Pengikut

Nuffnang

Ahad, 17 Julai 2011

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


I hope to meet you when I visit Malaysia

Posted: 17 Jul 2011 02:33 AM PDT


Hi, I came back from oversea trip to Scotland.I am Miss.A.Dayan Hayley,I work with Avocet Mining PLC in UK as assistant senior supervisor.We may not know ourselves for now but it is my heart desire to take vacation leave from our company to visit Malaysia for the first time because my  father originally came from M'sia.I want to have some fun and possibly discuss some business matters.It is no longer a news that Asia is developing so fast and catching up with developed countries with a lot of tourist attraction  centers,it gives me so much joy because I want to witness it and be part of it.

I do not mean to inconvenience you,I want to build a close relationship with you.I will appreciate it if you can spare your time to welcome and accompany me,never mind I will take care of the expenses.If you are interested  could you please tell me little about yourself and let me know the nearest airport to you that will be easier for you to come and fetch me on arriva l?
I await for your reply

My Regards
Miss.Ascroft

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Bubar Suhakam jika terlalu cenderung kepada pembangkang - Syed Ali

Posted: 17 Jul 2011 01:41 AM PDTKETUA UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee mendakwa Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) sejak akhir-akhir ini dlihat lebih cenderung dengan pendekatan yang dibawa oleh pembangkang dalam menangani pelbagai isu.
Menurutnya, kecenderungan itu dilihat agak ketara berhubung isu perhimpunan haram anjuran Bersih 2.0 pada 9 Julai lalu.


"Jika Suhakam asyik berteriak kononnya mempertahankan hak kebebasan bersuara sedangkan dalam masa yang sama membiarkan pembangkang bermaharajalela dengan isu yang tidak relevan sehingga menjejaskan ketenteraman awam, adalah lebih Suhakam dibubarkan sahaja," tegasnya.


Katanya, Suhakam sebagai badan bebas sepatutnya lebih berprinsip dan tidak mencampuradukkan dengan kepentingan politik pihak tertentu.


Sehubungan itu, beliau mempersoalkan kenapa Perkasa dan Patriot tidak mengambil tindakan yang lebih tegas termasuk mengadakan perhimpunan secara aman supaya Suhakam dilupuskan sahaja kerana fungsinya semakin dipertikaikan.


"Jika benar Perkasa dan Patriot berjuang untuk rakyat, saya minta kedua-dua badan ini segera mengadakan demontrasi secara aman mendesak supaya Suhakam dibubarkan," ujarnya.

Syed Ali yang juga Setiausaha Badan Perhububngan UMNO Wilayah Persekutuan menjelaskan rakyat mula mempersoalkan kredibiliti Suhakam sejak tercetusnya isu Bersih.


"Bersih adalah sebuah pertubuhan haram dan aktivitinya amat kotor dan bertentangan dengan undang-undang negara, amatlah malang jika Suhakam boleh mendakwa Bersih itu memperjuangkan hak asasi manusia," tegasnya.


"Ada yang kata Suhakam berat sebelah, cuba menjadi penyelamat kepada kumpulan pelampau yang cuba merosakkan kesejahteraan rakyat, perkara ini harus disiasat segera," tambahnya.


Beliau berpendapat, Suhakam tidak sewajarnya membiaskan drinya kepada kepentingan politik pihak tertentu sehingga boleh menjejaskan keyakinan orang ramai terhadap peranan badan tersebut.
Dalam pada itu, Syed Ali bersependapat dengan pandangan Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar yang mendakwa ada pihak tertentu menghasut rakyat supaya hilang keyakinan kepada pihak polis.
"Saya berstuju dengan pandangan beliau, kumpulan tersebut adalah puak pembangkang yang cuba menghasut dan memfitnah pihak polis dengan pelbagai cerita rekaan ekoran gagalnya perhimpunan haram Bersih di Kuala Lumpur dua minggu lalu," katanya.


Sehubungan itu, beliau mengingatkan pihak polis supaya tidak mudah tunduk dengan tekanan puak pelampau kerana rakyat sentiasa menyebelahi mereka.


"Rakyat negara ini masih menaruh keyakinan yang tinggi terhadap intergriti dan kewibawaan pihak polis dalam menjalankan tugas mereka bagi mengekalkan keamanan negara," ujarnya.
Sandiwara PAS - DAP menjelang Ramadhan


Mengenai pertikaian antara pemimpin PAS dan DAP di Kedah berhubung cadangan menghadkan pusat-pusat hiburan sepanjang bulan Ramadhan ini, Syed Ali menjelaskan PAS sengaja membesarkan isu tersebut untuk menarik perhatian rakyat kononnya mereka 'lebih Islam' daripada UMNO.


Beliau seterusnya menempelak PAS kerana tergamak mempolitikkan kedatangan bulan Ramadhan semata-mata untuk menarik sokongan rakyat dengan bersandiwara dengan DAP.
"Ini semua cerita kartun PAS. Semua orang tahu Ramadhan adalah bulan mulia bagi umat Islam dan isu itu tidak harus dipolemikkan kerana PAS sememangnya akan tunduk kepada tekanan DAP," tegasnya.
LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


al-fatihah....

Posted: 17 Jul 2011 07:38 AM PDT

PUcTD telah mendapat makluman bahawa YB Dr Lo'Lo" telah kembali kerahmatullah seketika tadi.
http://www.facebook.com/note.php?created&&note_id=257492757600316#!/pages/YB-Dr-Lolo-Bt-Mohd-Ghazali/163872951468
Ketua serta seluruh ahlijawatankuasa Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok ingin mengucapkan salam takziah buat keluarga Allahyarhamah YB Dr Lo'Lo' Bt Mohd Ghazali.Semoga rohnya dicucuri rahmat..

boikottttt..apa ada hal

Posted: 17 Jul 2011 05:40 AM PDT

macam-macam hal yang "mereka"lakukan untuk memboikot...kali ini mangsa seterusnya buletin utama pula menjadi sasaran pihak-pihak berkenaan..hehehe.. klik sini http://www.facebook.com/home.php#!/boikotutusan..lapor salah,tak lapor pun salah..apapun,kami PUcTD takkan boikot TV3 sebagaimana mereka lakukan..SYABAS TV3..teruskan membongkar lagi..apa ada hal...

Sayap Parti

Bahagian