Pengikut

Nuffnang

Rabu, 4 Ogos 2010

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


PERUTUSAN KETUA PUTERI UMNO MALAYSIA SEMPENA SAMBUTAN ULANGTAHUN KE SEMBILAN PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA

Posted: 04 Aug 2010 01:04 AM PDT

Adik-adik dan Rakan Seperjuangan Puteri sekalian,

Pada hari ini, Pergerakan Puteri UMNO Malaysia akan Menyambut Ulang Tahun ke 9 penubuhannya. Dalam usia sebegini, begitu banyak cabaran yang terpaksa di hadapi dan begitu banyak pengalaman yang telah dikutip. Namun, semua cabaran-cabaran ini mematangkan Puteri dalam menghadapi pelbagai ranjau realiti dunia politik. Puteri haruslah menjadi sayap yang kental, cekal dan tabah menghadapi bukan sahaja cabaran politik semasa malah adakalanya masalah perpecahan dalaman sendiri.

Dalam usia kematangan ini, saya tidak segan atau malu untuk menyentuh mengenai perpaduan di kalangan ahli-ahli Puteri. Perpaduan ini adalah asas kepada kekuatan dan kesatuan ahli yang menjadi satu tiang penting untuk menongkat bumbung kesetiaan. Perpaduan juga adalah antara agenda penting untuk menggerakkan parti ke hadapan dalam merencanakan aktiviti dan program yang bersesuaian dan selari dengan agenda parti. Seperti kata pepatah bertepuk sebelah tangan, tidak akan berbunyi, perpaduan haruslah datang dari semua pihak. Saya tahu bukan mudah untuk kita memperkasakan agenda perpaduan ini, tapi saya yakin perpaduan di dalam Puteri UMNO Malaysia telah dicapai dengan baik bersandarkan kepada kejayaan pelaksanaan dasar, program dan aktiviti yang telah dilaksanakan sepanjang 9 tahun ini.

Namun begitu, di kesempatan ini juga, saya juga ingin menyeru kepada semua ahli-ahli Pergerakan Puteri UMNO Malaysia samaada di peringkat cawangan, bahagian, Negeri malah di semua peringkat agar melupakan agenda peribadi yang boleh merosakkan Puteri. Agenda-agenda peribadi yang tidak membawa untung malah membawa rebah kepada Puteri perlulah ditolak ke tepi. Dalam pada kita hendak menarik golongan muda dan menumpukan kepada usaha untuk Pilihanraya Umum ke-13, mereka yang mempunyai kepentingan diri sendiri, gemar mewujudkan percakaran dalaman parti dan yang hanya merosakkan dan mencemar nama baik parti perlulah kita abaikan. Puteri haruslah bijak dalam membuat penilaian dan janganlah mudah terikut dengan semua paparan di media apatah lagi di media-media alternatif atau akhbar-akhbar pojok yang tidak menjana minda. Saya amat menggalakkan Puteri untuk menimba ilmu dan mendapatkan informasi melalui saluran yang betul dan rasmi. Ini adalah penting kerana, dengan informasi yang betul kita dapat menyiapkan diri dengan lebih baik dan lebih mantap.

Saya ingin mengucapkan tahniah kepada semua Ahli-ahli Pergerakan Puteri UMNO Malaysia yang selama ini setia pada perjuangan parti dan Puteri. Terima kasih juga di atas sokongan dan penglibatan di dalam semua siri aktiviti yang telah dianjurkan Puteri. Saya amat berharap program-program seperti, Voluntary Group for Everyone (VOGUE), Program Banteras Ragut & Rogol (B2R), Skuad Gempur Pilihanraya, Cari Seramai Ahli (CSI) dan Kembara Daftar Pemilih, Life is Presious : 1Jiwa 1Cinta 1Malaysia (LIPs), Program Sinar Kasih, Majlis Dialog Bersama NGO dan Profesional Muda dan Program Bual Bicara Tokoh Politik serta program-program lain yang dianjurkan akan terus disemarakkan di semua peringkat. Saya amat berharap adik-adik Puteri akan terus bergerak mendampingi rakyat agar kita sentiasa dekat di hati mereka. Anggaplah ini satu amanah yang perlu kita laksanakan dengan baik. Tidak perlulah jawatan dan pengiktirafan yang pelbagai jika agenda pemerkasaan bangsa kita masih di takuk yang lama.

