Pengikut

Nuffnang

Khamis, 15 Mac 2012

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


@khalid_ibrahim Tunggu jawapan Azmin?

Posted: 15 Mar 2012 03:32 AM PDT

Hari ini, Malaysiakini melaporkan kedudukan MB Selangor yang sudah menjadi pengundi hantu di Lembah Pantai.

Jawapan menyalahkan pihak SPR sudah dapat dijangkakan oleh pejabat Menteri Besar.

Sementara kita menunggu jawapan daripada SPR, eloklah MB periksa dulu siapa dalang dalam PKR yang mahu melihat kejatuhan kamu dalam memimpin Negeri Selangor.

Seperti Azizan di Kedah yang ramai musuh, tidak terkecuali Khalid Ibrahim yang bermusuh dengan Azmin dan gang-gang lama dalam PKR.

Azmin sudah merancang lama untuk mengambil jawatan MB dari Khalid tetapi tidak dapat terlaksana kerana Anwar perlukan sokongan beliau dan dengar cerita DAP menyokong penuh Khalid sebagai MB.

Khalid memang terkenal dikalangan DAP kerana memberikan banyak jawatan dalam Negeri Selangor kepada DAP dan tindakan ini diambil kerana mahu mengibangi sokongan ahli PR yang lain dengan kuasa Azmin Ali.

Apapun, kita tunggu apa yang akan dijawab oleh SPR dan orang-orang PKR.

Laporan ditulis dari Phuket, Thailand... Bercuti bersama keluarga sebelum musim sibuk akan tiba. ... Razlan.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


RAFIZI RAMLI VS NURUL IZZAH THE PROXY WAR- Part 1

Posted: 15 Mar 2012 10:00 PM PDT

"Strategy number 3 in the 36 stratagems of the Art of War. Strategy 3 states that - Borrow one's hand to kill"Rafizi Ramli, a name that is synonymous in "exposing" the so-called mismanagement and power abuse of Barisan Nasional (BN) leaders has today i think helped BN tremendously in the next General Election. First of all, the structure of UMNO (Backbone of BN) is that party leaders are very hard to be removed from their position, since with position comes power and also with power comes supporters alike. Nevertheless, since UMNO leaders can't be removed internally, the best way to remove them is by using the opposition i.e. externally.

This is where Rafizi Ramli comes into play, and oh well did he did not play his part well. Rafizi Ramli just took the bait so easily in the NFC case. Always look at the bigger picture in politics, and to do that let's look at three (3) very prominent personalities in Lembah Pantai/PKR. One will be none other than the current MP, daughter of PKR Supreme Leader Anwar Ibrahim, Vice President of a party which her mother is also the President Mrs. Nurul Izzah, DS Shahrizat Jalil (former MP of Lembah Pantai) and the third would be the the hidden hand behind the fall of both Nurul Izzah and Shahrizat Jalil which will remain a mystery.

Nurul Izzah

Is support from DAP crucial in Lembah Pantai?

Nurul Izzah binti Anwar (born November 19, 1980) is a Malaysian politician from Parti Keadilan Rakyat (PKR), and is the current Member of Parliament for Lembah Pantai. She is the daughter of Anwar Ibrahim, a former Malaysian Deputy Prime Minister and the current de facto opposition leader and of the PKR.[1] Her mother, Wan Azizah Wan Ismail, is the President of PKR.

In the 2008 general election, Nurul Izzah contested the seat of Lembah Pantai in Kuala Lumpur, which was contested by three candidates. There were speculations that she ran for the seat with the intention of handing it over to her father, who was disqualified from running for office until April 2008, though she quickly rejected such claims.

The seat was defended by three-term incumbent Shahrizat Abdul Jalil, who was Minister for Women, Family and Community Development in the Barisan Nasional government. Initial reports suggested that Shahrizat would retain the seat, as she had been a popular Minister, and in the 2004 election retained her seat with a majority of 15,288. However, on polling day, Nurul Izzah won 21,728 votes to Shahrizat's 18,833, and was elected as the new MP for Lembah Pantai.

The defeat of the powerful three-term incumbent by a new face was one of the many surprises in the 2008 election, which saw significant losses of parliamentary seats by the ruling party.In November 2010, Nurul Izzah was elected one of the Vice Presidents of Parti Keadilan Rakyat.

Nurul Izzah won the Lembah Pantai seat with a mere 2895 votes which is about 5% of the total number of votes of 40, 561. Not a comprehensive victory thought. However, taking into consideration this small margin of victory, UMNO is very confident of getting this seat back, therefore the obvious candidate was supposed to be DS Shahrizat Jalil, who was appointed a Senator, a full Minister and also the new Wanita UMNO Chief.

Read more at THE KUALA LUMPUR CHRONICLE

Tak Sangka Rupa-rupanya KHALID IBRAHIM Adalah Pengundi Hantu

Posted: 15 Mar 2012 09:00 AM PDT


Menarik sungguh permainan PKR demi menentukan kemenangan di PRU yang akan datang.
PKR membuat permindahan beramai-ramai pengundi bagi menentukan kawasan yang mereka menang untuk kekal menang di dalam PRU yang akan datang.
Terbaru, Tan Seri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor tidak lari daripada terlibat dengan proses pemindahan beramai-ramai penyokong tegar PR.

Sebelum ini, Khalid mengundi di Petaling Jaya..


Kad Pengenalan: 461214105273 / 0556617
Nama: ABD KHALID BIN IBRAHIM
Jantina: LELAKI
Lokaliti: 105 / 34 / 05 / 003 - JLN 16/2
Daerah Mengundi: 105 / 34 / 05 - SEKSYEN 16
DUN: 105 / 34 - BUKIT GASING
Parlimen: 105 - PETALING JAYA SELATAN
Negeri: SELANGOR

Tetapi, disebabkan mahu memastikan Nurul Ezah menang di Lembah Pantai, beliau telah meminjam alamat di Universiti Malaya untuk menjadi PENGUNDI HANTU di Lembah Pantai.


Proses permindahan pengundi beramai-ramai ini sudah sekian lama dilakukan oleh PR dan tidak pasti sejauh mana pihak SPR memantau proses ini dari masa ke semasa.

Disini kita sudah dapat cari satu hantu yang akan mengundi di Lembah Pantai, mungkin ada ramai hantu lagi yang bakal muncul untuk mengundi Nurul Ezah di Lembah Pantai.

Ataupun Khalid berpindah ke Lembah Pantai untuk menjadi calon bunuh diri di Lembah Pantai?

Tak ramai yang berani berlawan
dengan Raja Nong Chick
Kemungkinan ini juga ada kerana Azmin sudah lama mahu membunuh politik Khalid kerana mengangu beliau untuk menjadi MB sebelum ini.

Dato Raja Nong Chick hari ini diterima baik di Lembah Pantai dan kekuatan ini sudah pastinya akan menjadikan Khalid kambing hitam yang akan di sembelih di Lembah Pantai.

Meletakkan Nurul Ezah bertanding di Lembah Pantai merupakan satu risiko yang besar kepada anak kesayangan Anwar, dan sekiranya beliau diletakkan di Bandar Tun Razak, peluang Nurul untuk menang agak besar sekiranya dibandingkan di Lembah Pantai.

Baca di THE KUALA LUMPUR CHRONICLE dan SUARA RAZLAN untuk cerita selanjutnya

SP: Dalam pada PR sibuk canang perihal pengundi hantu rupa-rupanya pemimpin mereka sendiri adalah pengundi hantu..........

Staff SHANGRI-LA Tak Amanah?

Posted: 15 Mar 2012 01:30 AM PDT

Hiasan ker??

Pada pendapat GR, pekerja Shangri-La Hotel yang bersekongkol dengan Rafizi Ramli perlu DIPECAT!!Ini pandangan GR mengenai fitnah paling BANGANG oleh Rafizi Ramli, Pengarah Strategi PKR ada memperolehi bukti berkaitan majlis pertunangan anak PM apabila beliau dikatakan ada mempunyai salinan invoice berkenaan bayaran majlis tersebut yang kononnya dibayar oleh Pejabat PM (PMO) menggunakan wang rakyat. Fitnah paling BODOH yang pernah GR lihat oleh puak-puak PKR ni. Belajar tinggi-tinggi tapi otak kat bontot!!!

