Khamis, 18 Oktober 2012

Puteri Bahagian Segambut

Puteri Bahagian Segambut


Apa Kes???? Pemimpin PAS Pun Muak dengan Pok Nik.....

Posted: 18 Oct 2012 06:00 PM PDT
Wakil rakyat PAS bagi kawasan DUN Gaal, Dr Nik Mazian Mohamed dalam satu ucapannya di Dewan Undangan Negeri Kelantan semasa membahaskan membahaskan bajet negeri secara 'lembut' telah menasihatkan pemimpin negeri yang sudah lanjut usianya untuk segera berundur bagi memberi laluan pula kepada orang muda untuk meneruskan perjuangan.

Menurut Dr Nik Mazian, amat tidak wajar bagi pemimpin yang sudah tua melepaskan 'baton' ketika lenguh di tengah jalan. Kenyataan tersebut lembut tapi sinis, jelas sekali merujuk pada masalah kesihatan yang sedang dialami oleh Menteri Besar Kelantan, Nik Aziz Nik Mat.

Katanya lagi, "Yang kita bimbang ialah Tok Guru sudah tua, ada sakit pula. Macam kita inilah sudah tua, ada penyakit pula. Kita akan mati, siapa yang akan mengganti, siapa yang akan meneruskan perjuangan kepimpinan kita ini, siapa ?

"Kita mesti timbulkan kepimpinan baru, muda-muda, hebat-hebat, sihat-sihat."

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Nik Aziz sememangnya agak kerap berulang alik keluar masuk hospital, disebabkan masalah kesihatan yang dialaminya.

Nampak gayanya kemuncak kerjaya politik Mursyidul Am PAS itu sudah hampir sampai ke penghujungnya.

Masakan tidak, apabila wakil rakyat PAS sendiri sudah bersuara mengungkit usianya yang makin tua lanjut usia, bermakna itu satu signal penting yang sepatutnya mudah untuk ditafsirkan sendiri oleh Nik Aziz.

Lagipun semenjak Kelantan diterajuinya, tidak banyak perubahan besar yang tampak kelihatan hasil jasa bakti pemimpin PAS itu, ada memang ada sekelumit dua misalnya pecah tanah sana sini sambil menanam batu asas itu begini tapi setakat jadi tanda sajalah.

Mujurlah dek kerana kemurahan hati para pemimpin Kerajaan Pusat meneruskan usaha-usaha pembangunan dan menggandakan langkah membasmi kemiskinan di Kelantan, setidak-tidaknya adalah juga sedikit sebanyak perubahan.

Harapnya teguran terbuka dan saranan penuh sinis oleh pemimpin PAS dari Gaal, Pasir Puteh ini tidaklah disalah anggap oleh para penyokong PAS sebagai mainan propaganda UMNO pula.

Bukan kita tak tahu dikalangan sesetengah penyokong dan ahli PAS, cukup pantang bila ada saranan supaya Nik Aziz mengundur diri, tak semena-mena terus mereka melatah menyalahkan UMNO. Sayang betul mereka dengan orang tua yang gemar menongkat langit tu.

Edisi Siasat: Video Kantoi @umbkl

Posted: 18 Oct 2012 05:46 AM PDTMoh layan video ni. Jangan stress2 ye......Chiilll!!!!
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Penjelasan @MYRapidKL Berhubung Masalah Tren Aliran Kelana Jaya @ShahrilMokhtar

Posted: 18 Oct 2012 01:48 AM PDT

RapidKL's Kelana Jaya Line LRT's operations for the Jelatek - Sri Rampai stretch has to opt for a degraded mode, where the trains are manually driven, following a technical hiccup in the signaling system.

Subsequently, the LRT service along this stretch is slow as the service has to be undertaken under a manual mode. A total of 29 four-car trains were deployed but the service remains slow and the crowd still have to wait longer to enter a train.

The technical hiccup situation arises following an exercise to remove an obsolete part of a signaling system as advised by a signaling system contractor appointed by RapidKL. 

The exercise, which started at 12am this morning and supervised by the signaling system contractor, encountered unexpected difficulties at 4:00am which disrupted the Automatic Train Operation System for the line.

Currently, RapidKL engineers are resolving the situation and the system is back to normal at 12:27pm today. RapidKL regrets any inconvenience arising from the situation.


Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pengurus Hal Ehwal Media PRASARANA Azhar Ghazali di talian 019-3837865 atau e-mel azharghazali@prasarana.com.my 
atau azharghazali99@gmail.com.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan:

Pengikut