Jumaat, 19 April 2013

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


DEMI RAKYAT, UNDILAH BN

Posted: 19 Apr 2013 02:01 AM PDT


Assalamualaikum.

Saya bersyukur kerana sekali lagi diberikan peluang untuk mewakili Barisan Nasional (BN) untuk bertanding di kerusi Parlimen Kuala Nerus pada Pilihan Raya Umum Ke-13 ini. Sesungguhnya amanah ini  saya pikul dengan penuh tanggungjawab bagi memastikan kemenangan BN, khususnya di peringkat Parlimen.

Sebagaimana yang dimahukan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak bahawa kita mahukan satu pasukan yang mampu membentuk kerajaan yang kuat selepas PRU ini, ia merupakan satu mesej betapa kita semua perlu bekerja keras bagi memenuhi impian tersebut.

Sepanjang sepenggal yang lalu, saya telah melakukan yang terbaik berdasarkan kemampuan dan keupayaan saya untuk rakyat di Parlimen Kuala Nerus dan melihat penerimaan dan sokongan rakyat terhadap BN sebenarnya semakin hari semakin baik dan positif.

BN adalah parti yang dipimpin oleh mereka yang bekerja untuk rakyat dan kerana itu, setiap keperluan dan kemahuan rakyat sentiasa diutamakan.

Saya gembira dan merakamkan ucapan terima kasih kepada pengundi saya dan penduduk di Parlimen Kuala Nerus yang telah memberikan undi kepada saya pada PRU yang ke-12 yang lalu, dan sudah tentu, dengan kedudukan saya yang kembali bertanding di kerusi yang sama kali ini, saya amat mengharapkan agar pengundi saya akan terus mengundi saya di Parlimen Kuala Nerus dan juga calon-calon BN di peringkat DUN.

Kepada mereka yang pada PRU ke-12 dahulu yang mungkin tidak mengundi saya, saya berharap kali ini mereka akan memberikan sokongan dan undi kepada saya sebagai calon BN demi kelangsungan perjuangan membawa perubahan kepada rakyat.

Saya sedar, sebagaimana anda semua bahawa PRU ke-13 ini adalah detik pertarungan yang sengit antara parti-parti yang bertanding. Pun begitu, saya masih tetap optimis bahawa rakyat lebih bijak untuk terus mengekalkan wakil BN untuk menjadi wakil rakyat mereka. Ini bukan retorik sebenarnya tetapi hakikat yang ada di hadapan kita.

Hal tersebut saya sendiri lalui dalam siri jelajah menemui rakyat di kawasan saya dan mereka ternyata bersyukur kerana memilih wakil rakyat BN kerana bagi mereka, rakyat akan lebih selesa di bawah pentadbiran kerajaan BN.

Saya sangat berharap, agar rakyat terus bersama-sama menyokong dan mendokong perjuangan BN untuk memajukan negara dan membawa lebih kesejahteraan kepada rakyat.

Hakikatnya ialah, hanya BN yang mampu membawa kebaikan kepada rakyat dulu, kini dan selamanya.


Tiada ulasan:

Pengikut