Rabu, 12 September 2012

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


SIAPA DALANG YANG MENUNJANGI SUARAM?

Posted: 11 Sep 2012 10:51 PM PDT


Sebuah organisasi yang digelar SUARAM telah kerap dipaparkan di dalam media Malaysia dan antarabangsa kebelakangan ini. Organisasi tersebut sering diterangkan sebagai "kumpulan hak asasi manusia bebas". Maka, siapakah mereka? 

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras telah membuat kaji selidik ketika kumpulan tersebut menyerang Perdana Menteri Najib Razak secara umum, mereka adalah amat berahsia terhadap hal ehwal sendiri. Laman web mereka tidak memberikan apa-apa maklumat tentang siapa di belakang kumpulan tersebut.

Selepas membuat sedikit penyelidikan, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras dapat mengumpul dan menyusun biografi-biografi di bawah. Seperti mana yang  dapat di ketahui, kumpulan tersebut dikuasai oleh gabungan-gabungan PKR, pegawai-pegawai dan ahli-ahli politiknya.  Gambar gambar yang didedahkan semua nya mempunyai hubungan yang telah lama wujud antara ahli-ahli SUARAM dengan Anwar Ibrahim dan kepentingan-kepentingannya.

Kenapakah maklumat ini penting? Pertama sekali, isu dana yang di terima oleh  SUARAM dan gambaran sebenar perjuangan mereka yang licik berdasarkan kepada perkataan-perkataan oleh satu kumpulan yang jelas bermotifkan politik tanpa soalan.


BIOGRAFI DALANG SUARAM

Nalini Elumalai

Nalini Elumalai adalah Pengarah Eksekutif SUARAM yang telah dilantik pada awal tahun 2012. Sejak 2006, Nalini telah terlibat secara aktif dalam kempen – kempen anjuran SUARAM seperti kempen untuk memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri, Ordinan Darurat dan Akta Dadah Berbahaya.
K. Arumugam
 
K. Arumugam adalah Pengerusi SUARAM. Beliau juga merupakan penulis buku berjudul 'Mac 8′ yang telah diharamkan pada tahun 2006. Beliau telah pun menfailkan permohonan kebenaran bagi semakan kehakiman untuk mencabar keputusan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri berkenaan pengharaman buku tersebut. Arumugam juga merupakan penasihat kepada Yayasan Tamil Malaysia.
 

Cynthia Gabriel, Pengarah

Cynthia Gabriel ialah ahli Majlis Bandaraya yang dilantik oleh kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor. Dia juga ialah Setiausaha Agung Parti Sosialis Malaysia, yang bekerja dengan PKR, PAS dan DAP.
Sivarasa Rasiah, Pengasas Bersama

Sivarasa Rasiah ialah ahli politik dan peguam Malaysia. Dia memegang jawatan di Majlis Eksekutif Pusat untuk Parti Keadilan Rakyat dan juga merupakan Ahli Parlimen Subang.
Tian Chua

Tian Chua ialah Naib Presiden, Ketua informasi dan Ketua strategi untuk Parti Keadilan Rakyat (PKR). Dia sekarang berkhidmat sebagai Ahli Parlimen Batu dan merupakan salah satu daripada rakan-rakan seperjuangan politik kanan Anwar Ibrahim.
Dr Syed Husin Ali

Dr Syed Hussein Ali ialah Senator yang dipilih oleh Dewan Undangan Negeri Selangor. Dia ialah ahli utama Parti Keadilan Rakyat (PKR), dan sebelum ini pernah memegang jawatan sebagai naib presiden selepas penggabungan parti dengan Parti Rakyat Malaysia (Parti PRM)
Premesh Chandran

Pramesh Chandran ialah pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif portal berita Malaysiakini yang pro-Pakatan Rakyat. Dia ialah kawan rapat Tian Chua; mereka pernah menjadi ahli Network of Overseas Students Collective of Australia (NOSCA) bersama dengan Elizabeth Wong.
Elizabeth Wong

Elizabeth Wong ialah Ahli Dewan Undangan Negeri untuk Bukit Lanjan dan juga EXCO Negeri Selangor yang bertanggungjawab terhadap Hal Ehwal Pelancongan, Pengguna, dan Alam Sekitar. Dia juga ialah Ketua Informasi untuk Wanita Parti Keadilan Rakyat dan juga di peringkat bahagian Petaling Jaya Utara.
Irene Fernandez

Irene Fernandez ialah Ahli Majlis Tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan merupakan Pengarah dan pengasas bersama organisasi hak asasi manusia Tenaganita yang merupakan pertubuhan bukan kerajaan.
Dr Kua Kia Soong

Dr Kua Kia Soong pernah menjadi Ahli Parlimen (1990-1995) untuk Petaling Jaya di bawah Parti Tindakan Demokratik (DAP), yang merupakan sebahagian daripada Pakatan Rakyat. 
Irene Xavier

Irene Xavier ialah aktivis hak wanita dan jurucakap untuk pertubuhan bukan kerajaan Inisiatif Manifesto Rakyat (PMI), sebuah gabungan oleh 50 pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan yang membentuk sebuah jawatankuasa pemerhati parlimen. Dia ialah Presiden Sahabat Wanita.
Dr. Nasir Hashim

Dr. Nasir Hashim ialah Pengerusi untuk Parti Sosialis Malaysia (PSM) kini. Dia juga ialah Ahli Dewan Undangan Negeri untuk Kota Damansara, jawatan yang sebelum ini dimenangi di bawah tiket Parti Keadilan Rakyat.

S. Arutchelvan

S. Arutchelvan ialah ahli pengasas dan Setiausaha Agung Parti Sosialis Malaysia (PSM) kini. Dia juga ialah Ahli Majlis Majlis Perbandaran Kajang (MPKJ).
Julian Jayaseela, 1st Coordinator

Julian Jayaseela pernah menjadi Pengarah Eksekutif organisasi HIV/AIDS Pink Triangle sebelum ini. Dia juga menerbit filem, dan merupakan pengarah syarikat produksi Nuansa Films.
Charles Hector Fernandez, 2nd Coordinator

Charles Hector ialah peguam, dan bekas ahli Majlis Peguam Malaysia. Dia ialah seorang aktivis dan menulis blog tentang isu-isu hak asasi manusia secara konsisten.
Lee Siew Hwa, 3rd Coordinator

Lee Siew Hwa ialah aktivis yang bekerja untuk Jawatankuasa untuk Wanita Asia (CAW). Dia adalah amat lantang tentang sentimen anti-kerajaannya.
Bruno Gentil Pereira

Bruno Gentil Pereira ialah ahli jawatankuasa eksekutif untuk Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC)


Tiada ulasan:

Pengikut