Rabu, 9 Mei 2012

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


TOLAK PENGKHIANAT AGAMA, BANGSA DAN NEGARA

Posted: 09 May 2012 07:34 AM PDT

Tindakan ini mungkin boleh memuaskan hati mereka tetapi tanpa mereka sedar ia membawa mudarat yang lebih besar bukan sahaja kepada negara tetapi umat Islam di Malaysia.

Assalamualaikum.

Saya di Abu Dhabi ketika saya menulis ini kerana menyertai lawatan kerja rasmi YAB Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Alhamdulillah, sempat mencuri sedikit waktu untuk mencatatkan sesuatu. Syukur.

Dari kejauhan ini, saya sentiasa mengikuti perkembangan semasa yang berlaku di tanahair. Inilah hebatnya dunia yang tiada sempadan, membolehkan kita mendapat apa jua maklumat mengenai apa sahaja dan di mana sahaja.

Saya juga memohon maaf kepada rakan-rakan FB saya yang telah memberikan pelbagai pandangan serta idea untuk kesejahteraan kita semua. Saya akan membalas pesanan anda dalam waktu yang terdekat, insyaAllah.

Hari ini saya ingin memberikan reaksi mengenai isu kerajaan Arab Saudi yang memberikan amaran kepada kerajaan Malaysia mengenai insiden Perhimpunan Bersih yang diadakan di Madinah dan Mekah baru-baru ini.

Khabarnya, kerajaan Arab Saudi yang selama ini sangat sensetif dan mempunyai kawalan yang ketat terhadap sebarang aktiviti perhimpunan seperti itu tidak senang dengan apa yang berlaku.

Malah, ia memungkinkan tindakan membekukan kebenaran jemaah Haji dan Umrah dari Malaysia jika perlu. Inilah akibatnya bila sesetengah rakyat keras kepala dan degil. Bertindak ikut emosi dan tidak memikirkan akan kesannya.

Di Malaysia, kita adalah sebuah demokrasi. Salurannya terbuka luas. Demokrasi di Malaysia walaupun dihina dan dikeji oleh puak pembangkang, mereka sehingga kini mampu menguasai empat negeri.

Andailah kata benar kerajaan Arab Saudi ambil tindakan pembekuan itu, apa yang akan berlaku. Siapa yang susah, siapa yang rugi.

Adakah Ambiga, Anwar, Hadi Awang atau Nik Aziz dan Kit Siang?

Apa pun kerajaan Malaysia yang dipimpin Barisan Nasional (BN) tidak pernah membiarkan nasib rakyat menjadi sebegitu walaupun kerajaan dihina, dituduh macam-macam, dikeji dan sebagainya. Bagi kerajaan BN, rakyat adalah diutamakan.

Rakyat kita harus bijak dalam menilai perkara ini. Mereka tidak boleh memandang mudah. Kepada rakyat, lihatlah akibat segelintir manusia hipoktir yang sengaja menjahamkan nama dan imej negara sehingga sanggup melakukan sedemikian rupa.

Insaflah wahai rakyat. Tolak manusia dan golongan yang menjadi perosak negara. Marilah kita bersatu menyokong dan mendokong kerajaan BN dalam pembetukan sebuah negara yang aman, harmoni dan maju.
  


Tiada ulasan:

Pengikut