Untuk itu, akhir kata, saya ingin melahirkan rasa syukur di atas nikmat dan kesihatan baik yang Allah berikan kepada saya, seluruh keluarga saya, pasukan yang bekerja bersama-sama saya untuk terus berada di medan perjuangan ini.

Terima kasih juga kepada seluruh ahli-ahli Puteri yang mendoakan kesejahteraan Puteri untuk terus kekal relevan dan utuh sebagai satu sayap yang membawa agenda Generasi Wanita Prihatin.

Teruskanlah kecemerlangan!

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


NIK AZIZ ASALNYA ADALAH UMNO.

Posted: 03 Aug 2010 09:21 PM PDT

2. Fahaman Nik Aziz tentang politik ternyata masih dangkal apabila beliau hanya mampu melihat UMNO dan Barisan Nasional sebagai parti berasaskan kaum semata-mata. Sedangkan Barisan Nasional merupakan lambang kesepakatan rakyat Malaysia yang wujud secara bersama dan bergerak di atas dasar-dasar yang dipersetujui bersama. Maka orang Islam di Malaysia sewajarnya merasa bertuah kerana kesepakatan ini dipimpin oleh organisasi Melayu yang beragama Islam yakni UMNO. Walaupun kesepakatan BN itu tidak semestinya sama dengan pembentukan kerajaan Islam Madinah (kerana pemilihan pemimpin adalah melalui pilihanraya dan bukan konsep musyawarah), tetapi kesepakatan yang dipersetujui Umno dan parti komponen BN adalah mirip dengan apa yang diasaskan oleh Rasulullah s.a.w. iaitu pembentukan kerajaan berasaskan toleransi dan hormat kepada kepelbagaian yang wujud dalam sesebuah negara. Dan hukum Tauhid secara jelas dinyatakan dalam Perlembagaan Persekutuan iaitu Perkara 3 yakni Islam Agama Persekutuan. Ertinya kedudukan Islam bukan sahaja diterima oleh bangsa Melayu, malah kaum Cina dan India turut memperakui perkara ini apabila wakil-wakil mereka bersetuju dengan kandungan perlembagaan yang telah termaktub sebelum merdeka.

3. Ketahuilah wahai penyokong Pas bahawa menurut sumber, Nik Aziz yang kamu puja itu asalnya adalah ahli Umno kawasan Bachok pada 196oan. Tetapi disebabkan tidak berpeluang memegang sebarang jawatan, maka beliau beralih arah kepada Pas. Sama perihalnya dengan pengasas Pas iaitu Ahmad Fuad, yang menubuhkan Pas rentetan tidak berpuas hati disebabkan tewas 46 undi kepada Tunku Abdul Rahman ketika bertanding jawatan Presiden Umno pada 1951. Dan British kemudiannya mengambil kesempatan meluluskan pendaftaran parti Pas semata-mata kerana ingin memecah-belahkan Melayu yang ketika itu bersatu teguh di bawah Umno. Pas ternyata berperanan sebagai 'duri dalam daging' tinggalan British kepada bangsa Melayu di negara ini.

4. Umno adalah parti Islam dan disebabkan itulah Umno menjadi wadah pertama perjuangan Nik Aziz sebelum mendaftar sebagai ahli Pas. Maka benarkah hakikatnya bahawa Nik Aziz adalah seorang hipokrit + munafik?

WARISAN

Posted: 03 Aug 2010 09:05 PM PDT

Warisan
Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Airmata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesama kita
Cita lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Pribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutup hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan gagah perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di Nusantara

Bolehkah Komponen Cina BN Dipercayai?

Posted: 03 Aug 2010 08:59 PM PDT

uesday, August 03, 2010
Bolehkah Komponen Cina BN Dipercayai?
Dalam carta ini, macam MCA sengaja tak bersungguh menjadi juara orang Cina. Depa membiarkan DAP membalun semua orang Cina untuk menjadi pemilih pada PRU akan datang. MCA tak layak nak jadi champion orang Cina dan menunjukkan kelemahan kepimpinan MCA untuk menjadi leader orang-orang Cina di Malaysia.

