Pengikut

Nuffnang

Isnin, 31 Januari 2011

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


KEPUTUSAN RASMI PILIHANRAYA KECIL DUN TENANG

Posted: 30 Jan 2011 05:50 PM PST

Barisan Nasional (BN) mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang selepas calonnya, Mohd Azahar Ibrahim menang dengan majoriti undi 3,707, mengatasi calon PAS, Normala Sudirman.
Keputusan pilihan raya kecil itu diumumkan tepat jam 10.03 malam oleh Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Md Asri Amir di Pusat Penjumlahan Undi di Dewan Serbaguna Majlis Daerah Labis di sini. Mohd Azahar memperoleh 6,699 undi manakala Normala 2,992 undi. Dalam pilihan raya kecil itu, Mohd Azahar, 39, yang juga bekas Penolong Pentadbir Tanah Daerah Kecil Rengit, Batu Pahat, dicabar oleh Normala, 38, yang juga seorang bekas guru.

Sebanyak 71.8 peratus atau 10,579 pengundi daripada 14,753 pemilih berdaftar bagi pilihan raya kecil DUN Tenang keluar mengundi sehingga proses pengundian ditutup 5 petang tadi.

Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata, jumlah peratusan itu lebih rendah berbanding pilihan raya umum 2008 iaitu 73.52 peratus.


Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras mengambil kesempatan menyampaikan ucapan tahniah kepada calon Barisan Nasional (BN), Mohd Azhar Ibrahim yang telah berjaya mempertahankan kerusi N05 Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang. Semoga Yang Berhormat Mohd Azhar Ibrahim akan dapat memberikan perkhidmatan terbaik kepada masyarakat penduduk di DUN Tenang.


0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian