Ahad, 26 Mei 2013

Razlan's

Razlan's


Salah Melayu kerana terlalu Lembut!

Posted: 26 May 2013 02:55 PM PDT

Singapura merupakan satu negara yang boleh dijadikan contoh bagaimana bangsa boleh dilenyapkan dari muka buminya sendiri.

Bangsa dan Bahasa hanya menjadi simbol sejarah dan tidak lama lagi sejarah ini juga akan hilang akibat dari perancangan stretegik kaum Cina yang memerintah Negara Singapura.

Taktik mengambil hati Orang Melayu apabila mengambil Yang Dipertua Negara seorang Melayu berjaya meredakan hati sanubari orang melayu ketika Singapura di Perintah oleh parti PAP satu ketika dahulu.

Apa yang kita lihat hari ini, bahasa Melayu hanya lah dijadikan papan tanda di Metro dan bukan lagi sebutan, mereka menggunakan cara ambil hati orang melayu dengan menggunakan Bahasa Melayu di Kenderaan awam, namum kita tahu hakikatnya, tidak ada Cina yang tahu membaca dan memahami ayat-ayat itu.

Bukan sahaja bahasa Melayu yang sudah ditinggalkan dengan sistematik, namun, bahasa Hindi juga mengalami perkara yang sama, hanya ditulis namum tiada makna.

Orang Cina sememangnya tidak akan bertolak ansur dengan Bahasa, Budaya, Pendidikan dan Ekonomi. Dan ianya sudah menjadi satu pegagangan hidup mereka dari 300 tahun yang dulu.

Dalam PRU 13, jelas menunjukkan lagu yang mereka mainkan adalah untuk memperjuangkan Bahasa, Budaya, Pendidikan dan Ekonomi hanya untuk Cina.

Walaupun Najib sudah terus menerus memberi bukti dan jaminan serta memberi mereka beratus Juta untuk menjaga kepentingan Cina, namum ianya tidak cukup untuk emosi menakluk Tanah Melayu.

Apa lagi yang Cina Mahu? 

Sepatutnya ayat itu tidak perlu di utarakan oleh Utusan Melaysia... Sepatutya tajuk yang ditulis "Malaysia untuk Orang Cina?" 

Ramai orang Cina memainkan lagu Rasuah di Pihak BN, dan apabila kita utarakan Rasuah yang terjadi di Pulau Pinang dan Selangor, mereka tidak akan menjawab.

Rasuah dijadikan modal untuk menjatuhkan kerajaan BN, padahal kita tahu banyak tindakan kerajaan BN sudah dilaksanakan didalam membenteras rasuah.

Tidak adakah rasuah dalam kehidupan orang Cina? 

Kita amat arif rasuah adalah makan dan minum masyarakat cina untuk mendapatkan perniagaan, Rasuah juga merupakan jalan keluar untuk peniaga cina mendapatkan projek-projek kerajaan.

Rasuah adalah kehidupan peniaga Cina apabila membeli kontrak-kotrak kerajaan yang dikhaskan oleh orang Bumiputera.

Di Sektor swasta, rasuah berleluasa dalam perniagaan yang mejoritinya di miliki oleh orang cina dan ini bukan hanya didalam sektor Kerajaan.

Jesteru itu, sudah-sudahlah orang Melayu mengekalkan budaya lebut dan menghormati hati orang lain, kita sudah tidak mampu untuk menjadi lilin yang sering kali menerangi bangsa cina sedangkan yang diterangi itu tidak langsung mahu membalas budi si pemberi cahaya.

Sudah-sudahlah kita menjadi bangsa yang lembut, demi survival bangsa Melayu, Pimpinan UMNO harus tegas melaksanakan dasar pentingkan bangsa Melayu secara betul dan bukan khayalan.

Projek-projek mega, harus ditinggalkan sekiranya Melayu belum cukup mahir atau belum cukup modal, dan janganlah ada Pengerusi yang berkata Melayu hanya layak untuk Klas F sahaja!

Penstrukturan semula GLC dan KSU mesti dilakukan demi survival orang Melayu.

Penat sudah nak bercerita .. namum perjuangan akan tetap diteruskan, 

Satu pertanyaan Ahkir untuk Bapak-bapak Menteri penggal yang lepas. 

Apabila kamu peruangkan budget untuk kementerian, dan apabila diluluskan, berapa ramai PENIAGA MELAYU yang kamu bantu? Berapa Ramai Melayu yang kamu pastikan dilahirkan sepanjang pemerintahan kamu?

Sekiranya soalan-soalan ini tiada dalam kamus kehidupan kamu, sudah masanya ianya dimasukkan dalam KPI peribadi kamu kerana ... Kamu pemegang amanah untuk memajukan anak-anak Melayu.

Sekian ....

Tiada ulasan:

Pengikut