Pengikut

Nuffnang

Khamis, 3 Februari 2011

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Semangat Wanita

Posted: 03 Feb 2011 07:24 PM PST


Hargai Wanita Dalam Perjuangan


1. Komitmen yang dirunjukkan oleh wanita dalam beberapa siri PRK kebelakangan ini amat membanggakan dan semakin tinggi.

2. Kejayaan ini dibantu oleh strategik dan perancangan rapi oleh Ketua Wanita Umno, Dato' Seri Sharizat Abd Jalil yang begitu komitet dan berstategik dan segala tindalan dan perancangan.

3. Natijahnya, Bahagaian Penerangan Wanita UMNO jugak mengorak langkah terkehadapan dalam usaha membantu berkempen dan menyampaikan maklumat yang tepat kepada pengundi di setiap PRK yang lalu.

4. Peranan yang dimainkan oleh Bloger-bloger juga harus diberikan penghargaan yang baik dan luar biasa dalam menyammpaikan maklumat kepada generasi kedua yang menjadikan alam maya media maklumat terkini.

5. Wanita-wanita UMNO masih relevan dan bersemangat dengan gaya konvensional, mengunjungi, beramah mesra, membantu, menyampaikan maklumat, merayu dan senantiasa bersangka baik dengan segenap lapisan masyarakat demi menyampaikan maklumat.

6. Peranan dan sumbanga Gelombang Merah dilihat semakin bertenagan dan mantap dalam menghadapi cabaran pilihanraya dimasa akan datang.

7. Harapan dan impian Kak Midah, Gelombang Merah ini senantiasa dihargai oleh semua pihak dalam membantu mencipta kejayaan dimasa hadapan.

8. Tahniah Wanita Umno kerana melaksanakan tugas dengan penuh semangat juang yang tinggi, semoga Wanita Umno akan terus relevan dihati rakyat Malaysia. Wanita Umno banyak membantu kemenangan di Dun tenang.

9. Terima kasih semua Wanita Umno yang senantiasa bertenaga dan berjasaHamidah Osman
Ketua Penerangan Wanita UMNO, Malaysia
Pulau Pinang

Gong Xi Fa Cai.

Posted: 03 Feb 2011 06:54 PM PST


Salam 1 Malaysia.

Kepada seluruh masyarakat Cina,
Kak Midah mengambil kesempatan untuk
mengucapkan Selamat Tahun Cina, Gong Xi Fa Cai.
Moga tahun baru ini akan membawa perubahan yang
lebih bik dan bermakna buat seluruh masyarakat Cina di Malaysia khususnya.


Gong Xi Fa Cai.

Kak Midah Sekeluarga dan seluruh Warga Sg Rapat

Penuntut Di Mesir Moga Sejahtera dan Selamat

Posted: 03 Feb 2011 06:45 PM PST


Artikel Utusan

Perpindahan pelajar lancar

Timbalan Menteri Luar, A. Kohilan Pillay berkata, kumpulan pertama terdiri daripada 345 pelajar diterbangkan menggunakan pesawat MAS pukul 2 petang ini waktu Kaherah manakala selebihnya menerusi pesawat AirAsia 30 minit selepas itu.

Menurutnya, pelajar perempuan tahun pertama dan yang tidak sihat diberi keutamaan untuk dibawa keluar dari Mesir seberapa segera.

"Kita ambil pelajar-pelajar tersebut dari rumah-rumah negeri di sekitar Mesir termasuk yang menuntut di madrasah di samping melengkapkan sijil kecemasan kepada yang kehilangan pasport," katanya ketika dihubungi di Kaherah, hari ini.

Kohilan berkata, setakat ini seramai 11,700 pelajar telah berdaftar dengan Kedutaan Malaysia di Kaherah sementara 5,000 lagi tidak berdaftar.

Dalam pada itu, katanya, pihak kerajaan akan berusaha sedaya upaya untuk membawa keluar kesemua rakyat Malaysia dari Mesir secepat mungkin mengikut giliran dan keadaan.

