Pengikut

Nuffnang

Isnin, 12 Mac 2012

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Adik Dirang Mangsa Kerakusan Orang Dewasa

Posted: 12 Mar 2012 07:54 PM PDT


JOHOR BAHARU – Hanya esakan dan tangisan kedengaran di rumah kanak-kanak malang Nurul Nadhirah Abdullah atau Dirang sebaik sahaja polis mengesahkan mayat rentung yang ditemui di sebuah ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Pasir Gudang di sini 8 Mac lalu adalah kanak-kanak itu.

Tiada kata yang mampu diucapkan oleh anggota keluarga mahupun jiran untuk menenangkan ibu Dirang, Roselyn Alan, 25 yang terkejut dan menangis tidak berhenti sejak menerima maklumat berhubung perkara itu.

Roselyn juga pengsan seketika selepas menangis lebih sejam sebaik dihubungi oleh pihak polis melalui telefon kira-kira 6.40 petang tadi bagi mengesahkan perkara itu setelah menerima hasil ujian DNA daripada Jabatan Kimia hari ini.


Tinjauan Bernama di rumah mangsa di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam dekat sini mendapati, suasana hiba menyelubungi rumah mereka yang dipenuhi oleh kaum keluarga, jiran dan wakil media yang ingin mengetahui perkembangan lanjut tentang kes itu.

Esakan dan tangisan Roselyn yang berada dalam sebuah daripada bilik di rumah itu jelas kedengaran di ruang tamu menyebabkan mereka yang berkunjung di rumah itu tidak dapat menahan daripada turut menitiskan air mata mengenangkan nasib yang menimpa mangsa.

Roselyn dan suaminya Lima Medeng, 25, juga enggan ditemu bual pemberita kerana terlalu sedih dan terkejut dengan perkembangan terbaru itu.

Sementara itu, nenek kanak-kanak itu, Milnah Jul, 56, berkata, ketika anaknya menerima panggilan daripada pihak polis untuk memaklumkan tentang perkara itu, beliau berada di bawah flat itu.

"Saya berada di bawah flat ketika Roselyn menelefon saya memaklumkan menerima panggilan daripada polis memberitahu mayat rentung yang ditemui sebelum ini adalah Dirang.

"Kami sekeluarga amat terkejut dan tidak menyangka sebab sebelum ini polis memaklumkan mayat itu adalah rangka orang dewasa," katanya.

Milnah kemudian dilihat tidak dapat menahan air mata serta tidak dapat berkata-kata akibat terlalu sebak dan terus masuk ke bilik sambil menangis.

Seorang jiran keluarga itu, Noridah Juliri, 44 berkata penduduk di kawasan itu terkejut dan bersedih dengan kejadian itu.

"Sehingga petang tadi kami masih meneruskan usaha mencari mangsa yang saya anggap sebagai cucu saya sendiri.

"Saya sendiri terguris dan tak senang hati sejak mangsa hilang. Saya masuk kelapa sawit bantu cari…sebagai jiran saya rasa sakit, tuhan saja yang tahu perasaan saya ketika ini," katanya yang mendapat tahu tentang perkara itu lewat petang tadi dan terus datang ke rumah Roselyn yang telah dianggap sebagai keluarga.

Nurul Nadhirah dilaporkan hilang pada 1 Mac lalu kira-kira 11 pagi ketika keluar untuk membeli mee segera dan telur di kedai runcit di kawasan flat kediamannya.- BERNAMA


Sumber : MYNEWSHUB


SP: Takziah buat keluarga Adik Nurul Nadhirah@Dirang. Rasanya semua pihak tahu punca kehilangan adik Dirang adalah akibat kelalain si ibu mengadap facebook. Janganlah kita mengecam apa yang telah berlaku namun kita ambil sebagai iktibar dan peringatan kepada kita semua agar kesilapan yang sama tidak berulang lagi.

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Khalid Ibrahim Pengundi Hantu @khalidibrahim

Posted: 12 Mar 2012 06:00 PM PDT

"Adakah aku sudah dikorbankan
sebelum bertanding?!!!"

Menarik sungguh permainan PKR demi menentukan kemenangan di PRU yang akan datang.

PKR membuat permindahan beramai-ramai pengundi bagi menentukan kawasan yang mereka menang untuk kekal menang di dalam PRU yang akan datang.

Terbaru, Tan Seri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor tidak lari daripada terlibat dengan proses pemindahan beramai-ramai penyokong tegar PR.
Sebelum ini, Khalid mengundi di Petaling Jaya..

Kad Pengenalan: 461214105273 / 0556617
Nama: ABD KHALID BIN IBRAHIM
Jantina: LELAKI
Lokaliti: 105 / 34 / 05 / 003 - JLN 16/2
Daerah Mengundi: 105 / 34 / 05 - SEKSYEN 16
DUN: 105 / 34 - BUKIT GASING
Parlimen: 105 - PETALING JAYA SELATAN
Negeri: SELANGOR

Sebarang pertanyaan : spr@spr.gov.my

Tetapi, disebabkan mahu memastikan Nurul Ezah menang di Lembah Pantai, beliau telah meminjam alamat di Universiti Malaya untuk menjadi PENGUNDI HANTU di Lembah Pantai.Proses permindahan pengundi beramai-ramai ini sudah sekianlama dilakukan oleh PR dan tidak pasti sejauh mana pihak SPR memantau prosesini dari masa ke semasa.

Disini kita sudah dapat cari satu hantu yang akan mengundidi Lembah Pantai, mungkin ada ramai hantu lagi yang bakal muncul untuk mengundiNurul Ezah di Lembah Pantai.

