Pengikut

Nuffnang

Isnin, 22 Ogos 2011

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

1 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Posted: 22 Aug 2011 04:32 AM PDT

PRU 13, BERSEDIAKAH PARLIMEN JASIN?

Posted: 21 Aug 2011 10:52 PM PDTPRU 13 tetap akan menjelang bila tiba masanya nanti. Pelbagai dakwaan bilakah tarikh tersebut diadakan telah kedengaran. Apa pun semua ini terserah kepada Perdana Menteri untuk membubarkan Dewan Rakyat dan diikuti oleh pembubaran Dewan Undangan Negeri. Walau pun ada kedengaran berita-berita yang tak sahih bahawa pembangkang akan mengadakan pilihanraya yang berasingan selain dakwaan bahawa dakwaan bahawa SPR tidak bersih.

Parlimen Jasin merupakan salah satu daripada 222 kawasan Parlimen yang terdapat diseluruh negara. Setakat ini dilihat persediaan parti-parti politik sama ada kerajaan mahu pun pembangkang masih lagi diperingkat awal. Tidak nampak ada satu gerakan yang menyeluruh selain daripada aktiviti-aktiviti agihan bubur lambuk dan bantuan kewangan kepada golongan yang memerlukan sebagai persediaan sempena menyambut Aidilfitri. Begitu juga dengan Cawangan-cawangan UMNO dan juga komponen yang masih diulit mimpi indah kemenangan 2008. Bilakah mereka akan terjaga masih menjadi tanda tanya???????????. Walau pun Menteri KPKK mengatakan bahawa BN telah bersedia untuk menghadapi PRU 13.

Jika dilihat pada parti komponen pula rasanya lagi lama mereka bermimpi. Isu dalaman parti mereka masih lagi belum dapat meredakan parti-parti diperingkat Bahagian dan Cawangan. Tak banyak aktiviti yang dijalankan oleh parti komponen dalam usaha mendekati penduduk dan pengundi untuk memujuk mereka. Adalah sesekali aktiviti mereka, itu pun terhad kepada ahli-ahli parti sahaja. Bilakah mereka akan bermula............hanya masa dan keadaan yang menentukan.

Begitu juga dengan UMNO, kali terakhir adalah semasa parti melakukan pilihanraya olok-olok. Aktiviti yang dijalankan hanya tertumpu kepada ahli-ahli parti sahaja. Kehadiran pula adalah orang yang sama....bilangan pun semakin kecil. Adakah ini menggambarkan bahawa pengundi tidak suka pada UMNO atau mereka tidak setuju dengan pemimpinnya? YB-YB pun masih berkira-kira nak buka bilik gerakan , bimbang sam ada terpilih atau tidak pada PRU akan datang. Maklumlah sekarang ini kan semuanya bergantung pada KPI dan sokongan pengundi.

Bagi UMNO Cawangan pula.....masih dalam keadaan bulan madu....selain dari sibuk siapakah nak ganti Ketua Bahagian pada pilihanraya parti akan datang..... Itulah dangkalnya mereka berfikir mengenai nasib kawasan mereka di masa akan datang. Kemenangan pada 2008 bukanlah satu jaminan bahawa mereka akan mennikmatinya pada PRU akan datang. Kini pengundi semakin kritikal semasa memilih wakil mereka sama ada di Parlimen atau pun DUN. Jangan lah nanti kita hanya menang sorak kampung tergadai>

JASIN MASIH LAGI KETINGGALAN?

Posted: 21 Aug 2011 10:21 PM PDT

Tahun ini 2011, merupakan tahun yang ke 54 negara mencapai kemerdekaan. Malah kita juga berbangga dengan pengisytiharan Melaka Negeri Maju pada 10.10.2010 jam 10..Jasin adalah merupakan satu daripada 3 daerah yang terdapat di Melaka. Setelah 54 tahun merdeka , ternyata bahawa agak ketinggalan jika hendak dibandingkan dengan Bukit Katil dalam daerah Melaka Tengah. Entah mengapa tahun-demi tahun Jasin terus begitu. Alasan yang diberikan adalah Jasin sebagai kawasan tadahan untuk bekalkan air kepada lain-lain daerah. Adakah alasan ini agak praktikal untuk diterima dan diletakkan pada bahu penduduk Jasin tahun demi tahun>

Nak harapkan YB Parlimen dan ADUN, ternyata tinggal satu harapan sahaja. Itu pun masih ada taruh harapan agar terpilih untuk menduduki kerusi tersebut pada PRU 13 nanti. Mungkin dia boleh melobi pemimpin atasan tetapi tidak boleh tipu pengundi dalam parlimen Jasin. Buktinya jelas sejak 1995, undi yang diterima oleh pembangkang ternyata meningkat. Soal adakah penduduk dan pengundi kini tidak lagi mempercayai Ahli Parlimen dan juga ADUN walau pun mereka memenangi kerusi tersebut. Sejak 2008 hingga kini, tidak banyak pembangunan yang dibawa, selain pembinaan UITM di Seri Mendapat,. Itu pun nasib baik Selangor menolak projek tersebut. Begitulah nasib Jasin sebagai kawasan tadahan yang memberikan "Madu untuk orang lain tetapi terpaksa menelan racun yang pahit untuk kawasan sendiri"

BILA TAK TERPILIH SEBAGAI YB.....