Kohilan memberitahu, beliau menerima ratusan khidmat pesanan ringkas (SMS) meminta kerajaan mempercepatkan proses tersebut.

Beliau menjelaskan, kesemua pelajar yang dipindahkan ke Jeddah itu akan tinggal di beberapa buah asrama milik Tabung Haji dalam tempoh dua minggu hingga sebulan.

"Sekiranya keadaan kembali aman, pelajar-pelajar tersebut akan kembali ke Mesir untuk meneruskan pengajian masing-masing," ujarnya.

Mengenai pergolakan politik di Kaherah, Kohilan memberitahu, keadaan semakin pulih yang mana penduduk boleh bergerak bebas dari satu tempat ke satu tempat manakala pasar mula dibuka seperti biasa.

Beliau menjelaskan, rusuhan hanya berlaku di sesetengah kawasan dan bukan di seluruh negara itu, manakala, sistem telekomunikasi sudah boleh digunakan termasuk penggunaan Internet.

Di KOTA KINABALU, Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman berkata, kerajaan memilih Jeddah sebagai lokasi penempatan sementara kerana ia merupakan negara jiran Mesir yang paling dekat dan selamat.

Menurut beliau, kerajaan bukannya tidak mahu membawa mereka pulang terus ke Malaysia, tetapi jumlah terlibat terlalu ramai iaitu kira-kira 11,379 pelajar yang mendaftar di Mesir.

"Kerajaan tidak mahu membuang masa untuk pulang ke Malaysia yang mengambil masa selama lapan hingga sembilan jam perjalanan.

"Kita berusaha memastikan semua rakyat Malaysia dapat dikeluarkan terlebih dahulu dan berada di tempat yang selamat," katanya pada sidang akhbar hari ini.

Ditanya mengenai kapal Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) KD Bunga Mas 5 yang sedang dalam perjalanan menyelamatkan rakyat Malaysia di Mesir, Anifah berkata, kapal tersebut ketika ini terpaksa menukar destinasi.

Katanya, kapal tersebut ketika ini sedang melalui Teluk Eden dan dijangka berlabuh di Pelabuhan Ain Sukhna, Mesir pada Sabtu ini.

Beliau memberitahu, KD Bunga Mas 5 mempunyai kapasiti mengangkut kira-kira 500 pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir untuk satu perjalanan.

Mengenai tempoh misi menyelamat semua rakyat Malaysia di Mesir akan selesai, Anifah berkata, berdasarkan jumlah rakyat yang direkodkan oleh kedutaan negara di Mesir iaitu seramai 11,379 orang, ia mungkin mengambil masa selama empat hari setengah.


P/S : Kak Midah jugak mendoakan semoga ahli keluarga yang anak serta ahli keluarga mereka masih berada di Mesir agar bertenang dan bersabar. Kerajaan pasti akan melakukan yang terbaik untuk rakyatnya. Moga semua penuntut kita di dalam pelindungan Allah SWT. Bersamalah kita berdoa.


Salam semua


Kak Midah

Ipoh, Perak


PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN ROMPIN

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN ROMPIN


SKUAD SUKARELAWAN...MENYALUR BANTUAN TENAGA..

Posted: 03 Feb 2011 03:28 PM PST


Banjir yang melanda di sekitar bahagian Rompin kali ini agak teruk..Banyak kawasan telah dinaiki air.Skuad sukarelawan bagi Zon Keratong dan Muadzam telahpun diaktifkan.

Bantuan tenaga di kalangan anggota telah bermula dalam urusan memunggah barangan di pangkalan hadapan dan membawa makanan dan bantuan ke pusat pemindahan banjir.

Nyata,imej Pemuda UMNO yang dibawa telah dapat membuatkan masyarakat merasai akan kehadiran Pemuda...

Terimakasih diucapkan kepada semua yang dapat menyumbangkan tenaga dan masa semasa operasi menyelamat dan menghantar bekalan makanan dijalankan.Semangat seumpana ini jika terus dipupuk akan dapat melagirkan generasi prihatin selain menyanggah pandangan negatif sesetengan pihak terhadap kemampuan pemuda selama ini.

Apa yang lebih penting adalah semua kerja kebajikan ini dilaksanakan dengan semangat sukarela dan ikhlas..Mari bersama menjadikan Pergerakan kita ini dapat berada didegup hari dan jiwa rakyat dengan cara kita sendiri..

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


645 Pelajar Kaherah dipindah ke jeddah

Posted: 03 Feb 2011 12:19 PM PST

KAHERAH 4 Feb. — Seramai 645 pelajar Malaysia di Mesir akan dipindahkan ke Jeddah dengan pesawat syarikat Air Asia dan Malaysia Airlines (MAS) hari ini, kata Timbalan Menteri Luar, A.Kohilan Pillay.

Beliau berkata setakat ini, sejumlah 345 pelajar telahpun dipindahkan dengan pesawat MAS pada tiga petang waktu tempatan.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji, Datuk Ismee Ismail berkata seramai 35 kakitangan Tabung Haji kini ditugaskan membantu proses pemindahan pelajar Malaysia di lokasi berkenaan.

Beliau berkata tujuh daripada mereka adalah petugas Tabung Haji di Kuala Lumpur yang dihantar khas bagi membantu 28 kakitangan badan berkenaan di Jeddah.

Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia Bhd., Datuk Kamarudin Meranun pula berkata pihaknya sedang menunggu kebenaran untuk mendaratkan pesawat syarikat itu di Lapangan Terbang Kaherah sebelum berlepas ke Jeddah.

Beliau berkata ia perlu dilakukan sebelum menentukan jumlah sebenar pesawat yang akan digunakan untuk membantu kerajaan memindahkan pelajar dari Mesir ke Jeddah.

"Sekarang ini kita dah hantar satu penerbangan, kita tengah menunggu kelulusan terakhir daripada mereka," katanya.

Di ABU DHABI, sehingga kini, pesawat C130 Hercules milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) belum dibenarkan kerajaan Arab Saudi memasuki Jeddah.

Pesawat itu yang berlepas dari Pangkalan TUDM Subang pada 9.30 malam tadi, mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Abu Dhabi pukul 12 tengah hari waktu Malaysia.

Ia membawa makanan dan mempunyai misi menyelamat dan membawa keluar rakyat Malaysia dari Kaherah ke Jeddah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Posted: 02 Feb 2011 10:02 PM PST

Put your stuff here

ADUN Seri Muda ditahan di bawah Akta Hasutan

Posted: 02 Feb 2011 09:35 PM PST

SHAH ALAM 3 Feb. - Ahli Dewan Undangan (ADUN) Seri Muda, Shuhaimi Shafiei, hari ini, ditahan mengikut Seksyen 4 (1) (c) Akta Hasutan berikutan tulisannya di laman blog; srimuda.blogspot.com yang disiarkan pada 30 Disember lalu.

Wakil rakyat PKR itu ditahan kira-kira pukul 11.15 pagi sebaik tiba di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam.

Beliau dibebaskan 10 minit kemudian dengan jaminan polis beserta seorang penjamin.

Shuhaimi perlu hadir di Mahkamah Sesyen Shah Alam pada pukul 9 pagi Isnin ini untuk didakwa.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Zahedi Ayob mengesahkan penahanan dan pembebasan Shuhaimi
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

AL Mualim By Sami Yousuf

Posted: 02 Feb 2011 09:35 PM PSTPut your stuff here

Sami Yusuf - Mother (English & Arabic) - My Ummah

Posted: 02 Feb 2011 09:16 PM PST

A little explanation for this: Because ''we'' moslims say heaven is right under your mothers feet. Which means she goes through a lot of pain when raising you up. She gave you life, and makes sure you will be a grown man when you are ready for marriage. So not only giving birth to you, but also giving you life with all the values and beliefs. Thank you Mother, i realize you are my world and worth everything i can't buy, but which i can show.

Maher Zain - Baraka_Allahu_Lakuma with Lyrics

Posted: 02 Feb 2011 09:06 PM PSTBrothers and sisters in Islam, I strongly believe that no matter how mean people are towards us Muslims.. we should NEVER avenge on them.. Islam is beautiful.. Show them the beauty of Islam.. Practice and maintain the best of akhlak we can.. Cos Allah watches and listens.. Pray for those people to be guided to the right path, and not show hatred towards them.. Insya'Allah Allah will answer our prayers.. Allah knows best..

TERKINI : PARTI PECAHAN PAS ?

Posted: 02 Feb 2011 07:30 PM PST

100 PERKARA ANDA WAJIB TAHU TENTANG PAS !!!


Apa Itu PAS ???

PAS itu macam macam lipas makan taik.Anda disarankan tambah lagi nama-nama yang belum lengkap untuk dijadikan kompilasi dalam bentuk e-book nanti...

1. Pakai Ana Saja.
2. Parti anti social.
3. Puak Ana Saja.
4. Penipu Angkuh Samseng
5. Perosak Agama Sendiri
6. Pecat Atau Sekutu
7. Parti Ajaran Sesat
8. Pantang Ada Subsidi
9. Pakai Ambil Semua
10. Parti Anti Segala
11. Pengikut Ajaran Syaitan
12. Pulau Anta Semua
13. Putar Alam Semulajadi
14. Penipuan Adalah Sunat
15. Perosak Akhlak Saja
16. Pengamal Ajaran Secular
17. Projek Angkut Sendiri
18. Pelawak Ala Scenario
19. Parti Asyik Sendiri
20. Perosak Amalan Suci
21. Pengetahuan Agama Sempit
22. Pemarah Angkuh Syakwasangka.
23. Paranoia Arrogant Suspicious
24. Paksa Ahli Sedekah
25. Palsukan Ajaran Sebenar
26. Pilih Ahli Saja
27. Perpecahan Adalah Sunat
28. Pergaduhan Adalah Suruhan
29. Permusuhan Adalah Selambe
30. Perosak Alam Sekitar
31. Penyokong Agenda Sequi
32. Parti Ahli Syurga
33. Perosak Adat Susila
34. Penentang Amalan Suci
35. Pepijat Alaf Semasa
36. Permainkan Allah Swt
37. Pengikut Ahli Syiah
38. Penyebar Amanat Songsang
39. Pengikut Amanat Salah
40. Pentafsiran Ayat Salah
41. Palsukan Ajaran Sebenar
42. Parasito Alaf Sekarang
43. Perhabis Apa Saja
44. Pakar Ahli Sembang
45. Persatuan Ahli Songeh
46. Pakai Agama Separuh
47. Perosak Anak Seni
48. Perkosa Agama Sendiri
49. Polis Adalah Syaitan (bisu)
50. Parti Abai Sejarah
51. Pelampau Agama Semua
52. Penipu Anakbangsa Sendiri
53. Perasugut Aniaya Sosialis
54. Parti Anti Syuarah
55. Platoon Askar Syaitan
56. Pakar Ampu Sentiasa
57. Pendek Akal Semua
58. Pakar Ahli Sabotaj
59. Pergerakan Ajaran Subversive
60. Penuh Adengan Sandiwara
61. Pengamal Ajaran Samarinda
62. Parti Ambil Sedekah
63. Problem Ada Saja
64. Pulus Adalah Segala
65. Pembohongan Ada Saja
66. Projek Anak Saya
67. Percakapan Adalah Sempit
68. Pentingkan Anak Sendiri
69. Perosak Anak Syarikat
70. Perubahan Adalah Salah
71. Perkasan Anak Sendiri
72. Pandangan Akal Sempit
73. Pantang Ada Sebat
74. Pantang Ada Sapu
75. Putar Asalkan Selamat
76. Pandai Ana Saja
77. Puji Anak Sentiasa
78. Parang Adalah Senjata
79. Pedang Atau Senapang
80. Pandai Aku Sajelah
81. Pendek Akal Semua
82. Pegangan Agama Sempit
83. Politik Agama Suku
84. Penipu Alam Sejagat
85. Perobek Agama Sendiri
86. Pelopor Ajaran Samseng
87. Puak Ana Samseng
88. Persatuan Anak Sangkuriang
89. Perangai Ala Setan
90. Pengamal Amalan Sengketa
91. Pakai Ambik Sombrono
92. Perangai Ali Setan
93. Parti Anak Saudara
94. Projek Ana Songlap.
95. Pelik Ajaib Sweh-sweh
96. Parti Ambil Syarat
97. Pembangkang Akan Sifar
98. Pembelot…ala…Syiahhhh
99. Puas Aku Sekarang….

SUMBER FACEBOOK BN SOKMO

PRK MERLIMAU : PAS MULA BERKEMPEN....

Posted: 02 Feb 2011 06:48 PM PST

CERAMAH PERDANA BERSAMA MURSYIDUL AM PAS
TARIKH : 12 FEBRUARI 2011
MASA : 9.00 MALAM
TEMPAT : MARKAS PAS AS-SOLIHIN, MERLIMAU
PENCERAMAH :MURSYIDUL AM PAS, TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT (MENTERI BESAR KELANTAN)
CERAMAH PERDANA
TARIKH : 15 FEBRUARI 2011
MASA : 9.00 MALAM
TEMPAT : MARKAS PAS CAWANGAN AYER MERBAU, BEMBAN JASIN
PENCERAMAH :DATUK SERI ANWAR BIN IBRAHIM (KETUA UMUM PKR DAN KETUA PEMBANGKANG PAKATAN RAKYAT)

BUKU JINGGA FUKATAN RAKYAT KINI JADI BUKU 555....HE..HE...

Posted: 02 Feb 2011 04:50 PM PST

BERTUKAR MENJADIPut your stuff here

JAMPI TOK GURU NIK AJIS SEMAKIN TAK MENJADI.....

Posted: 02 Feb 2011 04:31 PM PST

Tenang dilanda banjir, pemimpin Pas hilang entah ke mana!

Oleh M. HANAFIAH A. SAMAD

KEMENANGAN Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Tenang telah diduga dan terbukti sokongan rakyat kepada BN semakin meningkat termasuk undi Cina dan India.

Namun Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng secara sinis mengatakannya 'tak menang dan tak tewas.' Hakikatnya beliau mengakui Pas kalah, tetapi secara tersirat beliau menyindir MCA yang tewas kerana masih gagal menarik sokongan pengundi Cina di mana BN hanya menang tiga daripada empat kawasan majoriti pengundi Cina.

Beberapa pemimpin DAP mendakwa Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek gagal menarik pengundi Cina di kawasannya sendiri. Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustaffa Ali mengakui Pas memperoleh banyak undi daripada kaum Cina.

Teryata fatwa Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat iaitu tidak mengundi Pas adalah jahiliyah tidak mampu mempengaruhi pengundi Melayu. Dalam hujan lebat sambil mengharungi banjir mereka keluar mengundi BN.

Seperti Mustaffa, Timbalan Presiden Pas Nasaruddin Md Isa turut menyalahkan faktor hujan dan banjir menyebabkan Pas kalah. Soalnya apakah kalau cuaca panas terik Pas boleh menang? Sebaik-baiknya mereka menerima kudrat Tuhan. Takkan Pas mahu menyalahkan dan menolak kuasa Tuhan kerana tidak menyebelahi mereka.

Paling menarik dan melucukan ulasan Nik Aziz Nik Mat yang berkata Pas tidak memburu kemenangan di dunia semata-mata dan menganggap perjuangan amal makruf nahi mungkar Pas telah berjaya. Sambil itu beliau menyoal, bolehkah perjuangan UMNO itu dibawa ke akhirat?

Inilah kecelaruan fikiran Nik Aziz. Kalau Pas percaya perjuangannnya untuk kebaikan, menentang kemungkaran serta menuju akhirat tidak mungkin dalam kempen Pas melakukan fitnah dan pembohongan hanya kerana mahu meraih undi. Penuh kemungkaran. Ini yang dikatakan perjuangan Islam?

