Selasa, 24 Julai 2012

Puteri Bahagian Segambut

Puteri Bahagian Segambut


@NajwanHalimi Sakit Hati Tak Dapat Jadi Duta Jenama 1Malaysia @NajibRazak @umbkl

Posted: 24 Jul 2012 10:35 PM PDT

Nilah HERO baru Anugay lahirkan selepas Rafizi Ramli. Mamat Najwan Halimi bakal glemer lepas ni dan nampak gayanya memang itu tujuan mamat ni. Cari publisiti murahan. Mungkin beliau jeles dengan populariti dan perhatian yang Anugay bagi pada Rafizi.

Tapi yang sebenarnya apa yg SP nampak adalah mamat ni sbnrnya risau dengan populariti jenama 1Malaysia yang telah diilhamkan oleh PM kita kalau tidak takkanlah dia boleh keluarkan statement bangang macam ni di Twitter miliknya.

Tahniah Datuk Seri Najib Razak. Jenama 1Malaysia telah berjaya buat puak2 ni panas pungkoq dan tak lena tido malam. Semoga Datuk Seri terus dapat ilham untuk wujudkan lebih banyak lagi Jenama 1Malaysia biar puak2 ni makin tak keruan.


SP: Lidah adalah antara penyebab manusia dihumban ke neraka. Rasulullah s.a.w. bersabda di dalam hadis:

وهل يكب الناس علي وجوههم في النار الا حصائد السنتهم
 
"Tidakkah hasil tuaian lidah manusia itulah yang menghumbankan mereka. dalam neraka?"


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Nasrudin Tantawi Bohong ke Karpal Yang Bohong ni?? @umbkl

Posted: 24 Jul 2012 01:00 AM PDT


 
Nasrudin Tantawi kata Karpal Singh akan kompromi berkenaan perlaksanaan hudud di negara ini sekiranya Pakatan Haram berjaya menjajah Putrajaya. Mula2 SP terfikir gak agaknya Si Nasrudin ni dah lama bersahabat dengan Karpal Singh sampai boleh baca fikiran Godfather DAP ni tapi rupa2nya sangkaan SP meleset bila terbaca artikel dalam akhbar The New Straits Time (sila rujuk sini)
Pada saya, Nasrudin tidak perlu berbohong begitu pada golongan muda. Kalau benar tahu bahawa PAS tidak mungkin mampu melaksanakan hudud, usahlah kata PAS mampu.

Kalau DAP tidak akan sesekali bersetuju untuk laksanakan hudud dan PAS terpaksa tunduk "kowtow" pada kehendak "boss" mereka itu, Nasrudin perlu jelaskan mengenainya di hadapan golongan muda di program debat tersebut.

Tak perlulah Nasrudin menipu anak-anak muda kerana mereka memang tahu DAP itu "boss" kepada PAS,
kan?
 
 
Lagi cerita mengenai ini boleh rujuk di sini
 

Tiada ulasan:

Pengikut