Selasa, 12 Oktober 2010

DunSemarang

DunSemarang


Siapa SamSeng di Malaysia....

Posted: 11 Oct 2010 08:26 AM PDT

Lihatlah...betapa rakus dan biadabnya mereka...langsung tiada menunjukan ciri-ciri warganegara Malaysia...Kesopanan dan Kesusilaan. Itu baru minoriti kalau jadi majoriti..adakah kita akan menjadai seperti Datuk Sosilawati dan rakan rakannya...Pukul..Bunuh..Bakar..
Cuba fikirkan..jika Rohimi itu India....agak agaknya ada ke orang melayu akan berbuat demikian...mencabar..mencarut..berlagak ala Hero dan Ego Samseng...
Kalau kepala busuk Hindaraf..dengan biadabnya mencerca titah Sultan Johor..apatah kita orang melayu rakyat bawahan..mereka langsung tidak memandang kita..
(By M69..bersyukurlah kita hidup tidak berKASTA..jadikan lah iktibar wahai anak anak KU...)

Apa DOSA Melayu...30%...

Posted: 11 Oct 2010 06:48 AM PDT

"KUALA LUMPUR 10 Okt. - Perhimpunan Agung Tahunan MCA Ke-57 meluluskan 14 resolusi termasuk menyokong penuh 13 deklarasi yang diluluskan oleh Kongres Ekonomi Cina pada 14 Ogos lalu.

Antara deklarasi kongres berkenaan adalah supaya ekuiti bumiputera sebanyak 30 peratus dalam semua sektor ekonomi dikurangkan secara berperingkat dan syarikat milik kerajaan (GLC) mengambil ahli lembaga pengarah berbilang kaum."

SATU Petunjuk dan loceng Amaran awal yang telah ditunjukkan oleh MCA. Bagus dan tahniah atas cadangan tersebut. Jelas dan bersuluh siapa sebenar MCA...rakan..kawan..sahabat...saudara...
Aku ingin bertanya..APA KAH DOSA MELAYU di Tanah Melayu ini...adakah majoriti orang cina miskin..papa kedana..hidup dalam zaman PRIMITIF. 30% jadi ungkitan dan cuba di hakis sedikit demi sedikit..akhirnya generasi Melayu akan lupus dalam abad akan datang..terus Miskin Daif dan Menumpang di Tanah Ayer sendiri.
Kenapa tidak dicadangkan supaya peratus penagih dadah Melayu di turunkan kepada o%. Peratus pengedar dadah yang kaya raya di turunkan...tidak malukah..di Kawasan Parlimen Ayer Hitam..terdapat pengedar..dadah dengan edaran sekitar jutaan RM. Mana MP Ayer Hitam...jangan asyik mencari arah meruntuhkan perpeduan Melayu. Tingkatkan lah kerjasama orang cina dengan petugas Pemerintah..rujuk "
Menurut Jabatan Perangkaan, sepanjang gerakan Banci Penduduk dan Perumahan 2010 sehingga kini, masih ramai yang tidak tahu berbahasa Melayu dan Inggeris. Mereka hanya tahu berbahasa bangsa sendiri. 70 peratus daripada mereka yang tidak memberikan respon adalah masyarakat Cina. Perkara ini tidak seharusnya terjadi dalam sebuah negara yang meletakkan bahasa Melayu sebagai bahasa negara." Sepatutnya MP Ayer Hitam menjalankan inisiatif meningkatkan peratus Berbahasa Malaysia di kalangan orang cina kepada 100%. Kita bukan dizaman primitif dan tidak tahu berbahasa Malaysia. Bukan cuba untuk melagakan kami Melayu dengan PERKASA dan meruntuhkan peruntukan 30%. Ingatlah ini adalah suara kecil akar umbi Melayu..kami tidak mahu menunjukkan fakta kekayaan di Malaysia...Fakta pemilikan peratusan Tanah di Malaysia..Peratus pemilikan Rumah Taman di Malaysia..tapi akmi tahu..dan kami tidak pernah mencadangkan agar peratus itu diturunkan..Adakah MCA mahu kami membuat deklarasi seperti anda yang sentiasa tidak pernah menjaga hati dan perasaan Melayu..
Kami tidak buta..kami tidak primitif...fikirlah siapa yang sebenarnya BUTA dan berfikiran PRIMITIF..(By Ajey 69...Sedarlah wahai anak bangsaku..bersatulah demi kelangsungan hidup anak bangsaMu..jangan percaya pada rakan yang sekadar senyum..senyum)

Tiada ulasan:

Pengikut