Rabu, 14 Mac 2012

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Dewan Undangan Negeri (DUN)

Posted: 14 Mar 2012 06:02 AM PDT

UMAT ISLAM KENA BACA INI.....

Posted: 14 Mar 2012 04:15 AM PDT


July 29th, 2010
Hanya ada 14 juta Yahudi di muka bumi ini, tujuh juta di Amerika, lima juta di Asia, dua juta di Eropah dan 100,000 di Afrika. Bagi setiap orang Yahudi ada 100 orang Muslim (nisbah 1:100). Namun, jika dicampur semua sekali,Yahudi lebih 100 kali berkuasa daripada orang Islam. Mengapa ini boleh berlaku ?

Siapa mereka ini (Yahudi) ?
Nabi Isa (Jesus of Nazareth) ialah Yahudi. Albert Einstein, saintis zaman moden paling terkemuka dan disebut oleh majalah Time sebagai "Manusia Abad ini" ialah seorang Yahudi, Sigmund Freud – melalui teori id, ego dan super – ego ialah bapa psikoanalisis, juga seorang Yahudi, begitu juga Karl Marx, Paul Samuelson dan Milton Friedman. Selain mereka banyak lagi orang Yahudi yang hasil kebijaksanaan mereka berupaya menghasilkan keperluan untuk kita semua. Benjamin Rubin memperkenalkan jarum suntikan pelalian.
Johas Salk mereka cipta vaksin polio yang pertama. Gertrude Elion mencipta ubat melawan leukemia. Baruch Blumberg mencipta vaksin Hepatitis B. Paul Ehrlich menemukan rawatan untuk siflis. Elie Metchnikoff menang Hadiah Nobel untuk penyakit berjangkit. Bernard Katz menang Hadiah Nobel kerana kajian mengenai transmisi neuromuskular. Andrew Schally penerima Nobel dalam kajian endokrinologi (berkaitan sistem endokrin dan kencing manis). Aaron Beck menemui terapi kognitif (rawatan mental, kesugulan dan fobia).
Gregory Pincus membangunkan pil perancang keluarga yang pertama. George Wald menang Nobel bagi kajian mata manusia, Standley Cohen dianugerahi Hadiah Nobel dalam kajian embriologi (kajian janin dan perkembangannya). Willem Kolff mencipta mesin dialisis (mencuci) buah pinggang.
Sejak 105 tahun, 14 juta Yahudi menang 15 dozen Hadiah Nobel, sementara tiga dimenangi oleh 1.4 bilion umat Islam.

 1. Stanley Mezor – mencipta mikrocip pertama.
 2. Leo Szilards – membangunkan reaktor rangkaian nuklear pertama.
 3. Peter Schultz – kabel gentian optik.
 4. Charles Adler – lampu isyarat.
 5. Benno Strauss – besi tahan karat – stainless steel.
 6. Isador Kisee – sistem suara di pawagam.
 7. Emile Berliner – mikrofon untuk telefon.
 8. Charles Ginsburg – alat pita rakaman.
Saudagar jenama terkaya dunia juga dikuasai Yahudi iaitu :
 1. Ralph Lauren (Polo).
 2. Levis Strauss (Levi's Jeans).
 3. Howard Schultz (Starbuck's).
 4. Sergey Brin (Google).
 5. Michael Dell (Dell Computers).
 6. Larry Ellison (Oracle).
 7. Donna Karan (DKNY).
 8. Irv Robbins (Baskin & Robbins).
 9. Bill Rossenberg (Dunkin Donuts).
Washington yang merupakan ibu negara Amerika Syarikat, mempunyai satu pertubuhan lobi yang amat berkuasa. Ia dikenali sebagai Jawatankuasa Hal Ehwal Awam Amerika Israel (AIPAC) yang berupaya mempengaruhi Kongres meluluskan resolusi memuji dan 'membuat apa saja' demi Israel.
Tahukah lagi bahawa William James Sidis dengan IQ 250-300 ialah manusia tercerdik. Dia juga ialah Yahudi.
Jadi, mengapa mereka ini terlalu berkuasa ?
Jawapannya : Pendidikan, Pelajaran, Ilmu.

