Sabtu, 16 Julai 2011

DunSemarang

DunSemarang


HARI SIHAT CERGAS TAMAN WAJA PARIT RAJA Bersama PUTER UMNO Ayer Hiitam.

Posted: 15 Jul 2011 09:01 PM PDT


16 julai parit raja – pelbagai aktiviti yang menyeronokkan mewarnai sambutan hari sihat cergas yang dianjurkan khusus Biro Hal Ehwal Wanita Persatuan Penduduk Taman Waja Parit Raja. Dengan penglibatan penduduk pelbagai peringkat, sambutan tersebut mampu memupuk semangat kejiranan yang kukuh dan mantap demi menjana semangat Satu Malaysia di kawasan taman-taman perumahan. Aktiviti yang sangat ceria antara lain ialah Senam Robik Seni 1 Malaysia, pertandingan futsal bintang kecil, pertandingan mewarna, motivasi sehat cergas, pertandingan tiup belon dan cabutan nombor bertuah.
Siapa Bertuah..CABUT Laaa

Mewarna..Ibu turut memberi galakan..Tahniah!
Program ini juga melibatkan taman-taman perumahan sekitar di taja bersama oleh Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Ayer Hitam dan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ayer Hitam. Menurut Pn Nuriyati Ithnin Ketua Puteri Bhg Ayer Htam, pihak bersedia memberikan kerjasama kepada mana-mana badan di taman perumahan sekiranya berminat menganjuran program sedemikian rupa bagi tujuan merapatkan persaudaraan dan memenuhi konsep kejiranan. Bagi Pn Syahidatul Akma yang bertindank sebagai Pengerusi Biro Hal Ehwal Wanita Taman Waja berpendapat bahawa program seperti in sangat penting kerana ia boleh menjana mental yang sihat dan mampu mengujudkan suasana sejahtera di kalangan masyarakat.
Senam Robik

Turut hadir dan mengambil penyertaan dalam program ini ialah Puan Sarimah Abdullah mewakili Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Ayer Hitam dan Abdull Halid Saat Setiausaha UMNO Bahagian Ayer Hitam serta aktivis masyarakat dari Taman Intan, Taman Parit Raja, Taman Kelisa dan Taman Mekar Fasa 2 Ayer Hitam.

Bintang Cilik FUTSAL Taman Waja.
Para Peserta Hari Sihat..PEWAJA
Tahniah dan syabas atas program yang telah berjalan lancar, semuga aktiviti ini akan menjadi penggerak asas untuk Persatuan dari Taman persekitaran agar masyarakat
Pt Raja di DunSemarang bertambah "RUKUN" dan "GUYUP".
(Sumber berita S/U Ubah Halid Saat) By Ajey/Mas/Pat Choy Taman Intan.

AKU TIDAK HALALKAN...

Posted: 15 Jul 2011 04:10 AM PDT


Sebanyak RM41,475 diperuntukkan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) bagi menampung kos makanan 1,659 individu yang ditahan kerana menyertai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Adil dan Bersih (Bersih) di ibu kota, kelmarin.
Pemangku Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh berkata, pihaknya memperuntukkan RM23 bagi setiap individu yang ditahan untuk menampung kos makanan dan minuman.

"Ini membuktikan layanan mesra kepada semua tahanan malah makanan yang disediakan kepada mereka lebih baik jika dibandingkan dengan anggota polis bertugas.


Aku tidak akan mengHALALkan..wang aku sebagai pembayar CUKAI di salurkan untuk memberi jamuan makan kepada PEROSAK AGAMA DAN BANGSA. semua peserta BERSIH yang yang sebenarnya berhati KOTOR dan KAU DU. Aku tidak redha sama sekali. Sebenarnya BERSIH KAUDU adalah gerombolan Pengganas yang menghabiskan duit rakyat dan pembayar CUKAI. Andainya mereka tidak membuat huru hara pada 9.07.11...semua kos dan wang adalah lebih jimat dan dapat dugunakan ke jalan yang lebih berfaedah. Bersih Tapi Bodoh. Kopiah Putih tapi KOTOR.

INGAT aku pembayar CUKAI..tidak akan mengHALALkan..kamu tanggunglah sendiri di akhirat kelak. Mungkin ramai yang seperti aku..tidak HLALkan wang nya di makan oleh kamu yang KOTOR.

Wang seperti itu boleh membina sebuah SURAU...
Cakap tak serupa bikin..kalau betul kamu bersih dan pejuang Demo..tak perlu terima makanan..Puasalah..MOgok...tujukan kekuatan zahir dan batin...ada makanan kau orang SAPU juga..tak ada maruah diri..kalau benci dengan Kerajaan dan Polis..buat apa makan..mana maruah kau orang wahai AHLUL BAHLUL BERSIH. Tak ada pendirian..orang seperti ini pun ada di Tanah Melayu ini..berfikiran kelas Tiga belum bertammadun. Niali moral dan Maruah yang rendah dan sanggup gadai Maruah Bangsa dan agama kat Pajak Gadai....

DunSemarang Pesat Membangun bersama UMNO

Posted: 15 Jul 2011 03:27 AM PDT

15 Julai 2011 Ayer Hitam - Teminal teksi yang baru di Pusat Bandar Ayer Hitam hari ini secara rasminya beroperasi dengan sempurnanya upacara penyerahan kunci terminal tersebut di Dataran Teminal Pusat Bandar Baru Ayer Hitam di sini.Pengerusi persatuan teksi Ayer Hitam ( Encik Zainuddin Md Rais ) berkata setakat ini terdapat 10 buah teksi yang berdaftar dgn persatuan untuk memberikan khidmat mereka dan beliau sudah pun menerima banyakpermintaan dari teksi dari kawasan luar untuk bergabung dan menawarkan khidmat mereka. Dengan sempurnanya upacara serah terma kunci terminal tersebut maka terminal teksi yang lama di tutup denga rasminya dan orang rama diminta tidak lagi menggunakan terminal teksi lama. Upacara serah terima kunci terminal ini di sempurnakan oleh YDP Majlis Daerah Yong Peng Encik Khir Johari bin Salleh yang juga sekali gus menyerahkan kunci untuk terminal bus Ayer Hitam untuk pembukaan kaunter tiket 7 syarikat bas ( Pengangkutan Maju, Handal Indah Sdn. Bhd. Satria Express, Cepat Express, Syk SNS, Syk Yoe How )
Terdapat 17 terminal bas di Bus Stand ini dan 10 kaunter tiket.

Kontak number Pengerusi Per Teksi : 0127632968 ( Zainuddin Md Rais )
(Terima kasih dari Sumber berita Abdull Halid Saat
Pemb. Khas YB Datuk ADUN Semarang.)By M69

Tiada ulasan:

Pengikut