Selasa, 25 Disember 2012

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


TERHANGAT! KINI GUAN ENG MURSYIDUL AM PAS!

Posted: 24 Dec 2012 04:18 PM PST

SEDIKIT DEMI SEDIKIT DAPig HANCURKAN ISLAM

MEMANG BIADAP BETUL SI GUAN ENG NI..SEDIKIT DEMI SEDIKIT DIA CUBA BERMAIN DENGAN API..DAN MENCABAR KITA SEBAGAI ORANG MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM!NI BARU DIA PERINTAH PULAU PINANG!KALAU DAPig NI PERINTAH NEGARA AKU RASA ISLAM DIHAPUSKAN!PELBAGAI HAK DAN KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU AKAN DIHAPUSKANNYA.
Merujuk kepada perjanjian lama, hak-hak orang Melayu adalah seperti berikut:
 1. Tanah untuk Orang Melayu
  • Hak untuk orang Melayu mendapat tanah dengan kebenaran oleh Kerajaan Negeri (kerana pembukaan tanah adalah dibawah kawal-selia Kerajaan Negeri). Kerajaan Negeri boleh membuka tanah khas untuk Melayu tanpa sebarang syarat.
 2. Jawatan dalam Kerajaan
  • Jawatan-jawatan kanan dalam Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu, mestilah diperuntukkan pada nisbah yang tertentu untuk orang Melayu dan orang bukan Melayu.
 3. Peruntukan biasiswa
  • Peruntukan biasiswa atau bantuan yang lebih banyak untuk kepada penuntut-penuntut Melayu daripada penuntut-penuntut bukan Melayu.
 4. Bantuan Ekonomi
  • Peraturan hendaklah dibuat untuk membolehkan orang Melayu mendapat lesen-lesen atau kebenaran-kebenaran tertentu bagi membolehkan mereka menjalankan aktiviti perusahaan dan aktiviti-aktiviti ekonomi lain.
Hak-hak istimewa orang Melayu adalah di bawah perlindungan Yang di-Pertuan Agung. Segala perubahan baharu berkenaan dengan hak-hak istimewa orang Melayu adalah berdasarkan persetujuan Raja-raja Melayu. Hak-hak istimewa orang Melayu di negeri-negeri Melayu adalah terjamin selain daripada hak-hak istimewa orang Melayu dalam Perlembagaan Persekutuan.

ADAKAH KITA INGINKAN HAK-HAK KITA DICEMARI?MANA PERGINYA SEKUTU DAPig YANG KATA PERJUANGKAN ISLAM?MANA!!!!
NAMPAK BENAR MEREKA TAKUT DENGAN DAPig NI!BACUL!
AKU SETUJU DENGAN KENYATAAN DAN BANTAHAN PENGERUSI PERTUBUHAN MUTTAQA ASATIZAH dan PENDAKWAH MALAYSIA (MURSHID) Dr.ZAHARUDDIN ABDUL RAHMAN,DIMANA BELIAU MENYATAKAN NEGARA EROPAH TERMASUK UK dan VATICAN CITY PUN TIDAK GUNA KALIMAH ALLAH ,NIKAN PULA SI GUAN ENG NI..
HARRRAAAMMM JADDDDAHHHH!

RAKAN-RAKAN SEKELIAN,JIKA TAK MAHU MEREMPAT DINEGARA SENDIRI,KORANG BERFIKIRLAH DENGAN RASIONAL DAN BIJAK PANDAI,TOK SAH KIRA FAHAMAN POLITIKLAH..KERANA PAS PUN SEKARANG NI TAKUT UNTUK PEJUANGKAN AGAMA KITA NI..KITA BANGKIT SERTA PERTAHANKANLAH AGAMA KITA INI,AGAMA ISLAM!
MASA KAT DALAM KUBUR NANTI PUN,MALAIKAT PUN AKAN TANYA ,KORANG AGAMA APA!SEKURANG-KURANGNYA KORANG DAPATLAH JUGA JAWAB YANG KITA NI AGAMA ISLAM!DOSA KITA BANYAK!TAKKAN NAK TAMBAH DOSA LAGI!
PRU NANTI..UBAHLAH!BUKTIKAN KEPADA MEREKA YANG KITA UMAT ISLAM BANGKIT dan BERSATU!

Tiada ulasan:

Pengikut