Eloklah selepas Tenang, Pas bermuhasabah. Taktik lapuk yang memperbodohkan pengundi terutama Melayu dengan memperalatkan agama sudah tidak boleh diterima. Lebih-lebih lagi apabila Pas terlalu mengharap undi Cina hingga sanggup bersekongkol dengan DAP.

Orang Melayu mulai memikirkan masa depan anak cucu-cicit mereka. 'Buku jingga 100 hari' dilihat sebagai penjual mimpi yang tidak berpijak di bumi nyata. Apa yang boleh ditawarkan.

Kini Tenang dilanda banjir teruk. Mana perginya pemimpin dan penyokong Pas yang ramai di hari berkempen tempoh hari? Rakyat mahukan bantuan. Inilah pengajaran paling besar tentang kejujuran dan keikhlasan mengikut Islam. Tapi Pas hanya mahu undi saja.

MASIH ADA YANG TIDAK BERSYUKUR.....

Posted: 02 Feb 2011 04:28 PM PST

 
Syukuri kestabilan, kemakmuran dikecapi rakyat Malaysia

KINI, situasi yang sukar bukan sahaja dihadapi oleh rakyat Mesir tetapi juga berpuluh-puluh ribu warga asing yang terperangkap dalam krisis politik negara itu.

Perhimpunan bantahan di bandar-bandar utama negara itu mengakibatkan keadaan semakin kacau-bilau.

Kerajaan Mesir pimpinan Presiden Hosni Mubarak bagaikan tidak mampu lagi menguatkuasakan peraturan dan undang-undang.

Dalam keadaan huru-hara inilah pencuri dan penjenayah lain mengambil kesempatan untuk merampas segala harta dari tempat awam.

Ketiadaan penguat kuasa undang-undang juga adalah kesempatan bagi mereka membalas dendam. Sekarang ramai yang berusaha meninggalkan Mesir.

Hidup dalam keadaan tidak menentu di Mesir sekarang amat memeritkan.

Kerajaan kita sudah mengambil tindakan udara dan darat untuk membawa keluar kesemua pelajar dan rakyat kita dari bumi tamadun Firaun itu.

Pengalaman lebih 11,000 pelajar kita yang akan pulang dari negara bergolak itu mungkin dapat menceritakan betapa bertuahnya hidup di Malaysia.

Kekacauan yang melanda Mesir kerana mahu menggulingkan pemerintahan Mubarak menimbulkan ketidaktentuan terhadap rakyat dan ekonomi negara itu.

Apa yang sedang berlaku di Mesir harus kita ambil sebagai iktibar. Ini kerana, tidak mustahil kejadian yang sama boleh berlaku di negara kita.

Sebab itu kita harus bersyukur dan dimohon lindungan Tuhan agar tragedi seumpama itu tidak berlaku di Malaysia.

Bayangkan jika negara kita terjerumus dalam gelora rusuhan dan pergaduhan antara kaum lontaran hasutan pihak tertentu dari dalam dan luar negara.

Tiada siapa yang beruntung, sebaliknya negara kita memerlukan lebih banyak masa untuk proses memulihkan hubungan kaum dan membangunkan ekonomi semula.

Masalah politik tidak wajar diselesaikan melalui rusuhan dan demonstrasi jalanan.

Insaflah bahawa kestabilan dan kemakmuran hidup yang kita kecapi di negara ini jangan digadaikan. Peristiwa rusuhan di Mesir dan negara-negara lain sebelum ini patut menguatkan keazaman kita rakyat Malaysia untuk mengeratkan hubungan antara kaum.

Selain perpaduan antara kaum, kepimpinan atau kerajaan juga adalah faktor penting dalam menjamin kestabilan negara. Kita harus bersyukur kerana mempunyai kerajaan yang bertanggungjawab mengurus dan mentadbir undang-undang dan sosio-ekonomi negara dengan teratur.

