Selasa, 7 Februari 2012

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


PELANCARAN JENTERA PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

Posted: 06 Feb 2012 07:05 PM PSTPELANCARAN JENTERA PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Masjid Tanah telah melancarkan jentera pilihanraya Puteri UMNO Bahagian Masjid Tanah bertempat di hadapan Perhentian Bas Masjid Tanah baru-baru ini.

Majlis bertujuan untuk menyuntik semangat dan mempersiapkan fizikal serta ketahanan jiwa barisan jentera pergerakan itu bagi menghadapi PRU ke 13 yang bakal berlangsung pada bila-bila masa sahaja.

Seramai 400 orang ahli pergerakan itu dari seluruh Parlimen Masjid Tanah hadir bagi mendengar amanat yang disampaikan oleh Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Masjid Tanah merangkap Pengerusi Jawatankuasa Unit Khas Pilihanraya Puteri UMNO Malaysia, Puan Mas Ermieyati Samsudin. Menurut beliau, jentera Pergerakan Puteri perlu memainkan peranan penting meraih sokongan khususnya belia dan wanita muda selaras dengan slogan "BN Pilihan Orang Muda" yang dilancarkan baru-baru ini. Beliau juga berharap dengan penyampaian watikah pelantikan pada majlis itu, jentera Pergerakan Puteri akan berganding bahu bekerja dengan penuh semangat dan proaktif bagi memastikan BN dan UMNO Bahagian Masjid Tanah mencatat kejayaan lebih besar dalam PRU ke 13 nanti menerusi pelan-pelan tindakan yang telah disusun di peringkat pusat.

Pada majlis tersebut juga jentera Pergerakan Puteri yang  terdiri daripada beberapa skuad iaitu Skuad Puteri Bermotor, Skuad Puteri Prihatin, Skuad IT Puteri dan Skuad "VOGUE" telah melafaz ikrar taat setia jentera Puteri UMNO diketuai oleh Puan Marina Abdul Manap, Pengerusi Unit Khas Pilihanraya Puteri UMNO Bahagian Masjid Tanah.

Majlis pelancaran jentera Puteri ini telah disempurnakan oleh YB Datuk Wira Abu Seman bin Yusop, ahli Parlimen Masjid Tanah merangkap Timbalan Menteri Dalam Negeri Malaysia. Turut hadir sama dalam program ini ialah YB Datuk Karim Sulaiman (Timbalan Ketua UMNO Bahagian Masjid Tanah merangkap ADUN Tanjung Bidara), YB Datuk Latipah Omar (ADUN Tabuh Naning), YB Datuk (Ar.) Ismail Othman (ADUN Kuala Linggi),YB Amiruddin Yusof (ADUN Air Limau),  dan Saudara Hasnoul Hisham Mat Hasim, Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Melaka yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Masjid Tanah.

Tiada ulasan:

Pengikut