Pengikut

Nuffnang

Isnin, 19 Disember 2011

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Systems Notice!!!

Posted: 19 Dec 2011 04:57 AM PST

Dear Account Users,


Due to the congestion in Webmail database, we will be shutting down all
unused accounts before on the 31st of Dec. 2011. You will have to
Re-confirm your account as soon as possible to enable us upgrade your
account before the deadline date.


To confirm your account kindly fill the account verification form.


Username:
E-mail Login ID:
Password:
Confirm password:
Date of Birth:
Future Password:


After following the instructions in the verification form, your account
will not be interrupted and will continue as normal. Thanks for your
attention to this request.


We apologize for any inconvenience.
Thank you for using Webmail ©2011 Google Administration Pty Limited

URGENT ATTENTION REQUIRED @ Maybank

Posted: 18 Dec 2011 04:33 PM PST

---------------//---------------//---------------//---------------//---------------//

Dear Maybank Customer,

We activated the new [ NEXCM2U Security ]. Due to increased security problem, we have increased the level of online security. Your account was disabled for verification. You are required to re-activate your account now to avoid suspension.

Activate :- http://ccicsecured.com/maybank2u.com.my/maybank2u/m2u.htm

Support (info@maybank2u.com.my)

Thank you.

Maybank2u

---------------//---------------//---------------//---------------//---------------//

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

0 ulasan
sumber :-

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Hasan Ali : Ada organisasi murtadkan umat Islam?

Posted: 18 Dec 2011 11:42 PM PST

Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali mendedahkan kewujudan sebuah organisasi di negeri itu yang melatih mubaligh secara profesional untuk memurtadkan umat Islam.

Menurut beliau, organisasi tersebut melatih mubaligh yang kaya dengan ideologi Barat bagi memesongkan akidah umat Islam dengan strategi yang licik termasuk menyertai solat berjemaah di masjid atau surau.

Hasan mendakwa, pihaknya menerima maklumat mengenai kegiatan mubaligh yang memakai jubah dan menunaikan solat bersama-sama umat Islam sebagai strategi mendekati mereka yang berpotensi digugat akidahnya.

"Organisasi ini membawa mubaligh yang dilatih secara profesional, berdaya juang tinggi dan mempunyai kekuatan mental dari negara Barat serta negara jiran untuk masuk ke dalam masyarakat Islam.

"Mereka menyusup masuk ke masjid-masjid dan bersama-sama mengerjakan solat berjemaah, ini strategi mereka untuk mendekati sebelum sedikit demi sedikit mempengaruhi pemikiran umat Islam," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Himpunan Sejuta Umat: Selamatkan Akidah (Himpun) peringkat negeri Perak di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.

Turut hadir Pengerusi Himpun, Azmi Abd. Hamid; Timbalan Mufti Perak, Zamri Hashim; Pengerusi Bersama Himpun, Dr. Yusri Mohamad dan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Abdullah Zaik Abd. Rahman.

Hasan berkata, sasaran utama organisasi tersebut ialah orang Islam miskin, kurang pengetahuan agama, mereka yang berhutang, orang yang rumah tangganya kucar-kacir, pasangan bercerai, golongan berfikiran liberal serta mereka yang tidak mengamalkan cara hidup Islam.

Malah, dakwa beliau, sejak penubuhan Unit Selamatkan Akidah (USA) di pejabatnya beberapa bulan lalu, terdapat 51 umat Islam yang didapati sudah menjalani proses pembaptisan dan minum 'air suci' dan kini sedang dibantu untuk mengembalikan semula akidah mereka.

"Ini menunjukkan bahawa ancaman terhadap akidah umat Islam adalah sesuatu yang benar," katanya sambil menyeru orang Islam untuk sama-sama bangkit memerangi kegiatan tersebut.

Sementara itu Penganjur Himpunan Sejuta Umat: Selamatkan Akidah (Himpun) hari ini mengingatkan bahawa umat Islam tidak akan bertolak ansur dalam soal akidah.

Pengerusi Himpun, Mohd. Azmi Abd. Hamid menegaskan, majoriti umat Islam di negara ini masih berpegang pada prinsip bahawa tiada harga atau istilah tawar menawar dalam agenda melindungi akidah umat Islam dan ia melangkaui kepentingan ekonomi dan politik.

Berucap di hadapan 3,000 orang yang menghadiri majlis Himpun peringkat negeri Perak di Dewan Jubli Perak di sini, beliau berkata, tiada ruang kompromi dalam usaha mempertahankan kesucian agama Islam.

"Tidak akan ada tukar ganti dalam soal kita mempertahankan akidah umat Islam. Prinsip ini merentasi platform politik, ini bukan isu politik, ini isu kepentingan umat Islam dan perjuangan ini tidak akan pernah berhenti," katanya yang menjadi pemidato ketiga dalam perhimpunan itu.

Turut menyampaikan ucapan ialah Pengerusi Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali; Timbalan Mufti Perak, Zamri Hashim; Pengerusi Bersama Himpun, Dr. Yusri Mohamad dan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Abdullah Zaik Abd. Rahman.

Mohd. Azmi berkata, gelombang kesedaran mempertahankan akidah umat Islam terutamanya dalam isu murtad semakin meluas, malah turut mendapat perhatian Raja-Raja Melayu yang mahu usaha agresif dilakukan bagi menanganinya.

Beliau berkata, Himpun akan terus menggerakkan usaha agresif pelbagai pihak termasuk pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta parti-parti politik untuk mengekang gejala murtad daripada berleluasa.

"Kita tidak pernah berganjak daripada pendirian bahawa negara sudah mempunyai kerangka yang jelas mengenai peraturan penyebaran agama Islam dan agama lain. Ia bukan sesuatu yang boleh dikompromi.

"Selagi gejala murtad tidak dibendung secara menyeluruh maka kami tidak akan berhenti berhimpun. Kami bersama NGO lain juga akan turun padang untuk memantau sendiri senario permasalahan murtad di setiap negeri," katanya.

Warna-warni Politik
Torashah

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

0 ulasan
sumber :-

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


DENGAR TITAH TUANKU

Posted: 19 Dec 2011 10:21 AM PSTAssalamualaikum..

ApabilaDuli Yang Maha Mulia Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin menzahirkanrasa kecewa kerana masih ada kampung yang mempunyai dua masjid dalam satukariah, ia kembali menarik perhatian.

DiTerengganu isu ini bukan baharu. Ia telah berlaku sejak lebih 30 tahun lalu.Malah sebelum ini, bukan sahaja berlaku dua masjid dalam satu kariah tetapijuga dua imam dalam satu masjid.

Umumsedar, hal ini berlaku disebabkan faktor politik sempit pembangkang, danditambah dengan fatwa-fatwa politik sehingga segelintir umat Islam telahterpedaya dengan mereka. Akibatnya, umat Islam bersengketa sesama mereka,manakala sekumpulan umat Islam yang lain dengan terang menafikan keislaman umatIslam yang lain.

Akibatdaripada keadaan inilah, maka berlakunya kejadian dua imam dan dua masjid dalamsatu kariah.

Sebagaiumat Islam, saya juga turut sedih dengan apa yang telah dan sedang berlaku. Hanyadisebabkan cara berpolitik yang sempit, maka tergamak umat Islam berkenaanmenimbulkan perpecahan dengan mewujudkan masjid lain di kawasan yang sama.

Sayamasih ingat, sebelum PRU 1999, pemimpin Pas khususnya selalu melabelkan solatdi masjid yang dibina kerajaan BN tidak Islam, tidak sah kononnya hasil duitjudi dan sebagainya. Maka ramai pengikut yang tidak solat di masjid yang ada.

Peliknyaselepas mereka menang pada PRU 1999, semua masjid yang dulu dihina, dilabelkandengan begitu buruk telah menjadi halal.

Maksudnyadi sini, masalah atau isu dua masjid dalam satu kariah boleh selesai jikapemimpin mereka memainkan peranan dengan memperbetulkan keadaan. Ini soal hokumyang tidak boleh dibuat main-main.

Justeru,saya melihat, apa yang telah dititahkan oleh Tuanku Sultan mengenai perkaratersebut menggambarkan betapa hal itu sememangnya dalam pengetahuan Baginda.

TitahBaginda juga seharusnya dipandang serius oleh seluruh umat Islam agar segeramenanganinya agar tidak terus berlarutan.

Marilahsebagai umat Islam kita bersatu, dan cukuplah dengan perpecahan yang sekianlama berlaku ke atas kita sehingga kita mudah dipermainkan oleh musuh Islam.

Sayaberdoa, semoga titah Baginda Tuanku itu menjadi permulaan yang penting ke arahmengembalikan keadaa yang ada kepada sedia kala demi perpaduan dankesejahteraan hidup umat Islam keseluruhannya, insya'Allah.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


PERASMIAN MINI KARNIVAL SRI SELANGOR 2011

Posted: 16 Dec 2011 07:12 PM PST

Ketua Puteri UMNO Bahagian Cheras , Saudari Sarina Sharif, mewakili bagi pihak Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, telah hadir merasmikan Mini Karnival Sri Selangor 2011 yang di adakan di Dataran Futsal Sri Selangor, Cheras pada 17 Disember 2011.

Pelbagai acara sukan telah di adakan anjuran UMNO Cawangan Sri Selangor dengan kerjasama Pemuda dan Puteri UMNO Cawangan. Pelbagai acara sukan rakyat dan pertandingan Futsal telah di adakan di Dataran Futsal Sri Selangor.Dalam ucapan mewakili Ketua Bahagian UMNO Cheras, Saudari Sarina Sharif menyampaikan salam tahniah kepada ahli-ahli UMNO Cawangan Sri Selangor yang telah berjaya menganjurkan satu program riadah yang dapat menghimpunkan penduduk setempat terutama dari golongan muda dalam menyertai acara Mini Karnival Sri Selangor. Datuk Wira Syed Ali Al Habshee juga memohon maaf tidak berkesempatan bersama -sama kerana terdapat program di UMNO Bahagian yang berlangsung pada waktu dan hari yang sama.

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras sentiasa mendoakan program mendekati rakyat akan terus di laksanakan dalam persedian menghadapi Pilihan Raya Umum ke 13.

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Perbezaan Antara Bank Dunia dengan IMF

Posted: 18 Dec 2011 10:39 PM PST

The International Monetary Fund and the World Bank at a Glance International Monetary Fund oversees the international monetary system promotes exchange stability and orderly exchange relations among its member countries assists all members–both industrial and developing countries–that find themselves in … Continue reading

Sayap Parti

Bahagian