Ataupun Khalid berpindah ke Lembah Pantai untuk menjadicalon bunuh diri di Lembah Pantai?

Tak ramai yang berani berlawan
dengan Raja Nong Chick
Kemungkinan ini juga ada kerana Azmin sudah lama mahumembunuh politik Khalid kerana mengangu beliau untuk menjadi MB sebelum ini.

Dato Raja Nong Chick hari ini diterima baik di Lembah Pantaidan kekuatan ini sudah pastinya akan menjadikan Khalid kambing hitam yang akandi sembelih di Lembah Pantai.

Meletakkan Nurul Ezah bertanding di Lembah Pantai merupakansatu risiko yang besar kepada anak kesayangan Anwar, dan sekiranya beliaudiletakkan di Bandar Tun Razak, peluang Nurul untuk menang agak besar sekiranyadibandingkan di Lembah Pantai.

Apapun yang dirancang oleh PR, jelas menunjukkan Anwar mahumenyelamatkan politik 2 orang yang beliau sayangi...

PASTI tentukan tidak ada halangan kepada Azmin menjadi MenteriBesar sekiranya PR menang di Selangor dan memastikan Nurul Ezah bertanding di Bandar Tun Razakmengantikan Khalid dan Nurul menang sebagai Ahli Parlimen Bandar Tun Razak.
Aku lah sepatutnya jadi MB,
padan muka kau Khalid! ?
  
Apapun alasan dan sebab yang mereka berikan kepada Khaliduntuk menjadi PENGUNDI HANTU di Lembah Pantai ... ini adalah kerana ... mahuMEMBUNUH POLITIK KHALID

Tahniah kepada Anwar yang merancang begitu detail dan tanpadisedari ... Khalid dikorbankan demi AZMIN DAN ANAK beliau...

Khalid pun sudah tua .......... :)

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


SIAPA HOSLAN HUSSAIN YANG SEBENAR!!!!

Posted: 12 Mar 2012 08:52 AM PDTPENDEDAHAN YANG SEBENARNYA.


Ramai di kalangan rakyat Malaysia tertipu dengan sandiwara yang dimainkan oleh Hj Hoslan Bin Hj Hussain setelah beliau membuat kegemparan dengan membaling kedua-dua seliparnya kepada ketiga-tiga Hakim yang mengendalikan kesnya.

Siapa dia Hoslan Hussein yang sebenarnya yang dianggap oleh beberapa pihak terutamanya dari parti pembangkang sebagai seorang "hero" yang menegakkan keadilan. Maka pihak masjid terpaksa menjawab segala tohmahan yang dilemparkan oleh Hoslan Husain bagi menjaga nama baik Masjid Ar-Rahimah Kg Pandan yang sudah dicalarkan oleh manusia durjana ini dengan menjaja-jaja keburukan pihak masjid.

Hoslan Hussain berasal dari Perak tetapi sudah lama menetap di Kg Pandan. Ayahnya Hj Hussain Bin Hj Abu Bakar, seorang yg. sering berulang-alik berjemaah di Masjid Ar-Rahimah. Disebabkan kekerapan Hj Hussain berjemaah di masjid, maka beliau sering membantu untuk melaungkan azan di kala tidak ada Muazzin di Masjid.Akhirnya Hj Hussain memohon jawatan sebagai Bilal.Dalam pada itu juga, Hj Hussain akan menjadi Imam jika sewaktu itu Imam Masjid mempunyai keuzuran dan tidak dapat hadir.Peluang ini juga diambil oleh Hj. Hussain (bapa Hoslan) untuk memohon pula jawatan sebagai Imam, maka dijadikan sebagai Imam Kariah atau dipanggil juga Imam Rakyat.Imam Kariah hanya boleh menjadi Imam untuk Solat Fardhu biasa dan beliau tidak berkelayakan untuk membaca khutbah Juma'at dan menjadi Imam untuk Solat Jumaat.

Sementara bagi Hoslan Hussain pula, beliau sebelum ini dikenali sebagai "Mat Rempit" di Kg. Pandan.Disebabkan Hoslan begitu aktif dengan parti pembangkang yang disertainya, maka Hoslan begitu teruja apabila melihat beberapa rakan-rakannya pergi menunaikan fardhu haji. Hoslan yang bekerja di Jabatan Alam Sekitar, akhirnya dapat mengumpulkan duit untuk menunaikan fardhu haji.Bermula dari balik hajilah, Hoslan mengubah penampilannya dengan hanya memakai jubah dan berserban walau ke mana sahaja dia pergi. Hoslan mengikuti jejak ayahnya Hj Hussain, berjemaah di Masjid Ar-Rahimah yang hanya terletak beberapa meter sahaja dari kediamannya di rumah setinggan Kg Pandan.

Pada satu Juma'at tahun 2005, Pengerusi Masjid mengumumkan bahawa masjid sedang mencari seorang Muazzin bagi mengisi kekosongan jawatan tersebut. Hj Hussain meminta agar anaknya Hoslan memohon jawatan tersebut, maka disebabkan Hoslan sering berada di masjid, permohonannya diterima.Maka bermulalah karier Hj Hoslan sebagai Muazzin dan beliau memohon agar dapat menduduki kuarters yang disediakan oleh masjid untuk kakitangan masjid.Sejak dari memegang jawatan Muazzinlah, Hoslan begitu merasa bangga dengan jawatannya apatah lagi adakalanya beliau menjadi Imam bagi mengganti keuzuran Imam yang lain.Hoslan cuba juga memohon jawatan sebagai Imam tetapi permohonannya ditolak disebabkan beliau tidak mempunyai latar belakang pendidikan agama.Difahamkan daripada Hoslan sendiri, beliau hanyalah belajar membaca Al-Quran daripada seorang Imam yang bernama Hj Salleh.(Allahyarham)