Sebelum itu, MCA senada dengan DAP dalam hal kalimah Allah. Muhyiddin Yassin pun dah marah,blogger cap ayam dah lama tau orang Cina takkan tunduk pada orang Melayu. Jangan buat-buat lupa, DAP pernah menjadi spokeman MCA dan Gerakan bila Zahid Hamidi kena smash paper cina yang putaq belit kenyataannya.


Kapsyen gambaq kenyataan Anwar Ibrahim untuk memberi jawatan Timb. PM kepada orang Cina jika dia berjaya membentuk kerajaan. Sebelum itu, MCA juga pernah membangkitkan cadangan jawatan tersebut diberi kepada MCA berdasarkan kekuatan sokongan dalam kabinet. Yang kita tak perasan, paper cina terutama Nanyang dan China Press hari-hari hentam, kutuk, hina orang Melayu sebagai rasis.

Masihkah ada kepercayaan pada depa semua..?
Pada 17:05
Disiarkan oleh TokeyGaram

Jais: Purata 30 AJK surau, masjid letak jawatan

Posted: 03 Aug 2010 08:18 PM PDT

 
Ogos 3, 10 5:46pm  
Kira-kira 30 anggota jawatankuasa (AJK) masjid dan surau di Selangor termasuk nazir, bendahari dan imam meletak jawatan setiap bulan disebabkan tiada persefahaman sesama mereka.

Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) Datuk Mohammed Khusrin Munawi berkata perkara itu mungkin berpunca daripada rasa tidak puas hati sesetengah pihak terhadap pemilihan AJK yang dibuat menerusi mesyuarat agung.

"Setiap bulan saya perlu tandatangan peletakan jawatan AJK purata antara 20 ke 30 orang. Jumlah itu masih kecil berbanding jumlah kesemua AJK di negeri ini iaitu kira-kira 8,000 orang, tetapi kalau tidak diatasi takut menjadi perbalahan dan mendatangkan masalah kepada pengurusan masjid dan surau," katanya kepada pemberita, di Shah Alam hari ini.

Mengulas lanjut, beliau berkata rasa tidak puas hati juga timbul berhubung pelaksanaan projek, sumbangan serta ketiadaan kerjasama antara mereka menyebabkan ada yang menjalankan tugas orang lain.

"Seperti contoh di Kuala Langat, ada orang beri sumbangan tidak melalui nazir dan bendahari tetapi terus beri kepada bilal dan bilal pula terus lantik kontraktor untuk melaksanakan projek. Bendahari dan nazir tidak tahu kerana tiada kerjasama. Sistem dan senarai tugas dah ada tetapi ada yang buat tugas orang lain.

"Sepatutnya bilal kena maklumkan bendahari dan nazir tetapi dia terus buat, ini menunjukkan tiada ketelusan. Banyak lagi sebab seperti penceramah, biro agama nak panggil orang ini, nazir pula tidak setuju," katanya.

Mohammed Khusrin berkata sikap sedemikian tidak harus wujud dan seharusnya AJK masjid dan surau tidak memperbesarkan isu-isu yang remeh sehingga boleh menggugat persaudaraan sesama umat Islam.

Mereka sepatutnya melaksanakan tugas demi kepentingan agama, bukan kepentingan peribadi atau kelompok tertentu, katanya.

Mengulas perkembangan lain, Mohamed Khusrin berkata hanya sekitar 40 peratus penceramah yang berceramah di masjid dan surau negeri itu mempunyai tauliah manakala selebihnya sukar dipastikan kerana tidak menyertakan maklumat lengkap.

"Dari laporan yang kita terima dan kumpulkan dari semua masjid dan surau daerah, kita dapati ada borang membabitkan maklumat peribadi penceramah yang memberi ceramah tidak lengkap seperti tidak meletak nama penuh, kad pengenalan dan nombor rujukan tauliah," katanya.

Sehubungan itu, Mohammed Khusrin meminta agar AJK masjid dan surau bekerjasama dengan mengemukakan maklumat penceramah yang lengkap menggunakan borang yang disediakan serta menghantar laporan tersebut kepada JAIS setiap
bulan.

