Jumaat, 20 Januari 2012

Ahli Parlimen Kota Belud

Ahli Parlimen Kota Belud


US has 'archaic' laws too | MOLE.my

Posted: 20 Jan 2012 11:10 AM PST


KUALA LUMPUR: A Malaysian blogger points out that sodomy laws – which he says Anwar must have been referring to when he called some of Malaysia's law "archaic" -- do not only exist in Malaysia but in other countries too, notably the United States of America.

Not only that, he believes Anwar would have been tried there as well.

"Anyone, even without reading in between the lines, would have interpreted the archaic law he was referring to was the sodomy law," Hantu Laut wrote today, referring to remarks Anwar had made in a recent BBC interview.

"Certainly, the BBC was not referring to the ISA,OSA or the Police Act when the question was thrown at him. He was asked a specific question and he gave a specific answer saying that such archaic laws should be reviewed," he said.

The blogger pointed out that besides Malaysia, other countries have laws against sodomy, including the US, where sodomy is illegal in 22 states.

"Some states with strong Christian values," he said, "even outlawed consensual homosexuality, open and notorious cohabitation and adultery."


US has 'archaic' laws too | MOLE.my

Razlan's

Razlan's


Najib Gegar Wilayah Persekutuan!

Posted: 20 Jan 2012 04:35 AM PST

Hari ini, Dato Seri Najib telah meluangkan masa melawat Wilayah Persekutuan dan berkunjung di beberapa parlimen. Semenjak menjadi Perdana Menteri, PM ini sering kali turun ke Lembah Klang menjenguk warga kota, sebelum ini beliau telah turun ke Jalan Tuanku Abd Rahman dan walaupiun tidak menghebohkan kehadiran beliau, ramai rakyat kota mengambil kesempatan bersalam dengan PM kita.

Pada awal pagi PM kita telah melawat Pasar Basah Teratari Mewah, PM kita telah menghabiskan masa sekitar 15 min bersalaman dengan semua peniaga di pasar itu.

Selepas sahaja habis di sana, PM kita telah bersarapan pagi di Kampung Puah Lembah. Kampung Puah Lembah yang wujud sejak 50 tahun lalu antara perkampungan yang masih mengekalkan adat, budaya dan tradisi Melayu meskipun berada di tengah kota raya yang pesat membangun.

Di sini, PM kita berkata "Jadi tak usah panjang cerita, saya minta Datuk Raja Nong Chik dan Datuk Bandar Kuala Lumpur (Tan Sri Ahmad Fuad Ismail) bersama UKAS (Unit Kerjasama Awam Swasta) berunding dengan syarikat pemaju berkenaan tolong bertimbang rasa sediakan sebahagian daripada tanah untuk masyarakat di Kampung Puah ini," katanya disambut tepukan gemuruh dan laungan "Hidup Najib" daripada kira-kira 500 penduduk yang sedia menunggu sejak awal pagi di Balai Budaya Kampung Puah Lembah sempena program turun padang Perdana Menteri ke tiga kawasan Parlimen dalam Wilayah Persekutuan hari ini.

Selepas selesai di Kampung Puah Lembah, Dato Seri Najib bersembahyang di Masjid Al Zubir Ibnu Awwam Cheras kemudian meneruskan lawatan ke Parlimen Bandar Tun Razak.

Dato Seri Najib telah disambut oleh 15 ribu penduduk dan pengundi Bandar Tun Razak. Disini PM kita telah makan tengahari bersama-sama dengan penduduk dalam program Jamuan Rakyat bersama PM yang dipengerusikam oleh Sdr Rizalman Mokhtar, Ketua Pemuda BN Bandar Tun Razak merangkap Ketua Pemuda BN Wilayah Persekutuan.

Lokasi terakhir Dato Seri Najib adalah Lembah Pantai. Pada 2009, beliau telah membuat pengumuman untuk membolehkan rakyat Malaysia mempunyai rumah setiap keluarga dibawa program "Satu Rumah Satu Keluarga"

Menerusi program itu penduduk PPR boleh membeli PPR kendalian Majlis Tindakan Ekonomi Negara dan Perumahan Awam (PA) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) pada harga antara RM21,500 dan RM35,000 seunit.

Program yang membabitkan keseluruhan 44,146 unit rumah iaitu 29,562 unit PPR MTEN di 20 kawasan dan 14,584 unit PA DBKL di 17 kawasan, dijual pada harga yang mampu dimiliki oleh penghuni PPR, dan harga tersebut jauh lebih rendah daripada harga pasaran, iaitu antara RM80,000 dan RM85,000 seunit.

