Pengikut

Nuffnang

Ahad, 1 Mei 2011

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


Kenyataan PM ttg wakil Cina dlm Kjaan:

Posted: 01 May 2011 09:44 AM PDT

1 MEI 2011

Posted: 01 May 2011 09:41 AM PDT

30 APRIL 2011 (ULANGTAHUN KELAHIRAN.. ALHAMDULILLAH)

Posted: 01 May 2011 09:34 AM PDT

29 APRIL 2011

Posted: 01 May 2011 09:26 AM PDT

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


TIADA LAGI PRK.....CUMA TUNGGU PRU AJE

Posted: 01 May 2011 03:36 AM PDT

Ahad Mei 1, 2011
Tiada Lagi P/Raya Kecil Di Empat Negeri Kerana Tempoh DUN Cukup Tiga Tahun

KUALA LUMPUR: Pilihan raya kecil tidak perlu diadakan lagi di empat negeri sekiranya berlaku kekosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) ekoran penggal DUN negeri berkenaan telah genap tiga tahun.

Negeri berkenaan ialah Sabah yang tempoh tiga tahun DUN tamat pada 29 April, Negeri Sembilan (25 April), Selangor (22 April) dan Melaka (21 April).

Kedudukan DUN di negeri berkenaan berdasarkan Artikel 54 (1) Perlembagaan Persekutuan yang menyatakan pilihan raya kecil perlu diadakan dalam tempoh tiga tahun sebelum tamat sesi Parlimen dan DUN seperti yang termaktub dalam undang-undang.

Tiga negeri akan cukup tempoh tiga tahun DUN pada bulan ini adalah Terengganu (6 Mei), Kedah (20 Mei) dan Pahang (21 Mei), manakala DUN yang cukup tempoh tiga tahun bulan hadapan adalah negeri Perlis dan Perak (24 Jun) dan Johor (19 Jun).

Tempoh tiga tahun bagi DUN Kelantan adalah pada 7 Julai manakala Pulau Pinang merupakan negeri terakhir tempoh tiga tahun DUN tamat iaitu pada 21 Julai.

Mandat Kerajaan Persekutuan sekarang akan berakhir pada April 2013.

Rabu lepas, Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata pilihan raya kecil kerusi Parlimen tidak perlu diadakan selepas 28 April memandangkan penggal Parlimen ke-12 ini telah mencapai tempoh mandat tiga tahunnya.

Abdul Aziz berkata tempoh akhir bagi mengadakan pilihan raya kecil kerusi DUN adalah berbeza, bergantung kepada tarikh kali pertama DUN berkenaan bersidang selepas pilihan raya umum lepas.

Bagaimanapun, katanya PRK boleh diadakan selepas tempoh itu sekiranya ada keperluan khas termasuklah jika berlaku situasi kerajaan pusat atau negeri tidak lagi mempunyai majoriti di dalam Dewan Rakyat atau DUN, menyebabkan kerajaan sedia ada hilang kelayakan untuk memerintah negara atau negeri.

Selepas pilihan raya umum 2008, sebanyak 16 pilihan raya kecil diadakan, iaitu enam bagi kerusi Parlimen dan 10 DUN, membabitkan kos lebih RM11 juta.

Enam kerusi Parlimen iaitu Pematang Pauh, Kuala Terengganu, Bukit Gantang, Hulu Selangor, Sibu dan Batu Sapi manakala 10 kerusi DUN - Bukit Selambau, Batang Ai, Manek Urai, Permatang Pasir, Penanti, Bagan Pinang, Galas, Tenang, Merlimau dan Kerdau. - BERNAMA

Pre. Obama pun turun padang.......

Posted: 01 May 2011 03:20 AM PDTPRESIDEN Amerika Syarikat, Barack Obama berjabat tangan dengan penduduk tempatan ketika meninjau kerosakan akibat taufan di Tuscaloosa, Alabama, hari ini. Obama meninjau kawasan yang teruk dilanda taufan dan ribut mengakibatkan 313 orang terbunuh dan berjanji membantu penduduk di situ membangunkan semula tempat mereka. - Foto AFP

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Syed Ali bidas pemimpin UMNO hanya cari glamour

Posted: 01 May 2011 03:05 AM PDT

PEMIMPIN UMNO diingatkan jangan hanya bermegah dengan jawatan untuk mencari glamour tetapi sebaliknya memberi perkhidmnatan terbaik kepada rakyat, tegas Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.


Katanya, jawatan dalam parti merupakan amanah dan tanggungjawab yang akan dipersoalkan di akhirat kelak.


