Khamis, 7 Februari 2013

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


ABBY ABADI PUNYA PASAL,DUIT BRIM2.0 DISALAH GUNA!

Posted: 07 Feb 2013 03:46 AM PST


JAMUAN MAKAN MALAM  DANA PRU 13..PROGRAM YANG AKAN BERLANGSUNG SEKETIKA NANTI DI DEWAN SRI JUGRA,TELOK DATOK..RAMAI JUGA YB-YB YANG TURUN PADANG,ANTARANYA DR.ABD.RANI DAN ANAK BANG NUAR..DAN BAKAL YB PUN ADA..OSTAZAH ABBY A-BODY.
SEPERTI BIASALAH,KALAU ADA FUNCTION ANJURAN PASpispus..MESTI ADA HUBUNG KAIT DENGAN "TIN-TIN MILO"YANG SENANTIASA BERGERAK.TAPI KAT KUALA LANGAT NI LAIN SIKIT,TUKAR KEPADA "KAD".KALAU DALAM TIN,ORANG BOLEH BAGI SESUKA HATI AJE,TAPI KALAU "KAD",BAYARAN TETAP,DIFAHAMKAN SATU "KAD"BERNILAI RM30.00..PERGHH..SUDAH UP MAA..KALAU 10 ORANG DAH RM300,KALAU 1000 ORANG?PERGHH..PAKCIK KAYO!.
PERSOALANNYA, KENAPA PAS PERLU KUTIP DERMA UNTUK PILIHANRAYA?BUKANKAH PR ITU SATU PAKATAN YANG MAHU BERKONGSI SEGALA-GALANYA?TAKKAN PKR dan DAP TAK BOLEH BAGI RM KAT PAS???
NAK TENGOK ABBY a-body TAK PASAL-PASAL RAKYAT KENA BAYO RM30.OWH!LUPA PULAK,KAN RAKYAT KAT KUALA LANGAT NI,BARU SAHAJA MENERIMA BR1M 2.0 YANG BERJUMLAH RM500.APALAH SALAHNYA RM30 TU BELI "KAD".ADA BALANCE LAGI.
PIHAK KERAJAAN BARISAN NASIONAL BAGI BR1M 2.0 KAT SETIAP KETUA KELUARGA ADALAH UNTUK RAKYAT BERKONGSI LEBIHAN HASIL PENDAPATAN NEGARA,DIMANA IANYA BOLEHLAH GUNA MASA SESAK-SESAK NANTI.

TAPI SEPERTI RAKYAT YANG LAIN,team media puctd SERINGKALI BERTANYA,KEMANA PERGINYA WANG TERSEBUT?

Tiada ulasan:

Pengikut