Jumaat, 1 Julai 2011

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN RASMIKAN KONVESYEN BARISAN NASIONAL WILAYAH PERSEKUTUAN

Posted: 01 Jul 2011 02:52 AM PDT

TPM RASMI KONVENSYEN BN WILAYAH PERSEKUTUAN

Empat isu menjadi fokus utama pada Konvensyen Barisan Nasional (BN) Wilayah Persekutuan yang bakal dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, pada hari Ahad, 3 Julai 2011 bersamaan 1 Syaaban 1432.


Empat isu tersebut ialah mengenai sena
rio politik semasa, perumahan, penjaja dan peniaga-peniaga kecil Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.


Menurut Setiausaha BN Wilayah Persekutuan, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, seramai 1,300 orang peserta mewakili parti-parti komponen akan menghadiri konvensyen tersebut yang bakal diadakan di Hotel Berjaya Time Square, Kuala Lumpur. Katanya, Muhyiddin yang juga Pengerusi Perhubungan BN / UMNO Wilayah Persekutuan dijangka menyampaikan ucaptama dan seterusnya merasmikan konvensyen tersebut kira-kira pada pukul 9.00 pagi.

Katanya, sebanyak lapan kertas kerja akan dibentangkan oleh wakil-wakil komponen BN dan rumusannya akan dijadikan satu Resolusi BN Wilayah Persekutuan dan akan diserahkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak selaku pengerusi BN Pusat.

PEJABAT UMNO BAHAGIAN CHERAS DI SIMBAH CAT "KUNING" DAN DI BALING EMPAT EKOR AYAM SEMBELIH

Posted: 01 Jul 2011 02:43 AM PDT

KETUA UMNO BAHAGIAN CHERAS, DATUK WIRA SYED ALI ALHABSHEE AMAT KESAL DENGAN KEJADIAN MENYIMBAH CAT 'KUNING' KE BANGUNAN PEJABAT UMNO DAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN CHERAS, TERMASUK MEMBALING EMPAT EKOR AYAM YANG TELAH DISEMBELIH.

KEJADIAN TERSEBUT DISEDARI OLEH KAKITANGAN PEJABAT INI PADA PUKUL 8.00 PAGI TADI.

BELIAU JUGA MEMAKLUMKAN BAHAWA DIFAHAMKAN KEJADIAN YANG SAMA JUGA TURUT BERLAKU DI PEJABAT UMNO BAHAGIAN BANDAR TUN RAZAK.

INI KEJADIAN SERIUS DAN BELIAU MINTA PIHAK POLIS SEGERA MENYIASAT DAN MENGAMBIL TINDAKAN TEGAS TERHADAP MEREKA YANG TERBABIT.

SYED ALI BERPENDAPAT,. PERBUATAN JAHAT INI ADALAH UNSUR PROVOKOSI MENJELANG PERHIMPUNAN HARAM BERSIH.2.0 PADA 9 JULAI INI.

BELIAU MELIHAT TUJUAN MEMBALING AYAM DAN MENYIMBAH CAT INI ADALAH BAGI MEMBANGKITKAN KEMARAHAN ORANG MELAYU DAN SETERUSNYA AKAN BERLAKU PERTELINGKAHAN ANTARA KAUM TERUTAMA DI IBU KOTA KUALA LUMPUR.

BAGAIMANAPUN, SYED ALI MEMINTA AHLI - AHLI UMNO BAHAGIAN CHERAS SUPAYA TIDAK MELATAH KERANA SEDAR PERBUATAN JAHAT INI BERTUJUAN UNTUK MEROSAKKAN PERPADUAN KAUM DAN MENJEJASKAN KEAMANAN NEGARA.

BELIAU JUGA TIDAK MENOLAK MEUNGKINAN PERBUATAN KHIANAT INI DIRANCANG PIHAK TERTENTU UNTUK MENCETUSKAN RASA SYAK WASANGKA DI ANTARA KAUM DAN AKHIRNYA AKAN BERLAKU PERGADUHAN.

SEHUBUNGAN ITU, DALAM KEJADIAN MENYIMBAH CAT DAN MEMBALING EMPAT EKOR AYAM DI BANGUNAN PEJABAT UMNO BAHAGIAN CHERAS PAGI INI, SEKALI LAGI SYED ALI MENDESAK POLIS SEGERA MENJALANKAN SIASATAN.

Tiada ulasan:

Pengikut