Sebagimana lazimnya seperti juga yang terjadi di masjid-masjid yang lain, Ahli Jawatankuasa Masjid sering tidak sefahaman di antara satu sama lain dalam beberapa isu.Ketidaksefahaman mereka ini disebabkan mereka berpuak-puak dalam menjalankan sesuatu program dan bermulalah episod tuduh menuduh beberapa isu di antara mereka.Perkara ini akhirnya sampai ke pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan di mana akhirnya kesemua AJK dibubarkan dan JAWI sendiri mengambil alih pentadbiran masjid pada tahun 2006-2009. Untuk itu, pihak JAWI menghantar seorang Ketua Imam bernama Fathul Amin bagi mentadbir masjid dalam beberapa hal.Namun begitu Fathul Amin gagal dalam menjalankan tanggung-jawabnya dan sering sahaja tidak berada di masjid, maka pihak JAWI menghantar pula seorang pembantu, Ustaz Asri yang sebelum ini bertugas di masjid Alam Shah Jalan Pasar, K.L. Kelemahan yang terdapat pada Fathul Amin, membuatkan Hoslan mengambil kesempatan untuk memohon jawatan sebagai Imam Rawatib apatah lagi Hoslan seringkali menjadi "cover-up" untuk Fathul Amin.Dengan kuasa perlantikan yang ada kepada Fathul Amin, maka Hoslan pun berjaya mendapatkan jawatan yang diidam-idamkan sebagai Imam Rawattib.

Masalah disiplin Fathul Amin, Ketua Imam akhirnya sampai ke pengetahuan pihak JAWI dan akhirnya Fathul Amin ditukarkan ke Masjid Sg. Penchala dan tempatnya diganti oleh Ustaz Asri (pembantunya sebelum ini).Namun Fathul Amin tetap tidak berubah dan akhirnya JAWI terpaksa menamatkan perkhidmatannya sebagai Imam di Masjid Sg Penchala.

Ketua Imam yang baru, Ustaz Asri (kini bertugas di Masjid Besi Putrajaya), seorang yang begitu tegas dalam menjalankan amanahnya.Sedikit demi sedikit, masalah yang ditimbulkan oleh petugas-petugas masjid diperbetulkan dan Ustaz Asri jugalah yang bertanggung-jawab menyediakan uniform untuk Imam-Imam sebagaimana yang dipakai oleh Imam-Imam masjid yang lain.Hoslan tidak senang dengan ketegasan Ustaz Asri kerana Hoslan sering ditegur kerana selalu ponteng tugas (di cover oleh ayahnya), dan selalu melarikan diri setiap program yang dianjurkan oleh masjid. Hoslan juga ingkar agar diwajibkan semua Imam-Imam dan Bilal memakai pakaian rasmi sewaktu Solat Jumaat kerana Hoslan lebih suka dengan penampilannya.

Sewaktu Hoslan bertugas untuk membaca khutbah dan menjadi Imam Solat Juma'at, terdapat banyak rungutan daripada jemaah kerana bacaannya dalam Solat dari segi Tajwid tidak betul.Malah beberapa jemaah juga tidak senang apabila Hoslan dengan riak seolah-olah menunjuk-nunjuk menangis sewaktu membaca Khutbah. Daripada rungutan jamaah tersebutlah, maka pihak masjid mengambil keputusan untuk tidak membenarkan Hoslan membaca khutbah dan menjadi Imam bagi Solat Juma'at. Hoslan juga dinasihati agar mendalami ilmu Tajwid kerana masjid juga mengadakan pengajian Bertalaqi al-Quran bertajwid yang dibimbing oleh Ustaz Khalid Isa. Namun Hoslan tetap dengan pendiriannya untuk tidak belajar dengan berkata, bahawa beliau hanya menyerahkan bacaannya kepada Allah swt.

Masjid Ar-Rahimah sebagaimana lazimnya juga menjemput penceramah untuk menyampaikan Tazkirah Juma'at. Pada satu Juma'at sekitar tahun 2008, seorang Pegawai Jakim datang menyampaikan Tazkirahnya dan seterusnya akan menaiki mimbar untuk berkhutbah dan menjadi Imam Solat.Hal ini tidak disenangi oleh Hoslan yang akhirnya beliau sendiri naik ke atas mimbar untuk berkhutbah dan sudah tidak dapat dihalangi lagi.Sebelum itu, berlaku sedikit pertengkaran di dalam bilik Imam di mana Hoslan memanggil semua Imam-Imam kecuali ayahnya sebagai syaitan. Perbuatan Hoslan menaiki mimbar membuatkan pihak JAWI memanggil beliau untuk diberi kaunseling yang diketuai oleh Ustaz Syed Abdullah.

Hoslan yang menjadi Imam Rawatib ditawarkan rumah wakaf kepunyaan masjid tetapi di atas nasihat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, rumah tersebut tidak sesuai didiami kerana terlalu hampir dengan jalanraya. Maka pihak masjid mengarahkan Hoslan menduduki kuarters yg. terletak di dalam masjid di mana kuarters tersebut telah dikosongkan oleh Imam Zakaria@Zubir.Imam Zakaria sebagai pendaftar nikah, berpindah pula ke kuarters masjid yang lebih selesa kerana dikosong oleh Imam Zahid Ya'acob. Imam Zahid ditukarkan ke Masjid At-Tarmidzi Taman Sentosa Jln kelang Lama yang baru siap dibina. Disebabkan tidak sabar untuk Hoslan menduduki kuarters yang berjiran dengan ayahnya, maka Hoslan memecah masuk kuarters tersebut tanpa memaklumkan kepada Ustaz Asri, Ketua Imam. Perbuatannya itu ditegur oleh Ustaz Asri dan Hoslan mula menaburkan fitnah dengan mengatakan Ustaz Asri datang ke rumahnya seperti gengster.

