Pengikut

Nuffnang

Rabu, 15 September 2010

Ahli Parlimen Kota Belud

0 ulasan
sumber :-

Ahli Parlimen Kota Belud


Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri Datuk Abdul Rahman Datuk Dahlan.

Posted: 15 Sep 2010 08:33 AM PDT

Pada 12 September 2010 lalu saya telah mengadakan majlis rumah terbuka sempena Hari Raya Aidilfitri bertempat di Bukit Nabila, Tuaran, kehadiran para pengunjung pada majlis itu seawal jam 8.30 pagi tidak henti-henti, seperti biasa saya dan isteri menunggu para pengunjung di hadapan pintu pagar menyambut dan bersalaman serta bermaaf-maafan.

Kehadiran Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Panglima Musa Aman ke majlis rumah terbuka jam 10.00 pagi turut menambahkan kemeriahan majlis tersebut, para tetamu yang hadir pada majlis itu tidak mahu melepaskan peluang untuk bersalaman dengan pemimpin kesayangan negeri ini.

Kepada para pengunjung yang sudi berkunjung ke rumah terbuka pada hari itu, saya serta isteri sekali lagi mengucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga, kepada para pengunjung yang tidak sempat bersalaman pada majlis itu saya menyusun sepuluh jari mohon kemaafaan, yang baik itu datangnya dari Allah Swt dan yang buruk itu datang dari kelemahan yang tidak disengajakan.
Selain Ketua Menteri Sabah yang menjadi tetamu kehormat majlis rumah terbuka Hari Raya Aidilfitri Abdul Rahman yang juga Setiausaha Barisan Nasional Sabah antaranya ialah Menteri Pembangunan Sumber Dan Kemajuan Teknologi Maklumat, Datuk Dr. Yee Moh Chai,Pembantu Menteri Pembangunan Infrastruktur, Datuk Japlin Akim, Pembantu Menteri Pertanian Dan Industri Makanan, Datuk Musbah Jamli, Pembantu Menteri Belia Dan Sukan, Datuk Jahid Jahim, Pembantu Menteri Pembangunan Masyarakat Dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Herbert Timbun Lagadan.
Turut hadir Timbalan Ketua Perhubungan Umno Negeri Sabah, Datuk Salleh Tun Said, Ketua Bahagian Umno Spanggar, Idris Jumat, Timbalan Ketua Bahagian Umno Kota Belud, Awadnir Matanggal, Timbalan Ketua Bahagian Umno Tuaran, Aliasgar Basri , Ketua Pemuda Umno Kota Belud, Bahrol Sawi serta para pemimpin yang lain.


Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

0 ulasan
sumber :-

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Tolong jangan lupa...rakyat Malaysia pernah kena ' kencing ' pada 16 September!

Posted: 15 Sep 2010 12:00 PM PDT

Tarikh 16 September memanglah bersejarah.Inilah hari penubuhan Malaysia dengan penyertaan Sabah dan Sarawak pada tahun 1963.

Dalam kemeriahan cuti umum menyambut ulangtahunnya ke 47,Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan ingin sampaikan pesanan ini.

Katanya 16 September juga merupakan ulangtahun kedua hari pembohongan terbesar Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada seluruh rakyat negara ini.

Jangan lupa pada 16 September 2008 seluruh negara menunggu dengan penuh debar pakatan pembangkang nak ambilalih Putrajaya menerusi 'pintu belakang' .

Dakwa Anwar sebilangan Ahli Parlimen Barisan Nasional yang diperlukan sudah dalam poketnya.

Rakyat antara lain menyaksikan drama lucu beberapa orang kuat PKR dihantar 'mengejar' para Ahli Parlimen BN yang membuat lawatan sambil belajar ke Taiwan.

Senario yang diberi seolah kerajaan BN sudah nak bungkus.Akhirnya habuk pun tarak.

Warna-warni politik
Torashah

Apo Kono Eh Jang!

0 ulasan
sumber :-

Apo Kono Eh Jang!


Otak mereng Nizar yang patut ditukar…

Posted: 14 Sep 2010 10:04 PM PDT

Sedap betul mulut si Nizar komunis mencabar UMNO supaya menukarkan singkatan namanya didalam bahasa inggeris kepada bahasa melayu.

Maknanya selepas ini, UMNO tak lagi boleh dipanggil UMNO. Semua kena sebut PEKEMBAR.

Pertukaran ini menurut otak mereng Nizar, ialah supaya bahasa melayu dapat diperkasakan dan juga dapat membuktikan bahawa UMNO adalah pejuang melayu sebenar.

Yang hairan bin ajaibnya, sejak bila pulak si Nizar komunis ni ambil berat tentang UMNO? Dan sejak bila pulak dia ada semangat sayangkan bahasa melayu dan juga bangsa melayu?

