Sabtu, 10 Ogos 2013

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Syukur BN Kekal menang DUN Pasir Panjang - Rashidi Ibrahim!

Posted: 10 Aug 2013 10:15 AM PDT


Adun Pasir Panjang, Rashidi Ibrahim mengharapkan rakyat akur dengan keputusan Mahkamah Pilihanraya yang menetapkan kemenangan BN di kawasan terbabit.

Katanya, dengan keputusan itu rakyat dapat terima serta akur bagi membolehkan beliau meneruskan tanggungjawab sebagai wakil rakyat.

"Dengan keputusan mahkamah saya berharap dapat teruskan tamggungjawab saya di dun Pasir Panjang.

"Kita akab terus bekerja turun padang untuk bantu rakyat," katanya ketika mengulas selepas mahkamah menetapkan BN kekal menang di Dun Pasir Panjang.

Menurut Rashidi, kemenangan BN bagi kerusi Dun Pasir Panjang pada 5 Mei yang lalu dalam PRU ke13 telah menang dengan majoriti 304 undi sahaja.

Katanya, walaupun penggal yang lalu BN kalah hampir 5000 namun berkat usaha pemimpin serta anggota parti yang laub kerusi dun berkenaan berjaya dirampas.

"Walaupun memenangi kerusi ini sebenarnya kita terpaksa mendapatkan undi lebih dari 5000 tetapi akhirnya kita berjaya memenaginya dengan majoriti 304 undi.

"Walaubagaimanapun dua petisyen telah dihantar oleh pembangkang dan dlm proses demokrasi di negara kita ini, kita akur dan kita ikut kita patuhi segala undang-undang pilihanraya.

"Akhirnya petisyen yang mereka hantar telah ditolak oleh mahkamah dan BN kekal menang.

Rashidi menambah, terdapat pelbagai faktor yang menyebabkan pihak pembangkang mengemukakan petisyen.

Bagaimanapun katanya, pengurus pilihanraya daerah Pasir Panjang telah memutuskan setiap undi BN merupakan undi yang sah.

Warna-warni politik
Torashah

Pengikut