Mengapa pula umat Islam terlalu lemah ?
Dianggarkan 1,476,233,470 Muslim di atas muka bumi Allah ini. Satu bilion di Asia, 400 juta di Afrika, 44 juta di Eropah dan enam juta di Amerika. Setiap lima insan manusia ialah Muslim. Setiap seorang Hindu ada dua orang Islam, setiap seorang Buddha ada dua orang Islam dan setiap seorang Yahudi ada beratus orang Islam. Mengapa orang Islam terlalu lemah ?
Ini jawapannya :
Terdapat 57 negara anggota OIC dan jika dicampur semua cuma ada kira-kira 500 buah universiti atau sebuah universiti untuk setiap tiga juta orang Islam.
AS mempunyai 5,758 universiti dan India ada 8,407. Pada 2004, Shanghai Jiao Tong Universiti membuat kajian "Kedudukan Akademik Universiti-universiti Dunia" –  dan menakjubkan – tiada satu pun universiti – negara Islam yang berada di puncak 500.
Data yang dikumpul dari UNDP, tahap celik huruf di negara maju ialah hampir 90 peratus dan 15 negara itu mempunyai 100 peratus celik huruf. Negara majoriti penduduk Islam, purata kadar celik huruf ialah sekitar 40 peratus dan tiada negara yang mempunyai 100 peratus semuanya celik huruf.
Sekitar 98 peratus penduduk di negara maju menamatkan sekurang – kurangnya sekolah rendah, sementara hanya 50 peratus di negara majoriti Islam. Sekitar 40 peratus penduduk di negara maju memasuki universiti, sementara hanya 2 peratus di negara majoriti Islam.
Negara – negara majoriti Islam mempunyai 230 ahli sains bagi setiap (per) sejuta penduduk. Di AS 4,000 per sejuta, Jepun 5,000 per sejuta. Di seluruh negara Arab, penyelidik sepenuh masa ialah 35,000 dan hanya 50 juruteknik per sejuta (berbanding di negara maju 1,000 juruteknik per sejuta).
Negara Islam membelanjakan 0.2 peratus daripada KDNK untuk penyelidikan dan pembangunan (R&D) sebaliknya, di negara maju membelanjakan 5 peratus daripada KDNK – nya.
Kesimpulan : Dunia Islam kurang keupayaan untuk menghasilkan ilmu pengetahuan.
Akhbar harian yang dibaca oleh setiap 1,000 orang dan jumlah judul buku yang dibaca oleh setiap sejuta orang adalah dua angka tunjuk bagi menentukan sama ada ilmu pengetahuan disalurkan ke dalam masyarakat. Di Pakistan, hanya ada 23 akhbar harian per 1,000 rakyat Pakistan sementara nisbah di Singapura ialah 360. Di UK, jumlah judul buku per juta orang ialah 2,000 sementara di Mesir ialah 20.
Kesimpulan: Dunia Islam gagal menyalurkan ilmu pengetahuan.
Yang menariknya, jumlah terkumpul KDNK tahunan 57 buah negara ahli OIC ialah di bawah AS$2 trilion. Amerika sahaja, menghasilkan barangan dan perkhidmatan bernilai AS$12 trilion, China AS$8 trilion, Jepun AS$3.8 trilion dan Jerman AS$2.4 trilion.
Pengeluar minyak yang kaya, Arab Saudi, UAE, Kuwait, Qatar secara rangkuman menghasilkan barangan dan perkhidmatan (rata-rata minyak) bernilai AS$500 bilion, Sepanyol sahaja menghasilkan barangan dan perkhidmatan bernilai lebih AS$1 trilion, Poland AS$489 bilion dan Thailand AS$545 bilion.
Jadi, mengapa orang Islam tidak berkuasa dan orang Yahudi paling berkuasa ?
Jawapannya ialah : Kurangnya ilmu. Kurangnya pendidikan dan kurangnya pelajaran.
Wallahualam.
Sumber & Kredit

ISU AIR KELANTAN : APA PENYELESAIANNYA?

