Jumaat, 1 Julai 2011

demi agama bangsa dan negara

demi agama bangsa dan negara


Bersihkah BERSIH???

Posted: 01 Jul 2011 01:13 AM PDT

Kini S. Ambiga sekali lagi mencetuskan polemik yang nampaknya semakin menggigit jiwa rakyat. Pengumuman yang dibuat untuk meneruskan 'perhimpunan haram' sangat bertentangan dengan etika undang-undang negara. Jelas sekali Ambiga tidak keseorangan apabila munculnya 'penceramah bebas' yang kini ditampuk kerusi Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu sebagai penyokong kuat Ambiga. Selain itu juga, jawatankuasa BERSIH 2.0 terdiri dari Ketua Pemuda PAS K.L dan konco2 yang kita semua tahu mereka inilah 'udang disebalik mee'..

Dulu si Ambiga pernah naikkan api kemarahan orang-orang Islam apabila nak wujudkan IFC (kebebasan hak beragama) yg menyokong agar rakyat Malaysia berumur atas 18 tahun boleh memilih mana2 agama mereka yang mereka suka. Kemudian kes seorang bangsa India yang nak jadi 'lawyer syarie' dan tuntutan kes Lina Joy (orang islam) nak tukar agama ke Kristian. Sekarang perhimpunan BERSIH pulak. Nampaknya 'api' yang kecil semakin marak, sudah tak kenal mana asal-usulnya..sudah tak tahu apa yang dibakarnya!!!

Kini, Mat Sabu bukan lagi orang suruhan PAS..dia dah ade jawatan besar. Pada 1997, Mat Sabu pernah mengeluarkan 'fatwa' anwar al-juburi bila kes DSAI semakin kencang ketika itu. Tapi bila PAS dah 'berkahwin' dengan DAP dan PKR dalam rumah 'pakatan haram', Mat Sabu nak cuci dosa pada anwar sebab takut namanya tak tercalon dalam PRU13 atau tak tersenarai sebagai orang-orang penting anwar nanti, lalu dia nak jilat balik kahak2 yang pernah dikeluarkan dulu dengan bersetuju jadi 'balaci' Ambiga dalam perhimpunan BERSIH.

Nak kata PRU dah dekat, DS Najib dah bagitahu yang mandat untuk kerajaan sampai 2013. Biarpun ade bisik2 mengatakan tahun depan tapi DS Najib bukan tak reti pasal politik (umur 25 tahun dah pegang jawatan timbalan menteri) nak tentukan bila PRU akan diadakan. Tunggu lah kejayaan perancangan pembangunan, modal insan dan ekonomi baru lah PRU akan diadakan. Nak kata SPR tak adil, bagaimana pula 5 buah negeri yang jatuh ke tangan 'pakatan haram' dan hampir 21 tahun PAS boleh memerintah Kelantan?? Lalu, apa sebenarnya niat BERSIH..???

pemudagerik: Apa kes dengan pembelaan anwar al-juburi yang akan dilangsungkan pada bukan julai??? Ada kaitan ke dengan perhimpunan haram BERSIH pada 9 julai ni nanti..????

Tiada ulasan:

Pengikut