Posted: 21 Aug 2011 06:48 PM PDT

Salam Ramadan dan semoga amalan dan ibadah kita semakin meningkat hendaknya.

Pagi ini semasa sedang membaca UM, penulis terjumpa satu berita mengenai Ketua Pemuda UMNO Malaysia. Jika tak silap tak kisah jiuka tak terpilih sebagai calon PRU 13. Rasanya ini bukan kali pertama KP Umno Malaysia mengatakan isu ini. Mengenai motifnya mengapa beliau mengatakan demikian hanya beliau sahaja yang boleh menjawapnya. Dan menurut berita itu lagi ianya dikaitkan pulak dengan pernyataan presiden UMNO yang mahukan calun yang boleh menang untuk PRU 13 nanti serta hanya PM sahaja yang boleh menentukan calon. Sebenarnya pengundilah yang menentukannya, sama ada seseorang itu layak atau tidak kerana diakhirnya beliau akan merujuk kepada pengundi jugak.

Kepada YB-YB janganlah hendaknya menjadikan soal ini sebagai modal politik murahan untuk menagih simpati dari YAB PM untuk terpilih sebagai calon PRU 13 sama ada peringkat DUN mahu pun parlimen. Jika rasanya diri sendiri tak mampu untuk memenuhi komimen pengundi dan penduduk lebih baiklah menarik diri dari tercalon. Kerana jika tidak rasanya hanya jadi sumpahan dan cacian pengundi sahaja. Rasanya UMNO/BN sendiri tidak kekurangan pemimpin diperingkat muda bagi meneruskan perjuangan yang belum seselai ini.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


MAJLIS RAHMAT RAMADHAN ANJURAN PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

Posted: 21 Aug 2011 07:02 PM PDT


Majlis Rahmat Ramadhan Siri ke 2 anjuran Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras telah dilaksanakan semalam di Rumah Baitul Ihsan, Taman Maluri, Cheras. Program bermula dengan acara berzanji oleh anak - anak Tahfiz dari Madrasah Al Yamani, Kampung Baru dan di ikuti dengan tazkirah menyentuh tentang Rahmat Ramadhan yang di sampaikan oleh penceramah bebas, Tuan Haji Mansuruddin Mohd Ibrahim.
Majlis penyerahan sumbangan kepada anak - anak yatim dan anak - anak yang menghuni Rumah Baitul Ihsan telah di sampaikan oleh Yang Berbahagia Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, Ketua UMNO Bahagian Cheras merangkap Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan dan Ketua Puteri UMNO Bahagian Cheras,Puan Sarina Sharif.

Ahli - ahli Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras juga telah bersama - sama bergotong royong membersih, mengecat dan membaik pulih Rumah Baitul Ihsan dalam persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang.

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan terimakasih kepada penyumbang, penderma dan ahli - ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian, Wanita, Pemuda dan Puteri yang telah turut hadir menjayakan Majlis Rahmat Ramadhan siri ke 2.
www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


amanat dan wasiat

Posted: 21 Aug 2011 08:48 PM PDT

Kompas mohon maaf kepada Najib dan keluarga #fb

Posted: 21 Aug 2011 07:00 PM PDT

Akhbar Kompas hari ini memohon maaf kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan keluarganya atas satu laporan yang disiarkan pada 4 Ogos lalu yang berunsur fitnah. Permohonan maaf itu adalah berkaitan dengan tulisan yang mengaitkan isteri Perdana Menteri … Continue reading

UMNO Cawangan Bukit Ampang

0 ulasan
sumber :-

UMNO Cawangan Bukit Ampang


Setelah tertangguh beberapa kali

Posted: 21 Aug 2011 11:03 PM PDT

Anwar dakwa kesnya satu konspirasi
22/08/2011 1:09pm

KUALA LUMPUR 22 Ogos - Pada penghujung kenyataan sebanyak 32 mukasurat dari kandang tertuduh, Datuk Seri Anwar Ibrahim masih menyalahkan tindakan-tindakan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah sebagai 'menindas haknya dalam mendapatkan perbicaraan yang adil' dan mendakwa perbicaraan kesnya sebagai satu konspirasi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam usaha memasukkannya ke dalam penjara semula. - Utusan

Anwar bangkitkan isu pemecatannya semasa baca keterangan

22/08/2011 10:57am

KUALA LUMPUR 22 Ogos – Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam membacakan keterangannya kembali membangkitkan insiden dia dipecat oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad sebelum didakwa dan dipenjara selama 15 tahun atas tuduhan liwat pada 1998.

Tertuduh yang memberi keterangan dari kandang salah turut membangkitkan isu konspirasi dan menyalahkan Hakim Mahkamah Tinggi yang mendengar perbicaraannya, Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah yang didakwanya tidak menjalankan tugasnya dengan adil.