Posted: 14 Mar 2012 03:48 AM PDT


TAKTIKAL STRATEGI PEMBANGKANG PRU 13 TERDEDAH

Posted: 14 Mar 2012 03:41 AM PDT


PRU 13 – PKR Mengaku Guna Buku Panduan Agensi Asing NDI

AIDCNews – 14/03/12 – PKR mengaku pihaknya menggunakan buku panduan pilihan raya agensi asing yang diterapkan kepada ahli-ahlinya dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU 13).
Sinar harian yang memetik pengakuan itu dari Pengarah Komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad berkata buku panduan yang digunakan oleh parti itu digunakan untuk menerangkan cara-cara sebuah jentera parti dan calon yang bertanding menghadapi pilihan raya.
Menurutnya, buku panduan yang diterbitkan oleh National Democratic Institute for International Affair (NDI), satu cabang kepada NED (National Endowment for Democracy), yayasan dana demokrasi yang berpangkalan di Amerika Syarikat (AS) tidak mempunyai unsur-unsur negatif seperti didakwa UMNO.
"Buku panduan tersebut menerangkan bagaimana untuk menghadapi pilihan raya dengan bebas dan adil bukannya 'kempen kebencian'.
"Malah, sekiranya wujud usaha menggulingkan kerajaan pun, rakyat sendiri boleh menilai sama ada mahu menyokong ataupun tidak," katanya.
Nik Nazmi turut mempertahankan penggunaan buku panduan itu walaupun ia datangnya dari pihak asing.
"Adakah menjadi satu kesalahan, jika PKR menggunakan buku panduan dari luar negara yang bebas dan adil.
"Anda boleh menilai sendiri apabila membaca buku panduan ini kerana dari awal sehingga akhir kesemuanya tentang bagaimana menghadapi pilihan raya," katanya.
Dalam sidang media semalam, penyelaras BN Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamed mendedahkan Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menggunakan khidmat agensi Yahudi menggerakkan PKR dalam menghadapi PRU.
Dakwanya, Anwar turut mendapat bantuan NDI menyediakan buku manual bagi menghadapi pilihan raya kepada petugas PKR.
Menurut beliau, manual yang dinamakan buku perancangan kempen politik hasil tulisan Stephanie Lynn diterjemahkan dalam bahasa Melayu dan dibuat khusus untuk menyebarkan dakyah kononnya Malaysia tidak mempunyai kebebasan media dan beragama.
"PKR menganggap buku dari NDI ini sebagai kitab mereka untuk menghadapi pilihan raya nanti," katanya.
NDI, salah satu daripada empat cabang NED diketuai oleh bekas Setiausaha Negara AS yang pernah menyokong Anwar semasa beliau dipecat, Madeline Albright.
Mohd Zin mempersoalkan tujuan NDI menghasilkan buku panduan tersebut dan apakah keperluannya.
"Antara kandungan buku panduan itu ialah menyebarkan dakyah bahawa Malaysia ini kononnya tiada kebebasan media, tiada kebebasan beragama. Pihak PKR anggap buku dari NDI ini sebagai kitab mereka untuk hadapi pilihan raya nanti.
"Perkara ini dikukuhkan lagi dengan temuramah akhbar The Sun bersama wakil KAF di Malaysia, Peter Schier beberapa tahun lepas yang mengakui bahawa organisasinya menaja kursus-kursus kepimpinan untuk PKR," katanya lagi.

SKANDEL ANUWAR GATE DENGAN YAHUDI

Posted: 14 Mar 2012 03:36 AM PDT


Ada Bukti menunjukan Anuar Ibrahim jalinkan kerjasama dengan YAHUDI malah menerima dana bagi membantu menguasai Malaysia, itu yang didedahkan didada Akhbar malah di BULETIN UTAMA TV3 13hb March 2012, Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed dengan berani mendedahkan Kaitan Yahudi dan Anwar malah punyai bukti dengan apa yang didakwanya, malah lebih terperinci beliau mendedahkan dalam utusan malaysia :

SHAH ALAM 13 Mac - Parti Keadilan Rakyat (PKR) didakwa meminta bantuan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) asing yang ada kaitan dengan Yahudi untuk memenangi pilihan raya di negara ini.
Koordinator Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed berkata, bukti-bukti yang sebahagiannya diterima daripada sumber dalaman PKR itu menunjukkan parti tersebut menjalin kerjasama dengan Konrad Adeneur Foundation (KAF).

Beliau berkata, KAF merupakan sebuah pertubuhan yang membantu golongan neo-konservatif Yahudi melalui sebuah jawatankuasa yang dikenali American Jewish Committee (AJC) dan dipercayai menerima dana daripada National Endownment for Democracy (NED) yang juga didakwa turut mempunyai pertalian dengan Anwar.