Beliau berkata, golongan tersebut sepatutnya disingkirkan daripada parti kerana akibat perbuatan mereka orang Melayu hilang kepercayaan kepada UMNO.


"Hari ini, ramai yang gilakan jawatan untuk glamour, syok sendiri dan cari kepentingan diri dengan memperalatkan parti," tegasnya.


Beliau turut menegur segelintir Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO yang tidak menampakkan bekerja untuk memantapkan pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak dan timbalannya, Tan Seri Muhyiddin Yassin.


"Mungkin mereka merajuk, lepas menang MT tetapi tidak terpilih menjadi menteri atau timbalan menteri, merajuk dan tak nak buat kerja untuk parti," tegasnya.


"Kasihan Najib dan Muhyiddin, terpaksa bertungkus lumus turun padang, ada MT UMNO, tetapi tak nampak kerjanya.


Beliau menyatakan demikian ketika berucap di majlis perasmian persidangan tahunan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Cheras, oleh Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Saudara Khary Jamaluddin di Dewan Utama Pusat Rekreasi Cheras, pagi tadi.


Turut hadir timbalannya, Datuk Mahadi Abdul Shukor, Naib Ketua Bahagian, Datuk Haji Md. Nasir Ghani, Naib Ketua Wanita UMNO Bahagian, Hajah Zurainah Musa dan Ketua Puteri, Puan Sarina Sharif.


Syed Ali juga turut mempesoalkan kemantapan barisan EXCO Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang menurut beliau agak lemah dan tidak bersatu.


"Pemilihan dah habis, sepatutnya barisan EXCO lebih mantap dan bersatu di bawah pimpinan Khairy untuk memperkasakan perjuangan pemuda," ujarnya.


Beliau berkata, walaupun Khairy tidak diberikan tempat dalam kabinet bukan bermakna beliau tidak boleh buat kerja untuk parti dan rakyat.


"Saya sendiri tak ada jawatan penting, seperti KJ, tetapi kita tetap memberi khidmat bakti kepada rakyat kerana itu adalah amanah yang dipertanggungjawabkan," katanya.


"Kita tak mengemis jawatan, yang penting kita buktikan kepada pucuk pimpinan bahawa kita sentiasa buat kerja parti demi rakyat," tegasnya lagi.


Syed Ali melahirkan keyakinan kepimpinan Khairy mampu membawa perubahan kepada perjuangan pemuda jika mendapat sokongan padu daripada seluruh ahlinya.


Sementara itu, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Cheras, Syed Mehdhar Syed Abdullah mencadangkan kepada Presiden UMNO supaya Khairy diberikan tempat dalam kabinet berasaskan kedudukannya sebagai Ketua Pemuda UMNO Malaysia.


"Di depan perwakilan hari ini, saya minta Datuk Najib berikan jawatan kepada Khairy, bukan kerana KJ, tetapi menghormati jawatannya dalam parti," tegas beliau.


Syed Mehdhar juga menjelaskan bahawa walaupun beliau tidak menyebelahi Khairy semasa pemilihan jawatan Ketua Pemuda, tetapi dalam perjuangan dan kepentingan parti, tetap menyokong kepimpinan Khairy.


"Saya nak jelaskan, demi parti saya tetap menyokong dan teguh di belakang KJ sebagai Ketua Pemuda, ini soal parti, bukan soal peribadi," tegasnya lagi.Apo Kono Eh Jang!

0 ulasan
sumber :-

Apo Kono Eh Jang!


Tian Chua kafirkan Eskay, apa kata anda???

Posted: 01 May 2011 04:36 AM PDT

Demi menutup "kemaluan" yang terjojol keluar dan keaiban yang maha mengaibkan, Anwar Ibrahim sanggup mengerah "askar-askar upahan"nya untuk mengutuk dan mencabar kreadibiliti aqidah individu muslim lain. Terdesak untuk mengelak dari diasak terus oleh wartawan, Anwar yang kebuntuan idea untuk diputar alamkan pada rakyat terpaksa melakukan apa saja, tapi tetap berkata tidak untuk bersumpah sebagaimana Saiful Bukhari dan Eskay.

Baru-baru ini, pada sebuah majlis ceramah di Ampang yang dikatakan dihadiri oleh "puluhan ribu" rakyat (padahal ratus-ratus saja), Tian Chua yang cuba membodek Anwar telah menghina dan mempertikaikan aqidah Eskay, setelah Eskay bersumpah qasam di masjid Amru Al-As di Bandar Baru Sentul.

Dalam kenyataannya, Tian Chua menuduh Eskay sebagai seorang individu yang "tidak tahu agama" dan mempersoalkan agama anutannya. Selanjutnya, dia turut menyalahkan Eskay kerana bersumpah di dalam masjid yang terletak di dalam "qaryah"nya. Jelas secara terang-terangan dia memperlekehkan sumpah Eskay dan agama Islam dikhalayak umat Islam yang bertepuk-tangan mendengar dia menyalak malam itu.

Siapa Tian Chua untuk mengatakan bahawa Eskay seorang yang "tidak tahu agama"? Apakah Tian Chua sangat arif mengenai hukum-hakam dan selok-belok agama Islam? Pondok mana dia mengaji dulu? Dari Pak Syiekh mana dia menuntut dulu? Apakah Tian Chua graduan Al-Azhar? Pokok pangkalnya, apakah dia penganut agama Islam untuk mengkritik seorang muslim sebegitu?

Secara jelas, Tian Chua bukan beragama Islam. Dia tidak tahu menahu langsung mengenai agama Islam secara mendalam. Jadi, siapa yang "tidak tahu agama" sekarang? Tian Chua atau Eskay?

Mungkin ilmu agama Eskay tidak sehebat Dr. Juanda atau Dr. Asri yang membolehkannya dilantik menjadi seorang Mufti Kerajaan. Namun, sekurang-kurangnya dia tahu bersolat, tahu serba sedikit mengenai Islam lebih dari Tian Chua yang jelas seorang kafir!

Demikian juga, siapa Tian Chua untuk mempertikaikan aqidah Eskay dengan mempersoalkan agama anutan Datuk T tersebut? Seharusnya, Tian Chua mempersoalkan Anwar, manusia jenis apakah yang terbabit dengan akitiviti meliwat seperti Anwar? Sewajarnya, Tian Chua mempertikaikan Anwar, manusia jenis apakah yang suka berbohong, menipu dan menabur fitnah keliling dunia?

Sewajibnya Tian Chua bertanya pada Anwar, apakah agama yang menjadi anutannya dan menghalalkan hubungan sesama jenis? Setahu saya, tidak ada satu pun agama di dalam dunia ini yang menghalalkan liwat, kelentong sana sini, fitnah sana sini, buat kecoh sana sini, putar alam sana sini dan mengelilingi dunia dengan niat busuk terhadap negara sendiri!

Kenapa dia menyalahkan Eskay bersumpah di masjid yang terletak di dalam kawasan Parlimennya? Apakah dia merupakan "Pengerusi Masjid" tersebut? Timbalan Pengerusi? Ahli Jawatan Kuasa Masjid? Atau Tian Chua bertindak sebagai "Tok Siak", "bilal" atau "imam" masjid berkenaan? Adakah Tian Chua merupakan seorang nazir masjid-masjid di kawasan Parlimen Batu?

Baru jaga Parlimen sudah kecoh! Eskay hanya mahu bersumpah kepada Allah, Tuhannya. Eskay tidak berniat jahat atau cuba mencemar masjid berkenaan. Yang mencemar kesucian masjid dan mencetus kekecohan ialah Sam Ketot dan Rozan "rambut piring"! Merekalah yang sepatutnya dimarah dan dihambat keluar masjid, bukan Eskay!

Sumpah qasam yang dilakukan oleh Eskay itu adalah harus hukumnya mengikut Islam, demi memelihara hak keadilan dan kebenaran yang sukar untuk dibuktikan di sudut teknikal. Hukum tersebut dipersetujui oleh ramai ulama muqtaraf sedunia untuk menunjukkan bahawa Islam itu adil dan relevan sepanjang zaman.

Tindakan "ustaz PKR" yang hadir duduk di depan Eskay tersebut adalah cubaan terakhir PKR yang cuba menghalang Eskay untuk bersumpah dengan Allah. Ustaz PKR itu memberikan senaskhah buku qazaf kepada Eskay, dan mengingatkan Eskay akan balasan Allah sekiranya sumpahnya itu "memakan diri"nya sendiri. Dalam keadaan waras, rasional dan tidak dipengaruhi mana-mana pihak, Eskay bersumpah dengan nama Allah!

Tapi kenyataan Tian Chua itu adalah sesuatu yang tidak wajar dan sangat melampau bagi seorang kafir sepertinya mengkafirkan Eskay. Itu tidak sepatutnya berlaku. Saya berpendapat, adalah wajar sekiranya pandangan dari mufti-mufti dan Majlis Fatwa Kebangsaan saja yang memberi keputusan mengenai hal sumpah qasam ini. Tian Chua? Mungkin dia sudah lama tak menyembah "Allah"nya (mungkin "Allah" Tian Chua sama dengan "Allah" Khalid Samad?).

