajaan secara berterusan dari dahulu hingga sekarang. Dengan transformasi yang dilakukan, integriti institusi awam semakin menyerlah dan ini dapat dilihat sendiri melalui maklumbalas rakyat.

Kesungguhan kerajaan menangani rasuah sudah pun terbukti dengan kes-kes besar di dalam imigresen, kastam malah pemimpin politik sendiri, disiasat dan ditangkap. Semuanya berjalan dengan lancar dan professional. Hanya apabila kes melibatkan pemimpin pemimpin pembangkang sahaja maka siasatan mengalami gangguan, contohnya kes penyalahgunaan wang negeri oleh pemimpin DAP yang membawa kepada kematian saksi penting SPRM.

Dari satu segi atau dari segenap segi, Bersih itu sendiri adalah lahir dari politik kotor, maka bagaimana pula Bersih ingin menuntut agar politik kotor dihentikan? Bersih didalangi pembangkang dan dibiayai oleh NDI iaitu agensi asing yang tugasnya ialah menjatuhkan kerajaan yang sah. Ini diakui sendiri oleh Ambiga Sreevanesan, Pengerusi Bersih 2.0.

Jika ini tidak benar, apa gunanya menuntut kempen 21 hari yang menjadi punca tragedi 13 Mei 1969? Tidak lain tidak bukan, Bersih ingin sangat mengulangi tragedi itu, kalaupun tidak sekadar mencetus huru-hara. Untuk pengetahuan semua, mencetus huru-hara adalah strategi penting dalam menjatuhkan kerajaan sepertimana yang diajar oleh NDI kepada mereka.

Dengan kesemua tuntutan Bersih telah pun didengari, diberi perhatian, dipersetujui dan diambil tindakan sewajarnya, apa perlunya lagi berdemonstrasi pada 28 April ini?

Kini sudah terang lagi bersuluh bahawa Bersih hanya ingin mencetuskan kekecohan dan huru-hara dalam negara. Selain itu, Bersih juga perlu bagi pembangkang sebagai alasan untuk menolak keputusan pilihanraya sekiranya mereka kalah teruk dalam PRU yang akan datang.

Kita pasti, walaupun senarai undi benar-benar bersih dan negara benar-benar sifar rasuah sekali pun, Bersih tetap akan menafikan dan mencari alasan untuk mengadakan demonstrasi. Dan percayalah, jika mereka masih tidak berjaya menjatuhkan kerajaan, kita bakal menyaksikan Bersih 4.0, 5.0 dan seterusnya dengan senarai tuntutan yang sama seperti 2.0 dan 3.0 di atas.

Kerana bagi mereka, hanya apabila pembangkang menang walaupun dengan majoriti rakyat TIDAK mengundi mereka, maka pilihanraya itu akan diiktiraf sebagai bersih.

PANAS!!!!!! Penduduk Lembah Pantai Mengamuk @n_izzah Kantoi Menipu??

Posted: 23 Apr 2012 11:25 PM PDT

Malam semalam lebih kurang jam 11 malam, wartawan BLP menerima panggilan daripada beberapa rakan dari Flat Sri Pahang. Mereka dalam perjalanan ke Balai Polis Travers untuk membuat laporan polis. Apa yang memeranjatkan ialah mereka membuat laporan polis menuduh Ahli Parlimen Lembah Pantai cuba untuk MENIPU pengundi di Lembah Pantai!.

Wartawan kami pergi untuk mendapatkan berita yang lebih terperinci namun, mereka meminta agar kami bersabar dan hadir sekali untuk sidang akhbar yang dijadualkan pada pukul 11.30 pagi tadi.