''Bukti yang ada menunjukkan Penasihat parti tersebut, Datuk Seri Anwar Ibrahim Anwar sememangnya menjalinkan kerjasama dengan pertubuhan-pertubuhan luar, selain menerima dana serta latihan bagi membolehkan mereka menguasai negara ini,'' katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Selain itu KAF juga terbabit membantu Anwar dari segi dana dan buah fikiran bagi membantu merampas dan menguasai Politik Malaysia dengan menyediakan sebuah buku yang menggariskan kaedah bagaimana untuk PKR memenangi pilihanraya seterusnya menguasai negara Malaysia

KITAB NED rekaan yahudi ini sebenarnya bukan sahaja dari bahasa mereka malah telah diterjemahkan dalam bahasa Melayu, Indonesia, Tagalog dan Thailand. KITAB ciptaan Yahudi ini mengariskan dua cara ' Pendekatan Politik (ceramah) dan Pembangunan Media bagi merealisasikan hasrat menjadi Perdana Menteri oleh Anwar. Nyata pendekatan menjurus seperti 'ARAB SPRING' yang pernah diucap oleh anwar memberi IDEA kepada rakyat khasnya golongan muda supaya ada tranformasi kepada adisi tempatan ke 'Malaysian Spring' mencontohi Kejatuhan Rejim dinegara-negara Asia Barat. memang ini lah strategi hasil dari KAF dan NDI... berita penuh (KLIK)

Jadi tak heran ler kalau kita diperlihatkan dengan Reformasi, Demostrasi Jalanan, Kebangkitan Mahasisa sewel dan macam-macam perhimpunan lagi termasuk anjuran dari sahabat Parti Yang diperkudakan parti PAS. Kempen berlarutan berunsur kebencian di tahap bahaya kerana berunsur subversif yang memang boleh mengugat negara dan keamanan Rakyat.

Berdasarkan maklumat yang ada KAF juga menaja ejen-ejen khas dalam pembangkang mengikuti latihan dan penyusunan propaganda, gerak kerja unit khas DUN, dan Unit Special Force yang bertanggug jawab untuk Perisian SisMap (sistem Pengkalan Data) bertindak mengodam e mail individu yang dikenal pasti terutamanya Agensi Kerajaan

Mengambil kesempatan dengan PAS yang dilihat menjadi pak turut dan pencacai kepada DAP, menjadikan pilihan terbaik bagi Anwar menjadikan ejen pelaksana seperti kehendak dalam kitab Yahudi yang menjadi panduan menjadikan beliau sebagai Perdana Menteri. DAP diantara rakan yang lebih bijak nampaknya boleh cuci tangan dengan adanya pelaksana yang baik dari PAS kerana sasaran penting ialah bagi bangsa Melayu dan Islam yang menjadi majoriti dan pribumi yang punyai hak kenegaraan. Melihat dan tertawa nampaknya adalah menjadi rutin harian untuk mereka. Kalau tak berapa sedap story line cerita nie bolehlah diberi sedikit anjakan atau sokongan bagi menjadikan ada aksi hebat yang nampak real oleh rakyat

Pendedahan berani oleh BN Selangor dengan kaitan  Anwar bersama Yahudi ini cukup jelas, yang nyata kita tunggu pulak macamana respon Anwar nanti, Sebelum ini pun kita tahu dia masih berdolak dalik tentang tanggapan Pakatan Rakyat terhadap Yahudi @ Israel. Susah sangat ker nak kata dan lahirkan kebencian kepada YAHUDI, putar belit memanjang sebaliknya dia akan keluar negara untuk memberi kenyataan menyokong Israel, sebaliknya bila disedari oleh sekelunit dalam PAS terus berdalih malah Ending Story dalam Hangging. Penutup cerita yang tidak berkesudahan dengan pertemuan dengan TGNA tanpa ada sebarang resolusi kepada rakyat yang tertanya-tanya Ngaper susah benor nak nyebot HARAM JADAH ISRAEL!

Sekupang berharap sangat Anwar menyahut cabaran berdebat malah minta BN Selangor dedah dan dibahaskan supaya semua rakyat boleh menilaikan siapa sebenarnya musuh negara dan Agama, Tak ler jadi Bonggong bin Banggang asyik angguk jer sehinggakan 'Kucing  kencing di tayar kereta orang pun disalahkan UMNO jugak'... 

ADA MUTUT KA? u got ball's to speak the truth?... kata Red Indians hahaha  

21 fakta PAS bukan lagi parti Islam

Posted: 14 Mar 2012 03:32 AM PDT


Pada Ogos 1963, Dewan Ulama PAS Kelantan mengeluarkan hukum berikut.
"Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir dan haram".

 1) DULU… PAS kata: UMNO menjadi kafir kerana bekerjasama dengan parti-parti kafir seperti MIC dan MCA. "Sesiapa yang reda dengan kufur maka dia menjadi kufur.." (Kuliah Di Marang 1983)

SEKARANG… PAS bekerjasama dan berpelukan dengan DAP dan calon-calon bukan Islam dalam pilihan raya ke-11 dan 12.

