Ahad, 30 September 2012

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


BAJET: PEMBANGKANG SUDAH MEROYAN

Posted: 30 Sep 2012 03:01 AM PDT


Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,

Selepas dua hari Bajet 2013 dibentangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak di Parlimen, sudah banyak pihak yang sudah mula meroyan - dan sudah tentulah mereka adalah puak pembangkang yang tidak pernag mahu mengakui kejayaan dan kebaikan kerajaan BN selama ini.

Anda bacalah di FB, Twitter dan media pro mereka, apakah pemimpin pembangkang komen atau memberikan reaksi mereka kepada Bajet 2013 - tidak ada perkara yang baik yang mereka nampak sedangkan majoriti rakyat kini sedang bergembira berterima kasih kepada kerajaan BN dan bersyukur kepada Allah di atas rahmat dan nikmat yang bakal mereka perolehi daripada bajet 2013.

Saya berpandangan, bahawa rakyat kita sudah matang sekarang - mereka sudah boleh membuat penilaian dan pertimbangan mengenai rekod cemerlang kerajaan BN dalam mentadbir dan mengurus masa depan negara bertuah ini. Apa pun alasan, apa pun tuduhan, apa pun tindakan - kesemuanya itu tidak mungkin dapat mengubah fakta bahawa sehingga sekarang dan seterusnya, hanya BN yang layak dipilih sebagai kerajaan. Ia berdasarkan rekod dan sejarah yang ada.

Pembangkang pula, mereka hidup dalam keadaan angan-angan, menabur janji melalui "perjuangan yang bermodalkan air liur sahaja". Ya, mereka akan berkata pula kononnya sebab mereka belum berkuasa dan kerana itu, mereka tidak mampu lakukan apa-apa.

Baik, saya ingin bertanya, siapakah yang sedang berkuasa di Selangor, Pulau Pinang dan Kedah sekarang ini. Siapakah yang telah berkuasa di Kelantan sejak lebih 20 tahun lalu. Siapa?. Ok, apakah yang mereka buat di negeri-negeri yang mereka kuasai?. 

Cukuplah rakyat ditipu dan diperbodohkan ... sudah memadai hanya satu penggal di tiga negeri berkenaan rakyat serahkan kepada pembangkang. Cukuplah 20 tahun Pas diberikan peluang di Kelantan ... Rakyat semua mestilah melihat, menilai dan menghakimi mereka dengan sejarah yang ada.

Cukuplah rakyat melakukan kesilapan dengan memilih kerajaan yang salah di Selangor, Kelantan, Kedan dan Pulau Pinang ... Rakyat Malaysia mesti bersatu menolak mereka ini yang ternyata dan terbukti GAGAL serta tidak mampu membawa apa-apa faedah untuk rakyat.

Kepada semua, undilah BN demi kejayaan, kecemerlang dan kehebatan kita semua.


BAJET 2013: TERIMA KASIH PM

Posted: 30 Sep 2012 02:30 AM PDT

Assalamualaikum ...

Bajet 2013 masih menjadi perbuala rakyat. Di mana-mana pun orang bercakap mengenai bajet tersebut yang dianggap benar-benar menjadi aspirasi kerajaan BN untuk terus memperkasakan kebajikan rakyat dan pada masa yang sama berusaha memperkukuhkan ekonomi negara.

Tidak perlulah saya mengulas dalam bentuk data dan fakta Bajet 2013 kerana kita semua sebenarnya sangat sedia maklum mengenai perkara tersebut. Rumusannya, Bajet 2013 adalah Bajet Kerajaan Dari Rakyat Untuk Rakyat.

Biasalah, setiap kali kerajaan BN membentangkan bajet negara, maka setiap kali itulah kerajaan BN dituduh kononnya memberikan "gula-gula" kepada rakyat. Jika anda rakyat yang perasan, Bajet negara yang dibentangkan kerajaan BN, pasti menetap sesuatu kepada rakyat tanpa mengira ia dibentangkan menjelang musim pilihan raya atau sebaliknya.

Walaupun selepas PRU atau dipertengahan PRU - semua Bajet Kerajaan BN berasaskan kepada suara rakyat, keperluan rakyat dan permintaan rakyat. Anda harus bersetuju dengan saya bahawa Bajet 2013 adalah antara bajet yang terbaik yang meletakkan golongan sasar pada setiap pemberian dengan cara berhemah dan strategik.

Ia sangat memberi impak, sesuai dengan tuntutan semasa golongan sasar yang dilihat oleh kerajaan sebagai perlu diberikan perhatian. Kita sebagai rakyat Malaysia, seharusnya berbangga kerana mempunyai seorang Perdana Menteri seperti Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak - beliau adalah seorang yang sangat peka dengan kehendak rakyat, sentiasa ingin mendengar suara rakyat dan merumuskan setiap keputusan kerajaan berasaskan kepentingan rakyat.

Dengan tema Janji Ditepati, beliau telah melakukan yang terbaik, bersungguh-sungguh tanpa kira jemu dan penat lelah demi memastikan kehidupan rakyat terus terbela dan terjamin. Kerajaan BN tidak pernah bermain dengan retorik, sebaliknya kerajaan BN bergerak di atas asas realiti dan hakikat.

Terima kasih Perdana Menteri ... semoga seluruh rakyat akan kekal bersama BN demi membina masa depan negara yang hebat dan terbilang.

Tiada ulasan:

Pengikut