Selasa, 4 September 2012

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


POSTER MISTERI "MAHU TAN SRI MUHYIDDIN JADI PM" MUNCUL DI JOHOR

Posted: 04 Sep 2012 02:38 AM PDT


"Poster misteri" menyokong Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menggantikan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri sebelum pilihan raya umum ke-13 (PRU13), telah diedarkan di Johor.

Imej pada poster itu, bersama dengan potret Tan Sri Muhyiddin dan bendera Malaysia, telah disebarkan secara meluas di Internet.

Poster itu berbunyi 'Kami Mahu Tan Sri Muhyiddin Yassin Sebagai PM sebelum PRU 13' di bahagian bawah dan 'Selamatkan Barisan Nasional' di bahagian atas.
 
Poster itu juga juga memaparkan logo Barisan Nasional dan UMNO, serta tulisan 'Terbitan Barisan Nasional Negeri Johor'.

Semalam, Pemuda Umno Negeri Johor membuat laporan polis berhubung penyebaran poster tersebut di Johor Baru dan Kulaijaya, dengan mendakwa ia perbuatan untuk mencetuskan perselisihan antara pemimpin negara menjelang pilihan raya umum.
Mengikut sumber rasmi setakat ini, belum ada sebarang penafian mahupun kenyataan rasmi dikeluarkan pihak Tan Sri  Muhyiddin atau Badan Perhubungan UMNO dan Barisan Nasional Negeri.

ISU GAMBAR PERDANA MENTERI DI PIJAK

Posted: 04 Sep 2012 12:58 AM PDT

Bersama ini disertakan gambaran berhubung peristiwa memijak gambar Datuk Seri Najib Tun Razak  oleh beberapa peserta 'Janji Bersih' pada malam 30hb Ogos 2012.

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras sememangnya menganggap ianya merupakan tindakan liar manusia yang tidak menepati prinsip kehidupan  sebagai rakyat Malaysia. Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras menyeru semua ahli Puteri UMNO dan rakyat Malaysia supaya jangan terikut-ikut dengan corak politik tidak berakhlak yang ditaja oleh DAP . 

Mereka akan sentiasa mencorakkan budaya politik samseng dan tidak berakhlak  Bersama ini turut disiarkan gambar-gambar Pemimpin DAP yang memijak gambar  bekas Ahli - Ahli Dewan Undangan Pakatan Rakyat yang telah menjadi Ahli Bebas sebagai bukti dan gayanya sama seperti yang berlaku pada malam sambutan kemerdekaan. Jangan kita terikut dengan cara-gaya mereka.
 


Tindakan segelintir pihak memijak gambar (Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor) disifatkan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein sebagai tindakan melampau bagi menyemai bibit kebencian terhadap pemimpin negara. 

Belum lagi pemimpin Pakatan Rakyat memerintah Malaysia..... semuanya hendak di tukar ganti.... jangan sampai hak orang Melayu di tukar ganti..... Fikir - fikirkan lah...
 
 
Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras memang merasa tercabar bila orang bukan melayu memijak - mijak gambar pemimpin negara yang beragama Islam dan Bendera Jalur Gemilang hendak di tukar.. Jelas siapa di antara Parti Politik yang mencetuskan api perkauman. Jelas terbukti siapa yang amat biadap dan kurang ajar. Bilamana Perdana Menteri  dan Bendera Negara tidak dihormati oleh rakyat sendiri, jangan haraplah orang luar seperti rakyat Indonesia dan Singapura hendak hormat Agama dan Bangsa kita kelak.

Tiada ulasan:

Pengikut