Penamatan jawatan Imam Hj Hoslan berlaku, apabila Hoslan sekali lagi bertindak menaiki mimbar untuk berkhutbah walaupun dilarang.Kali ini Hoslan tidak memakai jubahnya dan berserban tetapi memakai baju Melayu sepasang, bersampin dan memakai songkok.Beberapa jemaah yang melihat Hoslan, ketawa dengan gelagat yang ditunjukkan oleh Hoslan.Maka sekali lagi pihak JAWI memanggilnya dan terpaksa menamatkan perkhidmatannya setelah diberi nasihat, kaunseling dan amaran berkali-kali. Dengan itu Hoslan juga diminta agar mengosongkan kuarters yang didiaminya kerana ia untuk digunakan juga oleh pegawai-pegawai masjid yang hanya menumpang di kuarters2 pegawai yang lain. Hoslan tetap berkeras tidak mahu pindah walaupun pihak masjid dengan begitu baik memohon untuknya Pangsapuri PPRT di Jalan Chocrane. Kedegilan Hoslan membuatkan pihak masjid terpaksa memotong bekalan api dan air di kuarters tersebut, namun Hoslan bertindak pula menyambung getah dengan mengambil air dari pili masjid, sementara bekalan elektrik diambil dari rumah ayahnya dengan menyambung wayar. Akhirnya pihak masjid tidak ada pilihan selain daripada mengambil tindakan mahkamah ke atas Hoslan dan bermulalah kes Hoslan di mahkamah. Hoslan juga sering membuat kacau di mana pada satu Juma'at, Khatib sedang membacakan khutbah melarang umat Islam menyertai Perhimpunan Bersih, maka Hoslan terus membuka jubahnya dengan mempamirkan baju Bersih yang ada di dalam jubahnya.Disebabkan perbuatnnya itulah, pihak polis terpaksa menahan beliau dan menyiasat kegiatannya.Hoslan yang cuba merayu dengan membangkitkan beberapa isu yang tidak berkaitan, membuatkan Hakim terpaksa menolak rayuannya.Sebagaimana sikapnya yang keras hati, itulah yang ditunjukkannya kepada semua masyarakat sehingga sanggup membaling kedua-dua seliparnya ke arah ketiga-tiga Hakim. Kemudian sebagaimana lazimnya, Hoslan akan menjaja-jaja kepada umum sambil mempamirkan kewarakkannya untuk meraih simpati tentang keburukan mahkamah pula.Akhirnya di atas kebijaksanaan Hakim-Hakim, maka Hoslan terpaksa didiamkan dan dipenjara selama setahun di atas perbuatannya yang keterlaluan menghina Instituti Kehakiman.

Buat pengetahuan umum. bapanya Hj Hussain jiga ditamatkan perkhidmatannya sebagai Imam Kariah kerana faktor usia.Ini memandangkan pihak JAWI mengambil berat dari segi bacaan dan lain-lainnya.Namun begitu pihak JAWI dan masjid, begitu bermurah hati memeberi keizinan untuk ayahnya terus menduduki kuarters masjid disebabkan beliau tidak mempunyai kediaman yang tetap. Kami berharap, dengan pendedahan ini akan membuka mata semua masyarakat tentang perkara yang sebenarnya berlaku.Hoslan dipecat di atas perangi buruknya sendiri dan pemecatan dilakukan oleh pihak JAWI dan tidak ada unsur-unsur keterlibatan orang-orang politik seperti yang dijaja-jaja olehnya.

PEMBOHONGAN PEMBANGKANG : WAJIB BACA

Posted: 12 Mar 2012 08:47 AM PDT


INI DIA KONONNYA 'BUKTI' RAFIZI..


yang mendakwa najib menyalahgunakan wang kerajaan untuk majlis pertunangan anaknya. dia tak dapat  membezakan antara  event order,quotation dan resit pembayaran ke ?

PAS PUSAT MULA INTAI KUASA KEDAH

Posted: 12 Mar 2012 08:45 AM PDTPADANG RENGAS 10 Mac - Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak mempunyai bidang kuasa pentadbiran negeri yang tidak boleh dipertikaikan oleh mana-mana pihak termasuk Jawatankuasa Pemandu Pas Pusat, tegas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Beliau berkata, sebagai ketua tertinggi dalam badan eksekutif negeri, Azizan berhak untuk menerima atau menolak sebarang cadangan atau keputusan daripada pihak lain.

"Apa yang diputuskan oleh Menteri Besar dan barisan Exconya itulah yang digunapakai dan keputusan daripada Jawatankuasa Pemandu Pas Pusat tidak boleh digunapakai.

"Sebenarnya arahan parti itu boleh berjalan (dilaksanakan) sekiranya ada kerjasama daripada Menteri Besar berkenaan dan kalau beliau tidak mahu mendengar, beliau berhak. Sememangnya apa yang dikatakan oleh Azizan adalah betul," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bagi Parlimen Padang Rengas di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tun Perak, di sini hari ini.

Semalam, Azizan memberi 'pukulan balas' kepada kelompok yang cuba melemahkan kepimpinannya apabila menegaskan beliau hanya berpegang kepada peraturan termaktub dalam Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Kedah untuk mengurus tadbir kerajaan negeri.

