Khamis, 4 Julai 2013

Puteri Bahagian Segambut

Puteri Bahagian Segambut


Hot:: Betina Racist DAPig Meroyan Halau Melayu Keluar Dari Tanahair Sendiri. Akai Ada Ka???? #puiiiiiiii

Posted: 04 Jul 2013 10:50 PM PDTWhy we must go back to Sumatera? Dasar bangsa lupa asal usul dan sejarah. Kau tu yang sepatutnya balik ke tempat asal. This is our land. Our Country. Harap pihak berwajib dapat mengambil tindakan ke atas betina tak sedar diri ni. 

Dah muaklah baca provokasi racist cina chauvinist DAPig ni yang lupa asal usul ni.  
ADUN DAP Tidak Ada Prinsip?

Posted: 04 Jul 2013 07:00 PM PDT


Isunya ialah mengenai prinsip. Isunya mudah. Persoalannya juga ringkas. Tetapi, itu pun jelas puak - puak DAPigs ni tak dapat nak jelaskan pendirian mereka.

Apa yang dibangkitkan ialah mengenai prinsip DAPigs. Persoalan yang dibangkitkan dalam sidang DUN Pahang petang tadi ialah mengenai pendirian DAPigs dalam beberapa isu.

Nak pulak yang berkaitan dengan Jonker Walk. ADUN Damak bangkit dan mencelah perbahasan titah diraja hari ini dan mempersoalkan pendirian DAPigs.

Jika dulu, yang mencadangkan Jonker Walk diwujudkan ialah MCA. Tetapi cadangan tersebut dibantah keras oleh puak - puak DAPigs sendiri.

Tetapi hari ini, DAPigs juga yang membantah tindakan Kerajaan Negeri Melaka yang hendak menutup Jonker Walk dan dituduh Kerajaan BN bertindak kejam.

Kan nampak sangat Hipokritnya pendirian dan prinsip puak - puak DAPigs tu? Masa nak bukak diorang bantah, nak ditutup pun diorang bantah.

Jelas pendirian DAPigs ni tak tetap. Nak berbicara soal prinsip pun DAPigs tak layak. Maka bangkit la ADUN Tanah Rata yang juga Pengerusi DAPigs Pahang.

Dia menjelaskan, prinsip ini boleh diubah - ubah mengikut keadaan. Dulu, kata dia, Jonker Walk tidak diperlukan. Sekarang, Jonker Walk itu perlu diwujudkan.

Maka sebab itu DAPigs membantah tindakan Kerajaan Negeri Melaka. Sekali lagi ADUN Tanah Rata menegaskan bahawa 'Prinsip ini boleh berubah - ubah'.

Sekali lagi ADUN Damak bangkit dan terus menjadikan soal prinsip itu sebagai satu bahan pertikaian. Jelasnya, prinsip DAPigs ni memang boleh berubah - ubah.

Dulu DAPigs kata MCA duduk dalam kain UMNO sebab mereka bersatu dalam Barisan Nasional. Tapi, tahan la MCA duduk dalam satu kain.

Yang DAPigs pulak, dah la diorang duduk dalam kain PAS, malah diorang jugak TERPAKSA duduk dalam kain PKR. Lagi teruk dari MCA sebab diorang duduk dalam dua kain!!!

Terasa dengan sindirian itu, ADUN Tanah Rata dari DApigs tu masih jugak cuba nak tegakkan benang yang basah dan tetap juga nak kata yang prinsip boleh berubah.

Maka bangun pulak ADUN Benta dan menyatakan bahawa orang yang tak de prinsip ni memang tak layak nak bercakap pasal benda lain.

Peribahasa Melayu ada menyatakan, jika Kerbau dipegang pada tali, manusia pulak berpegang pada janji. Itu yang dijelaskan oleh ADUN Benta.

Jika kita lihat apa yang dikatakan oleh ADUN Tanah Rata itu jelas menunjukkan bahawa dia kurang pemahaman mengenai isu Prinsip. Dia sendiri tak faham apa maksud prinsip.

Bagi dia, prinsip ni boleh berubah - ubah mengikut keadaan. Ianya berubah mengikut keperluan. Tapi tindakan itu serupa la macam orang Munafik.

Bukan sahaja DAPigs, malah parti - parti lain pun dalam Pakatan memang tak de Prinsip. Ianya berubah mengikut Kepentingan Politik. Bukannya Kepentingan Rakyat.

Kesimpulannya, DAPigs ni memang TAK ADA PRINSIP!!! Itu sahaj. Tak payah la diorang susah - susah nak tegakkan benang yang basah dan cuba nak alih isu.

Yang kita herannya, bila isu integriti dan prinsip parti DAPigs ni dipertikaikan, kenapa ADUN - ADUN DAPigs lain hanya duduk diam je? Kenapa diorang tak bangun?

Nak pulak yang beria - ia sangat tuntut jawatan Ketua Pembangkang tu. Dia pun mewakili DAPigs jugak. Tapi bila DAPigs kena serang dalam dewan, dia duduk diam je. Jawatan nak. Tapi kerja tak tau nak buat. Kalau amcam tu gayanya, setakat jadi Macai je boleh la!!!
 
 
Baca selanjutnya di SINI

Hot: Teresa Kok Anti Islam?? #TolakPR

Posted: 04 Jul 2013 05:30 PM PDT

alt

KUALA LUMPUR 26 Jun - [KEMASKINI] Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok menyatakan pendirian beliau tidak bersetuju untuk menjadikan agama Islam sebagai agama rasmi.

Kenyataan tersebut dikeluarkan oleh Teresa di hadapan Hakim Siti Khadijah dalam perbicaraannya terhadap Utusan Melayu (M) Bhd di Mahkamah Tinggi Jalan Duta hari ini.
 
alt
 
Ketika perbicaraan, Peguam Mohana Kumar yang mewakili Utusan dan Ketua Pengarangnya Datuk Zaini Hassan menyoal Teresa samaada beliau bersetuju ataupun tidak pewartaan agama Islam sebagai agama rasmi Persekutuan.

"Tidak setuju," kata Teresa.

Teresa yang diwakili oleh Peguam Sankara Nair kemudiannya kerap membantah soalan-soalan seterusnya yang diajukan kepadanya.
 
alt
 
Pada 9 Okt 2008, Teresa Kok, 49, memfailkan saman itu dengan mendakwa artikel bertajuk 'Azan, Jawi, Jais, UiTM dan ba-alif-ba-ya', yang disiarkan akhbar Utusan Malaysia pada 10 Sept 2008, membawa maksud beliau seorang yang tidak boleh dipercayai, ahli politik yang jahat, bersikap perkauman dan anti-Islam.

Beliau mendakwa artikel itu disiarkan semula dan diedar di seluruh Malaysia dan dunia menerusi perkhidmatan online Utusan, dan akibatnya, reputasi dan kewibawaan beliau tercemar di dalam negeri dan di peringkat antarabangsa.
 

Baca selanjutnya di SINI

Tiada ulasan:

Pengikut