2) DULU… PAS kata: "Haram orang Islam memangkah calon kafir. Ini kerana Allah mengharamkan melantik orang kafir menjadi pemimpin".
SEKARANG… Dalam pilihan raya ke-12 PAS meminta ahli-ahlinya memangkah calon bukan Islam dari parti PKR dan DAP. Bahkan PAS meredhai Guan Eng sebagai pemimpin mereka di Pulau Pinang.

3) DULU… PAS kata: "Kerajaan BN adalah kerajaan mungkar kerana membiarkan kilang-kilang arak dan kelab-kelab malam beroperasi"
SEKARANG… Selepas PAS dan rakan-rakan menang di Selangor, mereka tidak pula membantah kilang-kilang arak yang besar-besar di negeri itu seperti Carsberg di Shah Alam dan Kelab The Ship yang PAS begitu marah pada masa lalu.

4) DULU… PAS kata kepada Pak Lah semasa beliau jadi TPM dahulu diarahkan mengawal virus JE: "Badawi di Arab jaga unta, Badawi di Malaysia jaga Babi"
SEKARANG… Kerajaan Selangor yang disertai oleh PAS cuba mengendalikan urusan Babi bahkan mencanggihkan ladang Babi, tak pulak PAS kata kerajaan mereka 'kerajaan Babi'.

5) DULU… PAS memperjuangkan Islam demi memartabatkan agama, bangsa dan negara seperti yang termaktub dalam slogan parti ketika itu.
SEKARANG… PAS mempergunakan Islam demi memartabatkan agama semua penyokong pakatan rakyat, menghapuskan bangsa bermakna ingin menyatukan budaya dan resam kaum serta tidak mengakui Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang berdaulat.

6) DULU… Masa Anwar Ibrahim duduk dalam UMNO, PAS kata: "Anwar munafik, pengkhianat agama, jual agama, berpura-pura…"
SEKARANG… Bila Anwar kena pecat, PAS kata: "UMNO buang Anwar sebab dia pejuang Islam, dia memerangi rasuah dan itu tandanya UMNO anti-Islam".

7) DULU… Masa Anwar dituduh dengan tuduhan seks, PAS kata: "Dalam Islam tidak boleh tuduh orang dengan tuduhan seks, melainkan kena ada empat orang saksi". Macam tu juga depa kata semasa Mat Sabu dituduh berkhalwat.
SEKARANG… Bila PAS ceramah, ramai penceramah PAS tuduh pemimpin UMNO dengan tuduhan seks dan berbagai, PAS kata: "Ini tujuannya untuk menegakkan Islam iaitu Amar Makruf dan Nahi Mungkar.."

8) DULU… PAS kata: "Sesiapa yang menolak hudud kerana masyarakat majmuk maka dia menjadi kafir"
SEKARANG… PAS membuat kenyataan media Hudud bukan keutamaan perjuangan mereka dalam Pakatan Rakyat - klik sini

9) DULU… PAS kata: "Bersekongkol dengan parti politik yang tidak berpegang dengan dasar Islam jadi sesat atau kufur".
SEKARANG… PAS berkawan dan berjihad bersama PKR. Bahkan PKR yang memimpin PAS sekarang, sedangkan Pakatan Rakyat tidak pernah sekalipun menyebut Islam sebagai dasar dalam perlembagaannya.

10) DULU… PAS kata: "Kerajaan yang tidak berusaha menjalankan hukum hudud adalah kerajaan yang Quran kata: "Sesiapa yang tidak berhukum dengan hukum Allah, maka mereka adalah orang-orang kafir".
SEKARANG… Timbalan Ketua Penerangan PAS Kelantan, Ahmad Baihaki berkata, PAS tidak berhasrat untuk melaksanakan undang-undang hudud di negeri yang tidak mempunyai jumlah majoriti Melayu yang besar. 

11) DULU… PAS kata: "UMNO mungkar sebab benarkan pembinaan kuil-kuil yang banyak, terutama Batu Caves".
SEKARANG… PAS Kelantan telah izinkan tokong Buddha tidur yang terbesar di Asia dan tokong Budha berdiri tertinggi di Asia Tenggara…menyamai ketinggian 12 tingkat bangunan.