Jika kita lihat cubaan kali ini yang dibuat oleh pakar pengarah strategi PKR untuk mengaibkan Perdana Menteri lebih kurang sama dengan cara yang digunakan terhadap DS Shahrizat Jalil mengenai NFC tapi ternyata GAGAL. Nampak gayanya makan diri sendiri.

Persoalannya sekarang, bagaimanakah Si Rafizi kononnya ada maklumat tersebut kalau beliau tidak membayar seseorang untuk mendapatkan salinan tersebut?? Salinan yang dikeluarkan sebelum ini ternyata tidak menunjukkan bayaran majlis pertunangan tersebut dibuat oleh Pejabat Perdana Menteri (PMO). Lagi satu, wajarkah dalam sistem pentadbiran perniagaan terutama hotel boleh dengan sewenang-wenangnya membocorkan maklumat pelanggan kepada umum. Mohon pihak Shangri-La ambil tindakan sewajarnya kepada pekerja yang terbabit...

Terkini, rakan GR blog K-MPM telah mendapat maklumat dari sumber dalaman PKR bahawa Rafizi Ramli telah membayar puluhan ribu ringgit kepada salah seorang pekerja Shangri-La kononnya memberi beliau maklumat yang tepat mengenai majlis pertunangan anak PM tersebut. Tapi Rafizi GAGAL untuk kemukakan bukti invoice kononnya dibayar oleh PMO. Alahai Rafizi janganlah tunjuk lagi keBODOHan hangpa tu lagi....Baca selanjutnya di GOSSIP RAKYATSP: Tunggu pembongkaran selanjutnya............

Puteri UMNO Bahagian Pandan

0 ulasan
sumber :-

Puteri UMNO Bahagian Pandan


Perkara: janji tinggal janji-Pakatan Rakyat?

Posted: 15 Mar 2012 05:42 PM PDT

Perkara: janji tinggal janji-Pakatan Rakyat?


Ruangan: kedai kopi orang ramai m/s C13

Tarikh: 14 Mac 2012 (Rabu)

Tajuk: Janji-janji Pakatan Rakyat negeri Selangor?

Penulis: Chew Lee Geok (terjemahan mandarin)

Pada PRU ke-12 pada 8 Mac 2008 kerajaan negeri Selangor telah bertukar tangan, dari tangan kerajaan BN bertukar ke tangan kerajaan Pakatan Rakyat. Negeri Selangor adalah negeri yang terkaya berbanding negeri-negeri lain di negara ini. Apabila ia bertukar tangan ramai terperanjat umpama jatuh kaca mata yang dipakai, kehilangan kuasa kerajaan BN di negeri Selangor, adalah saat paling kecewa bagi kerajaan BN.
Masa dengan cepat telah berlalu, kini sudah 4 tahun ia berlalu, adakah semua orang masih ingat lagi pada PRU Mac 2008, sebelum itu Pakatan Rakyat dengan nama asalnya "Alternative Front", di negeri Selangor mereka telah lakarkan 31 perkara dan agenda janji-janji mereka semasa PRU diadakan. Sebenarnya sehingga ke hari ini Pakatan Rakyat hanya kotakan sedikit janji-janjinya sahaja, salah satunya yang kita sering dengar ialah memberi subsidi kepada percuma penggunaan 20 meter padu air pertama, sebenarnya janji-janji itu tidak menjurus kepada mesra alam. Kebanyakan janji-janji yang dijanjikan tidak dapat dikotakan.

Janji-janji pada PRU Mac 2008 kerajaan Pakatan Rakyat itu tidak lagi termasuk janji-janji seperti berikut: (1). Turunkan kadar harga cukai pintu sebanyak 20 peratus, dan turunkan harga cukai lesen perniagaan sebanyak 10 perauts; (2). Orang-orang tua yang berusia 65 tahun keatas mendapat kebajikan rawatan secara percuma; (3). Mengeluarkan subsidi khas kepada suri rumah yang memilih menjaga anak-anak di rumah; (4). Membantu golongan muda mudi yang mahu mendirikan rumah tangga; (5). Membantu semua rakyat negeri Selangor mempunyai rumah sendiri dan sebagainya.

Di sini ada beberapa perkara berlaku, janji-janji itu memang mudah dibuat, jika mahu dikotakan agak payah dan susah, ini adalah masalah yang dihadapi oleh kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor.

