Khamis, 31 Januari 2013

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


HASAN ALI DATANG KUALA LANGAT,Dr.YUNUS MENYEMBUNYIKAN DIRI dan

Posted: 30 Jan 2013 10:52 PM PST


WAJARKAH SETIAP KALI PROGRAM BERSAMA PEMIMPIN DISABOTAJ OLEH PIHAK-PIHAK TERTENTU YANG TAKUT AKAN BAYANG-BAYANGNYA SENDIRI?SUDAH PASTI IANYA TAK WAJAR,SUDAH PASTI ORANG YANG LAKUKAN PERBUATAN SABOTAJ INI BERSIFAT KURANG AJAR DAN AMAT BIADAP SEKALI.
WALHAL KALAU PROGRAM MEREKA,PARTI BARISAN NASIONAL MAHUPUN UMNO SEDIKIT PUN TAK MENGGANGGU MEREKA LEBIH-LEBIH LAGI BILA BANNER PROGRAM DITANGGALKAN!BELAJARLAH UNTUK HORMATI HAK ORANG LAIN,JIKA KORANG NAK DIHORMATI.ATAU ADAKAH YB Dr.AHMAD YUNUS HAIRI TAKUT DENGAN KEHADIRAN Dr.HASAN ALI KE SIJANGKAN PADA MALAM INI?TAKUT AKAN KEDUDUKAN BELIAU TERGUGAT KERANA SUDAH PASTI Dr.HASAN ALI AKAN MENYUNGKIT SEGALA HAL DALAM PARTI AJARAN SESAT (PAS)??
APAKAH RAHSIA YANG BAKAL DIDEDAHKAN..
BEBERAPA HARI NI BANNER INI MASIH ADA.HARI INI TIADA...

SAMA-SAMALAH KITA DENGAR DAN AMATI PENDEDAHAN Dr.HASAN ALI DAN AKAN DIBAHAS BERSAMA Dato'NOH OMAR..SUDAH PASTI BANYAK YANG AKAN DIKUPAS OLEH KEDUA-DUA MEREKA INI.SATU GANDINGAN YANG MANTAP!
OWH YE..JEMPUTAN INI TERBUKA LUAS KAT SELURUH RAKYAT..TERMASUK YB.Dr.YUNUS HAIRI,JEMPUT HADIR YE..MENTANG-MENTANG MALAM JUMAAT,JANGAN BAGI ALASAN UNTUK ber"MJ" PULA.
COME ON LAH..BE PROFESIONALLAH..SEHUBUNGAN DENGAN ITU,SATU LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT DI BALAI POLIS TELOK PANGLIMA GARANG.
LAPORAN POLIS YANG TELAH DIBUAT OLEH Ybhg DATO NORDIN SELAMAT
PENYELARAS PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN
DUN SIJANGKANG
:4000 ORANG ASLI DI KUALA LANGAT DERITA GARA-GARA PENTADBIRAN KHALID IBRAHIM!

Posted: 30 Jan 2013 05:36 PM PST


4000 ORANG ASLI DI PENEMPATAN PULAU KEMPAS,KUALA LANGAT KINI DIRUNDUNG MASALAH DENGAN PIHAK KERAJAAN NEGERI SELANGOR YANG DI BAWAH PIMPINAN MENTERI BESARnya KHALID AL-GAGAP's PABILA TANAH YANG MENJADI PENEMPATAN ADAT dan  TANAH RAYAU YANG TELAH DIWARISI SEJAK TURUN-MENURUN TELAH DIPINDAH MILIK OLEH PEJABAT TANAH DAERAH KUALA LANGAT.
TANAH YANG MEMPUNYAI KELUASAN 17900 EKAR DI MUKIM TANJUNG 12 DAERAH KUALA LANGAT TELAH DIPINDAH MILIK OLEH PIHAK PEJABAT TANAH DAERAH DI BANGUNAN S.U.K KIRA-KIRA 3 TAHUN LEPAS dan WUJUDNYA PENIPUAN OLEH PEJABAT TANAH DAERAH UNTUK MENGAMBIL TANAH ORANG ASLI TANPA PENGETAHUAN dan KEBENARAN PENDUDUk,kata JAFIRN MALAM,wakil penduduk.
APA YANG MENGEJUTKAN..AKTIVITI MENGOREK PASIR TURUT DIJALANKAN OLEH KUMPULAN SEMESTA SB(KSSB) SEHINGGA BOLEH MEMBENTUK KAWASAN LOMBONG YANG SECARA TIDAK LANGSUNG BOLEH MENGUNDANG BAHAYA DAN KEMUSNAHAN ALAM SEKITAR YANG AMAT TERUK.JELAS DI SINI,BAHAWA JANJI MEREKA (PAKATAN RAKYAT) YANG DIBUAT PADA PRU 12 YANG LALU,DIMANA MEREKA  BERJANJI AKAN MENUTUP SEBARANG AKTIVITI MENGOREK PASIR..TAPI SEHINGGA KINI...PAKATAN RAKYAT MENINGGALKAN JANJI MEREKA BEGITU SAHAJA..MALAH LEBIH RAKUS MELAKUKAN AKTIVITI KOREK PASIR.

APABILA DIAJUKAN SOALAN TERSEBUT KEPADA AL-KHALIG GAGAP's MENGENAI HAL TERSEBUT,BELIAU TELAH MENCABAR AGAR ORANG ASLI DIKAWASAN TERESEBUT MEMBAWA KES INI KE MAHKAMAH.HEBAT BETUL PERMAINAN KHALID NI.DAN..WAKIL PENDUDUK ORANG ASLI YANG DIWAKILI JAPRIN anak MALAM TELAH PUN MEMBAWA PERKARA INI KE MUKA PENGADILAN..
SEMASA DITEMURAMAH OLEH TEAM PUcTD,BELIAU BERKATA,LAPORAN POLIS PADA 29 JAN 2013 TERPAKSA  DILAKUKAN TERHADAP PEJABAT TANAH DAERAH KUALA LANGAT KERANA PTD TELAH MEMBERIKAN TANAH TOL TERSEBUT KEPADA ORANG LUAR WALAUPUN KES INI MASIH DALAM PROSES MAHKAMAH..
TURUT HADIR TAN HWANG HWANG,aktivis ALAM SEKITAR DAN BEBERAPA ORANG WAKIL PENDUDUK..


KEJAMNYA PENTADBIRAN MB SELANGOR.

Tiada ulasan:

Pengikut