"Kita juga mengharapkan agar semua AJK membantu mereka yang tidak bertauliah supaya memohon tauliah bagi memastikan setiap perkara yang disampaikan oleh penceramah memberi kesan positif kepada perpaduan umat Islam," katanya

ULASAN.

Apa nak jadi dengan orang Islam di Selangor ini ? Nampaknya semakin kuat cabaran !Pakat-pakat tinggalkan saja PKR tu......masuk BN......

demi agama bangsa dan negara

0 ulasan
sumber :-

demi agama bangsa dan negara


Adakah Puan Sri Salbiah tahu siapa madunya??

Posted: 04 Aug 2010 11:01 AM PDT
BINI NO.2 SI KHALID 'GAGAP'

Nama : Rahimah Bt Kamaruddin

Jawatan: Pegawai Koordinasi kepada MB Selangor

Gaji : RM 5000 Elaun : RM 2000

Alamat : Shah Alam dan Taman Cahaya Ampang (lain2 rahsia)


umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Kalimah Allah : MCA tidak perlu mengikut rentak DAP

Posted: 03 Aug 2010 10:18 PM PDT

MCA selaku komponen Barisan Nasional (BN) perlu menghormati pendirian kerajaan berhubung isu penggunaan kalimah Allah dalam penerbitan majalah mingguan Kristian katolik, Herald, tegas Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

Katanya, parti tersebut tidak seharusnya mengikut rentak DAP supaya penggunaan kalimah Allah turut boleh digunakan oleh agama lain.

Menurut beliau, pendirian kerajaan sudah jelas bahawa penggunaan kalimah Allah adalah sebutan suci oleh penganut agama Islam dan pertikaiannya tidak wajar dilakukan secara terbuka.

"Kita kecewa dengan sikap MCA yang langsung tidak menghormati UMNO sebaliknya seperti berpakat dengan DAP dalam isu tersebut," tegasnya.

Katanya, MCA juga dinasihatkan tidak menjadikan faktor kaum sebagai agenda politik sehingga boleh bersekongkol dengan DAP yang jelas mengamalkan politik rasis.

Beliau kesal kerana MCA seperti telah mengkhianati pendirian UMNO apabila bersetuju dengan desakan DAP supaya kerajaan menarik balik karangan penggunaan kalimah Allah dalam penerbitan mingguan Herald.

Semalam, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengingatkan semua pihak semupa tidak mencetuskan semula isu berkaitan kalimah Allah yang masih dibicarakan di mahkamah.

Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden UMNO mengulas laporan yang menyebut Ahli Jawatankuasa Pusat MCA, Loh Seng Kok yang dipetik sebagai berkata MCA sependapat dengan DAP supaya kalimah Allah turut boleh digunakan oleh agama lain.

Syed Ali yang juga Setiauasaha Perhubungan UMNO dan BN Wilayah Persekutuan berkata, kenyataan pemimpin MCA itu dilihat tidak mencerminkan semangat setiakawan BN yang dipupuk selama ini.
"Ketika BN sedang berusaha untuk mengembalikan keyakinan rakyat, MCA pula mencuri peluang untuk mengeruhkan keadaan, tindakan ini dilihat seperti ada motif tertentu," jelasnya.

Beliau berkata, pemimpin MCA hendaklah menerima ingatan Muhyiddin sebagai teguran positif demin kebaika semua pihak.

"Kita tidak tahu apa motif sebenar beliau menyatakan demikian, tetapi hakikatnya pendirian terbaru MCA itu seperti cuba mencari populariti di kalangan bukan Melayu," katanya.

Katanya, walaupun MCA merupakan komponen terbesar dalam BN selepas UMNO, bukan bermakna pemimpin mereka bebas mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh menyinggung perasaan kaum tertentu.

"Kita berharap kepimpinan baru MCA lebih menghornmati pendirian kerajaan dan tidak sengaja mencetuskan isu kontroversil yang boleh menggundang kemarahan kepada satu kaum yang lain," tegasnya lagi.

Beliau berharap Seng Kok tidak bermain politik dalam isu kalimah Allah kerana dikhuatiri boleh mengundang perbalahan antara kaum di negara ini.

Lagi pun tegas beliau, selagi kes tersebut dalam proses mahkamah tidak wajar-wajar mana pihak membuat kenyataan yang dilihat sebagai cuba mempengaruhi keputusan perbicraan.


Nizar ketagih jawatan MB - Syed Ali

Posted: 03 Aug 2010 07:06 PM PDT

KERAS KEPALA dan ketagih jawatan Menteri Besar Perak ! itulah selayaknya dilebelkan kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS Pasir Panjang, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin.

Menurut Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, Nizar berkelakuan biadab dengan membuat kecoh sebelum dihalau keluar daripada sidang DUN Perak semalam kerana masih beranggapan dirinya sebagai Menetri Besar.

Katanya, bekas Menteri Besar Perak itu tidak menghormati kemuliaan dewan dan menjadikannya seperti medan ceramah politik dengan menunjukkan lagak keras kepala.

"Perbuatan Nizar itu bukan sahaja mencerminkan sikap sebenar pemimpin PAS yang tidak beretika malah beliau juga telah mengkhiananti amanah yang diberikan oleh pengundi di Pasir Panjang," katanya.

Beliau berkata, mana-mana ADUN, Ahli Parlimen termasuk Ahli Dewan Negara (Senator) tertakluk kepada peraturan dewan dan ianya perlu dipatuhi.

Oleh sebab itu jelas beliau, Speker bertanggungjawab memastikan kelicinan persidangan dan mempunyai kuasa untuk menghalau keluar dewan mana-mana wakil rakyat yang mencabuli etika dan peraturan yang ditetapkan.

"Dalam kes Nizar ini, beliau tahu peraturan tersebut tetapi kerana ego dan ketagih untuk memegang jawatan Menteri Besar, dia sanggup berkelakuan tidak sopan dan bersikap keras kepala," tegasnya.

Beliau mengulas kekecohan yang berlaku pada persidangan DUN Perak semalam berikutan kedegilan Nizar yang enggan mematuhi arahan dikeluarkan oleh Speker, Datuk R. Ganesan.

Pada persidangan itu, Nizar 'berleter' lebih satu jam membahaskan usul dengan tidak memberi laluan kepada ahli dewan yang lain walaupun sudah ditegur oleh Ganesan.

Nizar kemudiannya diarah keluar dewan dan digantung sehari daripada menghadiri persidangan tersebut.

Menurut Syed Ali lagi, kelakuan tidak senonoh Nizar bukan kali pertama berlaku malah sebelum ini pun beliau berbuat demikian seolah-olah dewan tersebut sebagai 'pasar borong'.

"Mana-mana pemimpin politik sepatutnya menonjolkan kepimpinan yang beretika dan tidak bersifat seperti samseng," katanya.

Sehubungan itu, beliau mencadangkan pemimpin PAS terutama Mursyidul Amnya, Datuk Nik Aziz Nik Mat 'mengajar' Nizar supaya menjadi ahli politik yang baik dan tahu menghormati orang lain.
Katanya, pemimpin PAS yang selama ini melaungkan slogan 'Islam' sewajarnya menunjukkan pekerti mulia supaya diteladani oleh generasi muda.

Pemuda UMNO Taman Ehsan

0 ulasan
sumber :-

Pemuda UMNO Taman Ehsan


MARIKAN KITA NYALAKAN LILIN....AL FATIHAH!

Posted: 03 Aug 2010 09:51 AM PDT

Puteri UMNO Bahagian Subang

0 ulasan
sumber :-

Puteri UMNO Bahagian Subang


NOTA DARI KETUA PUTERI UMNO MALAYSIA SEMPENA HARI ULANG TAHUN PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA YANG KE SEMBILAN

Posted: 03 Aug 2010 03:58 AM PDTAdik-adik dan Rakan Seperjuangan Puteri sekalian,
Pada hari ini, Pergerakan Puteri UMNO Malaysia akan Menyambut Ulang Tahun ke 9 penubuhannya. Dalam usia sebegini, begitu banyak cabaran yang terpaksa di hadapi dan begitu banyak pengalaman yang telah dikutip. Namun, semua cabaran-cabaran ini mematangkan Puteri dalam menghadapi pelbagai ranjau realiti dunia politik. Puteri haruslah menjadi sayap yang kental, cekal dan tabah menghadapi bukan sahaja cabaran politik semasa malah adakalanya masalah perpecahan dalaman sendiri.

Dalam usia kematangan ini, saya tidak segan atau malu untuk menyentuh mengenai perpaduan di kalangan ahli-ahli Puteri. Perpaduan ini adalah asas kepada kekuatan dan kesatuan ahli yang menjadi satu tiang penting untuk menongkat bumbung kesetiaan. Perpaduan juga adalah antara agenda penting untuk menggerakkan parti ke hadapan dalam merencanakan aktiviti dan program yang bersesuaian dan selari dengan agenda parti. Seperti kata pepatah bertepuk sebelah tangan, tidak akan berbunyi, perpaduan haruslah datang dari semua pihak. Saya tahu bukan mudah untuk kita memperkasakan agenda perpaduan ini, tapi saya yakin perpaduan di dalam Puteri UMNO Malaysia telah dicapai dengan baik bersandarkan kepada kejayaan pelaksanaan dasar, program dan aktiviti yang telah dilaksanakan sepanjang 9 tahun ini.
Namun begitu, di kesempatan ini juga, saya juga ingin menyeru kepada semua ahli-ahli Pergerakan Puteri UMNO Malaysia samaada di peringkat cawangan, bahagian, Negeri malah di semua peringkat agar melupakan agenda peribadi yang boleh merosakkan Puteri. Agenda-agenda peribadi yang tidak membawa untung malah membawa rebah kepada Puteri perlulah ditolak ke tepi. Dalam pada kita hendak menarik golongan muda dan menumpukan kepada usaha untuk Pilihanraya Umum ke-13, mereka yang mempunyai kepentingan diri sendiri, gemar mewujudkan percakaran dalaman parti dan yang hanya merosakkan dan mencemar nama baik parti perlulah kita abaikan. Puteri haruslah bijak dalam membuat penilaian dan janganlah mudah terikut dengan semua paparan di media apatah lagi di media-media alternatif atau akhbar-akhbar pojok yang tidak menjana minda. Saya amat menggalakkan Puteri untuk menimba ilmu dan mendapatkan informasi melalui saluran yang betul dan rasmi. Ini adalah penting kerana, dengan informasi yang betul kita dapat menyiapkan diri dengan lebih baik dan lebih mantap.

Saya ingin mengucapkan tahniah kepada semua Ahli-ahli Pergerakan Puteri UMNO Malaysia yang selama ini setia pada perjuangan parti dan Puteri. Terima kasih juga di atas sokongan dan penglibatan di dalam semua siri aktiviti yang telah dianjurkan Puteri. Saya amat berharap program-program seperti, Voluntary Group for Everyone (VOGUE), Program Banteras Ragut & Rogol (B2R), Skuad Gempur Pilihanraya, Cari Seramai Ahli (CSI) dan Kembara Daftar Pemilih, Life is Presious : 1Jiwa 1Cinta 1Malaysia (LIPs), Program Sinar Kasih, Majlis Dialog Bersama NGO dan Profesional Muda dan Program Bual Bicara Tokoh Politik serta program-program lain yang dianjurkan akan terus disemarakkan di semua peringkat. Saya amat berharap adik-adik Puteri akan terus bergerak mendampingi rakyat agar kita sentiasa dekat di hati mereka. Anggaplah ini satu amanah yang perlu kita laksanakan dengan baik. Tidak perlulah jawatan dan pengiktirafan yang pelbagai jika agenda pemerkasaan bangsa kita masih di takuk yang lama.
Untuk itu, akhir kata, saya ingin melahirkan rasa syukur di atas nikmat dan kesihatan baik yang Allah berikan kepada saya, seluruh keluarga saya, pasukan yang bekerja bersama-sama saya untuk terus berada di medan perjuangan ini. Terima kasih juga kepada seluruh ahli-ahli Puteri yang mendoakan kesejahteraan Puteri untuk terus kekal relevan dan utuh sebagai satu sayap yang membawa agenda Generasi Wanita Prihatin. Teruskanlah kecemerlangan!

Sayap Parti

Bahagian