Anwar turut membandingkan tindakan Hakim Mohamad Zabidin yang tidak mengenakan sebarang tindakan kepada pihak-pihak yang dikatakan memprejudiskan pembelaannya dengan Hakim Akhtar Tahir yang sedang mendengar kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga lagi. - Utusan

Apakah kesannya terhadap kerajaan dari segi politik dan ekonomi??

Posted: 21 Aug 2011 07:24 AM PDT

Sebagai menyahut rintihan segelintir rakyat terhadap apa yang mereka fikirkan tidak adil, kami sertakan sebuah artikel dibawah berkenaan rintihan salah seorang pelanggan bank terhadap polisi perbankan dan kewangan dalam negara yang meninggalkan kesan negatif yang amat mendalam terhadap mereka khususnya golongan yang tidak berkemampuan terhadap kerajaan. Bayangkan sekiranya ianya terjadi kepada 10,000 orang pelanggan seluruh negara.

Mungkin dari perspektif golongan yang berkemampuan melihat artikel dibawah ini dan polisi yang dilaksanakan ini perlu tetapi dari perspektif golongan yang tidak berkemampuan mereka melihat polisi ini satu bebanan dan bertujuan hanya untuk membantu bank-bank tempatan dan tidak memberi perhatian terhadap bebanan kos sara hidup mereka.

Mereka berpandangan kerajaan perlu peka samada ingin membantu mereka ataupun bank-bank tempatan yang hanya mementingkan keuntungan bagi meraih dividen terhadap pemegang saham bank tersebut. Memang benar hutang perlu dibayar tetapi bagi mereka pihak bank selalunya tidak memahami situasi mereka yang kadangkala memberi tekanan sehingga meninggalkan kesan negatif yang amat mendalam terhadap kerajaan.

Kadangkala segelintir bank tempatan hanya memikirkan bagaimana untuk mendapatkan semula hutang dengan kadar yang segera sedangkan mereka lupa untuk memikirkan keadaan pelanggan yang memberi keutamaan kepada hutang-hutang yang lain.

Persoalannya apakah rasionalnya menyita akaun pada musim menjelang perayaan?....hanya sekadar menyampaikan rintihan mereka.....

Maybank is Worst Bank Ever!

If you're using Maybank, it's time to opt out. Here's the thing.

17th August – Credit Card payment due. Since no payment was made, they blocked my account. That includes any transaction through Maybank2u. And I wasn't aware of this until pay day. The amount I owe is RM 907, minimum payment RM 130.

19th August – Salary pumps in. I wanted to settle my loans, debts and everything that is on top of my head. Then I realised my account was blocked. Called Maybank remedial service, staff not in. It's only 4.35 pm and they put me on machine. Everyone went home I guessed. So I called the next day.

20th August – Called them after Friday prayer. Was greeted warmly and explained my situation, that my savings is blocked and I can't do anything. I asked them whether they can contra that from savings. They can, but they wanted the full amount of RM900.

That's is a total BULLSHIT! All this while, I can ask them to immediately contra my account for minimum payment. Now they want full!!

I explained to the lady, it's going to be Raya soon, and I need that money to do my shoppings, food for September, fuel etc. And guess what she said, no. WHAT AN IDIOT. HOW AM GOING TO LIVE TILL NEXT MONTH? DARN IT MAYBANK!

Well, to some extend, I understand that I owe them money but that's a service. They are gaining from me from interest, late payment charges and other charges. Why can't you just accept the minimum amount? I'll pay accordingly later on! WHYY? WHYY ARE YOU SO THICK HEADED?

My car loan is RM 700, fuel to go to work plus highway, close RM700 as well. Lunch money for the whole month, RM 250. Minus other installment as well, I'm dead. At the end of the day that RM900 is going to be used for fuel and lunch money, which I plan to cut and use for raya shopping.

Fine, I'll just submit unwillingly to Maybank and pay RM900 full amount. They told me, I'll be able to use my account again by evening. At 4.23 pm I called in to check my status. No one is in! MY ACCOUNT IS BLOCKED OVER THE WEEKEND! HOW MORE SCREWED CAN I BE ?!

Since everything else (other credit card, loans) is due on 21st, which means to say, I'll be imposed with late payment fees! SERIOUS SHIT. DON'T MAYBANK PEOPLE HAVE MIND TO THINK WITH? Understand the burden that I'll be facing. Come on, there's always a way to override it. Don't make things worst. Have some decency please, it's close to Raya, let me give out some duit raya this year.

After this shit, I'm withdrawing all my money and putting it elsewhere. It's never a good idea to put all in one basket. MAYBANK REMEDIAL SERVICE really have to take a toll on this. HAVE SOME DECENCY LAH, UNDERSTAND YOUR CLIENT. After all, I'm trusting you my money here, that's all a man is really worth (on this life).

ps: It's not the first time they blocked my account. It happened before.

sumber : http://www.noktahhitam.com/maybank-is-worst-bank-ever.html


Sayap Parti

Bahagian