Apa kita nak buat pada Tian Chua? Ada cadangan???

Solat hajat dan bacaan Yaasin semalam bakal merungkai keaiban Pakatan Haram lagi?

Posted: 01 May 2011 03:54 AM PDT

Semalam, dilaporkan telah diadakan Majlis Solat Hajat dan Bacaan Yaasin bagi menangkis tohmahan jahat skandal video seks terhadap Ketua Pakatan Haram, Anwar Ibrahim di mahligai jutaan ringgitnya di Bukit Segambut. Majlis itu telah dipimpin oleh Menteri Besar Kelantan, Nik Aziz Nik Mat, dan diikuti dengan ceramah politik pemimpin Pakatan Haram tersebut.

Ramai juga yang hadir. Dikatakan "jutaan" penyokong-penyokong PKR, PAS dan DAP hadir ke majlis tersebut bagi menunjukkan sokongan moral mereka terhadap Anwar yang semakin tertekan dengan pelbagai pembongkaran 'kisah gelap'nya di sebalik tabir. Baguslah, semoga Allah kabulkan permintaan saudara-saudara kita yang inginkan kebenaran tentang 'pemimpin anugerah Tuhan".

Pada saya, saya menyokong penuh usaha-usaha sebegini bagi memohon diperlihatkan kebenaran oleh Allah. Meskipun solat hajat tersebut pada tajuknya adalah 'untuk menangkis tohmahan jahat' yang merujuk kepada video seks yang dikaitkan dengan Anwar, secara asasnya, saya yakin bahawa Allah S.W.T lebih Maha Mengetahui mengenai "tohmahan mana yang jahat" atau "perkara yang seharusnya didedahkan demi hambaNya yang tertipu oleh niat hati yang jahat".

Allah itu Maha Adil. Dia lebih tahu yang mana yang sepatutnya Dia lakukan. Sekiranya dipohon hambaNya, pasti Allah tahu yang mana yang perlu dikabulkan dan yang mana wajar didedahkan. Sebelum ini, PAS, PKR dan DAP pernah melakukan berpuluh-puluh solat hajat untuk menjatuhkan BN dan UMNO, termasuklah solat hajat dan doa khas oleh Mursyidul Am PAS untuk "memecahkan perut" Datuk Seri Najib Tun Razak.

Namun malangnya, satu pun tidak doa dan hajat yang dimaksudkan oleh pembangkang itu tidak dikabulkan oleh Allah. Malah, solat hajat yang diselitkan niat jahat itu melantun kepada pembangkang dan keaiban mereka dibuka satu persatu oleh Allah untuk disaksikan oleh rakyat. Hasilnya, pekung mereka yang jijik menjadi tontonan rakyat.

Bukan satu dua keaiban PAS, PKR dan DAP dilondeh oleh Allah untuk disaksikan rakyat. PAS sebelum ini dicemarkan oleh pendedahan mengenai beberapa pemimpinnya yang dikatakan terlibat dengan aktiviti seks tidak bermoral. Allah melorongkan jalan kepada beberapa blogger yang mahukan kebenaran untuk menemui 'rahsia gelap" ADUN Selising dan ADUN Perupok. Skandal ini didedahkan Allah melalui blogger PapaGomo dan rakan-rakannya.

Anwar pula tidak habis-habis dilondehkan Allah, terutamanya setelah dia dianugerahkan isterinya dengan gelaran "pemimpin anugerah Tuhan". Bukan setakat kes liwatnya terhadap Saiful kian terungkai pelbagai rahsia seperti DNA Lelaki Y, KY Jelly dan sebagainya, malah Anwar turut dimalukan dengan pendedahan skandal video seks yang dikaitkan dengannya oleh Datuk T.

Dalam masa yang sama, reaksi Anwar turut menjadi perhatian rakyat dan dia dilihat begitu beremosi, terutamanya ketika berhadapan dengan wartawan. Bila dia diajukan soalan, dia cepat melenting marah tanpa sebab. Sudahlah tidak menjawab soalan, dimarahnya pula wartawan tersebut.

Bukan itu saja, dia yang biadap terhadap wartawan, wartawan pula yang dituduhnya biadap padanya!

Mungkin Anwar sudah gila akibat tertekan tidak punya alasan untuk di"putar alam"kan.