Kita percaya gandingan sokongan rakyat dan kerajaan mampu mengekalkan kedaulatan dan maruah negara ini.

Kita tidak perlu mencontohi Mesir atau negara yang menggulingkan kerajaan secara demonstrasi jalanan kerana kita ada sistem untuk memilih pemimpin dan kerajaan.

Sistem pilihan raya adalah cara yang terbaik jika kita ingin mengubah kepimpinan negara. Adalah menjadi tradisi kita melakukan peralihan kuasa berjalan dengan baik dan lancar tanpa kekerasan. Syukurlah kestabilan negara kita.

PERASMIAN JENTERA PRK N 27 MERLIMAU

Posted: 02 Feb 2011 04:25 PM PST

Jentera UMNO hadapi PRK DUN Merlimau dilancar Sabtu ini

MELAKA 2 Feb. - Jentera Penerangan UMNO bagi menghadapi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau akan dilancarkan di Dewan Masyarakat Air Merbau, Merlimau, Sabtu ini.
Ketua Penerangannya, Datuk Ahmad Maslan berkata, ia sebagai persediaan awal membantu UMNO negeri dan UMNO Bahagian Jasin memastikan Barisan Nasional (BN) dapat mempertahankan kerusi DUN Merlimau pada pilihan raya kecil 6 Mac ini.
Menurutnya, jentera penerangan itu akan digerakkan di setiap peringkat untuk turun padang dan menjelaskan kepada rakyat berhubung isu-isu yang dibangkitkan oleh pembangkang.
"Jentera kita akan disertai oleh penceramah, penulis dan bloggers yang akan menjawab setiap isu seperti kenaikan harga barangan dan beberapa isu nasional.
"Penceramah termasuk mereka yang terlibat akan dibekalkan dengan segala maklumat terkini yang mampu menjawab sebarang isu yang cuba dibangkitkan oleh pembangkang kepada penduduk di Merlimau," katanya.
Beliau bercakap kepada pemberita selepas mengadakan perbincangan dengan Pengarah Pilihan Raya DUN Merlimau yang juga Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam di Seri Bendahara, Ayer Keroh di sini hari ini.
Turut hadir ialah Ketua Penerangan BN negeri, Datuk Idris Haron dan Ketua Penerangan UMNO Bahagian Jasin, Datuk Hasan Rahman.
Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, jentera penerangan yang akan dilancarkan itu adalah sama seperti di DUN Tenang tetapi ada kelebihan berdasarkan pengalaman yang dilalui sebelum ini.
"Menjadi hasrat utama kita untuk memastikan calon BN yang akan bertanding pada 6 Mac ini akan turut beroleh kemenangan seperti yang dicapai di DUN Tenang.
"Lebih penting, kita mahu DUN Merlimau turut mencatat kemenangan dengan majoriti yang besar," katanya.
Sementara itu Mohd. Ali berkata, BN negeri telah membuat persiapan rapi bagi menghadapi pilihan raya kecil itu dengan semua parti komponen telah mengemas kini jentera masing-masing.
"Saya akan berjumpa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, Selasa ini untuk memaklumkan langkah-langkah dan persediaan yang dibuat oleh BN negeri," katanya.
Beliau turut meminta UMNO di negeri lain berkampung di Merlimau sebelum atau selepas penamaan calon bagi membantu jentera UMNO negeri.

Khairy Jamaluddin

0 ulasan
sumber :-

Khairy Jamaluddin


Gong Xi Fa Chai

Posted: 01 Feb 2011 04:00 PM PST

Saya dan keluarga dengan ini mengucapkan selamat menyambut perayaan Tahun Baru Cina kepada seluruh masyarakat Tiong Hua di Malaysia. Adalah diharapkan kedatangan Tahun Arnab ini akan membawa kemakmuran, keharmonian dan kesejahteraan kepada semua.

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Selamat Tahun Baru Cina,...dari DunSemarang

Posted: 02 Feb 2011 10:39 PM PST

Bym69

Sayap Parti

Bahagian