12) DULU… PAS kata: UMNO mungkar sebab benarkan geng-geng liberal yang menghina Islam menulis dalam surat khabar seperti Astora Jabat, SIS dan lain-lain.
SEKARANG… Harakah benarkan Raja Petra yang selalu mempertikaikan Islam menulis dalamnya. Hanya kerana Raja Petra menghentam kerajaan.

13) DULU... Amanat Hadi kata: Menentang UMNO adalah jihad dan jika mati syahid sebab UMNO tak pakai undang-undang Islam memerintah.
SEKARANG.. PAS sudah memerintah Kelantan 21 tahun dan Kedah, Perak, Selangor sudah 3 tahun, peliknya mereka kata pula undang-undang hudud bukan keutamaan PAS. Apakah jika menentang PAS sekarang adalah jihad dan syahid?

14) DULU…PAS kata: UMNO tak amanah kerana telah hilangkan banyak duit Negara
SEKARANG... PAS telah lesapkan 45juta duit koperasinya sendiri Ko-Hilal (ngko hilang?) termasuklah tabung bantuan Memali. Ahli-ahli koperasi itu semua maklum hal tersebut, wang mereka hilang entah ke mana?

15) DULU… PAS kata: "Tidak boleh berkerjasama dengan UMNO sebab UMNO tolak Islam"
SEKARANG.. PAS kerjasama dengan DAP yang selalu dok kata: "Kami menentang negara Islam" (Kit Siang). Bahkan PAS Perak kata: "Kerjasama dalam kerajaan bersama DAP, lebih mulia dari berkerjasama dengan UMNO".

16) DULU…PAS kata: "UMNO tak layak mengaku nak Islam sebab UMNO tidak mempunyai ciri-ciri Islam yang sepatutnya"
SEKARANG.. PAS sekarang berkempen mengwar-warkan bahawa pimpinan tertinggi mereka yang disanjungi di Penang iaitu Lim Guan Eng ingin meniru khalifah Umar Abdul Aziz. Apakah iman Guan Eng begitu suci dan sempurna bagi PAS? 

17) DULU…PAS kata: "UMNO tidak mahu cegah mungkar masa memerintah"
SEKARANG.. PAS hanya mendiamkan diri dengan berbagai pusat-pusat mungkar yang ada di Kelantan, Perak, Selangor dan Kedah. Rumah pelacuran di Kota Bharu cuma 500m sahaja dari Pejabat Nik Aziz.

18) DULU…PAS kata: "Tidak boleh wujudkan jemaah Islam yang lain selain PAS yang merupakan jemaah pertama di Malaya. Mereka yang wujud itu adalah penentang gerakan Islam" (Ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib).
SEKARANG.. PAS meredai kewujudan parti-parti lain seperti PKR, pernah bergabung tenaga dengan Semangat 46, bahkan berkerjasama dengan begitu erat dengan mereka. Kanapa boleh? Kenapa tak suruh masuk PAS saja?

19) DULU…Semasa berkerjasama dengan Parti Semangat 46: PAS memuji-muji Tengku Razali, Rais Yatim dengan pujian yang sakan tentang kebijaksanaan mereka. Bahkan PAS bertakbir dalam majlis mereka.
SEKARANG... PAS kutuk depa semua dan kata macam-macam. Sedangkan dulu puji sakan dan berlebih-lebihan. Mereka memang asal dari UMNO, adakah PAS lupa? Apakah selepas ini PAS juga akan mengutuk PKR dan DAP jika kerja sama itu gagal?.

20) DULU…PAS kata: Tidak boleh berpakat, atau cenderung hati dengan orang kafir yang menentang Islam. Itu boleh membatalkan akidah seorang Islam.
SEKARANG... PAS menerusi PKR berbaik-baik dengan pemimpin HINDRAF yang menentang keistimewaan Islam dalam negara ini. Bahkan PAS kata: "Kita tidak berminat menentang Hndraf, itu hak mereka untuk berdemonstrasi" (Harakah)

21) DULU…PAS kata haram menyertai UMNO atau tolong UMNO sebab dasar mereka tak Islam.
SEKARANG.. PAS halal sertai DAP, biarpun sedar hakikatnya DAP sekali-kali tidak akan menjadikan Islam sebagai dasar dalam kepimpinan Pakatan Rakyat.

p/s: sekadar pandangan peribadi rajahmas, sebarang kesilapan sila maklumkan. Dipetik dan digubah semula daripada daripada http://www.mindaaktif.net. Kredit kepada pemilik blog. 

Tiada ulasan:

Pengikut