Bukankah manusia bebal bernama Nizar ni adalah merupakan pencacai nombor satu kepada cina kafir DAP di Perak?

Untuk pengetahuan Nizar, sebenarnya singkatan nama UMNO tak perlu ditukar.., yang patut ditukar ialah mentaliti pencacai komunis yang bersarang didalam kepala Nizar.

Lagi satu, Nizar sepatutnya memperbetulkan partinya dulu yang kononnya islamik sangat. Tapi bila kena jerkah dengan Singh murtad DAP berkenaan hukum HUDUD, ulamak-ulamak PAS terus konar baring sampai cecah telinga.

Dan sepatutnya Nizar komunis mengubah partinya supaya jangan terlalu nak mempolitikkan Islam. Habis segala surau dan masjid di seluruh negara telah "dikencing" oleh kafir DAP semata-mata perbuatan melacurkan Islam oleh PAS.

UMNO dari dulu dah memperjuangkan bangsa melayu. UMNO juga dalam perlembagaan partinya jelas berjuang untuk menegakkan maruah Islam dan juga nasib bangsa. Semua rakyat dah sedia maklum perkara ni.

Jadi kalau singkatan UMNO disebut dalam bahasa Jerman sekalipun, matlamat dan perjuangan parti tetap sama! Hanya Nizar sorang yang meroyan sebab tiada isu nak bercakap.

Lagipun pepatah melayu ada mengatakan, apalah ada pada nama…, yang penting perlaksanaan dan juga perbuatan yang ditunjukkan.

Lainlah macam parti Nizar komunis iaitu PAS. Mengaku saja parti Islam tapi perbuatan pemimpinnya mengalahkan yahudi di Israel!

(Oleh: Pak_Long)

Anwar tak mau Presiden, dia nak jadi Perdana Menteri…

Posted: 14 Sep 2010 04:46 PM PDT

Anwar hari ini mengeluarkan kenyataan untuk menolak sebarang pencalonan ke atasnya didalam pemilihan PKR. Ini menimbulkan pelbagai reaksi berbeza dari ahli PKR yang mahukan Anwar dicalonkan sebagai Presiden parti tersebut.

Ramai ahli-ahli PKR masih kurang faham, bukan jawatan Presiden PKR yang dikejar oleh Anwar. Jika dia mahukan jawatan tersebut, sudah lama disuruhnya Wan Azizah turun tahta dan digantikan olehnya seperti mana yang dilakukannya pada kerusi Parlimen Permatang Pauh.

Anwar sebenarnya lebih berminat untuk mengisi jawatan Perdana Menteri Malaysia. Inilah satu-satunya cita-cita yang masih belum mampu direalisasikan oleh Anwar semenjak dia menyertai politik.

Bagi Anwar, hanya kedudukan sebagai Perdana Menteri sahaja yang boleh menghapuskan segala kesalahan serta tingkah laku sumbangnya. Dan yang paling penting, Anwar akan dapat menghapuskan kes mahkamahnya yang sedang berlangsung jika dia dapat menguasai Putrajaya selepas PRU13 nanti.

Jadi, apa perlu Anwar bersusah payah memikirkan tentang jawatan dalam PKR? Parti itu hanya ditubuhkan semata-mata untuk membebaskannya dari penjara sahaja suatu ketika dulu. Dan kini, PKR bagi Anwar langsung tak membawa apa-apa erti lagi selain dari alat politik untuk membodohkan rakyat.

Anwar tahu, isterinya tak akan mampu membawa PKR pergi jauh. Dan nasib PKR pasti akan gelap jika Pakatan tak berjaya menumbangkan Barisan Nasional pada PRU akan datang. Sebab itulah fokus Anwar ketika ini ialah kepada DAP dan PAS.

Ramai yang tak menyedari bahawa Anwar kini sibuk mencaturkan strategi untuk DAP dan PAS menarik sokongan rakyat. Manakala, PKR didiamkan kerana sokongan orang ramai kepada parti tersebut kian luntur terutamanya setelah penghijrahan besar "orang-orang kuat" parti ke dalam UMNO dan menjadi ahli bebas.

Anwar lah yang menyarankan supaya wakil-wakil DAP mendekati orang melayu/Islam melalui masjid serta surau. Dan Anwar jugalah yang mencadangkan supaya PAS berlembut dengan orang kafir terutamanya didalam polisi undang-undang Islam mereka.

PRU13 adalah merupakan peluang terakhir Anwar untuk menakluk Putrajaya sekaligus menjadi Perdana Menteri. Dan jika dia gagal melakukannya, karier politiknya bakal terkubur buat selamanya…, begitulah juga dengan PKR!

(Oleh: Spy_Leman)

Sayap Parti

Bahagian