Semua persoalan terjawab apabila Setiausaha BN Lembah Pantai, Y Bhg Dato' Sazali Kamilan menerangkan bahawa pada hari Isnin 23hb April 2012 pihak beliau telah menerima puluhan panggilan dan ada juga yang datang ke pejabat dengan membawa surat dengan letterhead dan ditandatangani oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai atau diberi nama MP Zombie oleh Penduduk Flat Sri Pahang di siniAntara lain, kandungan surat ini:

Memulakan dengan menyatakan KERAGUAN terhadap Daftar Pemilih SPR dan mempromosikan Perhimpunan Bersih 3.0 yang akan diadakan pada 28 April 2012

2. Memaklumkan penerima surat samaada mereka a) dibuang dari daftar pemilih, b) dipindahkan ke kawasan Parlimen lain c) disenaraikan sbg pengundi di laman web SPR tetapi tiada dalam daftar pemilih SPR

Justeru – penerima tidak lagi LAYAK mengundi di Lembah Pantai

Namun yang demikian, penerima surat pertama yang disemak oleh Persatuan Penduduk iaitu Encik Kamarudin Bin Dali melalui laman web SPR DAN melalui daftar pemilih SPR menunjukkan beliau masih mengundi di Lembah Pantai, di kawasan yang SAMA seperti sebelum ini.

Lihat gambar dibawah ini menunjukkan nama Kamarudin Bin Dali masih tersenarai sebagai pengundi Lembah Pantai. Mungkin beratus atau mungkin beribu surat yang telah diedarkan oleh Nurul Izzah.


Surat yang dikeluarkan oleh Nurul Izzah Anwar kepada En Kamarudin


Semakan daftar SPR bertarikh 23 April menunjukkan Kamarudin masih pengundi di Lembah Pantai

Semakan ini telah menaikkan kerisauan penduduk tentang tujuan dan matlamat surat ini dikeluarkan. Ketika ditanya Sdr Kamarudin merayu kepada Nurul Izzah agar menghentikan perbuatan jahat yang mengelirukan rakyat seperti ini. Ini merupakan satu PENIPUAN dan cubaan MENGELIRUKAN rakyat yang dilakukan oleh PKR dan secara khususnya Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar.

BLP boleh merumuskan, TUJUAN DAN MATLAMAT PENIPUAN ini:

· Provokasi dan menaikkan kemarahan rakyat terhadap SPR agar mereka turun beramai-ramai untuk BERSIH 3.0 – ini antara sebab perenggan permulaan surat ini mempromosikan BERSIH 3.0 ini.

· Mengelirukan pengundi terutama di kawasan kubu kuat Barisan Nasional agar mereka tidak keluar mengundi(BN menang di Peti Undi Bukit Bangsar walaupun Tsunami melanda di Lembah Pantai)

· Menaikkan kemarahan rakyat agar mereka tidak keluar mengundi pada PRU 13 yang akan datang ini. Puluhan surat yang ditunjukkan kepada kami merupakan dari Bangsa Melayu di kubu kuat Barisan Nasional.

· Kaedah yang sama telah digunakan oleh Nurul Izzah Anwar ketika pertandingan cabang di Lembah Pantai iaitu dengan mengelirukan penyokong-penyokong lawannya

Akibat dari PENIPUAN YANG TERANG LAGI BERSULUH ini dan memandangkan ini bukan kali pertama ahli politik PKR ini cuba menipu rakyat dengan dakyah yang tidak berasas Nurul Izzah Anwar perlu bertanggungjawab –

· Menarik balik semua surat tersebut dan menghantar surat memohon maaf kepada setiap penerima surat tersebut serta setiap pengundi di Lembah Pantai dan seterusnya seluruh rakyat Malaysia yang sayang kepada demokrasi, kebenaran dan ketelusan

· Memohon maaf kepada SPR kerana selama ini menuduh SPR bukan sahaja tanpa asas tetapi sebenarnya beliau sendiri yang mengelirukan rakyat dan mencetus rasa ketidak puas hatian kepada agensi ini

· Memohon maaf kepada semua penjawat awam terutama yang bekerja di SPR kerana selama ini menuduh SPR tanpa asas, mengaibkan penjawat awam sebagai dalang penipuan dan pecah amanah tetapi sebenarnya beliau sendiri yang mengelirukan rakyat dan mencetus rasa ketidak puas hatian kepada agensi ini dan kakitangan agensi ini

· Memohon maaf kepada penganjur BERSIH kerana akibat penipuan yang dirancang dan dicanang oleh beliau telah mencetuskan kekeliruan dan ketidakpuas hatian segelintir rakyat

· Membatalkan perhimpunan BERSIH 3.0 kerana terbukti segala tuduhan yang dilemparkan kepada SPR sebenarnya bertunjangkan penipuan dan KEPENTINGAN POLITIK JUMUD Pakatan Rakyat semata-mata.

· Meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen dan seterusnya meletakkan jawatan sebagai Naib Presiden PKR kerana telah didapati menipu rakyat di dalam kawasan beliau sendiri, menidakkan hak demokrasi rakyat dengan penipuan, demi kepentingan politik.

Ini merupakan PENYELEWENGAN proses DEMOKRASI secara terbuka yang tidak dapat dimaafkan. PKR telah cuba untuk memanupulasi hak dan suara rakyat dengan penipuan. Nurul Izzah Anwar HARUS BERTANGGUNGJAWAB terhadap tindakan beliau menghancurkan proses demokrasi yang kita perjuangkan selama ini!


Ikuti lagi pendedahan penuh emosi seorang lagi pengundi yang menceritakan bagaimana Nurul Izzah mempolitikkan arwah isterinya akan datang!

Jika Nurul Izzah Anwar tidak mahu menunaikan amanah dan tanggungjawab dengan melakukan perkara diatas, BLP akan terus membongkar perbuatan jahat Nurul Izzah Anwar kepada setiap rakyat Malaysia demi KEADILAN dan KETELUSAN!


Lagi berita di BERITA LEMBAH PANTAI

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


(5/10) Bersihkan Senarai Undi - Membetulkan Anggapan Mitos 8 Permintaan...

Posted: 24 Apr 2012 12:32 AM PDT

(2/10) Pengunaan Dakwat Kekal - Membetulkan Anggapan Mitos 8 Permintaa...

Posted: 24 Apr 2012 12:31 AM PDT

(1/10) Pembukaan - Membetulkan Anggapan Mitos 8 Permintaan Bersih

Posted: 24 Apr 2012 12:29 AM PDT

Assassin Cyber: SHEIKH FADZIR AKAN KETUAI BERSIH 3suku

Posted: 24 Apr 2012 12:09 AM PDT

Antara KR1M dengan aisKRIM.

Posted: 23 Apr 2012 11:58 PM PDT


Kedai ini menawaran harga yang rendah iaitu antara 30 hingga 40 % berbanding kedai biasa. Golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah telah dapat menikmati potongan harga yang ternyata lehih dari kedai biasa. Ini adalh formula kerajaan BN untuk membantu mereka. Alhamdulillah ramai yang telah dapat menikmati skim ini. Walaupun demikian, pembangkang ternyata tidak senang hati dengan pencapaian kerajaan ini dengan menyebarkan beberapa info agar KR1M titolak oleh rakyat.BRITISH RESTUI PAS ? INGIN TAHU ! SILA BACA....

Posted: 23 Apr 2012 11:45 PM PDTMengapa British merestui penubuhan PAS?

Jawapannya ialah British ingin memperalatkan PAS bagi memecahbelahkan perpaduan umat Melayu Islam yang pada ketika itu begitu kuat di bawah payung UMNO. Kerana perpaduan yang jitu di kalangan umat Melayu Islam lah, Malayan Union berjaya ditumbangkan. Inilah yang digeruni oleh British.

Jadi penubuhan PAS ibarat 'orang mengantuk disorongkan bantal' oleh British. British ingin PAS memecahkan populariti UMNO di kalangan orang Melayu pada ketika itu. Biar orang Melayu berpecah belah. Jadi konsep 'pecah dan perintah' British boleh terus dilaksanakan.

Selepas itu, berlakulah seperti apa yang dirancang oleh British. PAS menanamkan kebencian umat Islam terhadap UMNO dengan isu kafir-mengkafir dan undi UMNO masuk neraka.

Kerja British telah dipermudahkan dengan adanya PAS. British tersenyum riang kerana kerja memecahbelahkan orang Melayu kini dilakukan sendiri oleh orang Melayu Islam juga.

Jadi, penubuhan PAS ini tiada kena mengena dengan perjuangan memartabatkan Islam. Hanya orang yang bodoh dan jahil saja yang percaya PAS itu Islam, Islam itu PAS. PAS sebenarnya syaitan yang kerjanya hanya mahu merosakkan anak Adam. PAS juga ibarat tentera Dajal yang ingin menghancurkan Islam.

British berjaya meninggalkan legasinya iaitu PAS untuk merosakkan Islam dari dalam. Jadi, adalah satu jihad untuk kita semua umat Melayu Islam menentang PAS. Membiarkan PAS berkuasa samalah seperti membiarkan Islam dirosakkan di mana dalam Hadits Soheh Nabi SAW akan muncul di akhir zaman nanti ramai puak Khawarij yang bertopengkan agama Islam semata-mata untuk menentang pemerintah negara (ulil amri yang terdiri dari orang Islam) di mana mereka ini semua matinya nanti adalah akhir hayatnya  dalam " Kematian Jahiliyah " .
Jadi di sini GAD ingin bersumpah selagi hayat dikandung badan, GAD akan memastikan diri ini berjuang menentang puak kafir PAS sehingga akhir nanti.

Sebab PAS lah puak kafir harbi DAP semakin berani mencabar Islam di bumi bertuah ini. Ayuh rakan-rakan semua....mari kita hancurkan puak kafir berserban putih wal Khawarij ini !


Sumber: http://assassincyber.blogspot.com/2012/04/pas-bukannya-parti-islam-islam-adalah.html#ixzz1swB66EPr
Under Creative Commons License: Attribution

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Ustaz Fathul Bari – Lagi Isu Mansuh PTPTN & Awas Khalid Ismath SYIAH SESAT

Posted: 24 Apr 2012 07:31 AM PDT

Video ceramah bongkar perdana umno jalan enggang

Posted: 24 Apr 2012 07:18 AM PDT

HAMIM Ledang

0 ulasan
sumber :-

HAMIM Ledang


Lebih RM1j BR1M diagih kepada 2,087 penerima

Posted: 23 Jan 2012 07:59 PM PST


HAMIM Samuri (depan tiga dari kanan) bersama sebahagian daripada penerima BR1M DUN Tangkak di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, Tangkak, Johor, semalam.


LEDANG 18 Jan. - Lebih RM1 juta wang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) mula diagihkan kepada 2,087 penerima dalam Parlimen Ledang bagi fasa pertama yang bermula hari ini.

Ahli Parlimen Ledang, Ir. Hamim Samuri berkata, daripada jumlah itu 866 penerima adalah dari kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Tangkak, 561 penerima dari DUN Bukit Gambir, 556 penerima dari DUN Serom dan selebihnya penerima yang tinggal di luar daerah ini.

"BR1M akan diagihkan secara tiga peringkat bagi Parlimen Ledang. Bermula hari ini bagi DUN Tangkak diikuti DUN Bukit Gambir pada Jumaat ini dan DUN Serom pada Sabtu ini.

"Pengagihan bagi fasa pertama akan mengambil masa tiga bulan manakala fasa kedua dan ketiga masih lagi dalam proses," katanya selepas majlis penyampaian baucer BR1M di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, Tangkak di sini hari.
Beliau berkata, wang bantuan itu bukan untuk memancing undi menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 seperti yang didakwa pihak tertentu, sebaliknya bagi meringankan kos sara hidup rakyat.

Menurutnya, kerajaan sentiasa memberi pelbagai bantuan, sumbangan dan insentif tanpa mengira musim pilihan raya kerana sedar kesusahan dan keperitan rakyat dalam menjalani kehidupan seharian.

"Rakyat perlu tahu bahawa kerajaan memperuntukkan RM2.6 bilion untuk BR1M yang disasarkan kepada isi rumah berpendapatan bawah RM3,000 sebulan semata-mata mahu membantu mereka," katanya.

Seorang penerima, Hong Tiam Hoo, 71, berkata, bantuan itu akan digunakan untuk membuat persiapan menyambut Tahun Baru Cina beberapa hari lagi.
Bapa kepada lima anak yang tinggal di Taman Sentosa di sini juga akan menggunakan duit tersebut untuk membeli ubat bagi merawat penyakit kencing manis, jantung dan darah tinggi yang dihidapinya.

Hussein Mohamed, 70, dari Kampung Sialang, di sini pula bersyukur dengan pemberian RM500 itu yang meringankan beban untuk membeli ubat penyakit saraf yang dihidapinya sejak sedekad lalu.

Sumber : Utusan Online - 19/01/2011

Sayap Parti

Bahagian