Bagaimanapun, katanya, beliau sentiasa terbuka untuk mendengar pandangan daripada mana-mana pihak termasuk Jawatankuasa Pemandu yang ditubuhkan Pas untuk memantau kerajaan negeri secara peribadi.

Mohamed Nazri yang sependapat dengan Azizan berkata, Jawatankuasa Pemandu Pas Pusat tidak mempunyai kuasa dalam pentadbiran negeri dan memerlukan kerjasama daripada Menteri Besar untuk melaksanakan sesuatu cadangan atau keputusan yang dibuat.Jawatankuasa Pemandu cerminkan Pas tidak yakin Azizan

KULAIJAYA 6 Mac - Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan tindakan Pas Pusat menubuhkan Jawatankuasa Pemandu bagi memantau semua keputusan yang dibuat kerajaan negeri Kedah mencerminkan parti itu tidak yakin terhadap Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, sekiranya Pas Pusat yakin terhadap kepimpinan Azizan, sudah pasti jawatankuasa tersebut tidak perlu diwujudkan.

"Ini (jawatankuasa) jelas mereka tak yakin dengan MB (Menteri Besar). Di Johor, kita tidak ada jawatankuasa pemandu untuk pantau Datuk (Abdul) Ghani (Othman).

"Ini memberi gambaran krisis Pas belum selesai. Tugas Azizan akan lebih mencabar," katanya ketika diminta mengulas tindakan Pas Pusat menubuhkan Jawatankuasa Pemandu itu.

Muhyiddin ditemui selepas menghadiri Majlis Jalinan Mesra Rakyat dan merasmikan bangunan baru Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Kulaijaya, di sini hari ini.

Bagaimanapun, Muhyiddin berkata, isu Azizan adalah soal dalaman Pas dan keutamaan kerajaan Pusat adalah aspek kebajikan dan nasib rakyat negeri itu yang pasti terjejas akibat pentadbiran yang terganggu kesan daripada isu tersebut.
"Pas ini memang parti pelik. Kita tak kisah, itu soal parti mereka dan yang kita pentingkan adalah supaya kebajikan dan nasib rakyat Kedah terus terjamin.

"Mereka (rakyat Kedah) tak payah pilih Pas, pilih sahaja BN...selesai masalah," katanya.

Mengenai kadar tol Lebuh Raya Lingkaran Penyuraian Timur (EDL), beliau berkata, keputusan mengenainya akan diumumkan dalam tempoh terdekat.

Katanya, perkara itu telah dibincangkan pada mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN) dan kerajaan negeri serta Kementerian Kerja Raya telah memberikan pandangan mengenai perkara tersebut.

"Keputusan mengenainya akan dibuat tidak lama lagi dan saya fikir ia akan memberikan keceriaan kepada penduduk Johor dan pengguna EDL," katanya.

EDL sepanjang 8.1 kilometer dibina oleh Malaysian Resources Corporation Berhad (MRCB) dengan kos RM1 bilion itu bertujuan menjimatkan masa serta menyelesaikan masalah kesesakan jalan terutama di Jalan Tebrau dan Jalan Pandan di Johor Bahru.Pas memanjakan pemberontakNAMPAK benar Pas Pusat menuruti hawa nafsu dalam menangani isu pemberontakan politik dua Exco Kerajaan Pas Kedah. Ketika ramai orang khususnya ahli Pas Kedah mengharapkan Pas Pusat bersikap tegas tetapi sebaliknya mereka ternampak lebih memanjakan kumpulan pemberontak itu.

Bagi Pas Pusat, Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Dr. Ismail Salleh adalah manusia istimewa. Exco kanan ini yang terang-terang menentang dan memusuhi Menteri Besar dipandang mulia dan dilayan seperti pahlawan menang perang.

Walhal Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak adalah orang yang sepatutnya mendapat layanan sedemikian rupa. Azizan orang nombor satu di Kedah, ketua tertinggi badan eksekutif negeri. Azizan juga adalah Pesuruhjaya Pas.

Azizan perlu diutamakan dan didahulukan sesuai dengan kedudukannya selaku Menteri Besar dan ulama.saktinya Phahrolrazi sehinggakan kemahuannya perlu dituruti oleh Pas Pusat. Begitu sekali kuasa Phahrolrazi yang melampaui kekuasaan seorang Menteri Besar dan Pesuruhjaya Pas.

Setakat ini, Phahrolrazi berada di pihak yang menang. Betul, sebagaimana ditegaskannya semasa memasuki bilik mesyuarat perundingan bersama kepimpinan Pas Pusat bahawa beliau yakin akan menang

Tak cukup isu itu dibincang di peringkat Pusat, beliau berjaya membawa kepada campur tangan kepimpinan tertinggi terus ke Seri Mentaloon. Yang datang berbondong-bondong cuba menjadi orang tengah bukan sebarangan orang.

Setelah Naib Presiden, Salahuddin Ayub, barisan kepimpinan Pas termasuk Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bergegas ke Kedah untuk misi mendamaikan dua nakhoda dalam satu bahtera ini. Tetapi campur tangan peringkat tertinggi itu pun dianggap gagal.
Hanya kemudian, Pas Pusat melalui Setiausaha Agungnya, Datuk Mustafa Ali mengumumkan penubuhan Jawatankuasa Pemandu. Untuk apa? Alasan mereka ia untuk menasihati pentadbiran kerajaan negeri.

