Pengikut

Nuffnang

Isnin, 30 Julai 2012

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


Parlimen Kuala Langat bubar awal.

Posted: 29 Jul 2012 10:15 PM PDT

Yeee..tu berita betul
..Parlimen kuala langat benar awal berikutan no1 dah megamuk  sakan.Jeng..jeng..lama tak jumpa YB..harap sihatlah YB.almaklumlah...bini muda lah katakan..sudah pasti semua terurus baikkk punya...tapikan YB..kwna gak ingat..bahawa YB bukan aje Milik bini no 2 YB tau...YB ada rakyat yang memang perlukan perhatian YB sebagaimana perhatian yang kat bini muda tu oiii..banyak masalah tAK selesaikan lagi..kau kena ingat tu...lahhhh aku lupa..kau mana boleh settlekan masalah parlimen kau..sebab masalah family kau pun tak settle lagikan..hahaha..
Kalau dah settle takdelah first lady kau buat report polis dan minta polis xcort..hahaha


Pemuda UMNO Telok Datok

Posted: 29 Jul 2012 05:29 PM PDT


Tawaran Build, Operate & Transfer (BOT) biasanya memberi tempoh pajakan selama 25 thn ke atas kpd Sykt yg mengeluarkan modal untuk pembangunan semula sesuatu projek tanpa pihak pemunya mengeluarkan perbelanjaan sebagai timbal balas. Dlm kes Bgn YS di Bkt Bintang saya percayai ianya untuk di 'convert' menjadi Boutique Hotel. Cuma yg jd kemusykilan ialah terma2nya nanti sama ada pembida yg berjaya hanya selepas tempoh usaha "pajakan" akhirnya hanya memulangkan semula hartanah itu begitu shj tanpa "profit sharing" setelah mengaut keuntungan beroperasi berpuluh thn atas alasan "to justify' pelaburan mereka. Jika ini bentuk perjanjiannya maka ia boleh mengundang kpd kronisme. Bg pendapat saya pihak BN S'gor perlulah berbelanja untuk membeli/memperolehi dokumen tender itu supaya jelas apa 'muslihat' penawaran tawaran kerja ini sebelum menjadi musibat di kemudian hari yg hanya akan menyukarkan pihak BN jika ditakdirkan suatu hari nanti kembali menawan semula S'gor. Difahamkan semua bangunan2 untuk kegunaan awam yg dibina di atas tapak tanah kerajaan negeri seperti Dewan, Balai Raya, Tabika, Padang dll telah dipajakkan kpd sebuah Sykt untuk tempoh 25 thn. Anda bayangkan lah jika akhirnya berkuasa semula nanti Kerajaan Negeri yg baru tiada kawalan keatas premis2 ini untuk suatu tempoh yg cukup panjang..

"Cegah Sebelum Parah"


Pemuda UMNO Telok Datok

Tergugat ke..

Posted: 29 Jul 2012 03:47 PM PDT

Laporan daripada beberapa akhbar tempatan menunjukkan bahawa BN tergugat dibeberapa buah Negeri.



Pemuda UMNO Telok Datok

Baru umum dapat bonus..banner dab naimkk

Posted: 26 Jul 2012 05:54 PM PDT

Rentetan pengumuman pemberian bonus kepada kakitangan kerajaan telah membawa kepada naiknya banner-banner yang lain daripada biasa..aku teruja lihat banner tu..dan aku pasti ianya bukan daripada umno bahagian ataupun cawangab..tapi aku rasa banner tersebut dihasilkan oleh rakyat yang senantiasa bersyukur di atas segala nikmat  dan rezeki yang telah dikurniakan..Simple tapi padat.


Pemuda UMNO cawangan Telok Datok

0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian