Pengikut

Nuffnang

Selasa, 21 Disember 2010

Razlan's

sumber :-

Razlan's


Peperangan JANJI KEPADA RAKYAT sudah bermula !!

Posted: 21 Dec 2010 09:37 PM PST

Melalui konvensyen Pakatan Rakyat yang lepas, sekali lagi pihak pembangkang telah merencanakan peperangan Janji Manis kepada rakyat Malaysia untuk memberikan mereka modal untuk mendapat sokongan.

Takala Kerajaan Pusat sedang bertungkus lumus memperbaiki kemudahan dan membuat kerja untuk rakyat dengan merancang berbelanja berbillion wang kerajaan untuk kemudahan infrastuktur kepada rakyat, Pembangkan mengambil jalan mudah untuk menarik sokongan mereka dengan memberikan janji manis.

Hakikatnya Rakyat Negara ini sudah pastinya akan terpeganruh kepada janji mereka kerana ianya memberikan keuntungan terus kepada rakyat pada jangka masa pendek. Dan dengan pendapat kebanyakkan rakyat pada hari ini, peduli apa dengan pembangunnan kerana apa yang mereka ada hari ini sudah mencukupi untuk mereka hidup, dan tanggapan dan pandangan ini telah memberi cabaran kepada kerajaan untuk mencari cara bagaimana untuk menjaskan kepada rakyat betapa pentingnya wang kerajaan di belanjakan kea rah pembanggunan.

Banyak janji Pakatan Pembangkang tidak ditunaikan semasa mereka menang di beberapa negeri, seperti air percuma, wang kebajikan kepada warga emas, wang ehsan kepada ibu tunggal dan banyak lagi janji mereka sehingga hari ini tidak ditunaikan.

Di Selangor sahaja, kantong yang di tinggalkan oleh kerajaan BN sebanyak 1.2 billion tunai telah habis digunakan dan banyak anak syarikat kerajaan Negeri telah mengalami kerugian.

Rakyat hari ini di hidangkan dengan janji yang lebih besar seperti penghapusan Tol. Sudah pastinya ini merupakan janji yang amat besar kepada rakyat dan bagaimana untuk mereka merealisasikan, itu tidak penting, kerana yang paling utama adalah untuk mendapatkan kerusi sebanyak mungkin untuk mereka memerintah Negara Malaysia.

Bolehlah kita ibaratkan hari ini janji mereka adalah kosong. Mungkin ada pendapat yang berkata apa ruginya kita mencuba, kalau betul, kita tidak perlu untuk membayar tol lagi selepas ini, dan sudah pastinya akan mendapat banyak keuntungan kepada kita.

Dengan janji ini, sudah pasti ada yang dikurangkan untuk mereka merealitikan janji ini, dan jawapannya amat mudah, segala subsidi yang diperolehi oleh orang Melayu hari ini akan dihapuskan, Felda akan dihapuskan, MARA akan dihapuskan dan banyak lagi agensi yang terbabit dengan memberi subsidi akan dihapuskan semata-mata untuk memberikan kenikmatan kepada pengguna jalan raya untuk mendapat tol percuma.

Inilah yang akan terjadi sekiranya mereka menang dan berkuasa. Adakah kita mahukan keuntungan jangka masa panjang ataupun keuntungan jangkamasa pendek.

RTM diminta siar perlawanan akhir Piala Suzuki

Posted: 21 Dec 2010 02:05 AM PST

UTUSAN MALAYSIA KELUARAN 20 DISEMBER

** Terima Kasih kepada Rais kerana telah meluluskan siaran lansung untuk kali ini. Hidup Harimau Malaysia

KUALA LUMPUR 20 Dis. - Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan diminta supaya menyiarkan siaran langsung perlawanan akhir Piala Suzuki AFF 2010 di Radio Televisyen Malaysia (RTM) yang akan menyaksikan Malaysia menentang Indonesia, hujung minggu ini.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Seputeh, Mohd. Razlan Muhammad Rafli dalam kenyataannya di sini hari ini berkata, meskipun terdapat stesen televisyen berbayar yang menyiarkan aksi itu, ramai peminat sukan bola sepak tanah air masih mengharapkan penyiaran penuh oleh RTM.

Kata beliau, kementerian perlu mencari jalan terbaik bagi memastikan rakyat tidak berasa kecewa seperti mana yang dialami mereka ketika gagal menyaksikan aksi penuh skuad negara pada peringkat separuh akhir Sabtu lalu.

"Rakyat negara ini seharusnya berasa bangga dan berkongsi kegembiraan dengan skuad bola sepak negara yang hari ini telah membuktikan peningkatan prestasi mereka," katanya dalam kenyataan itu.

Menurut Mohd. Razlan, langkah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menonton lintas langsung di skrin besar di Bukit Bintang beberapa hari lalu juga membuktikan sokongan beliau terhadap sukan tanah air.

"Oleh itu, kita juga mahukan pihak tertentu di kementerian juga dapat merasai kehangatan dan semangat rakyat negara ini untuk menyokong skuad kebangsaan," katanya.

Pada aksi separuh akhir lalu, siaran langsung hanya bermula kira-kira 30 minit selepas permainan berlangsung dan ia menimbulkan perasaan kurang senang di kalangan peminat.

"Oleh itu, kita amat berterima kasih kepada RTM jika boleh menyiarkan keseluruhan perlawanan akhir nanti," tegas beliau lagi.

0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Bahagian