Seramai 20,000 penduduk Lembah Pantai turut hadir dalam memeriahkan lawatan kerja oleh Perdana Menteri ke Lembah pantai. dan lawatan ini berakhir dengan minum petang PM kita bersama dengan rakyat.

Minggu lepas seramai 50 ribu orang telah menghadiri di setiap program lawatan yang dilakukan di Kedah, ini telah menunjukkan Rakyat senantiasa bersama BN walau apapun fitnah dan tomahan yang dikenakan kepada parti  BN.

Rakyat sudah bersedia mengajar pembangkang yang sering kali cuba untuk merosakan keharmonian negara Malaysia Tercinta.. hidup BN!


YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


DEMIKIANLAHLAH PAS ...

Posted: 20 Jan 2012 02:40 AM PSTAssalamualaikum.

Mungkinsaya agak terlewat sedikit untuk mengulas mengenai pemecatan Datuk Dr HassanAli sebagai ahli Pas, sekaligus sebagai Exco Kerajaan Selangor. Namun, denganperkembangan menarik yang berlaku selepas  pelantikan exco kerajaan negeri yangmenggantikan Datuk Dr Hassan Ali dibuat dengan portfolio hal ehwal agama Islamdipegang oleh Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim dari PKR, ia menarikperhatian saya.

Sayatidak peduli (seperti ayat Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat)mengenai portfolio itu dipegang oleh PKR ke, Pas ke kerana bagi saya, selagimereka berada dalam Pakatan Pembangkang yang didalamnya ada DAP, keadaan tidakmungkin mampu mengubah apa-apa.

Padapendapat saya, saya tidak nampak bahawa selain Datuk Dr Hassan Ali, ada lagipemimpin Pas yang berani dalam menegakkan perjuangan partinya. Soal padapandangan UMNO, Pas adalah parti yang memperalatkan Islam itu soal lain yangkita ketepikan seketika – kerana jika tidak, ada yang beranggapan sayabersetuju dengan Datuk Dr Hassan Ali sewaktu beliau berada dalam Pas.

Begini,ketegasan Datuk Dr Hassan Ali dalam memperjuangkan isu murtad di kalangan umatIslam di Selangor misalnya, dilihat menjangkaui kepentingan politiksemata-mata. Oleh sebab itu, ia dilihat dalam banyak perkara, bertentangandengan ramai pemimpin tertinggi Pas dan saya amat yakin bahawa sesiapa pun yangrapat dengan Datuk Dr Hassan Ali, selain melihat trek rekod beliau dalammemperjuangkan isu-isu yang berkaitan Islam, maka kita simpulkan bahawa DatukDr Hassan Ali adalah seorang yang ikhlas dalam perjuangannya.

Pokoknyaialah, mengapa manusia seperti Datuk Dr Hassan Ali tersingkir dan disingkirkan.Ya, bagi seorang pemimpin UMNO dan BN, sudah tentu saya "gembira" dengan apayang berlaku kerana ia sudah tentu membawa sedikit keuntungan kepada partisaya. Namun, apakah seorang manusia seperti Datuk Dr Hassan Ali yang tegasdalam perjuangan Islam, hendak kita letak ketepi.

Jauhdaripada itu, ia lebih kepada soal perjuangan umat Islam yang merentasisempadan parti politik pun sebenarnya.

Apayang saya inginkan ialah, rakyat mesti membuka mata dan melihat apa yang sedangberlaku ini dengan matang dan terbuka. Kita tidak boleh terlalu fanatik keranaorang yang fanatik tidak akan dapat berfikir dengan waras dan bijaksana.
Olehitu, marilah kita melihat isu ini dengan bijaksana untuk menilai, siapakah Passebenarnya. Apakah ia benar-benar sebuah parti Islam, atau hanyalah sebuahparti yang inginkan kuasa.

Apakahia hanya sebuah parti yang pentingkan partinya mengatasi kepentingan laintermasuk Islam?. Atau apakah wajar rakyat yang selama ini terpedaya dengan Pasuntuk terus menyokong Pas.

Andafikir, renung dan tentukan pendirian anda.

HAMIM Ledang

HAMIM Ledang


Majlis Penyampaian Baucer BR1M

Posted: 20 Jan 2012 12:05 AM PST


Majlis Penyampaian Baucer BR1M DUN Gambir di Dewan Serbaguna Bkt Gambir

Pengikut