Tetapi bagi empunya jawatan Menteri Besar sendiri menegaskan: "Kita ikut apa Perlembagaan Kedah kata. Jawatankuasa Pemandu itu, dia hendak bagi pandangan atau nasihat. Secara peribadi saya dengarlah, sesiapa pun boleh bagi nasihat,".

Phahrolrazi pula melihat matlamatnya 'supaya Kedah ditadbir secara berjemaah' tercapai.

"Dengan penubuhan Jawatankuasa Pemandu, ini bermakna akan ada pihak yang memantau pentadbiran negeri," kata beliau seperti dipetik Harakahdaily.

Aneh, semasa para pemimpin Pas menguar-uarkan krisis pentadbiran Kerajaan Pas Kedah selesai dengan kedudukan menang-menang, timbul pula tuduh menuduh antara dua kubu - Azizan dan Phahrolrazi.

Kubu satu lagi menuduh Azizan berikan projek bernilai RM60 juta setahun kepada kontraktor UMNO. Ada juga tuduhan ia ada kaitan dengan projek jalan pesisir bernilai RM600 juta.

Kubu satu lagi pula kononnya menuduh Phahrolrazi menerima wang daripada seorang tauke. Semuanya masih dalam bentuk tuduhan yang tersebar luas dalam blog dan portal.

Tiada siapa berani membuat laporan polis mahupun kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Cuma kubu Azizan menafikan projek RM60 juta punca perselisihan Azizan-Phahrolrazi.

Selepas isu dikatakan selesai, Azizan masuk hospital untuk rawatan mata pun dijadikan isu besar sehinggakan kubu Menteri Besar meminta bantuan agar khabar yang memburuk-burukkan kesihatan Azizan dipintas.
Yang menimbulkan tanda tanya apabila Azizan dalam membela dirinya menyatakan, `apa dosa saya. Saya tidak ada skandal perempuan, tidak sapu projek, tidak ambil balak,".

Siapakah orang dalam Pas yang ada skandal dengan perempuan, menyapu projek atau ambil balak? Orang Pas tentu tahu siapa yang dimaksudkan oleh Azizan.

Sekarang jelaslah. Ini rupanya cara Pas mengatasi masalah - sorok dan terus sorok di bawah permaidani.

Sebenarnya, dari awal mereka tidak mengakui ia satu masalah apatah lagi krisis. Ia sekadar berbeza pandangan, hanya ribut dalam cawan, kata mereka.

Sebab itu ada orang menyebut Pas kini dibelenggu dengan sindrom penafian yang cukup tebal.

Semua ini dulu penyakit UMNO. Lucu, ketika melaungkan slogan parti pengganti UMNO, mereka turut adaptasi perangai lama UMNO itu. Memanglah perubahan dalam UMNO belum ketara sangat tetapi sekurang-kurangnya ia berada dalam kedudukan lebih baik berbanding parti berlabel Islam ini.

Di akhir kekuasaan Azizan, beliau dianiaya dan di aibkan sedemikian rupa, oleh anggota keluarganya sendiri. Jika beginilah mereka melayan orang seperti Azizan, bagaimana pula agaknya kepada orang kebanyakan?

Mereka tak peduli soal rakyat dan pembangunan negeri. Waktu yang tak banyak ini sepatutnya digunakan untuk tujuan kebajikan rakyat dan kemakmuran negeri. Sudahlah tak banyak pembangunan dibawa, saling bercakaran pula.

Cara Pas dan pakatan pembangkang sejak kebelakangan ini begitu kental dengan kepentingan kekuasaan. Apakah pembangunan yang boleh dibanggakan dibawa oleh mereka? Tiada.

Sebab itu cara mudah ialah melencongkan perhatian umum dengan menyerang apa juga kelemahan Kerajaan Pusat. Kelemahan Kerajaan Pusat kalau mahu dicari-cari memang ada, kerana mereka banyak melakukan perubahan dan pembangunan.
Sebaliknya apa yang pakatan pembangkang suka buat? Apa sahaja yang ada kepentingan untuk meneruskan kekuasaan dan menyebabkan kerajaan Barisan Nasional nampak lemah, akan dieksploitasi serta dimanipulasi sehabis mungkin.

Bekas imam, Hoslan Hussin yang dijatuhkan hukuman penjara satu tahun kerana menghina mahkamah setelah membaling selipar ke atas hakim itupun diangkat jadi isu besar untuk memburuk-burukkan sistem kehakiman.

Aneh, kenapa mereka membela dan memanjakan 'orang yang angkuh, biadab, riak dan ganas ini? Tidak mengapa rasanya jika mahu mengumpulkan dana bagi membantu lelaki yang mempunyai enam anak ini tapi janganlah dibangga-banggakan perbuatannya itu.

Apakah mungkin ia dilakukan kerana bekas imam ini yang mengaku ahli Pas tegar boleh meraih simpati ahli-ahli Pas dan juga rakyat, lantas melonjakkan imej mereka yang sudah semakin terhakis ini? Agaknya apa reaksi mereka jika Presiden atau Mursyidul Am nanti dibaling selipar?

Berpada-padalah jika mahu membela dan memanjakan orang. Pas bukan parti yang baru semalam ditubuhkan. Jangan nanti ia dilabel parti untuk para pemberontak pula. - warungpolitikmm@gmail.com


PAS lantik 5 'driver' untuk Kedah


Antara yang akan menganggotai jawatankuasa itu ialah Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali;Pesuruhjaya Pas Johor Datuk Dr Mahfodz Mohamad, Ahli Parlimen Tumpat Datuk Kamaruddin Jaafar dan bekas Pengarah Pilihan raya Pas Perak, Asmuni Awi. Bekas Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Halim Abdul Rahman merupakan pengerusi jawatankuasa pemandu tersebut.