Justeru solat hajat dan bacaan Yaasin semalam. Saya mengucapkan syukur ke hadrat Allah kerana secara tidak langsung sekiranya niat majlis berkenaan dikabulkan Allah, maka dengan izinNya, rakyat dan dunia akan melihat lebih banyak keaiban PAS, Anwar dan Pakatan Haram bakal didedahkan demi menyerlahkan kebenaran. Kita tunggu dan lihat saja hasilnya. InsyaAllah, segalanya akan terungkai kelak…

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Gemilang Anak DUNSEMARANG...

Posted: 01 May 2011 12:13 AM PDT

Ayer Hitam. SMK Datuk Menteri. 2.April 2011. YB Datuk Samsolbari telah menyempurnakan serta Merasmikan Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan Pendidikan unruk pelajar SPM dan STPM 2010 SMK Datuk Menteri. Walaupun Sekolah tersebut merupakan sekolah luarbandar namun pencapaian akademiknya setanding dengan sekolah Elit. Seramai 4 Pelajar telah mendapat 8A serta 25 pelajar mendapat 7A dan 1B.
YB Datuk Samsulbari selaku ADun Semarang dan Ketua UMNO Bhg ayer Hitam mengucapkan tahniah dan bangga di atas pencapaian anak didik SMK Datuk Menteri. Kerjasama antara Pihak IBU Bapa dan Pihak sekolah adalah amat penting disamping sokongan dari DunSemarang. Dunsemarang akan sentiasa memberi sokongan kepada para pelajar dan keluarga. Beliau menyarankan agar jangan ada seorang pun anak-anak Dunsemarang yang tercicir dalam pendidikan disebabkan masalah kewangan. Sebarang kesulitan hendaklah dilapurkan kepada pihak sekolah dan juga DunSemarang. Dunsemarang akan sedia membantu tanpa mengira fahaman politiok,agama dan bangsa.YB Datuk Samsolbari juga amat komitmen berkaitan perkembangan IT dan mmenyeru agar kita anak-anak di Dunsemarang jangan tertinggal dalam perkembangan arus perdana ICT.
YB Datuk telah bersetuju menyumbang penambahan pembinaan Kios i-Terminal di SMK Datuk Menteri.Kami warga DunSemarang mengucapkan ribuan terima kasih di atas sumbangan tersebut, semuga ianya akan menjadi asas serta aset anakbangsa. ByM69.

EURIKA......Silih Berganti Melayu di Hina..DAP..MCA,,GERAKAN..HINDRAF..MIC..PKR..

Posted: 30 Apr 2011 10:27 PM PDT


.Oleh Shannon Teoh
KUALA LUMPUR, 29 April — Datuk Seri Dr Chua Soi Lek menegaskan beliau akan menjadi orang pertama mengundi PKR jika parti komponen Pakatan Rakyat itu sanggup memansuhkan keistimewaan orang Melayu.

"Jika PKR berani meminda Perlembagaan dan memansuhkan keistimewaan orang Melayu, saya adalah orang pertama akan mengangkat tangan untuk mengundi PKR," kata presiden MCA dalam video yang diposkan menerusi Youtube di laman partinya.

ITULAH BELANG Sudah mula di nampakan oleh Orang MCA secara jelas....itu baru yang TUA..meluahkan perasaannya..bagaimana pula yang muda ..sejak dari bangku sekolah lagi dah nampak kebenciannya kepada rakan-rakan MELAYUnya...
Cuba tanya pelajar sekolah sekarang ini..saiapa yang sering melaungkan PERPADUAN dan MUHIBAH.......Siapa MELAYU INDIA CINA....
CHUA SO LEK sebenarnya telah menyatakan dengan jelas..bahawa Melayu adalah lemah dan tidak perlu ada hak.....
Wahai anak bangsKu..bukalah minda dan berhati-hatilah..demi masa depan Negara bangsa Anak cucu dan AgamaMu. Bersatulah Bersatulah...
DAP sentiasa menghina melayu dan Islam..MCA sentiasa mengugut Melayu..Hindraf sentiasa mencacai melayu dan Islam..Gerakan sentiasa Gertak melayu..Mereka sedang bertepuk tangan bila Melayu Islam bertengkar di Dalam Masjid...
EURIKA..EURIKA....EURIKA...Pak Kadok menang dalam menyabung AYAM...
..ooooh..salah faham laporan media..adakah itu akan di uccapkan...silapkah lapuran..shannon Teoh. ByM...orang pertama akan membenci MCA jika perkara ini berlaku....

Sayap Parti

Bahagian