Di negeri Selangor cukai pintu tidak kelihatan turun, sebaliknya elaun ahli majlis naik 3 kali dalam masa 4 tahun, saya percaya ini telah memecah rekod dalam arena politik di negara kita.

Pakatan Rakyat Ada Double Standard

Pada zaman BN memerintah negeri Selangor, imbuhan dan elaun ahli majlis hanya sekadar 500 ringgit, elaun hadir mesyuarat hanya 50 ringgit setiap kali kehadiran. Selepas kerajaan Pakatan Rakyat memerintah negeri Selangor pada tahun 2010 elaun ahli majlis dinaikan dengan kadar 750 ringgit, pada tahun 2011 dinaikan lagi dengan kadar 1,000 ringgit, pada tahun ini sekali lagi elaun ahli majlis dinaikan kepada 1,500 ringgit, dimana setiap kali kehadiran mesyuarat elaun dinaikan kepada kadar 150 ringgit. Ada sesetengah ahli majlis diberi elaun sebanyak 2,500 ringgit untuk melantik pembantu ataupun membuka pusat khidmat, saya percaya elaun ahli-ahli majlis di negeri Selangor antara yang paling tinggi di seluruh negara. Jika dibandingkan dengan zaman kerajaan BN, ia amat jauh berbeza seperti antara langit dan bumi.

Kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor tidak kotakan janji-janji mereka tentang mahu turunkan kadar cukai pintu, sebaliknya naikan elaun ahli-ahli majlis mereka, baru-baru ini majlis perbandaran Kajang pun telah mengistiharkan majlis di bawah kelolaan mereka telah membuat penilaian semula, dengan 245 ribu unit nilai harta, dan dijangka akan naikan cukai pintu pada tahun 2013, rakyat negeri Selangor tidak dapat menikmati penurunan cukai pintu, sebaliknya hadapi masalah keajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor tidak kotakan janji-janji mereka, dan besar kemungkinan akan hadapi masalah kenaikan kadar cukai pintu.

Elaun tetap ahli parlimen dan ADUN di seluruh negara dengan kadar RM4112.79 ringgit, saya percaya ramai orang tidak tahu berapa banyakkah elaun yang di peroleh oleh ADUN Pakatan Rakyat yang memerintah negeri Selangor, pada tahun lepas kadar elaun dinaikkan kepada kadar RM6000.00 ringgit. Pemimpin Pakatan Rakyat Anwar Ibrahim membantah parlimen kerana mahu naikan elaun ahli parlimen, dengan alasan jangan bebankan kewangan negara ini, sebaliknya semua orang sedia maklum bahawa ahli-ahli parlimen dari Pakatan Rakyat memang mahu elaun itu dinaikkan, hanya kerana pemimpin mereka melarangnya, mereka terpaksa berdiam diri dan terima sahaja. Saya ingin bertanya, kerajaan Pakatan Rakyat naikkan kadar elaun ADUN, ahli majlis daerah bukankah itu tidak membebankan kerajaan negeri dan kerajaan tempatan? Ini adalah peranan sebenar double standard Pakatan Rakyat.

Terjemahan:

Ahmad Hanafiah/ Doreen Ng Abdullah

14 Mac 2012

Dari: http://parpukari.blogspot.com/

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN

0 ulasan
sumber :-

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN


Anugerah Belia Negara

Posted: 15 Mar 2012 09:13 AM PDT

PENCALONAN ANUGERAH PERDANA BELIA NEGARA 2012

Isnin, 13 Februari 2012 00:00 administrator
Cetak PDF
SYARAT PERMOHONAN

1. Calon mestilah warganegara Malaysia
2. Berumur dari 15 hingga 40 tahun pada 15 Mei tahun penganugerahan.
3. Pemohon wajib mengemukakan perkara-perkara berikut :
- Borang pencalonan KBS:ABN 11
- Resume
- Kad pengenalan / Sijil Pendaftaran
- Sijil / Dokumen pencapaian
- Surat akuan / gambar / dokumen / sokongan
- Laporan ringkas pencapaian
- Lain-lain dokumen / sijil yang boleh menyokong pencalonan anda.
4. Permohonan hantar ke alamat :

Urusetia, Anugerah Perdana Belia Negara 2012,
Aras 11, Menara KBS, Presint 4,
62570 Putrajaya.