PERFORMANCE OF THE PRIME MINISTER

Posted: 11 Mar 2012 05:50 PM PDT


PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


DATUK SERI SHAHRIZAT JALIL LETAK JAWATAN ?

Posted: 11 Mar 2012 08:08 PM PDT

Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil akan berundur sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat pada 8 April 2012 ini selepas tamat penggal sebagai Ahli Dewan Negara.

Bagaimanapun, Datuk Seri Shahrizat Jalil akan terus menerajui Pergerakan Wanita UMNO bagi menjalankan tanggungjawab dan amanah yang diberikan oleh akar umbi.

"Surat peletakan jawatan sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat akan diserahkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini. Peletakan jawatan itu akan berkuat-kuasa pada 8 April 2012.

Beliau membuat pengumuman itu dalam satu sidang media selepas merasmikan "Majlis Karisma Keluarga: Jalinan Kasih" di Taman Tema Desa Waterpark, Kuala Lumpur.

Pengunduran beliau dalam barisan Kabinet itu dipercayai ada kaitan dengan isu Pusat Fidlot Nasional. (NFC) yang menjalankan ternakan lembu di Gemas, Negeri Sembilan yang didakwa wujud penyelewengan serta membabitkan ahli keluarganya.

Isu itu tercetus berikutan Laporan Ketua Audit Negara 2010 pada Oktober tahun lalu yang menyentuh mengenai pengurusan NFC kerana berdepan masalah apabila sasaran pengeluarannya dikurangkan daripada 60,000 ekor lembu kepada 8,000 lembu.

Pada 13 Januari, Datuk Seri Shahrizat mula bercuti daripada menjalankan tugas sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat selama tiga minggu.

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras merasakan , pengumuman perletakan jawatan Datuk Seri Shahrizat Jalil bukanlah akan menjadikan Pergerakan Wanita UMNO lemah,tetapi ini membawa kepada semangat yang lebih utuh hanya untuk parti UMNO khususnya dan Barisan Nasional amnya.

Datuk Seri Shahrizat Jalil mangsa politik kotor Pakatan Rakyat malah musuh dalam selimut. Beliau masih akan terus berjuang untuk Wanita !!!

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Dah Boleh Bubar???

Posted: 11 Mar 2012 10:56 AM PDT

Dikala Pilihanraya ke 13 semakin hampir, banyak permasalahan yang sudah diselesaikan oleh kepimpinan Dato Seri Najib Tun Razak.

Isu SBPA dan NFC diantara isu besar yang akan digunakan untuk menghasut rakyat untuk menolak Barisan Nasional.

SBPA sudah dibatalkan dan imbuhan kepada kakitangan kerajaan telah ditunaikan, sememangnya jalan peneyelesaian sudah lama ditunggu-tunggu oleh penjawat awam selama ini.

Alhamdulillah, diatas kebijaksanaan Perdana Menteri kita, masalah ini dapat diselesaikan dengan baik dan diterima oleh rakyat keseluruhanya.

Isu NFC pula sudah selesai apabila Dato Seri Sharizat Jalil menyatakan tidak akan menyambung tempoh Senatornya apabila tamat pada bulan April dan secara jelas tidak akan menjadi Menteri didalam Kabinet Dato Seri Najib Razak.

Pandangan saya terhadap isu Kak Jat,


"kita kene beri semangat kepada kak jat untuk terus memimpin Wanita berhadapan dengan Pembangkang semasa Pilihanraya akan datang, tidak perlu kita menghentam kerana ianya tidak memberi kebaikan kepada UMNO, elok kita guna peluru kita untuk dihalakan kepada pembangkang, lihat macam isu Badrolamin, tidak ada pemimpin pembangkang membela beliau dan tidak ada juga pemimpin pembangkang mengherdik beliau, kita pula sampai terlupa nak hentam dia dan isu ini senyap seperti tidak ada apa-apa berlaku...."


Kerajaan hari ini sudah bersih dari isu negatif dan sudah bersedia untuk berhadapan dengan pertandingan Pilihanraya ke 13.

Pembangkang hari ini sudah tidak lagi relevan kerana Kerajaan BN sudah berubah dan bertindak lebih baik dibandingkan sebelum ini.

Dibawah kepimpinan Najib, segala perancangan yang dilaksanakan oleh kerajaan betul-betul mendahulukan rakyat seperti slogan rakyat didahulukan.Cerita selanjutnya di SUARA RAZLAN'S

Shahrizat Letak Jawatan April 2012

Posted: 11 Mar 2012 01:12 AM PST


KUALA LUMPUR - Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil akan berundur sebagai anggota Kabinet apabila tempoh beliau sebagai senator berakhir 8 April ini.

"Pada 8 April, apabila tamat penggal sebagai ahli Dewan Negara, saya akan undur diri," kata beliau di sini hari ini.

Khidmat anggota Dewan Negara adalah selama tiga tahun dan boleh disambung satu penggal lagi.

Beliau dilantik sebagai anggota Dewan Negara dan anggota Kabinet selepas tewas dalam pilihan raya umum 2008.

Shahrizat berkata beliau akan kekal sebagai Ketua Wanita Umno.

Katanya, beliau akan menghantar surat makluman keputusannya kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam waktu terdekat.

Beliau juga menafikan keputusannya diambil ekoran tekanan mana-mana pihak ataupun disebabkan isu Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC).

"Saya ingin ambil kesempatan untuk ucap terima kasih kepada Najib Tun Razak dan timbalan beliau dan rakan-rakan jemaah menteri, kerana telah mendapat kerjasama begitu baik.

"Selama 10 tahun menjalankan tugas sebagai menteri, saya sempat membawa beberapa perubahan," kata pada majlis jalinan kasih LPPKN di sini, yang turut mendapat liputan lebih 60 wartawan dan jurugambar yang telah menunggu beliau sejak dari jam 1 tengah hari tadi.

Semalam, Najib berkata, beliau akan mengumumkan tentang kedudukan Shahrizat sebagai menteri pada waktu yang sesuai.

Beliau yang juga Pengerusi Barisan Nasional dan Presiden Umno sebelum itu tidak menafikan desas desus yang mengatakan Ketua Pergerakan Wanita Umno itu akan meletakkan jawatan.

"Pelbagai khabar angin... kita akan membuat pengumuman (pada waktu) yang bersesuaian," katanya.

Isu peletakan jawatan timbul apabila beliau terpalit dalam isu National Feedlot Corporation, yang diterajui suaminya Datuk Dr Mohamed Salleh Ismail yang terlibat dalam projek lembah daging Pusat Fidlot Nasional di Gemas, Negeri Sembilan.

Beberapa individu sebelum ini termasuk bekas Ketua Wanita Umno Tan Sri Rafidah Aziz meminta Shahrizat melepaskan jawatan untuk mengelakkan ia menjadi bebanan kepada parti.

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad juga menasihatkan Shahrizat agar "jangan sayang kepada jawatan."
- Sumber: utusanonline

SP: Walaubagaimanapun beliau masih kekal sebagai Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia.

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Dah boleh Bubar @najibrazak

Posted: 11 Mar 2012 08:30 AM PDT

Dikala Pilihanraya ke 13 semakin hampir, banyak permasalahan yang sudah diselesaikan oleh kepimpinan Dato Seri Najib Tun Razak.

Isu SBPA dan NFC diantara isu besar yang akan digunakan untuk menghasut rakyat untuk menolak Barisan Nasional.

SBPA sudah dibatalkan dan imbuhan kepada kakitangan kerajaan telah ditunaikan, sememangnya jalan peneyelesaian sudah lama ditunggu-tunggu oleh penjawat awam selama ini. 

Alhamdulillah, diatas kebijaksanaan Perdana Menteri kita, masalah ini dapat diselesaikan dengan baik dan diterima oleh rakyat keseluruhanya.

Isu NFC pula sudah selesai apabila Dato Seri Sharizat Jalil menyatakan tidak akan menyambung tempoh Senatornya apabila tamat pada bulan April dan secara jelas tidak akan menjadi Menteri didalam Kabinet Dato Seri Najib Razak.

Pandangan saya terhadap isu Kak Jat, 


"kita kene beri semangat kepada kak jat untuk terus memimpin Wanita berhadapan dengan Pembangkang semasa Pilihanraya akan datang, tidak perlu kita menghentam kerana ianya tidak memberi kebaikan kepada UMNO, elok kita guna peluru kita untuk dihalakan kepada pembangkang, lihat macam isu Badrolamin, tidak ada pemimpin pembangkang membela beliau dan tidak ada juga pemimpin pembangkang mengherdik beliau, kita pula sampai terlupa nak hentam dia dan isu ini senyap seperti tidak ada apa-apa berlaku...."

Kerajaan hari ini sudah bersih dari isu negatif dan sudah bersedia untuk berhadapan dengan pertandingan Pilihanraya ke 13.

Pembangkang hari ini sudah tidak lagi relevan kerana Kerajaan BN sudah berubah dan bertindak lebih baik dibandingkan sebelum ini.

Dibawah kepimpinan Najib, segala perancangan yang dilaksanakan oleh kerajaan betul-betul mendahulukan rakyat seperti slogan rakyat didahulukan.

Tidak cukup dengan RM100 kepada pelajar sekolah, RM200 kepada pelajar IPTA, kerajaan beri RM500 kepada rakyat berpendapatan dibawah RM3000.

Kita beri juga SARA untuk mengalakan rakyat menabung belajar mengurus kewangan dengan baik.

Ekonomi Negara semakin baik dan rakyat sudah merasai kemakmuran negara Malaysia dibawah kepimpinan Najib dan seluruh Ahli Kabinet beliau.

Ini semua menunjukkan rakyat tidak ada alasan untuk memilih BN semula.

Pembangkang yang masih mencari formula yang sesuai untuk mentadbir negara semakin dekat dengan jalan sesat. Dengan permasalahan di Kedah dimana pak lebai-pak lebai bergaduh untuk kerana mahu berebut harta rampasan RM60 juta. Peruntukan yang diturunkan kepada Kerajaan Negeri untuk membaiki jalan negeri tidak digunakan sebaiknya dan entah kemana duit ini dibelanjakan. 

Masalah sampah di Kedah dan di Selangor tidak diuruskan dengan baik sehingga rakyat sudah nampak dengan mata sendiri kepincangan kerajaan PR mentakbir negara.

Tidak cukup dengan itu, masalah Moral yang menimpa satu persatu pemimpin PR telah menyembabkan rakyat meluat dan jijik melihat perlakuan pemimpin PR.

Semua ini menjadikan kelebihan kepada kerajaan BN. 

Tunggu apa lagi Dato Seri Najib Tun Razak, sudah masanya kita beri kuasa memilih kepada Rakyat. Biar mereka memilih kerajaan yang lebih baik di Kedah, Selangor, Kelantan dan Pulau Pinang. Jangan kita biarkan rakyat Malaysia sengsara dibawah pemerintahan PR.Sayap Parti

Bahagian