5. Tarikh tutup pada 9 April 2012
6. Sebarang pertanyaan sila hubungi 03-88713287/3338
Klik>> selanjutnya
 
yang ni aku ambik dekat www.kbs.gov.my
 
BERMINAT? CUBALAH NASIB.....mana tau anda terpilih sebagai Tokoh Belia Negara...
 
 

PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN RIMBA TERJUN

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN RIMBA TERJUN


Gendang Yang Dipalu YAB PM Kami Sahut!

Posted: 15 Mar 2012 09:23 AM PDT


Sekitar Persiapan Lawatan
YAB Dato' Haji Abdul Ghani Bin Othman
Menteri Besar Johor Ke
Pusat Daerah Mengundi (P165,N56,01)
Parlimen Tanjung Piai, DUN Kukup
Pada 17-18 Mac 2012

SELAMAT DATANG KE PARLIMEN TANJUNG PIAI
DARI UMNO CAWANGAN RIMBA TERJUN

" BN PILIHAN ORANG MUDA "


Dari Kiri, Ketua Wanita Pn Jamatonesak Bte Hj Awang,
Ketua UMNO Cawangan, Tn Hj Ibrahim Bin Hj Mohamad (Berkopiah) &
Ketua Penerangan UMNO Cawangan,
En. Abdul Kamal Bin Suboh
PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Utusan Malaysia Online - Rencana

Posted: 14 Mar 2012 06:22 PM PDT

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


Bubar Parlimen : Lebih baik tunggu selepas pertabalan Agong

Posted: 15 Mar 2012 12:38 AM PDT

KUALA LUMPUR - Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata adalah lebih baik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menasihatkan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah supaya membubarkan Parlimen selepas istiadat pertabalan Seri Paduka Baginda disempurnakan 11 April nanti.

Beliau berkata ia penting supaya tidak timbul sebarang persoalan atau dicabar di mahkamah kelak mengenai kesahihan pembubaran itu.

"Banyak intepretasi undang-undang mengenai perkara ini. Seri Paduka bersemayam di takhta sekarang kerana perkhidmatan Agong yang lepas telah tamat.
  
"Ada yang berpendapat apabila Agong belum ditabalkan, jadi tak boleh  bubar Parlimen. Pada saya ini adalah pandangan peribadi," katanya kepada Bernama di sini hari ini.
  
Tuanku Abdul Halim dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-14 pada 13 Disember lepas menggantikan Sultan Mizan Zainal Abidin yang tamat pemerintahan pada 11 November 2011.
  
Pensyarah Undang-undang Universiti Islam  Antarabangsa (UIA) Prof Madya Dr Shamrahayu Abdul Aziz berkata pertabalan Yang di-Pertuan Agong adalah satu formaliti dalam proses peralihan kuasa ketua negara.
  
Beliau berpendapat apabila Yang di-Pertuan Agong baru sudah dilantik dan menduduki takhta berkenaan, satu penyerahan kuasa telah berlaku.
  
"Sekiranya tidak, Agong yang baru dilantik tidak boleh berada di situ  dan tidak boleh digelar Yang di-Pertuan Agong.
  
"Berkenaan sama ada Perdana Menteri boleh menasihatkan Agong  untuk membubarkan (Parlimen), itu tidak timbul masalah," katanya.
  
Pembubaran Parlimen sebelum Yang di-Pertuan Agong ditabalkan tidak pernah berlaku sebelum ini, kata Shamrahayu. - Bernama

selagi boleh berkata....

Posted: 14 Mar 2012 07:46 AM PDT

bila sumber yang diperolehi tak tepat dan betul,maka...buat lagi cerita yang lain pulak..mula-mula,cerita pasal perbelanjaan majlis pertunangan anak PM..tapi kenyataan itu DISANGKAL oleh pihak SHANGRI-LA Hotel..Apa ke halnya puak-puak ni buat tomahan yang tidak berasas ni..http://www.sinarharian.com.my/nasional/majlis-tunang-shangri-la-nafi-dakwaan-pkr-1.31934...
selepas tak berjaya dengan tomahan tu..kini yang terbaharu..Majlis Hari Jadi pulak...alamak!http://gelombang-rakyat.blogspot.com/2012/03/majlis-hari-jadi-pulak-fitnah-dendam.html

Sayap Parti

Bahagian